Wimbledonský skalp Kordy ho nenakopnul. Veselý prohrál už sedm setů v řadě

19. 7. 2023, 15:49
Aktuality 12
CHALLENGER TAMPERE - Jiří Veselý (30) po překvapivé výhře v prvním kole Wimbledonu nad Sebastianem Kordou prohrál už sedm setů v řadě. Herní pohodu nenašel ani na antukových challengerech, byť měl příznivý los. Ve finském Tampere se neprosadil proti členovi třetí světové stovky Indu Sumitu Nagalovi (25), kterému podlehl 4:6, 1:6. Už do čtvrtfinále na severu Evropy postoupil Dalibor Svrčina (20), čeká ho v něm přemožitel Víta Kopřivy (26) Slovák Lukáš Klein (25).
Jiří Veselý (© Profimedia)

Jiří Veselý se v dubnu vrátil do tenisového kolotoče po téměř osmiměsíční pauze zaviněné zraněním stehenního svalu a mluvil o restartu kariéry. Po čtvrt roce ale příliš důvodů k optimismu nemá – dál řešil drobné zdravotní potíže a z jedenácti zápasů vyhrál pouze tři.

Přitom před 14 dny si na úvod svého oblíbeného Wimbledonu vyšlápl na Sebastiana Kordu, očekáváný impuls pro další radostné momenty ale nedostal. V následujících třech duelech totiž ani jednou nezvítězil a navíc prohrál všech sedm setů.

Neuspěl ani na antukových challengerech proti soupeřům z hloubě světového žebříčku. V německém Braunschweigu v kvalifikaci prohrál s 301. hráčem světa Oriolem Rocou ze Španělska a dnes ve finském Tampere, kde hrál díky divoké kartě, podlehl 4:6, 1:6 Indu Sumitu Nagalovi, kterému ve světovém hodnocení patří 231. místo.

Zápas byl rozehrán v úterý, ale už po dvou gamech, v nichž oba tenisté neudrželi svůj servis, byl kvůli dešti přerušen. Středeční dohrávka byla vyrovnaná do stavu 4:4. Od té chvíle český tenista prohrál devět gamů v řadě a do hry se už vrátit nedokázal.

"Veselý je skvělý tenista, zná ho skoro každý. Dnes se mi povedly dva brejky, takže si nemám na co stěžovat," cenil si Nagal skalpu bývalé světové pětatřicítky.

Třicetiletý rodák z Příbrami aktuálně figuruje na 455. místě žebříčku. V nejbližších týdnech na žádný turnaj přihlášený není.

Svrčina je už ve čtvrtfinále

Naopak už druhé vítězství si ve Finsku připsal pátý nasazený Dalibor Svrčina. Po obratu proti Filipu Jianuovi z Rumunska si dnes po dvousetovém boji poradil 7:5, 7:6 s Argentincem Hernánem Casanovou a počtvrté v sezoně postoupil do čtvrtfinále.

V něm se dvacetiletý český mladík utká se Slovákem Lukášem Kleinem, kterého porazil loni i předloni na domácí antuce v Prostějově. Minulý měsíc na Hané nakonec získal celkově třetí challengerový titul, následně ale prohrál prohrál čtyři z pěti utkání, než se přesunul na zatím úspěšné vystoupení do Skandinávie.

Třetí nasazený Klein narazí na druhého Čecha po sobě, neboť dnes předvedl velký obrat proti Vítu Kopřivovi. Ten si sice v úvodu vypracoval vedení 5:0, k setbolu se ale nedostal, ztratil devět gamů v řadě a prohrál 5:7, 1:6.

Pětadvacetiletý Kopřiva tak o rok staršímu Kleinovi nevrátil nedávné vyřazení z kvalifikace Wimbledonu a neukončil již téměř čtyři měsíce dlouhé čekání na minisérii dvou výher po sobě.

• CHALLENGER TAMPERE •
Finsko, antuka, 73.000 eur
středeční výsledky českých tenistů (19. 07. 2023)
• Dvouhra - 2. kolo •
Svrčina (5-ČR) - Casanova 7:5, 7:6
Klein (3-SR) - Kopřiva (ČR) 7:5, 6:1
• Dvouhra - 1. kolo •
Nagal (Ind.) - Veselý (ČR) 6:4, 6:1

Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Livesport

Komentáře

12
Přidat komentář
lvicek
Ja tomu fakt nerozumim... Tady na tech malych turnajich ty penize za prvni kolo snad ani nepokryji tu cestu...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
na to Jyrku nenachytají. Hráč třetí stovky... Trochu úcty k Jyrkovi!smile
Reagovat
PetaM
Jiří potřebuje výzvu.
Reagovat
Krisboy
smilesmilesmile
Reagovat
Klenot_mezi_muzi
"Veselý je skvělý tenista, zná ho skoro každý"

To mluví za vše...smile
Reagovat
com
Jo kdyby nestacil na Nadala, tak by to bylo jeste v cajku smilesmile
Reagovat
Mantra
To je moc těžká věc fajn mu fandit. smile
Reagovat
magnus
Na turnaji v Gstade hrá štvorhru česká dvojica Jebavý/ Nouza. To sa mi hádam len sníva smile
Reagovat
EllNino
Lepší bylo Jebavý/Šátral :))
Reagovat
George_Renel
to má promyšlené. Na velkých turnajích uhraje kolo, dvě, vydělá potřebné peníze a věnuje se rodině. Více od něj nelze čekat.
Reagovat
IngStavinoha
panděros zas za rok trochu vyklidí Chrám a hotové, vyřízené... ;-)
Reagovat
farr
Tři tečky... asi taksmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist