Z další legendy se stane trenér. Federera povede Stefan Edberg

27. 12. 2013, 16:43
Aktuality 34
Krátce poté, co oznámil, že se v příštím roce stane znovu otcem, přišel Roger Federer s další důležitou novinkou. Jak dnes Švýcar prozradil, podobně jako Andy Murray a Novak Djokovič se domluvil na spolupráci s tenisovou hvězdou z konce minulého století. Federera bude od příští sezony koučovat šestinásobný grandslamový vítěz Stefan Edberg.
Profily hráčů
Roger Federer a Stefan Edberg

"S radostí bych chtěl oznámit, že v Melbourne se v mém trenérskému týmu připojí k Severinu Lüthimu Stefan Edberg," napsal dnes šestý hráč světa na svých oficiálních stránkách a sociálních sítích.

"Severin, který je součástí týmu posledních sedm let, se mnou bude většinu času. Se Stefanem jsme se dohodli, že počínaje Australian Open s námi bude spolupracovat alespoň deset týdnů. Stefan byl mým dětským hrdinou, moc se těším na čas, který spolu budeme trávit a během nějž se od něj budu učit," uvedl Federer, který se po nevydařené sezoně rozloučil s jedním z koučů Paulem Annaconem.

Stefan Edberg patří mezi několik hráčů, kteří na přelomu 80. a 90. let minulého století ovládali světový tenis. Vyznavač stylu servis-volej získal svůj první grandslamový titul v roce 1985 ještě jako teenager a v dalších letech přidal na turnajích velké čtyřky ještě pět titulů. Dařilo se mu i ve čtyřhře - také v ní se stal světovou jedničkou a svou sbírku rozšířil o tři deblové grandslamové trofeje.

V době své největší slávy sváděl Švéd nejlepší souboje s krajanem Matsem Wilanderem, Ivanem Lendlem a Borisem Beckerem. Zatímco z Wilandera se v posledních letech stal uznávaný televizní komentátor, z Lendla a po něm i z Beckera se stali trenéři současných hvězd. Pro českého rodáka je už nyní jeho mise úspěšná - Andyho Murrayho letos dovedl k prvnímu wimbledonskému titulu pro britského tenistu od roku 1936. Beckera angažoval Novak Djokovič před necelými dvěma týdny a teprve v následující sezoně se ukáže, jak si v nové roli povede.

Komentáře

34
Přidat komentář
freeteepek
Kdy už Petra konečně najme Navrátilovou???
Reagovat
Berny
Rafove nejvetsi slabiny jsou BH a podle me i return (ten jeho je tedai tak neprijemny ale kdyby umel krom kopců i tvrde bylo by to lepsi) takze jako jasny kandidat je Andre !
Reagovat
dadaft
hohohóó, Cibulková - Wozniacki v prvním kole, to je bomba.
Reagovat
smazaný uživatel
mal som tak rad Edberga,ze kvoli nemu mozno aj zacnem fandit Rogerovi)))
Reagovat
smazaný uživatel
Zaujímavé spojenia veru. Tým najzaujímavejším by však bolo tenisového gentlemena Rafaela Nadala s legendou a búrlivákom J. McEnroe-om..
Reagovat
smazaný uživatel
Tým najzaujímavejším by však bolo spojenie tenisového gentlemena Rafaela Nadala s legendou a búrlivákom J. McEnroe-om..
Reagovat
Vojtiik
Nejzajimavejsim leda pro tebe a par tvych kamaradu:)) snad bys nechtel, aby rafa vnesl do své hry něco od McEnroea.. a navic myslim, ze jakakoliv jina spoluprace nez s Tonckem by mu opravdu hodne uskodila
Reagovat
smazaný uživatel
To že tréner musí svojmu zverencovi automaticky vštepovať prvky svojej hry je dosť krátkozraké myslenie :))
Reagovat
Vojtiik
ja myslim ze jsou natolik odlisni, ze jakykoliv krok dopredu by se ukazal jako krok zpet:)
Reagovat
rod_laver
vždyť by se s ním Rafa, kvůli jeho angličtině, ani nedorozuměl
Reagovat
smazaný uživatel
Jeden z posledních záchvěvů vyhaslé hvězdy...
Reagovat
smazaný uživatel
Tys na mně příliš jako hvězda nepůsobil nikdy, to se musím na rovinu přiznat. Ale že je tohleto tvůj poslední záchvěv, tak to je příjemná zpráva, opravdu :-)
Reagovat
Denis92
Od novej sezony Roger bude hravat s novou vacsou raketou.Uz sa neviem dockat jeho zapasov v Brisbane.
Reagovat
Pe3k
Očekávaná a radostná zpráva. V sezoně 2014 Roger slíbil 5 titulů, takže AO, Wimbledon, US Open, Cinci a WTF.

Chodit na síť určitě bude více, jen aby to nebylo kamikadze a la Rodick. Tak jako tak gratulace k novému spojení :)
Reagovat
smazaný uživatel
Skor si myslím, že to bude Brisbane, Estoril, Záhreb, Frankfurt a Gstad.
Reagovat
Roger_Federer
:)))....myslet znamena nic nevedet...a ty myslis prílis casto..
Reagovat
smazaný uživatel
Hovorí sa myslieť znamená hov.no vedieť. Ak po niekom preberáš toto otrepané klišé, aspoň ho použi v správnom tvare a hlavne v správnej chvíli. Ach Dominik, čo len z teba bude.
Reagovat
smazaný uživatel
myslim teda som,nic ti to nehovori?
Reagovat
Roger_Federer
ja to nechtel tady napsat plne vulgarne..vime?? jinak ja si myslim:)..ze to klise je asi tak otrepane jako tvoje predpovedi a nazory na zdejsich dizkuzich..o me se neboj ja uz si nejak poradim..
Reagovat
smazaný uživatel
Když už ses rozhodl někoho zesměšňovat, tak bys měl vědet, že v Estorilu, v Záhřebu ani ve Frankfurtu letos hrát nebude. Jen pro pořádek ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Priznám sa, že trochu sa obávam..Ale raz sa snáď nájdeš chlape..
Reagovat
smazaný uživatel
Roger mieni, pán Boh mení..Viď rok 2013..Ja by som ten Estoril este nezavrhoval..
Reagovat
Roger_Federer
sory odhlasil me system...urcite jsem to nechtel poslat anonyme.
Reagovat
smazaný uživatel
Ako vidím, trošku si sa rozcítil..Holt, sviatočná atmosféra dolahla aj na teba :)
Reagovat
Roger_Federer
jaj..taky te mam rad..Hned po Maslakovi.. (slovensky mafian..co nas tady na Zlinsku terorizoval).jsi muj nejoblibenejsi brat...
Reagovat
smazaný uživatel
myslim, ze clovek jako Roger hleda nejen impulzy, ale i autority a pripadne pokoru uz velmi tezko (rozhodne nic ve zlem, mam plne pochopeni) a Stefan by mohla byt cesta.. spickova kvalita musi produkovat stejne - jsem natesena i zvedava, hvezdna dvojka! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Podle mě bude cílem spolupráce zlepšit především hru na síti a zvýšit Rogerovi šance na úspěch ve Wimbledonu. Jenom se bojím, aby nechodil na síť moc často a nedopadalo to pak sebedestrukcemi jako např. na US open proti Robredovi. Je jasné, že Roger potřebuje výměny ukončovat dříve, jelikož už se nemůže do nekonečne přetahovat se soupeři od základní čáry, navíc Roger měl hru vždy založenou na útočném pojetí. Hledá nové impulsy, což je určitě dobře...
Reagovat
Nola
som zvedavá, aký dopad bude mať na jednotlivých hráčov zmena na trénerskom poste, komu to pomôže a kto bude nakoniec sklamaný ? iba pre zaujímavosť som si pozrela vzájomné štatistiky Edberg-Becker-Lendl
Edberg-Becker 10:25 /GS zápasy 3:1
Becker-Lendl 10:11 /GS zápasy 5:1
Lendl-Edberg 13:14 /GS zápasy 4:5
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_tennis_rivalries

Rafa sa nepripojí?
Reagovat
Mayo
Rafa by potreboval max. nejakého dobrého bekhendistu z bývalých top hráčov :D
Reagovat
dadaft
Safina.
Reagovat
smazaný uživatel
Edberg má na Grandslamech s oběma hráči kladnou bilanci... To je dobré znamení! Mohl by Rogera na těchto turnajích pořádně namotivovat, aby si znovu začal víc věřit v těch důležitých okamžicích. Jsem této spolupráci určitě nakloněný, věřím že to přinese ovoce. I když to bude vyžadovat velkou dávku trpělivosti.
Reagovat
smazaný uživatel
Doufám že to pro Federera bude lepší sezóna než tato.
Reagovat
Mayo
bude z toho titul
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist