Vondroušová si ve Francii protahuje sezonu. V Angers postoupila už do čtvrtfinále

7. 12. 2022, 22:57
Aktuality 13
WTA 125k ANGERS - Zatímco většina tenistů má po dovolených a připravuje se na novou sezonu, Markéta Vondroušová letos ještě neřekla poslední slovo. Česká tenistka, jež polovinu letošní sezony promarodila, na turnaji WTA 125k ve francouzském Angers porazila hladce dvakrát 6-2 sedmou nasazenou Bulharku Viktoriji Tomovovou a po druhé dvousetové výhře postoupila do čtvrtfinále.
Markéta Vondroušová

Markéta Vondroušová od dubna do října kvůli zranění a následné operaci zápěstí půl roku nehrála a během pauzy vypadla z elitní stovky světového žebříčku. A také se vdala za dlouholetého přítele Štěpána Šimka.

Sezonu ale 'neodpískala'. Po šesti měsících bez tenisu si naplánovala netradiční prodloužený závěr sezony a rychle se dokázala vrátit zpátky do formy i Top 100. První zápas po comebacku sice prohrála, ovšem od té chvíle vyhrála už šestnáctkrát po sobě - osmkrát ve dvouhře a osmkrát ve čtyřhře.

Na přelomu října a listopadu na akcích ITF vyhrála dva turnaje v deblu a ve Shrewsbury zaznamenala i první singlový titul po pěti letech. Následně předvedla velmi dobré výkony v Billie Jean King Cupu, přestože ji limitovaly blíže nespecifikované bolesti nohy.

Rok nyní zakončuje ve Francii na dvou halových turnajích kategorie WTA 125k a zatím se dál veze na vítězné vlně. V Angers si už poradila se dvěma soupeřkami, po Belgičance Yanině Wickmayerové neztratila set ani se sedmou nasazenou Bulharkou Viktorijí Tomovovou, kterou dnes přehrála snadno 6-2 6-2.

Česká tenistka v úvodu zápasu dvakrát neudržela servis, ale pokaždé zareagovala rebrejkem a po zisku sedmi gamů v řadě vedla 6-2 a 2-0. Pak sice na pár minut vypadla z tempa a za stavu 2-2 musela přes shodu bojovat o servis, ale udržela ho a zápas zanedlouho bez potíží ukončila.

23letá rodačka ze Sokolova prodloužila svou neporazitelnost na 12 setů a postoupila do čtvrtfinále. V něm se v pátek utká s Rumunkou Jaquelinou Cristianovou, nebo Američankou Alicou Parksovou, jež minulý týden i díky skalpu Lindy Noskové triumfovala na jiném podniku WTA 125k v Andoře a dnes v Angers odstartovala snadnou výhrou nad nejvýše nasazenou Číňankou Shuai Zhang.

Finalistka French Open 2019 či loňské olympiády Vondroušová si v Angers zahraje i čtyřhru s krajankou Miriam Kolodziejovou. Do soutěže české tenistky vstoupí ve čtvrtek.

V Angers se z českých tenistek představila také Karolína Muchová, ale vypadla hned v prvním kole. V úterý na svém posledním letošním turnaji podlehla 6-2 6-7 3-6 domácí Clare Burelové, přestože měla za stavu 6-2 a 5-4 mečbol a ve třetím setu vedla 2-0.

• WTA 125k ANGERS •
Francie, tv. povrch / hala, 115.000 dolarů
středeční výsledky (07. 12. 2022)
• Dvouhra - 2. kolo •
Vondroušová (ČR) - Tomovová (7-Bulh.) 6-2 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

13
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
misa
Žalostný pohled na vítězku Australian Open 2020 nebo finalistku French Open ze stejného roku. V současnosti není schopná uhrát nějaký zajímavý výsledek ani na stopětadvacítce.

Když si pustím cokoliv z roku 2019 nebo třeba sf. French Open, tak vidím hráčku plnou energie a touhy po úspěchu, tenistku se skvělým pohybem. Dnes se Sofia hýbe jako vyhořelá pětatřicátnice na konci kariéry, z toho pramení spousta nevynucených chyb. Return skoro neexistuje.

Ukázkový příklad hráčky, které kariéru zničily zdravotní problémy. Pro mě největší zklamání, co jsem kdy za x let sledování tenisu zažil smile
Reagovat
A211
M.V tento týden něco zatím hraje nahoře přejeme samozřejmě aby to dál fungovalo, zdraví a znovu zdraví.
Reagovat
tommr
Markéta vypadá hodně dobře. Pokud jí nezradí zdraví tak by v příští sezoně měla mít spolu s Marií Bouzkovou z našich hráček nejlepší výsledky ...
Reagovat
Maisterstich
Taky se mi líbí, krásná holka.
Reagovat
ladinec
Krásná byla bez omalovánky
Reagovat
Marduch
ty stupidní čmáranice na rukách, ta párty byla asi hodně rozjetá a dlouhá smile
Reagovat
lvicek
No jsem na to zvedava, ale prijde mi to jako dost troufale tvrzeni, prece jen mame hracek ve stovce hodne a, alespon ja doufam, ze se jim bude darit vsem co nejlepe. Nejlepe kdyz se vsechny seradi v prvni desitce ;).
Reagovat
tommr
Petra Kvitová a Karolína Plíšková jsou už za zenitem a budou se jen zhoršovat. Bára Krejčíková a Katka Siniaková jsou hlavně deblistky a na nějaký velký úspěchy v singlu už u nich nevěřím. Karolína Muchová se z těch zdravotních problémů nikdy nevymaní. Tereza Martincová se do stovky dostala jen štastnou souhrou okolností a brzy z ní zase vypadne. Sestry Fruhvirtovy a Linda Nosková jsou sice talentovaný, ale závěr letošní sezony ukázal že budou ještě potřebovat nějakou dobu aby se dostaly do úplný špičky. Takže na možný velký výsledky v příští sezoně mi jako kandidátky z našich zbývají jen Markéta a Marie ... smile
Reagovat
EllNino
Tvrdit o Báře Krejčíkově, že je hlavně debistka, když byla 2. na světě a vyhrála GS a nedávno porazila neporazitelnou Igu ve finále ... no nevím :)

Katka asi ano, ale Bára ještě může předvést v případě zdraví velké výsledky
Reagovat
A211
Marie Bouzková???
Reagovat
GaelM
S tím závěrem sezóny naložila skvěle, počkala si na chráněný ranking pro příští rok a na těch 125k turnajích si nažene body i herní pohodu. Super, tak hlavně aby zůstala zdravá! smile
Reagovat
EllNino
Momentálně mám z její hry nejlepší pocit co se týče Češek, což jsem měl i před tou operací zápěstí. Snad bude zdravá smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist