Výjimka udělena. Turnaj WTA Premier v Ostravě se uskuteční!

14. 10. 2020, 17:43
Aktuality 88
Historicky nejkvalitněji obsazený tenisový turnaj žen na českém území se příští týden uskuteční. Pořadatelé podniku WTA Premier v Ostravě, kteří dostali od ženské tenisové asociace důvěru uspořádat náhradní turnaj za zrušenou akci v čínském Zhengzhou, dnes obdrželi výjimku ze současných plošných opatření proti koronaviru.

Turnaj kategorie Premier v Ostravar Areně s dotací 528.500 dolarů se do kalendáře WTA dostal jako náhrada za čínské Zhengzhou. Pořadatelem je společnost Perinvest Group, s kterou se na akci podílí agentura PR Stars a marketingově společnost TK Plus.

Tomáš Petera z Perinvest Group se domluvil na jeho převzetí před měsícem a půl. "Takže jsme měli na přípravu, která normálně trvá deset měsíců, pár týdnů. To samotné je stres, covid necovid," podotkl Petera a dodal, že už takhle spí minimálně.

Jenže pět dní před startem kvalifikace byl turnaj v ohrožení. V Česku jsou totiž od pondělka zakázané sportovní soutěže, ale tenisový turnaj J&T Banka Ostrava Open 2020 dnes dostal stejně jako sobotní galavečer MMA v Brně povolení od hlavní hygieničky Jarmily Rážové akci uspořádat.

"I když jsem věřil, že to dopadne dobře, že povolení dostaneme, protože je turnaj covidově odizolovaný a ta bublina je opravdu dokonalá, tak je to samozřejmě úleva," řekl v rozhovoru pro ČTK Petera krátce poté, co podstoupil test na Covid-19.

Petera v posledních dnech žil v napětí, aby se na poslední chvíli všechno nezhroutilo. Zároveň se ale turnaj připravoval, stavěly se kurty a už přijely i hráčky na kvalifikaci. "To by byl hodně smutný příběh, kdybych je musel otočit a poslat domů," uvedl Petera.


V konání turnaje věřil, jelikož pravidla pro pořádání tenisových turnajů jsou už tak nastavena velmi přísně. Hráčky bydlí v jednom hotelu a smějí pouze na tenis a zpět. Každých pět dnů podstupují test na covid-19, první hned po příjezdu.

 

"Hráčka přijede dezinfikovaným autem, jde rovnou do testovací místnosti a pak se zavře na pokoji na šestnáct až čtyřiadvacet hodin. Poté, co má negativní výsledek, dostane akreditaci a může hrát," popsal Petera. A kdyby byla pozitivní? "Dostane evakuační plán. Nehrozí, že by mohla někoho nakazit," řekl Petera.

Se zmíněným mnohastránkovým plánem opatření Petera seznámil s předstihem ostravskou hygienickou stanici, šéfa Národní sportovní agentury Milana Hniličku a minulý týden ho měl k dispozici i ministr zdravotnictví Roman Prymula. "To si myslím, že bylo klíčové, že měli manuál včas a měli to nastudované," řekl Petera.

Zatímco všechny sporty halové i venkovní v Česku stojí, tenistky se v Ostravě představí. Turnaj bez diváků v ochozech bude ostře sledován i kontrolován. "S tím počítáme. Hygiena už provedla několik kontrol v hale i na hotelu," řekl Petera.

Jedničkou bude Karolína Plíšková, přihlášené jsou i Petra Kvitová, Markéta Vondroušová či Karolína Muchová, volnou kartu dostane Barbora Strýcová. Přijet mají světová pětka Elina Svitolinová z Ukrajiny, Běloruska Aryna Sabalenková i její krajanka a trojnásobná grandslamová šampionka Viktoria Azarenková. Poslední se přímo do pavouku vešla 33. hráčka světa Ruska Jekatěrina Alexandrovová.

Nakonec nedorazí senzační vítězka Roland Garros Iga Šwiateková, která ukončila sezonu. Z původně přihlášených se odhlásily i grandslamové vítězky Španělka Garbiňe Muguruzaová, Američanka Sloane Stephensová, Němka Angelique Kerberová a Sofia Keninová z USA. Nakonec nedoarazí ani Kiki Bertensová z Nizozemska.

V kvalifikaci jsou z Češek Marie Bouzková, Kateřina Siniaková, Kristýna Plíšková a na kartu i Tereza Martincová. O postup bude usilovat i americká vycházející hvězda CoCo Gauffová. "Normálně se za její účast platí nemalé peníze, ale projevila zájem, že by ráda hrála, a je spokojená i s kartou do kvalifikace," řekl Petera.

Kvalifikace se bude hrát v sobotu a v neděli, hlavní soutěž začne v pondělí. Finále dvouhry a čtyřhry je na pořadu v neděli 25. října.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

88
Přidat komentář
George_Renel
ukončila sezónu.smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Rozumný krok.
Reagovat
Grape
Tohle je špatně.
Věřím tomu, že ten turnaj bude mít taková opatření, že tam k žádnému šíření nákazy nedojde. Ale jde taky o signál veřejnosti. Řítíme se do obrovského průšvihu, spousta lidí tomu stále nevěří a pořádání takových akcí je jen utvrzuje, že se opravdu nic moc neděje. Což bohužel není pravda.
Pijatyka starého ožraly z hradu je samozřejmě ještě mnohem horší.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Špatně je teď jakákoli demonstrace. Pochybuju, že by na ní fotbaloví fanoušci dodržovali rozestupy. No, v nejhorším si policie vydělá na vánoční dárky.
Myslím, že by se dalo vymyslet něco virtuálního...
Reagovat
misa
Došlo k nějakému šíření při US Open nebo French Open? A to byly nesrovnatelně větší akce.
Reagovat
Grape
Přečti si ještě jednou co píšu. Jasně píšu, že podle mě k žádnému šíření nedojde.
Jde o špatný signál pro lidi.
Reagovat
smazaný uživatel
+1
Reagovat
FulnekUltras
řekl bych spíš, že i to málo lidí, kteří tuto věc vůbec zaregistrují, si aspoň o to víc uvědomí, že teď je opravdu třeba dodržovat určitá pravidla - totální celibát vede maximálně k nekontrolovaným nočním polucím smile
Reagovat
Grape
Celibát opravdu není nutný, člověk stále může dělat tolik věcí - třeba chodit na procházky, jít si zaběhat, na kolo. Jen už to není úplně ideální dělat ve větším počtu.
Nicméně pořád zdravější než koukat v TV na tenis. Chápu ale, že pro některé zde je to prakticky jediný zdroj zábavy.
Reagovat
misa
Právě naopak pořádání zcela bezpečných akcí lidem ukazuje, že se nemá na všechno rezignovat a jen čekat zavřený doma na smrt.
Reagovat
tommr
přesně tak. V týhle šílený době je nesmírně důležitý nenechat se zastrašit a nerezignovat na normální život. Organizátoři Ostravy mají můj velkej obdiv a uznání ... smile
Reagovat
FulnekUltras
slovo "normální" bych ještě na pár měsíců radši vypustil ;-) - ale jinak souhlas
Reagovat
Grape
Ne, mnoho lidí si to přebere tak, že se nic moc neděje a budou se podle toho chovat.
Čímž naopak návrat k normálnímu životu budou úspěšně oddalovat.
Reagovat
misa
Že se nic neděje jim ukázalo chování Babišovy vlády, zejména ANO, od června letošního roku. Ne pořádání nějakých sportovních akcí.
Reagovat
FulnekUltras
Na drtivou většinu lidí teď budou masivně působit úplně jiné vnější a mediální vlivy, než jeden kvalitně zorganizovaný tenisový turnaj. smile
Reagovat
Krisboy
to je tvoje práce?

https://www.lidovky.cz/sport/fotbal/sportovni-chuligani-se-bouri-proti-prymulovi-a-babisovi-v-nedeli-se-chysta-obri-demonstrace-na-staro.A201014_194955_ln-sport-fotbal_atv

Budeš tam mít plamenný proslov?smile
Reagovat
tommr
nejsem táborovej řečník takže tě asi zklamu. Úplně ale chápu důvody k tý demonstraci a plně jí podporuju. Je třeba ukázat Babišovi a Prymulovi, že ne všichni občané jsou stádo tupých ovcí se kterýma si můžou dělat co se jim právě zamane ... smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Virtuální protest bych určitě taky podpořil, taky mám na oba alergií, ale momentálně je shromažďování dost velká zhovadilost.
Reagovat
Grape
Přesně tak, taky nemůžu Babiše ani Prymulu ani cítit (byť z odborného hlediska bych Prymulovi věřil, ale ten střet zájmů...), ale lidi by si měli uvědomit, že tou demonstrací ublíží především sobě.
Reagovat
Krisboy
To oni ale vědí. Jako ke stádu tupých ovcí se chová Babiš ke svým voličům už léta, ale Prymula nikoliv. Máš to silně popletené. Lidem jako ty asi musí zemřít někdo hodně blízký, aby si uvědomili, že svět nejsou jenom oni a jejich zábava.
Reagovat
tommr
já si myslím, že silně popletený to máš ty. Prymula je ještě horší než Babiš, protože mu to spousta lidí jako si ty žere i s navijákem. Tobě nevadí, že Prymula je v první linii "boje" s kovidem od samýho začátku a jediným výsledkem jeho "snažení" je čím dál tím horší situace? smile
Reagovat
Krisboy
Prymula tam rozhodně není celou dobu. Od začátku až do nedávna (cca měsíc) vše řídil a rozhodoval pouze a jen Babiš. Teprve nedávno (tj. po volbách) začal skutečně poslouchat odborníky a rozhodování konečně nechal na nich.

Čteš zprávy? Pokud možno z co nejvíce zdrojů a z co nejvíce míst na Zemi?
Reagovat
Grape
Prosímtě, to bys po tommrovi chtěl moc...
Prej stádo tupých ovcí... Kdyby situace nebyla tak vážná, tak bych se fakt bavil nad tím, jak lidi, kteří nejsou schopni si zanalyzovat, co asi aktuální čísla a vývoj znamenají, označují za ovce ty, kteří si to dohromady dát dokáží a nad problémem přemýšlí. smile
Reagovat
Krisboy
Já vím, jenom jsem to zkusil smile
Reagovat
tommr
Prymula tahá za nitky od samýho začátku. Nejdřív jako náměstek ministra, pak z něj udělali vládního zmocněnce a ted se konečně dostal přes Vojtěchovu mrtvolu k ministrování. To že to nevidíš je smutný a ukazuje to jak snadno se lidi nechají ovládat médiama a prolhanejma politikama ... smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Všichni tři jsou ANO, takže to nějak upekli. Vojtěch byl skoro určitě Babišův bílý kůň.
Reagovat
Krisboy
smile

Vyhráváš cenu za nejnesmyslnější komentář týdne.
Reagovat
Fandina
Má pravdu, Prymula je symbol covidové epidemie, od jeho začátku až doposud. A mezitím změnil třikrát vládní pozici. Nejdřív náměstek potom zmocněnec a teď ministr. Nerozumíš tomu.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Babiš přesné ví, proč ho tam nedal hned a nastrčil tam nejdřív Superstar.
Reagovat
Fandina
Omyl. On nic nevi.
Reagovat
FulnekUltras
jede teď ze dne na den jako každý
Reagovat
lars
O postup bude usilovat i americká vycházející hvězda CoCo Gauffová. "Normálně se za její účast platí nemalé peníze, ale projevila zájem, že by ráda hrála, a je spokojená i s kartou do kvalifikace,
Ona je vycházející hvězda, členka Federerova týmu a je žádané zboží." řekl Petera

FulnekUtras prekvapive nekomentuje:)
Reagovat
RFanousek
Jak jako členka Federerova týmu?
Reagovat
FulnekUltras
Muratoglova
Reagovat
annah
Mám dojem, že ji zastupuje firma Team 8, kterou vlastní Roger spolu s jeho manažerem Gotsickem.
Reagovat
peRFect
Tak to ať jdou do pr! Extraliga ne, fotbal ne, všechno ne, ale WTA ano. fckoff
Reagovat
tommr
takže místo abys tlačil na to, aby se moh hrát i fotbal a hokej budeš radši nadávat na to že se může hrát tenis? Takový zaslepený chování jenom nahrává grázlům jako je Prymula ... smile
Reagovat
peRFect
Prymula je docent, profesor, co jsi ty? Jaké máš vzdělání, že si dovoluješ se takto vyjadřovat? Právě kvůli takovým omezencům, co mají potřebu zpochybňovat něco, co lidi kteří svému oboru rozumí řeknou, jsme tam kde jsme. A za týden bude ještě hůř. Pogratuluj si, hňupe.
Reagovat
tommr
Prymula je vypatlanej lampasák, kterej se dostal pochybným způsobem ke korytu a ted si užívá, že má v ruce vypínač a může kdykoli kohokoli sejmout. A debílkové jako si ty mu to žerou i s navijákem. Řekni mi jedinej důvod proč by se měl turnaj v Ostavě rušit. Diváci tam nebudou, hráči a personál jsou důkladně protestovaný a izolovaný takže nikoho nakazit nemůžou ... smile
Reagovat
peRFect
Debílek jako já u něj atestoval a je to sakra chytrej člověk.Co jsi ty,lopato?
Reagovat
tommr
no pak je jasný proč se ho tak zastáváš jeho výsledkům navzdory. Vrána k vráně sedá ... smile
Reagovat
peRFect
Takovýhle argumenty jsme měli tipuju v pátý na základce.Ještě bys mohl přijít s tím že tvůj táta je větší než můj táta.Ale jinak dobrý,utíkej si konspirovat a až budeš potřebovat (nebo tvůj bližní) ve špitále kyslík,tak nezapomeň zachrčet,že ho nechceš,protože chřipečka.
Reagovat
misa
Podle slovníku to u tebe asi nebude žádná sláva.
Reagovat
peRFect
Na hrubý pytel...
Reagovat
smazaný uživatel
Prymulovi jde hlavně o vlastní byznys. Kromě Řádu Bílého lva ještě aspiruje na sošku Českého lva.
Reagovat
FulnekUltras
jeho osobní interes na vakcínách mě taky značně znervózňuje - pořád ale platí, že k testu a především očkování nelze přinutit nikoho, a o celkové epidemiologické situaci v této zemi nerozhoduje ani náčelník, ani Babiš nebo Zeman, ale cca deset milionů lidí
Reagovat
peRFect
Ani jedno z toho,co píšeš,tak neplatí.
Reagovat
FulnekUltras
vakcínová diktatura samozřejmě daleko přerůstá břehy českého rybníčku i s Prymulovou zájmovou firmičkou - u testu záleží, na jaké jsi pracovní pozici - a zásadní roli všech obyvatel, každého jednoho z nás můžeš zpochybňovat opravdu jen v nějakém podivném ovčím afektu
Reagovat
peRFect
Pakliže se očkování postaví do role povinné,pak ti nic jiného nezbyde,naivko.Povinné očkování už tu máme (pokud nevíš,doplň si znalosti).Opravdu se divím,že jsme mohli přežít černý kašel.Zřejmě proto,že tenkrát nebyly sociální sítě a každej neměl svůj pohodlný názor na všechno.
Reagovat
FulnekUltras
povinné očkování máme DLOUHODOBĚ PROVĚŘENÉ, nikoliv komerční šunty - před skoro 40 lety mě celkem tlačili nastoupit do podobné školy, jakou jsi absolvoval - shrnul jsem si tenkrát všechna pro a proti, a vysral jsem se na to zrovna tak, jako to kdykoliv udělám i s Gatesovou "vakcínou" smile
Reagovat
Nenela
Hokej a fotbal jsou dost kontaktni sporty, tenis z podstaty veci ne. Je treba se nad tim trochu zamyslet nez zacnes nadavat. Navic budme radi, ze je neco.
Reagovat
peRFect
A teď tu o karkulce.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Prymula je narcis a ANO prospěchář, kterému teď teče do bot.
WTA Ostrava je mezinárodní turnaj a dostal výjimku podobně jako utkání fotbalové EL.
Nechápu, co je na tom divnéhosmile?
Reagovat
misa
WTA je taky mnohem důležitější akce než nějaké setkání fotbalistů páté třídy nebo hokejistů, z nichž valná většina by se uchytila max. někde v Kazachstánu.
Reagovat
Frick
že všichni, co se mohli doslova podělat z toho, že se v osekané formě uspořádá tradiční akt k 28.10., se stejně podělají i z tohoto.
Reagovat
Fandina
Srovnáváš nesrovnatelné. Oslava 28. října je společenská záležitost.
Profesionální sport je zaměstnání. A pokud se nehraje před diváky, tak nehrozí šíření viru, maximálně mezi samotnými sportovci a organizátory. Je to stejné nebezpečí, jako nákaza mezi zaměstnanci kdekoliv jinde.
Reagovat
Fandina
Víc, než to, že se turnaj hraje mě vadí to, že rostou čísla nakažených.
Reagovat
Fandina
mně
Reagovat
peek
Promořujeme se, to snad všichni v létě chtěli, ne?
Reagovat
Fandina
Nevím, kdo to chtěl, já určitě ne. Podle mě by bylo lepší, kdyby virus chcípnul a už neotravoval.
Reagovat
tommr
takovou radost nám kovid neudělá. Ale mohli by s ním přestat otravovat politici a média ... smile
Reagovat
Fandina
Já nějak politiky ani média neřeším. Nesleduji to, samozřejmě si přečtu, co se děje, ale jinak na to kašlu. Ale vir mě štve sám o sobě. Už aby bylo po něm.
Reagovat
FulnekUltras
To tady bylo pořád strachu... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Buď všechno, nebo nic.
smile
Reagovat
FulnekUltras
Možná bys tomu nevěřil, ale i MMA má svou bublinu propracovanou celkem slušně, což se třeba o Běchovicích říci nedá. smile
Reagovat
tommr
jsem strašně rád, že se Ostrava nakonec přece jen uskuteční i když bohužel bez diváků. Přenášet ho ale bude smile ČTSport ... smile
Je ale hodně smutný, že žijeme v tak šílený době ve který se sportovci musí poníženě doprošovat arogantních mocipánů, aby vůbec mohli hrát ... smile
Reagovat
SwissMaestro
Arogantních mocipánů? Tady se na nás řítí pěknej průser, omezení jsou třeba a prostě o odskáče pochopitelně i sport...
Reagovat
tommr
proti rozumným opatřením nic nemám, ale zakazovat profesionálním sportovcům jejich činnost i když vyhazujou milióny na testování, izolaci a další buzerace je prostě klasická zvůle momentálně všemocného panstva. To nemá s ochranou zdraví nic společnýho ... smile
Reagovat
FulnekUltras
už asi před dvěma týdny Prymula jasně řekl, že výjimku budou tvořit významné mezinárodní akce - a to zatím dodržuje
Reagovat
tommr
ale dělá s tím strašný drahoty a udržuje všechny zainteresovaný do poslední chvíle v nejistotě. Je prostě vidět, že si tu svojí moc nad plebsem náležitě vychutnává ... smile
Reagovat
FulnekUltras
s bezohlednými čecháčkovskými prasaty se teď už bohužel musí jednat tvrdě - a sport je jen poměrně malý segment společnosti smile
Reagovat
FulnekUltras
např. zákaz vycházení po 22. hodině s výjimkou přesunů do a z práce (Francie) nebo totální vyklizení kolejí študáky (Slovensko) - u nás by to museli hlídat 24/7 policajti, kteří beztak nejsou, a potom by si holátka samozřejmě ještě stěžovala na "omezování svobody" smile

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/co-zbylo-z-napadu-vylidnit-koleje-zjistilo-se-ze-je-lepsi-na-nich-zustat-124327#utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
Reagovat
peRFect
před dvěma týdny nebylo 10 tis nakažených denně smile
Reagovat
FulnekUltras
ale dalo se to už předpokládat
Reagovat
Fandina
Mělo by to být i na O2 TV Sport Tenis. Mají to v programu a píše se to na facebooku a instagramu turnaje. smile

https://www.facebook.com/jtbankaostravaopen/
https://www.instagram.com/jtbankaostravaopen/
Reagovat
tommr
tím líp. Na O2 by mohla být multidimenze a tudíž i všechny zápasy k vidění ... smile
Reagovat
Fandina
Tentokrát to asi bude jednodušší. Četla jsem, že hrací budou dva kurty, takže bychom měli vidět všechno a ještě k tomu nehrozí počasí, když je to uvnitř, takže všechno by mohlo proběhnout podle plánu.
Reagovat
tommr
mohli by se vytáhnout a vysílat v televizi smile i kvalifikaci která je mimořádně dobře obsazená ... smile
Reagovat
EllNino
tak to nezáleží na nich bohužel
Reagovat
tommr
chceš snad říct, že přenosy z kvaldy jsou zakázaný? Za normálních okolností bych to i chápal, ale v dnešní době kdy se skoro nikde nehraje by se snad mohla vysílat i ta kvalifikace ...
Reagovat
lvicek
To by ovsem nekde museli byt nejaci schopni a pruzni lide, kteri dokazou reagovat na situaci a vyjit vstric zakaznikum. Takze uvidime, co uvidime :D.
Reagovat
tommr
z kvaldy spíš neuvidíme ...smile
Reagovat
FulnekUltras
v čt už snad něco takového nikdo ani nečeká
Reagovat
aligo
smilesmilesmile
Reagovat
Dobry-den
No rači bych ještě moc nejásal...
Reagovat
blixa
Super !!! smilesmilesmile
Reagovat
com
co se tak radujes, Muguruza si pro vyprask neprileti smilesmile
Reagovat
blixa
Koťátko má zákaz, ještě by něco chytla ... smilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist