WTA v roce 2013, část II. Senzační triumf Bartoliové ve Wimbledonu

16. 12. 2013, 17:30
Stalo se... 119
I když Serena Williamsová dlouho držela neporazitelnost, událostí druhé části sezony na ženském okruhu byl senzační triumf Marion Bartoliové ve Wimbledonu. A překvapivé bylo i její následné ukončení kariéry.
Marion Bartoliová

Marion Bartoliová se od úvodu roku trápila. Pouze třikrát si zahrála čtvrtfinále na menších turnajích a z wimbledonské generálky v Eastbourne kvůli nemoci odstoupila. V All England Clubu tak nepatřila ani do širšího okruhu favoritek.

Jenže právě hlavní favoritky se ze soutěže poroučely nečekaně brzy, zatímco francouzská tenistka třetím grandslamem sezony nenápadně proplula až do svého druhého grandslamového finále. V něm nedala šanci nervózně hrající Němce Sabině Lisické a bez ztráty setu si nakonec dokráčela pro svůj největší úspěch kariéry.

"Jako malá holka jsem o téhle chvíli snila. Vyhrát Wimbledon esem na závěr, to jsem si ale nepředstavovala ani v těch nejdivočejších snech," radovala se začátkem července Bartoliová.

Jakkoliv
byl její triumf překvapivý, tak podobně nečekaný byl i její odchod do tenisového důchodu. Francouzka měsíc po životním vítězství ukončila v 28 letech kariéru.

"Moje tělo už prostě nemůže. Od začátku roku jsem si prošla řadou zranění. Po 45 minutách nebo hodině hry mě všechno bolí.
Jsem na okruhu už hodně dlouho. Ve Wimbledonu jsem do toho dala všechno, co jsem v sobě měla. Splnila jsem si sen a to mi zůstane napořád. Cítím, že je teď ten správný čas skončit," oznámila Bartoliová svůj odchod.


Serena Williamsová od začátku března vyhrála 34 zápasů v řadě. Na triumf v Miami navázala parádní jízdou na antuce, na které na jaře nenašla přemožitelku v žádném ze 23 duelů. Ovládla turnaje v Charlestonu, Madridu, Římě a po 11 letech vyhrála i Roland Garros.

"Tohle byla moje nejlepší sezona na antuce. Vůbec jsem nečekala, že bych na ní mohla vyhrát tolik zápasů," pochvalovala si Američanka. Na antuce Williamsová nakonec vyhrála všech 28 zápasů sezony.

O to překvapivější však byla porážka ve Wimbledonu, kde byla vzhledem ke své formě suverénně největší favoritkou. Světová jednička na londýnské trávě vypadla už ve 4. kole, v němž nestačila na Němku Sabinu Lisickou.

"Nehrála jsem dost dobře důležité míče. Byla jsem při nich trochu váhavější, což mnohé vysvětluje," řekla Serena Williamsová. Porážku jako takovou bude jako vždy těžko vstřebávat. "Každá se obtížně překonává. Musím se vrátit k tabuli a najít cestu, abych z podobných zápasů příště vyšla vítězně," doplnila pětinásobná vítězka londýnského grandslamu, jež našla přemožitelku po vítězné sérii 34 zápasů.

Ve výborných výkonech pokračovala i Maria Šarapovová. Od dokonalosti ji dělily jen prohrané zápasy se Serenou Williamsovou, která Rusce připravila čtyři z prvních pěti porážek od začátku sezony. Na antuce Šarapovová prohrála pouze právě s Američankou - ve finále turnaje v Madridu a také na Roland Garros. Titul tak získala alespoň ve Stuttgartu, kde Williamsová nebyla.

První nečekanou porážku Šarapovová utrpěla až ve Wimbledonu, kde ve druhém kole nestačila na mladou Portugalku Michelle Larcher De Britovou.

Viktorii Azarenkovou přibrzdila zranění. Nejprve kvůli zranění kotníku přišla o úvod sezony na antuce, na které si pak zahrála finále v Římě a semifinále na French Open. Ve Wimbledonu potom po svém úvodním duelu odstoupila kvůli zranění kolena. To si poranila po podklouznutí na trávě, na kterou si letos tenisté v All England Clubu dost často stěžovali.

Na antuce se nedařilo Petře Kvitové. Sice si zahrála finále v Katovicích, pro hráčku Top 10 to ale byla ve slabé konkurenci téměř povinnost. Na dalších čtyřech turnajích vyhrála dohromady jen šest utkání.

Alespoň částečně si náladu spravila ve Wimbledonu, ale i porážka ve čtvrtfinále s Belgičankou Kirsten Flipkensovou byla zklamáním. Česká jednička totiž na londýnské trávě porazila jen Vandewegheovou, Makarovovou a Suárezovou-Navarrovou,

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

119
Přidat komentář
Denis92
Boris Becker je novy hlavny trener Djokovica
Reagovat
smazaný uživatel
http://hopmancup.com/news/2013/12/18/janowicz-withdraws-from-hyundai-hopman-cup
Reagovat
smazaný uživatel
Skoda. Z jednoho z nejvetsich favoritu na titul tam je nyni naprosty outsider...
Reagovat
tommr
jj z prvního nasazenýho týmu je najednou poslední. Těšil jsem se na finále ČR-Polsko, ale to je ted skoro vyloučený. O tom Panfilsovi jsem do dneška nikdy neslyšel ...
Pro naše to znamená, že pokud ještě nedojde k přelosování tak v případným finále nejspíš narazí na Kanadu s Raonicem a Bouchardovou ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
To ja taky ne. A hlavne jsem se i dost divil, kdyz tam psali ze je Jerzyho spoluhrac z DC. Vzdyt Posko nema vubec malo hracu (Jerzy, Kubot, Przysiezny + deblovej par Fyrstenberg a Matkowski)
Reagovat
tommr
tak Panfils je polská čtyřka a 287.hráč světovýho žebříčku a nikdy se nedostal výš než na 279.místo. Chudák Aga ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
to jo no...treba to tam ale ve ctyrhrach nejak dosmudlaji :-D
Reagovat
darek.vrana
Když je okurková sezóna, hlasujte, kdo je nejlepším deblovým párem v naší historii:)
http://tenis95.webnode.cz/news/jaky-je-nejlepsi-deblovy-par-nasi-historie-/
Reagovat
Fandina
Extraliga. Mám radost, že dneska zabodovala Klárka s Bárou a to jak v singlu tak spolu v deblu. A taky že zabodoval Adam Pavlásek a Dominik Thiem. Super!
Reagovat
Bob
Bartoli a její wibledonský titul je největší omyl v historii tenisu.
Reagovat
smazaný uživatel
Neřekl bych, Bartoli byla jednou z nejlepších trávařek současnosti.
Reagovat
Roger_Federer
zkus tuhle myslenku trochu podporit argumenty..a vysvetlit proc si zo myslis.
Reagovat
smazaný uživatel
Na ty argumenty jsem i já velmi zvědavý...
Reagovat
PetaM
To samé by se, podle této logiky, dalo říct i o spoustě jiných hráček ...
Reagovat
tommr
no něco na tom co píše Bob asi bude. Proč by jinak Bartoliová hned po Wimbledonu tak překotně ukončila kariéru? Zřejmě i ona tušila, že by už nikdy nic podobnýho nedokázala zopakovat a nechtěla si jako úřadující šampionka dělat ostudu ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Marion měla dlouhodobé zdravotní problémy, to byl ten důvod. Kdyby platilo, co říkáš ty, proč by teda neskončila hned po Wimbledonu?
Reagovat
smazaný uživatel
Bob - Jedna z mala hracek, ktera dokazala na wimbledonske trave porazit Serenu a dvakrat se dostat do finale Wimbledonu si nezaslouzi wimbledonsky triumf? Taky bych rad slysel ten duvod.

tommr - tvuj koment nechapu. Co ma ukonceni kariery co docineni s tim, ze by si neverila na dalsi GS uspech? Myslim, ze v tenise existuji i jine velke uspechy nez pouze GS tituly. A ikdyby si na dalsi neverila tak to rozhodne neni duvod pro ukonceni kariery. A spravne jak poznamenal quesh, tak mela spoustu mensich zdravotnich problemu...
Reagovat
tommr
můj názor prostě je, že se Bartoliová už necítila na to, aby mohla podobnej kousek někdy zopakovat a než by se nechala porážet od slabších hráček v prvních kolech tak radši odešla jako úřadující wimbledonská šampionka na pomyslným vrcholu. Ted jí totiž nikdo nemůže předhazovat, že svůj titul nedokázala potvrdit na dalších turnajích ...
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle ti taky neberu, ale narazel jsi na to co napsal Bob a to je pro me naprosta kravina...
Reagovat
smazaný uživatel
http://isport.blesk.cz/clanek/tenis/188838/stepanek-o-brutalni-priprave-kdyz-muzu-byt-s-petrou-nevadi-mi-to.html
Reagovat
Fandina
Pěkný rozhovor a dost dlouhý. Díky za odkaz.
Reagovat
tommr
samý dobrý zprávy - až se tomu skoro nechce věřit ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Takový standardní předsezonní rozhovor, upřímně mi není moc jasné, z čeho je tommr tak strašně nadšenej. Ale díky za odkaz.
Reagovat
tommr
trénink probíhá podle plánu, Petra není nemocná nebo zraněná a Radek (a tím pádem nejspíš i Tomáš) bude hrát DC i nadále. To je ti málo? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Není. Ale na rozdíl od tebe mě to ani nijak nepřekvapuje ;-)

Jinak pokud vím, v DC zatím oba přislíbili účast na první kolo a z Tomášova tábora zní hodně hlasitě, že dá nejspíš přednost individuálním turnajům (což je logické, DC už vyhrál dvakrát, GS mu naopak chybí a čas se povážlivě krátí..).
Reagovat
tommr
na tom není vůbec nic logickýho. DC může Tomáš vyhrát i potřetí, ale na zisk GS titulu má jen minimální šanci. A tím, že vypustí DC si nijak nepomůže, protože jeho problém není to, že hraje DC, ale to že si nedokáže poradit s Djokovicem a Nadalem ...
Reagovat
smazaný uživatel
Naopak je to velice logické: zaprvé DC je sice prestižní záležitost, ale s GS se to rozhodně měřit nedá, zadruhé mu DC prodlužuje sezonu o měsíc. A je sakra rozdíl měsíc na individuální přípravu mít nebo nemít, čili vypuštěním DC by si naopak mohl výrazně pomoci, zatřetí na GS už dvakrát hrál SF a jednou F, takže nejen že hráč jeho kvalit na zisk GS myslet může, ale dokonce musí.
Reagovat
Fandina
DC se hraje týden po TM, takže přednímu hráči prodlouží sezonu o jeden týden. Jinak já moc přeji Tomášovi GS a doufám, že ho dosáhne a podle mě je jedno, jestli bude nebo nebude hrát DC. V sezoně to zabere tři týdny a nikdy ne ty, které bezprostředně následuje GS a ti kdo DC nehrají stejně hrají nějaký jiný turnaj v té době. Finále GS se jak už jsem psala hraje týden po TM.
Reagovat
Fandina
Oprava finále DC ne finále GS se hraje po turnaji mistrů. Sorry ... úsměv
Reagovat
tommr
a on se snad Tomáš na DC připravuje nějak zásadně odlišně od přípravy na normální turnaje? Trénovat přece musí tak jako tak a na DC se pokud vím připravuje dokonce se svým trenérem ...
Letos vynechal čtvrtfinále DC proti Kazachstánu a na FO se to pak projevilo tak, že vypad už v prvním kole. Tak jakápak to byla výhoda? Naopak po vyčerpávajícím boji v prvním kole se Švýcarskem hrál výborně - došel dvakrát do finále, v IW do semifinále a v Miami do čtvrtfinále ...
Reagovat
smazaný uživatel
Fandina: DC se hraje až 4x do roka, tedy až 4x do roka je nutné obětovat týden ve prospěch týmu místo aby se věnoval sám sobě, a to je ten měsíc, o kterém Tomáš mluvil..

Tommr: jistěže je zásadní rozdíl mezi tím, jak vypadá příprava v DC týdnu a jak vypadá příprava individuální. Třeba v tom, že povrch na DC nutně nemusí odpovídat povrchu na dalším turnaji, nebo že v DC týdnu se všechno podřizuje týmu, ne jednotlivci, o cestování a zápasech navíc ani nemluvím..
Reagovat
Fandina
Souhlasím. Tři týdny jsou na DC v sezoně a týden po sezoně. To jsem psala, celkem je to měsíc a Tomáš má už díky tomu dva DC tituly takže super a pokud by měl tři tak ještě lepší. Takže být jím, šla bych do toho pořád dál a samozřejmě se snažila i dál o GS. Jak jsem psala, žádný týden DC není před žádným GS. Naopak ten první je po Australien Open a třetí je po US Open. A ten druhý je začátkem dubna, cca dva měsíce před French Open, takže v termínu kdy může jít normálně na turnaje nebo trénovat. Ale super uznání Tomášovi, že tohle všechno zvládá.
Reagovat
tommr
když už tak mluvme o víkendech - ne týdnech. A jde o maximálně tři, protože ten čtvrtej finálovej se hraje až po TM a je to pro hráče spíš za odměnu než že by to byla nějaká zátěž ...
Navíc jsem ti snad na příkladu vynechanýho čtvrtfinále proti Kazachstánu jasně doložil, že to Tomášovi pro úspěch na dalších turnajích nic nepřineslo - ba právě naopak. V MC byl letos bitej od Fogniniho a oproti lonsku kdy DC hrál si výrazně pohoršil a v Barceloně byl pro Toma taky propadák. O FO radši ani nemluvím. Naopak po odehraným prvním kole DC Tomáš na následujících turnajích válel ...
Z toho plyne, že tvůj závěr, že mín DC bude znamenat víc úspěchů na GS není ničím podloženej a už vůbec není logickej ...
Reagovat
Roger_Federer
Obavam se ze vypustenim daviscapu Berdych granslam nevyhraje..:).jeho problemem je, ze nedokaze zahrat 2x po sobe tak aby mohl porazit 2 hrace top 3..z daviscapem to nema co delat..
Reagovat
smazaný uživatel
Můj závěr, na rozdíl od toho tvého, je logický. Ty totiž vůbec nebereš v potaz důvod Tomášovy absence - zranění. Proto teď, když absentoval, měl pak horší výsledky než na jaře, kdy byl zdráv a tedy mohl hrát naplno.
K FO jenom dodám, že Monfils není žádný nazdárek, ale elitní francouzský hráč.
Reagovat
tommr
přesně tak. Vypuštěním DC by Tomáš nic nezískal - jen by přišel o možnost získat další DC titul. Na Djokovice nebo Nadala nebude mít ani kdyby vypustil všechny turnaje kromě GS ...
Reagovat
smazaný uživatel
Vypuštěním DC by Tomáš získal čas pro sebe a to je sakra důležitý faktor. Ostatně není jediný hráč, který by právě z těchto důvodů DC vynechal (což jaksi svědčí o tom, kdo z nás tady se pravdě blíží víc ;-) )
Reagovat
Fandina
Tomáš by vypuštěním DC přišel o možnost tří DC v řadě. Je to samozřejmě nadsázka, ale znáš to. Kdo nehraje, nevyhraje.
Reagovat
Roger_Federer
dobre...o kolik% bude podle tebe sance Berdycha vetsi na nejaky granslam pokud vynecha daviscap a ziska tim cas pro sebe..??
Reagovat
PetaM
Rozhovor je pěkný, a už se nemůžu dočkat nové sezóny, a HC :) Doufám, že Petra bude tak připravená, jak já sám od ní očekávám, nebo aspoň doufám :D :D

Jinak k té vaší rozepři :D Tomáš trénuje na DC stejně tvrdě, jako když trénuje na obyčejný turnaj. Určitě to nefláká a co by dělal místo DC týdne? Trénoval by ;) Takhle trénuje s týmem a navíc si zahraje i 2 nebo 3 ostré zápasy s celkem dobrými soupeři. Jakou lepší přípravu by si člověk mohl přát :D Silně pochybuju, že by se Tomáš účastnil nějaké 250-ky. Nevím, přijde mi to stejné, ne-li lepší příprava s DC týmem, než o samotě .. .:)
Reagovat
smazaný uživatel
S tvým názorem na tu rozepři souhlas! :D
Jediný negativum je to cestování no.. To je ke škodě, že Tom se třeba po USO musí vracet do ČR místo toho, aby jel třeba už rovnou do Asie a trénoval tam.. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Neříkám, že Tomáš přípravu na DC fláká, ale tvrdím, a za pravdu mi dává chování většiny hráčů, že příprava na DC má oproti individuální přípravě svá specifika, která ne vždy jsou v souladu s individuální přípravou.
Reagovat
Fandina
Tomáš se na DC po USO nemusí vracet domů. Může klidně hrát v Asii nebo Americe. Záleží na tom s kým se hraje a kde se hrálo předtím.
Reagovat
smazaný uživatel
ČR jsem dal jen jako příklad.. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Pozitivní je, že Petru zatím nelimituje astma. Na Floridě s tím doteď vždy měla problémy.
Reagovat
Fandina
Jasně, jde o cestování, ale faktem je, že po USO je v DC semifinále a zase záleží na losu a jak ostatní hrají, ale klidně se může hrát v USA bez cestování, nebo Canadě, nebo Argentině, prostě to nemusí být v Evropě a klidně v Japonsku, v Asii.
Reagovat
Fandina
teď říkali na ČT1, že Tomáš letos při DC prohrál jen jeden zápas a že byl letos moc úspěšný. Jsem zvědavá, jak dopadne ve sportovci roku, zítra se koná vyhlášení.
Reagovat
smazaný uživatel
Tady ma quesh pravdu. Samozrejme, ze je to Tomovo rozhodnuti ale prekvapuje me, ze si nekdo muze myslet, ze trenink na DC je uplne stejny trenink jako na nejaky turnaj (v tomto tydnu). Kdyz se trenuje na DC, tak se trenink zameruje na 2 - 3 eventualni protihrace a jejich hru, slabiny a udery, kterymi by mohli prekvapit. Naopak, kdyz se trenuje na nejaky turnaj v sezone (Tady GS napriklad), tak se samozrejme hraci a treneri zameruji na sebe. Vylepsovani vlastnich uderu (servis, BH po care, BH cross, FH po care, atd.), vlastniho pohybu po dvorci, vlastni psychicke a fyzicke kondice atd.. Proste se trenuje do vzdalenejsi budoucnosti a ne pouze na nejaky DC vikend.
Reagovat
Fandina
Samozřejmě, že Tomáš nejlíp ví, jak ho účast v DC zatěžuje a pokud zvolí místo DC přípavu jakoukoli na GS, je to jeho volba. Já mu přeji GS moc a také mu přeji další úspěchy v DC. Každá výhra je dobrá.
Reagovat
smazaný uživatel
doufám, že dneska budeš hrát líp než včera, když už ti věnuju čas a koukám na tebe :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nebudete někdo ve čtvrtek na finále v Prostějově? :)
Reagovat
tommr
začalo to už neštastným vyřazením s Itálií v semifinále FC i když na tom Petra nenesla hlavní vinu. Výsledky v Madridu, v Římě a na French Open byly taky zklamáním a dojem nenapravilo ani čtvrtfinále Wimbledonu kde měla letos Petra dojít mnohem dál. Pro mě představovalo vyřazení s Flipkensovou asi největší letošní selhání Petry, protože GS titul byl po vypadnutí Sereny, Sharapovový a Azarenkový tentokrát velice blízko ...
Špatný letošní výsledky ale zase dávají Petře šanci na vylepšení pozice v příští sezóně, protože nebude muset tolik obhajovat ... :)
Reagovat
LukasH
Vzhledem k formě, jakou tenkrát měla, bych neřekl, že to bylo selhání. Nebejt přerušení pro tmu, mohla jít už s Makarovovou a asi by to tak bylo. Antuku měla Petra nejhorší. Tuším, že tam zrovna měla ty osobní problémy a na kurtech jsem jí nepoznával. Přišlo mi, že ty zápasy odevzdávala. Proto jsem od ní na Wimbledonu nic moc nečekal.
Reagovat
smazaný uživatel
Nemyslím, že Petra je z těch, co by odevzdávaly zápasy.

Někdy na podzim byl v TV pořadu Na plovárně hostem Černošek a ten mluvil mj. i o Petře a říkal, že právě v tomhle období se Petře stávalo, že během zápasu občas ztratila koncentraci a místo na zápas začala myslet na svůj osobní život. A asi nemusím říkat, jak to potom na kurtu vypadalo..
Reagovat
tommr
no tím selháním myslím právě to, že si nedokázala načasovat formu a využít absence tří největších favoritek. Taková šance na titul jako byla letos se nemusí hodně dlouho opakovat ... :)
Reagovat
tommr
místo "absence" tam mělo bejt "předčasnýho vypadnutí" ...
Reagovat
smazaný uživatel
Forma se nedá načasovat na povel, ta buď je nebo není..
Reagovat
smazaný uživatel
Když je holt někdo psychicky momentálně v pytli, těžko se dá něco načasovat. Věřím, že Petra už si blbé období letos vybrala a přeju jí, aby si hlavně věřila, ať už má chlapa nebo ne, protože vždycky to taky není záchrana :D A sobě hlavně přeju pevné nervy a klid u jejích zápasů, ale nejsem naivní a nečekám, že příští sezonu nastoupí Petra a bude to všechno mydlit.. všechno má svůj čas..:)
Reagovat
Fandina
Nechci ti brát iluze, ale je potřeba si uvědomit, že Petra měla letos úspěšnější rok než ten loňský. Takže lepší než ten loňský a doufám, že ten příští rok bude zase lepší než ten letošní. Petře to moc přeji a držím palce.
Reagovat
smazaný uživatel
Je sice pravda, že letos byla 4x ve finále turnaje WTA, loni "jenom" 2x, ale zase byla loni úspěšnější na GS - 2x SF, 1x ČF, letos jenom jedno ČF, jinak nic moc. Takže ta letošní sezona zase tolik úspěšnější nebyla. Je sice o 2 místa v žebříčku víš, ale ty GS kazí dojem ze sezony.
Reagovat
smazaný uživatel
Iluze mi nebereš, já sleduju Petru víceméně až od loňska od Wimblíku tuším, předtím jsem ji viděla jen když vyhrála Wimblík, v té době jsem tenisu nevěnovala až takovou pozornost.
Reagovat
Fandina
Podle mě byla letošní Petry sezona lepší. Zklamaná z GS byla, to je jasné, tam to mohlo být lepší, ale celkově hrála vyrovnaněji než v roce 2012. Podle mě byla letošní sezona mnohem lepší než loňská.
Reagovat
smazaný uživatel
Nechci vam vsem brat iluze ale obe byly v celku spatne :-D
Reagovat
Fandina
Jasně. Já sleduji Petru hodně od roku 2009. Rok 2011 byl úžasný, tak doufám, že se zase někdy zopakuje. Jinak je Petra super.
Reagovat
tommr
letošní sezóna Petry určitě nebyla o nic lepší než ta lonská - spíš právě naopak. Připojuju pár čísel který to dokazujou:
letos získala Petra 4775 bodů z 23 turnajů zatímco loni získala 5085 bodů z 20 turnajů ...
ještě podstatnější je, že na všech GS s výjímkou Wimbledonu měla letos horší výsledky než loni ...
Na konci roku sice skončila Petra letos o dva stupínky výš než loni, ale na tom má větší podíl nečekaný ukončení kariéry Bartoliový a zranění Sharapovový než zlepšená hra Petry ...
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasil bych s tebou v tom, že letošní Petřina sezona není nijak výrazně lepší než ta loňská (ale ani bych neřekl, že to byl až takový propadák).

S větou "Na konci roku sice skončila Petra letos o dva stupínky výš než loni, ale na tom má větší podíl nečekaný ukončení kariéry Bartoliový a zranění Sharapovový než zlepšená hra Petry ..." souhlasit nemůžu, protože je to čirý nesmysl.
Reagovat
Fandina
Celkově hrála Petra letos líp než vloni. Obecně letos dominovala Serena, takže minimálně ve dvou případech, když s ní Petra hrála mohla skončit líp. Vloni dominace Sereny nebyla tak markantní. A letos skončila líp než vloni i na žebříčku, že za to mohla ta nebo ta se nedá brát, to by se mohlo zpochybňovat všechno. Je šestá a líp dopadly jen ty před ní. Vloni skončila o dvě místa hůř.
Reagovat
tommr
co je na tom nesmyslnýho? Dokud Bartoliová hrála tak byla v žebříčku před Petrou a Petra se před ní dostala až v závěru sezóny, protože Bartoliová vůbec neobhajovala lonský body. A absence Sharapovový zase umožnila Petře dobrý výsledky v závěru sezóny v Asii a na TM, který by asi nedosáhla kdyby tam Sharapovová hrála ...
Reagovat
tommr
Petra měla letos dobrej finiš a to trochu zkresluje. Když ale vezmeme sezónu jako celek nebyla ta letošní o nic lepší než ta lonská. Čísla mluví jasně: letos získala Petra 4775 bodů z 23 turnajů tzn. v průměru získala na turnaji 208 bodů zatímco loni získala 5085 bodů z 20 turnajů tzn. v průměru získala na turnaji 254 bodů. A to prostě neokecáš ... :)
Reagovat
Fandina
Petra vloni získala víc bodů kvůli grandslamům, ty jsou víc bodované. Proto měla vloni víc bodů. Jinak co se týká Marion, tak ta byla vloni na konci roku jedenáctá, nebyla před Petrou, takže tvůj argument, že Petra je teď šestá a jen kvůli tomu, že nehraje Marion je absolutně mimo. Nehledě je absolutně mimo je zpochybňovat, že ta a nebo ta nehrála, protože byla nemocná. Je šestá a tím to končí, lepších bylo pět. To by se dalo zpochybňovat všechno.
Reagovat
smazaný uživatel
A není to jedno? Nikdo z nás určitě nečekal, že Petra skončí 6., skoro každý ji prorokoval pád to zadní dolní, takže osobně je mi jedno, která sezona byla horší, já jsem ráda, že je letošní za námi a těším se na novou. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nesmyslné je tvrzení, že právě absence těch dvou měla na Petřin postup větší vliv než zlepšené Petřiny výkony. Přeci nejsi tak pitomej, aby ti nebylo jasný, že kdyby se Petra na podzim především po psychické stránce nezvedla, tak by jí ani absence kompletní top 10 nebyla nic platná.

Dodatek k tomu žebříčku - už jsem tu několikrát vysvětloval, že nelze body získané v jednotlivých letech porovnávat absolutně..
Reagovat
Fandina
Petra hrála letos líp než vloni. Měla sice míň bodů, ale to bylo tím, že nebodovala na GS. Ale celkově hrála vyrovnaněji než v roce 2012. Já jí přeji, aby rok 2014 byl ještě lepší, protože je to super holka a tenistka. Držím palce.
Reagovat
tommr
letos ale Bartoliová vyhrála Wimbledon takže tvůj argument že vloni na konci roku byla jedenáctá a skončila za Petrou je absolutně mimo ...
Jinak já nijak nezpochybnuju, že letos Petra skončila šestá. Jen připomínám, že na tom mají velkou zásluhu příznivý okolnosti ...
Reagovat
Fandina
Bartoli skončila vloni za Petrou i letos za Petrou, takže tvůj argument, že to má vliv na umístění Petry je o ničem. Já Marion titul z Wimblu nezpochybňuji, ani že skončila karieru. Ale vždycky má na všechno něco vliv. Vloni byla na žebříčku dobrá Stosur, letos ne a takhle by se dal probírat vliv každého jednotlivce. Obecně je Petra šestá, lepší než vloni a to navíc i přesto, že na GS tak nebodovala a musela daleko víc bodů uhrát na míň bodovaných turnajích. A to se počítá.
Reagovat
tommr
sám si napsal, že letošní Petřina sezona nebyla nijak výrazně lepší než ta loňská tak o jakejch zlepšenejch výkonech to vlastně mluvíš?
A porovnávat body pokud se systém jejich přidělování nemění jde. Dokonce je to zdaleka nejobjektivnější kritérium ...
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud jsi podzim nestrávil na orbitální stanici, tak víš moc dobře, o jakých zlepšených výkonech mluvím (minimálně v rámci této sezony určitě). ;-)

Jistě, že porovnávat body lze, ale už jsem ti několikrát vysvětloval, že samo o sobě je to málo a bez znalosti další souvislostí o nejobjektivnější kritérium rozhodně nejde.
Reagovat
smazaný uživatel
Musíte se pořád dohadovat? Asi vás brzo rozsadím :)
Reagovat
Fandina
tommer s queshem normálně diskutují. Na tom není nic k vadění.
Reagovat
tommr
máš asi na mysli turnaje v Asii a TM. Tam sice Petra hrála líp než loni, ale na předchozích turnajích v USA zase hrála podstatně hůř než loni. Takže celkově to vyjde zhruba nastejno a o žádným zásadním pokroku se nedá mluvit ...
A před Bartoliovou se dostala hlavně díky tomu, že ta po Wimbledonu přestala úplně hrát ...
Reagovat
smazaný uživatel
A já to komentuju, na tom taky není nic k vadění.
Reagovat
smazaný uživatel
Zdá se, že si nerozumíme, takže to zkusím jinak: kdyby se Petra na podzim oproti předchozí části sezony herně a výsledkově nezvedla (hlavně teď myslím především antuku a trávu, Amerika úplný propadák nebyl), tak by jí ani absence Bartoliové a Šarapovové nepomohla. Je to tak jasnější?
P.S.: vzhledem k tomu, že Marion před i po Wimbledonu hrála totální kulový, tak si troufám tvrdit, že by ji Petra s tím, co na podzim předvedla, předstihla tak jako tak.
Reagovat
Fandina
Měla jsem dojem, že ti jejich dohadování vadí, takže proto to vadění, ale mohu se mýlit ... úsměv
Reagovat
Fandina
Když porovnávám pořadí Petry letos a vloni, tak přeskočila Kerber a Eranni. Marion byla vloni i letos na konci roku za ní a neporovnávala bych Petru s ní. To, že Marion skončila je její věc, to s Petrou nesouvisí.
Reagovat
tommr
konec Bartoliový souvisí s Petrou přinejmenším tak, že se Petra díky tomu posunula o jedno místo v žebříčku ...
Reagovat
tommr
Bartoliový by k udržení náskoku před Petrou stačily v závěru sezóny i průměrný výkony. A to že by stejně hrála kulový je jen tvoje spekulace ...
Reagovat
Fandina
Marion skončila vloni i letos za Petrou. A na kdyby se nehraje. Kdyby bývala hrála dál, tak se neví, kde by skončila. Jisté je i to, že kdyby hrála líp Kerber nebo Eranni, nebo Wozniacki nebo Jankovic nebo kdokoli jiný, skončil by před Petrou. Ale Petra uhrála víc bodů, než ony a tak je zaslouženě před nimi. Na kdyby se nehraje.
Reagovat
smazaný uživatel
Průměrné výkony snad, Marion ale hrála výrazně podprůměrně. A než mě zase osočíš ze spekulace, tak si laskavě projdi její letošní výsledky.
Reagovat
pepin
Tak jsem po delší době otevřel TP a vidím, že se zase dohaduješ s Jirkou. Jsem v Itálii na lyžích, ale sleduji Váš a Fandiny rozhovor. Dávám za pravdu Freedomovi, že obě sezony stály za starou bačkoru. Doufejme, že ten současný dril na Floridě s Radkem přinese jiné kafe v roce 2014. Dcera mi tahá do Austrálie na GS, ale nevím, protože si nejsem jistý, zda se Tomáš nebo Petra probojují do 2 týdne. Zdravím i Lunej. Tommr jak to vidíš? Projdou do 2 týdne? Jeli bychom až na 2 týden, ona pracovně a já na tenis.
Reagovat
Fandina
Nebylo to sice na mě, ale na AO jeď. Určitě se někdo do druhého týdne probojuje. A nejlepší bude když oba dva a ještě k tomu někdo v deblu a třeba v mixu. I tam máme grandslamové vítěze. Franta Lucka třeba.
Reagovat
smazaný uživatel
prdím na body, počet finále turnajů, žebříček apod.. musím říct, že v roce 2012 sem si zápasy Petry užíval víc, letos mi to přišlo takové utrápenější, proto bych řek, že letošní sezóna byla trošku horší. Pouze takový můj subjektivní pocit, chápu, že to někdo může vnímat jinak.
Na druhou stranu, i když Petra letos nehrála nic moc, tak spoustu těch zápasů, kdy hrála špatně, nakonec vyhrála. To je znamení šampionky. Prostě si šla pro vítězství za každou cenu. Pak závěr sezóny lze taky vnímat pozitivně.. Štěpec, Všetíček - nový start. Tak snad rok 2014 bude lepší. Na tu top 4 Kvítí určitě má.
Reagovat
pepin
To je přece jedno, je to diskuze. No já pořád nevím, je to dálka, 23 hodin v letadle a kdyby se tam ani jeden nedostal, tak by mi to mrzelo. Když už bych tam letěl, chtěl bych aby se tam aspon jeden dostal. Já vím, že se tam třeba někdo z našich probojuje, ale to víš, že bych chtěl nejraději Petru a nebo Tomáše.
Reagovat
tommr
docela ti závidím tvoje starosti. Já bejt na tvým místě tak bych tam jel v každým případě i když ten první týden by byl asi větší jistota. Jak Petra tak Tomáš ale mají na to, aby se dostali aspon do toho čtvrtfinále a Petra by mohla překvapit a dojít ještě dál ... :)
Reagovat
Fandina
To, že se tam Petra nebo Tomáš probojují ti předem nezajistí nikdo, takže stejně tam člověk jede, aby to viděl. Také jsem se dívala na to, že by to bylo super tam vyrazit. Takže doporučuji letět tam a je to!
Reagovat
pepin
Tak já sám bych o tom neuvžoval, ale dcerka tam jede z práce něco zařizovat na delší dobu, je tam k dispozici služební byt a ten týden má vyhražený na tenis a tak mi láká sebou. Představ si, že mi říkala, že týdenní lístek do areálu na AO je lacinější než lístky co jsem byl v Londýně na TM. Jsou to ale lístky bez těch 3 největších.
Reagovat
tommr
já bych tam jel kdybych měl tu šanci i kdybych nemoh vidět ani jeden zápas našich. A to ti snad nehrozí, protože našim se na AO už tradičně dost daří. Když si vezmu třeba Tomáše tak ten skončil poslední tři roky pokaždý ve čtvrtfinále ... :)
Jinak těma 3 největšíma jsi předpokládám myslel kurty?
Reagovat
pepin
Jasně, dcera tam byla vloni a koupila si lístky do celého areálu, kam ale nepatří ty tři největší kurty. Pak se dívala na kopci před stadionem na velké obrazovky a říkala, že ji to úplně vyhovovalo. Ono v tom hledišti je to prý hrozné, slunce tam pere jako blázen a nemáš se kam schovat. No tak uvidím.
Reagovat
smazaný uživatel
navrhuju tě navždy zabanovat, protože psát tady takové provokativní příspěvky typu "nevím, jestli mám letět na AO", to vytrhne z klidu i mě, velmi pokojného nicka, který zná Austrálii jen když jede prstem po mapě a asi to tak zůstane navždy :D:D:D
Reagovat
smazaný uživatel
Pro me o neco uspesnejsi teda byla sezona 2012. Samozrejme, ze kazdy to vidi jinak, protoze kriterii je strasne moc. Napriklad tommr bere pocet bodu v rankingu a vysledky na GS turnajich, Fandina zase umisteni na zebricku a tituly. Kazdy to proste bere po svem. Muj pohled:
2012: Pro me koukatelnejsi tenis, prohravala s papirove silnejsima souperkama nez letos, dobre vysledky na GS a hlavne nemusela se spolehat do posledni chvile na nevyrovnane vykony i svych konkurentek o TM.
2013: Lepsi umisteni na zebricku a dobry konec sezony...Bohuzel, to jsou ale jediny dve pozitiva, ktere vidim v teto sezone. Kdyz beru, ze v obou sezonach Petra vyhrala 2 priblizne tituly (v roce 2012 + jeste Hopman cup)

Pro me jednoznacne vyplyva sezona 2012 uspesnejsi. Snad se ji jeste lepe bude darit v pristi sezone...
Reagovat
Fandina
Podle mě byla úspěšnější sezona 2013, Petra neměla už takové herní výkyvy a celkově byla vyrovnanější než kdykoli předtím. I v sezoně 2011 která jí vynesla na vrchol hrála nahoru a dolů. Samozřejmě jí moc přeji, aby získala tolik titulů jako tenkrát i v roce 2014. Má na to. Přeji jí úspěch.
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud myslis vykyvy primo v zapasech, tak to uz si nepamatuji jak mela velke v zapasech v roce 2012. Kazdopadne letos prohravala s papirove slabesima hrackama a kolikrat to byly vazne az vykony "k placi". Letos jedine kde se ji vedlo tak byla Asie (jak prvni tak druha pulka).
Reagovat
Fandina
Ano, myslím výkyvy v zápasech. Petra vždycky hrála nahoru a dolů. Vyhrála turnaj a příště vypadla v prvním kole. Letošní hra nahoru a dolů už taková nebyla.
Reagovat
slacker
Zajimave ze nikoho v diskuzi netrklo cim lonske "az" 8. misto bylo zpusobene, neodstoupit z TM tak hrave i se 3 eventualnimi porazkami na TM skoncila 5. Odstupu na 5-8 miste byly velmi male
Reagovat
Mayo
Marion je paňou a verím, že sa vráti späť, chýbajú mi jej zvláštne pohyby :D
Reagovat
smazaný uživatel
Letošní Wimbledon (myslím dvouhru) byl pro mě horší než noční můra... Tedy až na jednu výjimku. Sice jsem Monču oficiálně zařadil mezi moje favoritky až po Wimbledonu, ale to vůbec nevadí. :)
https://twitter.com/MonicaAce93/status/389616672044486656
Reagovat
smazaný uživatel
Jak tady píšeš o noční můře, u mně to bylo naopak...bylo to jako sen, něco, čemu jsem v té chvíli těžko mohla uvěřit...:) Ale vzbudila jsem se těsně před koncem...
Stejně si pořád pamatuju, co jsem na začátku prázdnin prožívala, místo toho, abych se plácala na pláži jsem ležela na hotelu a sledovala všechny zápasy a jiný videa...:) Doufám, že se to v roce 2014 zopakuje a tentokrát se z toho snu neprobudím..:) Sabča si to zaslouží
Ale jinak je pravda, že Monica předvedla super výkon na wimblasu a taky jsem si ji trošku víc oblíbila...:))
Reagovat
smazaný uživatel
U mě se to ani jinak nazvat nedá. Masha, Vika, Caro a Ana vypadly všechny ve 2. kole, navíc ve stejný den a tři z nich se ještě k tomu zranily... Co se týče dvouhry, tak mě ještě mrzelo, že Katka Siniaková nedošla dál v juniorkách. Katka si to ovšem vynahradila v deblu, kde vyhrála s Bárou Krejčíkovou. Pak ještě Kiki Mladenovic vyhrála titul v mixu, což byl můj nejhezčí zážitek z tohoto Wimbledonu. Celkový dojem z turnaje ale zůstává pořád výrazně negativní...

Jo, Monča byla skvělá už na RG, kde došla do 3. kola. Bylo to nedlouho po tom, co jsem ji viděl hrát naživo v Praze. :) A potom to na Wimbledonu ještě překonala... Jinak od čtvrtfinále jsem to taky moc přál Sabine a je škoda, že se jí to nepovedlo dotáhnout až do úplného konce. Ale přesto musím říct (při vší úctě k Marion), že největší tenisové zážitky letos připravila divákům jednoznačně Sabine a pokud Wimbledon nevyhraje některá z mých favoritek, tak je Sabine první, které to budu přát. :)
Reagovat
smazaný uživatel
O Sereně, o rameni, o Grigorovi a o Connorsovi.. :-)
http://www.tennis.com/pro-game/2013/12/sharapova-discuses-connors-firing-serena-comments-and-dimitrov/49990/#.Uq9Y_9LuKPS

Mě zarazilo, že to rameno jí bolelo už v Římě..
Reagovat
smazaný uživatel
Co se týče toho ramena: Myslím, že příště bude Masha opatrnější a za těchto okolností třeba vynechá i Wimbledon...
https://twitter.com/NikeTennis/status/407570709192261632
Reagovat
smazaný uživatel
nekončila první část po Miami? :D protože by tady jakože chyběla antuka :D
Reagovat
smazaný uživatel
fajn, je to tady zmíněný, ale stejně bych dal antuku zvlášť
Reagovat
tommr
já si myslím, že rozdělení sezóny na tři části je logický. Antuka a tráva se berou dohromady, protože sezóna na trávě je tak krátká, že se nedá brát jako samostatná část a musí se k něčemu přidat. A celkovej počet turnajů na antuce a trávě dohromady se rovná zhruba třetině všech turnajů na tvrdých površích ...
Reagovat
smazaný uživatel
Serena v letosnim roce na cihle jednoduse neuveritelna a famozni! Nejistota ve Wimbledonu byla mozna pak castecnou dani.. Talir jsem Marion prala. Zvlastni Wimbledon pro zvlastni Marion. :-)
Reagovat
tommr
jj Serena ve Wimbledonu nejspíš dojela na to, že si toho letos naložila na antuce víc než kdy předtím. Je dobrý vědět, že to není taková supermanka, aby dokázala vyhrát úplně všechno ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
antuka byla pro Serenu predevsim vyzva... a v mych ocich se naopak mezi supermanky zaradila. Mit desitku a vice let mezi ziskem GS titulu, kolik zen to v open ere na FO dokazalo? Evert, Court, Steffi? Moc dobra spolecnost.. :-)
Reagovat
tommr
supermanka by s Lisickou nikdy neprohrála ... :)
Jinak je ale jasný, že Serena momentálně všechny ostatní převyšuje o třídu což dokázala právě tou famózní jízdou na antuce, která bývá považována za její nejslabší povrch. Pokud to dokáže zopakovat i letos tak by jí už kalendářní GS neměl uniknout ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
:-) za chvilku to snad zacnu videt tvyma očima.. a reknu, ze nejslabsi povrch Sereny je prece trava, protože na ni letos prohrala plnou tretinu zapasu.. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
prece jen jsem se podivala - ono to nebylo ve Wim treti kolo... ale jsem vlastne rada, ze mi skepse nevychazi.. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Nemyslim si, ze Serena vyhraje pristi sezonu kalendarni GS. Prece jenom by na GS turnajich musela vyhrat 28 zapasu a nejak tomu neverim. Vzdy se muze najit hracka, ktera v tu chvili bude mit treba lepsi formu. Ani Serena neni neporazitelna :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist