Wozniacká v Tokiu udolala Azarenkovou. Mezi ní a titulem stojí už jen Dementěvová

1. 10. 2010, 11:23
Aktuality 4
Dánská tenistka Caroline Wozniacká je blízko pátému titulu v letošní sezoně. Světová dvojka dnes v Tokiu porazila 6-2 6-7 a 6-4 Viktorii Azarenkovou z Běloruska a postoupila do finále. Její soupeřkou bude Ruska Jelena Dementěvová, která ve dvou setech vyřadila Italku Schiavoneovou.
Caroline Wozniacká

Zatímco prvními koly v Tokiu Caroline Wozniacká jen prolétla, dnešní soupeřka Viktorie Azarenková už pro světovou dvojku byla pořádnou zkouškou.

Úvodní set byl ještě jasnou záležitostí pro Wozniackou, která si vypracovala deset brejkbolů a tři z nich proměnila. Ve druhé sadě ale sama začala mít problémy při svém podání. Diváci v Tokiu byly svědky osmi brejků, po čtyřech na každé straně, a tak o druhém setu rozhodoval tie-break. V něm si lépe vedla Azarenková, která si tak vynutila třetí set.

"Po prvním setu byl ten druhý hodně vyrovnaný," komentovala utkání po svém vítězství Wozniacká, která do rozhodující sady vlétla jako uragán. Vedla v něm už 5-0, ale Azarenková se odmítla vzdát a dvacetiletou Dánku ještě potrápila. Běloruská hráčka snížila až na 4-5, pak si ale favoritka udržela podání a zápas dotáhla do vítězného konce.

Wozniacká se tak přiblížila postu světové jedničky. V čele žebříčku vystřídá Serenu Williamsovou, pokud turnaj v Tokiu vyhraje a na následujícím podniku v Pekingu postoupí alespoň do čtvrtfinále.

Její poslední překážkou v cestě za titulem v Tokiu je Ruska Jelena Dementěvová, která v dnešním druhém semifinále porazila Italku Francesku Schiavoneovou.

Vítězka letošního French Open Schiavoneová si úvod zápasu zkomplikovala nepřesným podáním, když v pátém gamu přišla kvůli už čtvrté dvojchybě o servis. Ani Dementěvová si při svém podání nevedla jistě, díky třem brejkům ale první set získala v poměru 6-4.

I ve druhé sadě obě hráčky ztrácely svá podání. Dementěvová tak za stavu 5-4 nedokázala zápas ukončit, ale naděje Schiavoneové na zvrat netrvala dlouho. Italka celkově dnes pošesté přišla o servis a Dementěvová už pak nezaváhala. Zvítězila 6-4 7-5 a podařila se jí tak odveta za semifinále na letošním Roland Garros, kde musela zápas s pozdější šampionkou po prohraném prvním setu vzdát kvůli zranění lýtkového svalu.

Do finále čtyřhry v Tokiu postoupily české tenistky Barbora Záhlavová-Strýcová a Iveta Benešová. V dnešním semifinále porazily 7-6 a 6-2 americko-australský pár Lisa Raymondová/Rennae Stubbsová a po triumfech v Paříži a mexickém Monterrey mohou získat třetí letošní společný titul.

Výsledky - Tokio (tvrdý povrch, dotace 2,000.000 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Wozniacká (1-Dán.) - Azarenková (8-Běl.) 6:2, 6:7 (3:7), 6:4, Dementěvová (7-Rus.) - Schiavoneová (5-It.) 6:4, 7:5.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Strasne bych si pral, aby Karolina zacala chodit s Tomasem. Moc by jim to sluselo a i dobre vysledky kazdeho z nich by jim jeste psychicky pomohly.
Staci, aby ji Tomas pozadal a na takovych 50 procent by mu rekla ano. Nechapu, jak se Tom muze tahat s tou osklivkou Safarovou .. GL Tome!
Reagovat
smazaný uživatel
:-D :-D :-D Novy odbornik na vztahy v tenisovem prostredi. Ja si myslim, ze by s nim nechodila a ji by jeho vysledky prilis nepomohly! Fakt, ze je Berdych mezi tenisty pomerne neoblibeny take ne!
Reagovat
smazaný uživatel
"Staci, aby ji Tomas pozadal a na takovych 50 procent by mu rekla ano. " to je výborná věta :-D..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to už je moc. Ty si, ale magor. :-D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist