Wozniacká chce hrát útočněji, otec Piotr ji už netrénuje

18. 8. 2011, 22:12
Aktuality 4
Světovou jedničku Caroline Wozniackou už nebude trénovat její otec Piotr. Jednadvacetiletá Dánka s ním ukončila spolupráci a rozhodla se, že se zkusí připravovat pod vedením jiného kouče. Jeho jméno zatím neoznámila, má jít o bývalého profesionálního hráče.
Profily hráčů
Caroline Wozniacká a otec Piotr

"Už nejsem trenérem Caroline," řekl Wozniacki dánskému listu Ekstra Bladet den poté, co jeho dcera prohrála překvapivě hned v úvodním utkání turnaje v Cincinnati s Američankou Christine McHaleovou. Stejně dopadla předtím v Torontu, od Wimbledonu vyhrála na třech turnajích pouze jeden zápas. 

Rozhodnutí změnit trenéra prý udělala Wozniacká právě po londýnském turnaji na trávě, kde vypadla v osmifinále a opět se nedočkala premiérového grandslamového titulu. Už v polovině července byla rodačka z Odense v Bastadu bez svého otce, který nevydržel názory dánských expertů a podrážděný jim poslal vzkaz

"Od rána do večera jsme poslouchali, jak by měla Caroline hrát. Teď zkusí něco jiného. Jejím cílem je hrát více agresivně," prohlásil Piotr Wozniacki. "Momentálně nedokáže vyhrávat, protože neví, co hrát," uvedl s tím, že je rozchodem zklamán. "Ale ať se děje cokoli, jsem její otec a budu ji dál podporovat," dodal. 

Wozniacká už před měsícem prohlásila: "Vím, že mě kritizuje mnoho lidí a plno z nich mi doporučuje, abych změnila kouče. Dlouho už nad tím přemýšlím a vím, že do budoucnosti budu muset leccos změnit. Nebude to lehké, ale budu muset něco udělat, abych byla úspěšnější. Slibuji, že udělám maximum, abych byla znovu silná a hrála ještě lepší tenis, než doposud."

Wozniacká dosud vyhrála 17 turnajů WTA, na grandslamech se dostala nejdále do finále US Open 2009. Před posledním grandslamem sezony se objeví ještě v New Havenu, kde už tři roky po sobě triumfovala.

Rozhodnutí dánské tenistky možná urychlil i rozchod s otcem-trenérem Agnieszky Radwaňské, která hned na následném turnaji ukončila tříleté čekání na titul.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Nateklá selka bez kondice, bez zájmu, úpadek až zmar ženského tenisu, už jí nemůžu brát vážně po tom všem ! Roger je nejlepší o tom není pochyb!
Reagovat
skott
Na rovinu, necekal jsem.Pokud se ovsem skutecne nechala ovlivnit prikladem Agnieszky, tak je to zoufale unahlene rozhodnuti.
Isia mozna potrebovala zmenu, vic volnosti, ale Wozniacki novy kouc forhend nepreuci.Nekterych automatizmu se se svoji technikou zkratka nezbavi.
Reagovat
smazaný uživatel
Karolína to podle mě potřebuje pomoci pořešit zejména v hlavě. Což se pak logicky projeví na dvorci.
Domnívám se, že byl nejvyšší čas na změnu a že se tedy s tou výměnou kouče rozhodla správně. A věřím, že čas to ukáže.

Baví mě skotte, jak seš si jistej svou předpovědí ohledně chyby Karolíny. :-)
Až se mi chce ti poradit, že jí máš svůj názor/věštbu poslat na její FB (Twitter). :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nic nového. Náš Koťák je rusofilní čvaňha a místní pseudoexpert, včera opět vytáhl "dobu temna" WTA, naštěstí už brzo končící :-D
Jeho Věrka případně Marfuša prý bude mnohem zaslouženější jednička, tyhle úžasné tenistky přece skoro neznají porážku a vyhrávají turnaje, narozdíl od Karolíny, prakticky pořád.

Citace: "Otvira to novou prilezitost pro Verku nebo Marii, doba temna se pomalu ale jiste zacina chylit ke konci!" :-DDDD
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist