Vondroušová vyhrála na majorech podeváté v řadě, Bouzková je poprvé ve 3. kole US Open

31. 8. 2023, 21:32
Aktuality 102
Markéta Vondroušová (24) pokračuje na vítězné vlně na grandslamech. Šampionka nedávného Wimbledonu si ve druhém kole US Open poradila 6:2, 6:2 s antukovou specialistkou Martinou Trevisanovou a na podnicích velké čtyřky zvládla už devátý zápas v řadě. Poprvé mimo Wimbledon postoupila do 3. kola grandslamu Marie Bouzková (25), jež smetla Chorvatku Petru Martičovou. Do další fáze se naopak nedostaly bývalá finalistka Karolína Plíšková (31), které se nepovedlo ukončit krizi ani v oblíbeném dějišti, a Linda Nosková (18), jež podlehla ve třech setech loňské finalistce Ons Jabeurové.
Markéta Vondroušová (© Profimedia)

Markéta Vondroušová se v závěru loňské sezony vrátila po půlroční pauze způsobené zraněním a operací zápěstí, ale návrat na nejvyšší okruh podnikla až na začátku té aktuální. Letos se řadí k nejstabilnějším hráčkám na tour, na US Open absolvuje svůj 14. turnaj a už na 12. akci dokázala porazit alespoň dvě soupeřky.

V posledních týdnech navíc prožívá nejlepší období své kariéry. Ačkoli na travnatých dvorcích v předchozích letech nezaznamenala jediný kvalitní výsledek, dokázala se stát první nenasazenou šampionkou Wimbledonu v open éře. Ve skvělých výkonech pokračuje finalistka French Open 2019 i na amerických betonech, na nichž hraje své první podniky coby členka TOP 10 žebříčku.

Statistiky zápasu Trevisanová - Vondroušová

Po osmifinále v Montrealu a čtvrtfinále v Cincinnati si dělá zálusk na další účast v závěrečných kolech také na US Open. Na grandslamech devět zápasů neporažená rodačka ze Sokolova se do Flushing Meadows vrátila po dvou letech a zatím exceluje. Po demolici kvalifikantky Na-Lae Han povolila jen o jeden game více antukové specialistce Martině Trevisanové.

Proti Italce od začátku dominovala. V utkání si jen jednou prohrála servis, vypracovala si 10 brejkbolových šancí a hlavně spáchala podstatně menší počet nevynucených chyb (13) než soupeřka (40), která jí častými minelami postup doslova darovala. Ani tentokrát se na kurtu nezdržela ani hodinu a půl.

"Nebyl to snadný zápas. Hrály jsme spoustu dobrých výměn a přišlo mi, že soupeřka má podobnou hru jako já. Bylo to těžké, ale jsem ráda, jak jsem se s tím popasovala," řekla na tiskové konferenci Vondroušová. "Jsem ráda za to, jak teď hraju. Přijde mi, že jsou tu náročné zápasy a i proto mě tyhle výsledky těší. Mám radost, že jdu dál," doplnila.

Ve třetím kole US Open je teprve podruhé v kariéře. Před pěti lety v něm v tie-breaku rozhodujícího setu přetlačila Kiki Bertensovou a následně nezvládla osmifinálovou bitvu s Lesjou Curenkovou. O vyrovnání maxima v tomto dějišti a celkově šestou účast ve druhém týdnu grandslamů se utká s Jekatěrinou Alexandrovovou. S Ruskou žijící v Praze má bilanci 3:1 a vyhrála s ní jediný dosavadní souboj na nejvyšším okruhu.

Bouzková – Martičová 6:1, 6:2

Marie Bouzková se v průběhu letošní sezony velmi dlouho trápila a vůbec se jí nedařilo navázat na na povedenou loňskou sezonu. Formu našla až s příchodem léta, během kterého na čtyřech z pěti turnajů vyhrála minimálně dvě utkání.

Na domácím Livesport Prague Open sice vypadla v roli obhájkyně titulu a nasazené jedničky hned v prvním kole, ale ve Wimbledonu došla do osmifinále a na US Open Series vyhrála už 7 z 9 zápasů.

V Montrealu a Cincinnati dokonce získala i dva skalpy hráček TOP 10 a přestože v Ohiu vzdala kvůli zdravotním potížím generálku na poslední grandslam sezony, hraje nyní své nejpodařenější US Open. Teprve loni juniorská šampionka z roku 2014 ve Flushing Meadows poprvé vyhrála zápas ve dvouhře žen a letos své maximum znovu vylepšila.

Pětadvacetiletá Češka ve dvou duelech neztratila ještě ani set. Po výhře nad domácí Ashlyn Kruegerovou nedala šanci Petře Martičové, Chorvatku v souboji hráček čtvrté světové desítky smetla 6:1, 6:2 a poprvé mimo Wimbledon postoupila do třetího kola grandslamu.

Turnajová jednatřicítka Bouzková měla většinu zápasu pod kontrolou, mírně si zkomplikovala jen závěr, kdy neproměnila tři mečboly. Nakonec ale duel po hodině a 19 minutách doservírovala. Jednatřicetiletou Chorvatku porazila i ve druhém vzájemném zápase.

O třetí grandslamové osmifinále a zajištění návratu do TOP 30 si Bouzková zahraje s loňskou finalistkou Ons Jabeurovou (h2h 0:1). Právě Tunisanka v jediném vzájemném střetnutí ukončila její dosud nejpovedenější grandslam, loni proti favoritce neudržela vedení ve čtvrtfinále Wimbledonu.

Nosková – Jabeurová 6:7, 6:4, 3:6

Trojnásobná grandslamová finalistka Jabeurová narazí na českou soupeřku ve čtvrtém ze sedmi posledních vystoupení na grandslamech. V červenci ve Wimbledonu porazila Petru Kvitovou a ve finále prohrála bitvu s Vondroušovou, ve čtvrtek ve druhém kole US Open zdolala Lindu Noskovou.

Osmnáctiletá rodačka ze Vsetína si na favorizovanou Tunsanku vyšlápla v lednu v Adelaide cestou do svého prvního finále na okruhu WTA, podruhé ale recept na členku TOP 10 nenašla. V New Yorku v boji o premiérový postup do třetího kole grandslamu podlehla o jedenáct let zkušenější soupeřce ze severu Afriky 6:7, 6:4, 3:6.

Světová pětka tentokrát předčila Češku v poměru vítězných míčů 47:30 a duel za více než dvě hodiny zvládla. Nosková nevyužila několik nadějných příležitostí. V tiebreaku prvního setu nedotáhla vedení 5:3 a v rozhodující třetí sadě nepotvrdila za stavu 3:2 výhodu brejku. V osmé hře přišla o servis ještě jednou a Jabeurová poté zakončila duel čtvrtým využitým mečbolem.

Plíšková - Burelová 4:6, 2:6

Karolína Plíšková měla nadějný vstup do sezony, když uhrála čtvrtfinále na Australian Open a v Dubaji. Od té doby se jí však vůbec nedaří a jediný solidnější výsledek předvedla už jen postupem mezi nejlepší osmičku na antuce ve Stuttgartu. Na konci dubna v německé hale zároveň dosáhla na svou poslední vítěznou sérii.

Dlouhodobou krizi neprolomila ani na oblíbeném US Open, kde si v roce 2016 zahrála finále a šest z posledních sedmi startů přetavila v postup do druhého týdne. Bývalé světové jedničce zatím nepomáhá k lepším výkonům a výsledkům ani nová trenérská dvojice složená z krajana Michala Fraňka a Kolumbijce Carlose Martíneze.

Statistiky zápasu Plíšková - Burelová

V prvním kole závěrečného grandslamu roku si snadno poradila s Elenou-Gabrielou Ruseovou a připsala si své teprve třetí vítězství od začátku května. Další však nepřidala a v následujícím kole jasně nestačila na Claru Burelovou. V úvodním dějství sice dokázala zlikvidovat manko dvou brejků a otočit z 0:3 na 4:3, nicméně v dalším průběhu zápasu už získala jen dva gamy a turnaj pro ni skončil po 70 minutách.

Zatímco Plíškovou čeká pád minimálně na 34. místo pořadí, mladá Francouzka bude po svém teprve druhém skalpu TOP 30 usilovat o své premiérové grandslamové osmifinále. Ve třetím kole dosud neuspěla na French Open 2020 ani loni právě v tomto dějišti, kdy prohrála se svou následující soupeřkou Arynou Sabalenkovou.

Běloruska vyhrála i druhý letošní zápas v New Yorku poměrem 6:3, 6:2. Po Maryně Zaněvské si poradila stejným skóre také s Jodie Burrageovou a dál útočí na svůj druhý grandslamový titul a rovněž sesazení obhájkyně loňského prvenství Igy Šwiatekové z tenisového trůnu. Vítězka letošního Australian Open potřebuje, aby Polka neuhrála v následujících dnech lepší výsledek než ona.

Do třetího kola se tak v New Yorku dostaly tři z deseti českých tenistek. Před Vondroušovou a Bouzkovou se to už ve středu povedlo Karolíně Muchové.

Pegulaová – Tigová 6:3, 6:1

Světová trojka Jessica Pegulaová smetla i druhou soupeřku se ztrátou pouhých čtyř gamů. Neškodnou Rumunku Patricii Tigovou přehrála 6:3, 6:1 a čtvrtý rok po sobě na domácím grandslamu nechybí ve třetím kole.

"V tom prvním setu jsem byla lehce nervózní. Řešila jsem problémy s raketou a nebyla jsem úplně v pohodě, ale ve druhém setu to už bylo lepší a můj výkon se stupňoval," řekla v pozápasovém rozhovoru na kurtu Pegulaová. Na každém grandslamu a celkově už šestkrát byla ve čtvrtfinále, ale semifinále ještě 'neudělala'.

O postup do osmifinále si devětadvacetiletá Američanka, jež v srpnu triumfovala na 'tisícovce' v Montrealu, zahraje znovu po měsíci s Ukrajinkou Elinou Svitolinovou (h2h 3:1). "Bude to hodně těžké. Nejen tady hraje velmi dobře a věří si. Mohl by to být dobrý zápas," těší se Pegulaová.

Svitolinová zdolala po téměř třech hodinách boje 5:7, 6:4, 6:4 Anastasii Pavljučenkovovou, svou grandslamovou bilanci po mateřské vylepšila na 11:2 a sedmou účast v řadě v New Yorku proměnila minimálně ve třetí kolo.

• US OPEN •
New York, USA, tv. povrch, 65.000.020 dolarů
čtvrteční výsledky (31. 8. 2023)
• Dvouhra - 2. kolo •
Vondroušová (9-ČR) - Trevisanová (It.) 6:2, 6:2
Bouzková (31-ČR) - Martičová (Chorv.) 6:1, 6:2
Burelová (Fr.) - Kar. Plíšková (25-ČR) 6:4, 6:2
Jabeurová (5-Tun.) - Nosková (ČR) 7:6 (9:7), 4:6, 6:3
Sabalenková (2-) - Burrageová (Brit.) 6:3, 6:2
Pegulaová (3-USA) - Tigová (Rum.) 6:3, 6:1
Kasatkinová (13-Rus.) - Keninová (USA) 2:6, 6:4, 6:4
Samsonovová (14-) - Korpatschová (Něm.) 6:3, 6:3
Keysová (17-USA) - Wickmayerová (Belg.) 6:1, 6:2
Alexandrovová (22-) - Curenková (Ukr.) 6:1, 6:3
Qinwen Zheng (23-Čína) - Kanepiová (Est.) 6:2, 3:6, 6:2
Svitolinová (26-Ukr.) - Pavljučenkovová (-) 5:7, 6:4, 6:4
Stearnsová (USA) - Tausonová (Dán.) 6:3, 6:0
Boulterová (Brit.) - Yafan Wang (Čína) 5:7, 6:1, 6:4
Bronzettiová (It.) - Lysová (Něm.) 6:3, 6:2
Minnenová (Belg.) - Vickeryová (USA) 6:3, 4:6, 6:4
• Čtyřhra - 1. kolo •
Dabrowská/Routliffeová (16-Kan./N. Zél.) - Davisová/Detiucová (USA/ČR) 4:6, 6:1, 6:0
S. Hsieh/Xin. Wang (8-Tchaj-wan/Čína) - L. Fruhvirtová/Osoriová (ČR/Kol.) 4:6, 7:5, 6:2

Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

102
Přidat komentář
misa
Na druhém velkém turnaji v řadě je z českých tenistek nejlepší trio Muchová, Vondroušová, Bouzková. Mně by se líbilo, kdyby se Karolína s Markétou držely v top 10 a Marie se dostala do dvacítky smile
Reagovat
Liverpool22
smile Ano - tenisovou káru nyní potáhne Muška + Maky + Marie a snad se zmátoří Bára, která je v nejlepších letech + tady máme mladé pušky Linda N. se tady ukázala v dobrém světle a Linda + Brenda snad taky v následujících měsících ukážou naplno svůj potenciál.
Reagovat
PetaM
V klidu, Marie na to nemá ani náhodou.
Reagovat
misa
Když to píše myslitel tvého formátu, tak v klidu opravdu jsem smile
Loni byla 24. a při započítání bodů z Wimbledonu by se tam dostala.
Reagovat
Ondra979
tak skoda Lindy, ale zkusenost je to velka. Marketa super, Marie taky parada. a KP to uz je fakt slusny propad, jestli se nevzpamatuje do zacatku pristi sezony, tak muze spadnout az nekam na chvost prvni stovky a je otazka, jestli by pak nasla motivaci objizdet mensi turnaje..to mi k ni moc nesedi..no ale vydelano ma, takze co..:)
Reagovat
Pe3k
Rune vyhodil Mouratoglou smile smile
Reagovat
jih
Linda N. nezvládá ty rozhodující momenty. Naučí se to, nebo se to s ní potáhne? smile
Reagovat
tommr
jj včera nezvládla koncovky prvního a třetího setu i když do té doby byla lepší. Na to aby se je naučila zvládat líp potřebuje pořádnýho trenéra. Kotyza jí to nenaučí ... smile
Reagovat
Liverpool22
Tady se neshodneme. Kotyza je super trenér a Lindu určitě posune o další level. Spíše je otázka zda Linda bude měnit trenéry jako Kája P. nebo bude trpělivá a věrná jako např. Kvitová.
Ohledně trenérů je to hodně individuální, ale např. Plíšková a nově i Krejčíková nemají cit pro výběr trenéra - neumí správně načasovat změnu což je také umění a kamínek do celkové skládačky. Bára urvala "alespoň" GS titul, ale Kája si tímto dost škodila - jak už jsem tady psal pod Wilanderem či Edbergem by Kája 1GS urvala - můj názor, ale dělala špatná rozhodnutí.
Takže věřím, že LINDA smile nebude blbnout a nechá si Kotyzu smile
Reagovat
tommr
Petra Kvitová promarnila pod Kotyzou svoje nejlepší léta. Doufám že Linda nebude opakovat její chybu a vykopne Kotyzu co nejdřív ...
Reagovat
Liverpool22
smile Pod Kotyzou vyhrála Petra 2x Wimbledon + 1x TM pokud se nepletu + další turnaje. To je málo? U Petry nebyl problém Kotyza, ale to, že měla astma což jí limitovalo např. právě na USO - zkrátka každá tenistka/člověk má nějaké slabiny.
Chápu, že jsi "antiKotyzovec" - nevím proč, ale Kotyza je BIG trenér a věřím, že Linda smile bude mít rozum a dá mu cca 2-3 roky důvěru smile
Reagovat
bardunek666
To nebylo o astamtu, ale o Petřině hlavě. Výbuchy v počátcích turnajů a značná nekonzistence stálý za tím, že víc vyždímat nedokázala. Astma hrálo roli na třech turnajích v roce max.
Reagovat
Liverpool22
Těch aspektů bylo více. Pamatuji si, že pokud Petra např. na AO či USO hrála v pravé poledne byla ve tváři "rudá jak rajče" což jí odčerpalo síly. Tenis je v tomto specifický sport viz. Bjorn Borg, který zářil na RG + W, ale v Austrálii na AO nikdy nic - vedro mu nesedělo a USO taky nikdy nevyhrál
Reagovat
R01316
Tak pristi tyden bude stejne v NY 34 stupnu, tak to Petra nechtela asi zbytecne natahovat
Reagovat
Krisboy
Promarnila? Pod Kotyzou dosáhla všech svých největších úspěchů... ta tvoje zaujatost vůči němu ti už zatemňuje rozum.
Reagovat
Marduch
Tohle už není zaujatost, to je regulérní nenávist.
Reagovat
SpacialRecognition
jí utahala. Zvláštní.
Reagovat
Liverpool22
Mařenka Žábu utahá a upinká smilesmile
Reagovat
Mony
Kéž by
Reagovat
Liverpool22
ufff to byl nervák. Linda hrála super a některé údery tenisová lahůdka. smile Bohužel za stavu 3:2 když měla potvrdit brejk vypadla z role - udělala pár laciných chyb a to rozhodlo. Pak ještě za stavu 3:5 měla šanci na návrat, ale štístko nepřálo.smile
Nicméně Linda zaslouží velkou pochvalu - je mladá, má obrovský potenciál a s Žábou sehrála vyrovnanou partii smile
Celkově BIG zápas - vyplatilo se ponocovat
Reagovat
tommr
je to paradox, ale ten brejk jí vlastně víc uškodil než pomoh. Od tý doby už neuhrála ani jednu hru i když tam nějaký šance měla ... smile
Reagovat
Liverpool22
je to tak. Hrozná škoda, že nedala na 4:5 smile ale celkově pěkný noční zážitek smile
Reagovat
hohenlohe
Tak určitě to nebylo o štěstí. Zkrátka některé údery nezahrála do kurtu.smile
Reagovat
Mony
A jo, snad jí tenhle zápas posílí. Na GS TOP hračky nepolevují a Žába ke konci nasadila nepříjemný beton, slajzovou jistotu. Prostě se přes to Linda nedostala, ale míří vysoko, pokud zase další turnaje neodchodí..
Gratuluji k vykonusmile, rozhodně TOP zápas, ozdoba dne.smile
Reagovat
Liverpool22
smile Věřím, že Linda jednou GS vyhraje - hru na to má, ale ještě musí dozrát + vyladit drobné nuance + být více konzistentní....
Reagovat
Mony
Takhle makat asi porad nebude, ale uvědomit si, že vítězství se slabsimi souperkami nebudou samy padat do klína, si musí. Ty rozdíly v pohybu a motivaci jsou moc velké.
Reagovat
Dobry-den
Je obdivuhodné, že i s tímto hendikepem je konkurenceschopná proti hráčce top 10.

Zatím jsou tam občas jemné záchvěvy, že by to mohlo jít, ale toho strašně málo. Až bude mít pohyb jako profesionální tenistka a vydrží s plným nasazením celý zápas, tak bude fakt dobrá. smile
Reagovat
frenkie57
sice prohrála, ale nemá se za co absolutně stydět. Odehrála jeden z nejlepších mačů letošní sezóny. Krásný zápas. škoda toho závěru, kdy Lindě nešly moc nohy a Žabka toho dovedla využít. Škoda těch BB, mohlo se to ještě zdramatizovat.
Takže do třetího kole jdou tři ženy a dva muži. Těším se na další zápasy.
Reagovat
Liverpool22
smile souhlas - Linda super zápas - škoda no smile
Reagovat
Mac
jabeurka bohuzel zkusene...smile
Reagovat
Dobry-den
Linda usnula? Od stavu 3:2 hodně slaboučké údery. Unavená by měla být spíš Žabérka, ne? smile
Reagovat
Dobry-den
Tak bohužel, pohyb v závěru úplně nulový. To přece nemůže být jen nervozitou. smile
Reagovat
Jon61
Ach jo, je po zápase. Škoda. smile
Reagovat
Liverpool22
smilesmilesmile
Reagovat
SpacialRecognition
zakřikáváte tu jak pominutí. Jak se řiká, nechval dne před večerem.smile
Reagovat
frenkie57
Skvělě sehraný gem od Lindy. Přesně na toto jsme čekali. Teď povrdit. Lindo pojď!smile
Reagovat
Mony
Škoda ted těch příležitostí.

Zajímavé, že v USA se fandí Hvězdám, v Evropě spíš outsiderkám
Reagovat
Liverpool22
Linda brejk smilesmilesmile
Reagovat
Jon61
Bohužel nepotvrzený, Američané jsou v euforii.
Reagovat
Jon61
Jsou jako paviáni, neumí ani ocent pěkné míče od Lindy, jásají jen nad Tunisankou.
Reagovat
Liverpool22
smile To víš Amíci - Lindě nefandí smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
nefandili ani Jyrkovismilesmile
Reagovat
Liverpool22
ufff to byl nervák, ale je srovnáno smilesmilesmile
Reagovat
frenkie57
Teď to bude o tom zachytit začátek setu, nenechat Žábu odskočit na vetší rozdíl. Bude to těžké.
Reagovat
flex
podání má kvalitní
Reagovat
frenkie57
To obě. škoda toho BB, mohlo to být obráceně.
Reagovat
Liverpool22
Žába trefuje lajny smile
Reagovat
Mony
Teď už i Linda..Konečněsmile..ono se to štěstí se smůlou srovnají
Reagovat
Liverpool22
smilesmile
Reagovat
frenkie57
na podruhé to vyšlo. kdyby ne, tak neví, nevím. Žába by si to asi už pohlídala. takto je to pořád otevřené. Užasný tenis z obou stran.
Reagovat
Liverpool22
smilesmile
Reagovat
Mony
Tak tenhle set si nezasloužíla prohrat.Tak sebevedomou a behavou jsem ji dlouho nevidel.
Snad úroveň udrží a štěstí teď půjde s ní. Rozhodně na Žábu má.
Reagovat
Liverpool22
Jo - Linda hraje super smile pokud udrží tento level může ještě zápas otočit - fandíme dál smile
Reagovat
zfloyd
třeba chytí Žábra nerva a bude to
Reagovat
Liverpool22
3:1 smile Žába se hrozně potí. Linda vizuálně vypadá lépe - fyzička může rozhodnout smile
Reagovat
frenkie57
druhý brejk. Lindo póójď!
Reagovat
Liverpool22
smile 3. set je blízko. Snad Žába odejde fyzicky
Reagovat
Mony
Linda má dnes skvělé nastavení.Jde si s klidnou hlavou pro vítězství, nepanikarí, hraje pořád sebevědomě a aktivně. Fakt mám pocit, že by to dnes mohl být její den.
Reagovat
Liverpool22
hlavně nic nezakřiknout smile smile
Reagovat
frenkie57
No hlavně aby teď dopodávala set. Ale hraje fakticky výborně.
Reagovat
Mony
Taky hýbat se umí, když se chce..to je skvělé.
Údery má také už světově vypracované a TOP5ku i někdy prestřílí..skvělá práce i trenérů.
Reagovat
SpacialRecognition
pěkně zakřiknuto
Reagovat
flex
Poslední gem fantazie, skvěle se udržela v dlouhých výměnách.
Reagovat
Liverpool22
smilesmilesmile
Reagovat
Dobry-den
Marie - slušný výkon až na tu nervózní koncovku. smile

Linda - ach jo, ten první set byl fakt hratelnej. smile
Reagovat
SpacialRecognition
no, Linda solidně podělala ten TB, naprosto zbytečný chyby, hodně míčů stačilo v klidu vrátit na druhou stranu ale ona se rozhodla to vší silou napálit ala Petra...
Reagovat
Liverpool22
hrozná škoda, že TB nedala smile Žába by začala mít nervíky
Reagovat
Mony
Těsně outy, Žába těsné čáry..Hlavně ať se té aktivity nezalekne a pokračuje v tom.Ted už by to tam mělo padat.
Reagovat
Liverpool22
smilesmile
Reagovat
misa
je ve formě. Zítra ji čeká ničím nerušený odpočinek a ve 3. kole se uvidí, na co stačí její současný tenis... Dnes 19 winnerů a 12 nevynucených chyb. 71 % vyhraných míčů po prvním servisu, skvělý return a tradičně rychlé nohy, kdy doběhla a skvěle vrátila skoro všechny pokusy zoufalé Chorvatky o dropshoty smile
Reagovat
misa
Poprvé ve třetím kole US Open smile
Reagovat
Mony
Zatím velmi kvalitní zápas, možná jeden z TOP.
Reagovat
misa
Uvítal bych nějaký 3,5 hodinový zápas :)
Reagovat
zfloyd
začala teda ve velkém stylu 4:0 a dokonce běhá i na síť , jen tak dál , úplně jiná hra než v minulém kole smilesmile
Reagovat
frenkie57
zatím velmi dobře, snaží se o agresivní styl a to jí zatím vychází. 3:0.
Reagovat
frenkie57
Maruška za 35minut zvládla první set 6:1 a je radost se na její hru koukat. Martič nehraje špatně, ale přeci jen dost kazí. Těším se na druhý set.
Reagovat
frenkie57
Maruš hned na úvod druhého setu brejkla Petru takovou vysokou haluzí, že Chorvatka koukala jak puk, že jí to tam spadlo.smile
Reagovat
frenkie57
Petra teď utekla ze dvou MB, tak to bude Maruš muset dotáhnout při svém servu.
Reagovat
frenkie57
Dotáhla, ale byla to ještě fuška. Takže gratulace Maruško!smilesmilesmile
Reagovat
Kandinsky1
Asi nevyhnutelný scénář u Plíškové bude ten, že po Aopen a Dubai vypadne ze stovky, čímž přijde o 1,5 mil. startovné na GS a zabalí to.
Reagovat
hanz
Jo, starou Pavs je potřeba dostat do třech setů a pak pěkně rozběhat... dneska z ní ani nelilo jak bývá zvykem...
Reagovat
Dobry-den
Hmm, Markéta se v roli obranářky cítí fakt komfortně. :)

Bylo legrační sledovat, jak se proti ní Trevisanka zoufale vyházela. 40 UE je na takhle krátký zápas až neuvěřitelné číslo, i Kvitová měla v daleko delším zápase o chybu míň...
Reagovat
misa
Není nad to dát před Bouzkovou dva mužské zápasy smile
Reagovat
tommr
a ještě k tomu Wawrinku kterej se přímo vyžívá v pětisetácích ... smile
Reagovat
Dobry-den
Ten se tam roztahuje schválně.
2 a půl hodiny a teprve začátek 3. setu. smile
Reagovat
tommr
Markéta zvádla ve dvou setech i další soupeřku, ale tentokrát se pořádně nadřela. Jednoznačné skoré neodpovídá zcela průběhu hry která byla dost vyrovnaná ...
Další kolo bude ještě mnohem těžší. Alexandrova je velmi nebezpečná soupeřka ...
Reagovat
EllNino
Fantastický výkon, Trevisan byla úplně zoufalá ... Dneska tedy nevyšel ani jeden pokus o kraťas, ale to vem čert :) Hodně solidní smile

Ve 3. kole Kaťa Alexandrova, která na GS obvykle nehraje úplně top, šance určitě bude ... a pak případně ve 4. kole Boulter/Stearns, cestu do čtvrtfinále má, stejně jako Muška, otevřenou

Další výhra naší tenistky (Maruška, Linda) už bude dost těžká smile
Reagovat
Sinuhet1
videl jsem Alexandrovou v predchozim kole a hrale velmi, velmi dobre, rozhodne to nepovazuju za lehky lossmile
Reagovat
tommr
hrát kratasy proti Trevisan je beznadějný. Vůbec nechápu proč to Markéta tak často zkoušela. Platilo to ale i obráceně: ani Trevisan nevyšel žádnej kratas ...
Reagovat
HAJ
Tuším, že to (kraťas) zkusila celkem tři krát. Ale to do její hry patří. Nechce do toho jenom tlouct.smile
Reagovat
tommr
opravdu jenom třikrát? Mě se zdálo že těch pokusů bylo víc ...
Jinak samozřejmě vím že kratasy jsou důležitá součást Markétiny hry. Jenom si myslím že je nemá cenu zkoušet proti tryskomyším jako je Trevisan které je skoro vždycky doběhnou a ještě z nich zabodujou ...
Reagovat
HAJ
Ještě chci říct, že Italka nehrála vůbec špatně.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ale je to protivná héréčkasmile
Reagovat
bardunek666
No je to obrovská krize a nebere konce. Za chvíli bude nucená hrát menší turnaje, ale když nevyhraje ani nad Burelem, tak nevím, nevím. Nemyslím si, že bude ještě nějaký velký návrat do špičky.
Reagovat
Vidite_mojeregistracebylauspesna
Může být. Ale pouze ve stylu Svitoliny. Že by mezitím odešla na mateřskou pauzu. Mohla by mít motivacu zplodit potomka, který jednou vyhraje US Open, ne?
Reagovat
Blondie
Karolína není psychopat.
Reagovat
EllNino
Petra se v sezóně 2021 a v půlce 2022 taky trápila a končila v 1. nebo v 2. kole ...

Někdy stačí jeden turnaj (odvrácený mečbol s Teichmann v Cinci a následné finále) a může být vše jinak ... Petra stále 9. v race :)
Reagovat
com
smilesmilesmile
Reagovat
hanz
Oněměl jsi?smilesmilesmile
Reagovat
com
s TM se muze rozloucit smile
Reagovat
hanz
No, come, tvá pohádka sahala až tak daleko?smilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Je správné nemít malé cílesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist