Wawrinka vzdal útok na druhý pražský titul, ze Spojů odstoupil kvůli zranění stehna

28. 8. 2020, 07:37
Aktuality 27
Stan Wawrinka dnes na antukovém challengeru v areálu TJ Spoje Praha nenastoupí ke čtvrtfinálovému zápasu proti Rusu Aslanu Karacevovi. Švýcarská hvězda se po sérii sedmi výher odhlásila kvůli problémům se stehenním svalem.
Profily hráčů
Stan Wawrinka (© Martin Sidorják)

Stan Wawrinka se vzhledem k letošní situaci kolem pandemie koronaviru rozhodl nestartovat na turnajích ve Spojených státech a vynechává tak i US Open. Místo toho zůstává v Evropě a soustředí své síly směrem k Roland Garros, které má odstartovat 27. září.

Svou přípravu 35letý Švýcar zahájil v Praze. Do české metropoli si naplánoval dva challengery, na kterých startoval poprvé od roku 2010. A roli největšího favorita potvrzoval, když v sedmi zápasech nenašel přemožitele. 

V sobotu triumfoval na Štvanici a tento týden na kurtech TJ Spoje se po výhrách nad Portugalcem Oliveirou a Nizozemcem Van de Zandschulpem dostal do čtvrtfinále. Po včerejším postupu ale oznámil, že v turnaji pokračovat nebude. 

"S těžkým srdcem musím oznámit své odstoupení. Důvodem je zranění stehna, které mě trápí už několik dnů," uvedla bývalá světová trojka Wawrinka, jenž má ve sbírce grandslamové trofeje z Australian Open, Roland Garros a US Open.

"Chtěl bych všem poděkovat za to, že mi umožnili opět zahrát si znovu tenisové zápasy. Zároveň bych se chtěl omluvit svým fanouškům, že tento turnaj nemohu dokončit, jak bych si přál. Také bych chtěl poděkovat všem sponzorům, pořadatelům i Českému tenisovému svazu za to, jak vše dokázali v tak těžkých časech uspořádat," dodal 15. hráč světa.

Před Roland Garros má Wawrinka v plánu ještě turnaj Masters 1000 v Římě, který startuje 14. září.

Do semifinále na Žižkově se bez boje dostal Aslan Karacev, který se proti Wawrinkovi nedočká odvety za porážku ze štvanického finále. O druhé finále v řadě si 26letý Rus zahraje s Kazachem Dmitrijem Popkem, nebo Francouzem Arthurem Rinderknechem.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

27
Přidat komentář
FulnekUltras
ale pro mě je podstatně důležitější, jak se o Soně vyjádřil člověk, kterému fakticky pomohla k nemalým penězům:

---------------------------------------

Další bývalý akcionář firmy Chambon Luboš Pašek při výslechu na policii řekl, že Peková od Janouška koupila pět procent akcií. Bylo to podle něho někdy předtím, než tuto laboratoř koupil v roce 2011 německý koncern Synlab.

Pašek uvedl, že to, proč se Soňa Peková akcionářkou stala, mělo souvislost jednak s prodejem Synlabu, a také s vědeckým renomé viroložky.

?Důvodem prodeje akcií byl požadavek kupujícího na nadstandardní realizaci smluvního vztahu z hlediska zabezpečení proti případným nesrovnalostem. Chtěli ji (Soňu Pekovou) mít zavázanou, aby podléhala nikoli režimu pracovnímu, ale i obchodnímu, protože na ní ta firma stála. Doktorka Peková je ve svém oboru absolutní špička,? řekl policistům Pašek, který byl v této kauze také obžalován.
Reagovat
blixa
Klid šmudlo, vzhledem naprosté neschopnosti státního zastupitelství i policie může být "Soňa" zcela v pohodě a ty taky smilesmile
Reagovat
FulnekUltras
šak my zme naprosto klidní... a za dva měsíce na Hradě si to společně vychutnáme... smile smile

https://www.youtube.com/watch?v=qGsbC_MYyjk
Reagovat
paddy
Soňa Peková půjde společně s Romanem Janouškem před kvůli podvodu s předraženými testy krve. Škoda 240 mil. Kč. Hrozí ji 10 let.

Fulneka odnesou na těch nosítkách pro Serenu smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Proc?
Reagovat
paddy
Mikrobio vyšetření zaměnili za dražší DNA testy
Reagovat
Vlk-v-trave
A Fulnek ,si to u nich objednaval, nebo co? :D
Reagovat
paddy
Jeho oblíbeňkyně, že vir je umělý smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Takze muzeme ocekavat 1000 km prispevky na tema Konspirace, Pendlovek-Lendlovek, Plechoidu, Havloidu, a Letne :D
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jestli okrádali, tak je to špatně, ale jestli ji jen nechce zakleknout Andrej za to, že mu vlitla do kšeftu.
Reagovat
Krisboy
Jestli kradli pro sebe a nikoli pro Agrofert, bůh jim buď milostivsmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Vono zaklekávání je teď kurňa v kurzu a nemusíš bejt ani černejsmile
Reagovat
George_Renel
Ta kauza se ovšem táhne několik let....
A spojení s Janouškem hovoří za vše.
Reagovat
blixa
Ultras je její velký fanda smile. Ale vzhledem ke kvalitě práce státního zastupitelství a policie v podobných kauzách asi může být úplně v klidu smile
Reagovat
Mantra
mě by to taky nebavilo se tu plácat měsíc po Práglu, a ta situace podle medií s kovidem taky není zrovna růžová takže logcky, nemá to zapotřebí,tak si pojede domů vorazit
Reagovat
gigin
Navíc Mugu už je rozněžněná...
Reagovat
Kojinho
Všiml jsem si, že Mugu na insta vyvíjí na insta nějakou aktivitu směrem ke Stanovi. Nebo je ještě něco víc mezi nima?
Reagovat
gigin
prej...
Reagovat
Mantra
tuhle začal tiskovku slovy: "hola hombres, que tal? bien?" smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile tak to je skoro jasný. Hlavně aby ho to nakoplo správným směrem. Nejlíp k titulu z RG nebo aspoň finále s Týmem.
Reagovat
LordMutademus
smilesmilesmile
Reagovat
Vlk-v-trave
:D
Uz si nasel muj link?
Reagovat
LordMutademus
Jo, už vidím. Super, díky!
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ok, s Murájemsmile
Reagovat
LordMutademus
smile
Reagovat
LordMutademus
Zajímavá představa ale. Vrchní top antukář Andy, bude ve 33 s umělou kyčlí, vyučovat na antuce, na které navíc 3 roky nehrál. smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Je mi to jasné, ale představa zajímavásmile Hlavně ty tři sety vidím hodně problematicky. Kdovijak Stan s tou nohou, jestli tam nějaký problém je, Joker krk, samej lazar, skoro jako vždycky.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist