Z kvalifikace až pro grandslamový titul! 18letá Raducanuová na US Open v souboji senzačních finalistek porazila Fernandezovou

11. 9. 2021, 21:45
Aktuality 376
US OPEN - Emma Raducanová při svém debutu na US Open vyhrála všech deset zápasů a v ani jednom neztratila set. Osmnáctiletá Britka v premiérovém souboji senzačních finalistek porazila 6-4 6-3 o dva měsíce starší Leylah Fernandezovou a stala se první britskou grandslamovou šampionkou po 44 letech, v New Yorku dokonce od roku 1968, a nejmladší vítězkou podniků velké čtyřky od triumfu Marie Šarapovové ve Wimbledonu 2004.
Profily hráčů
Emma Raducanuová (© AFP)

Emma Raducanuová do letošní sezony naskočila až v červnu, kdy se vůbec poprvé představila v hlavních soutěžích na nejvyšším okruhu. Na domácí půdě ve Wimbledonu si po skalpech Vitalije Ďjačenkové, Markéty Vondroušové a Sorany Cirsteaové připsala svá první vítězství na této úrovni a na nejslavnějším turnaji světa prošla až do osmifinále, v němž vzdala Ajle Tomljanovicové.

V životní formě pokračovala i na amerických betonech, když vyhrála 18 z posledních 20 duelů. Po finálové účasti na podniku WTA 125k v Chicagu se na US Open bez ztráty jediného setu prostřílela z kvalifikace až k senzačnímu triumfu. V kvalifikaci se ještě rozehřívala a ve třech zápasech prohrála 16 gamů, v hlavní soutěži v sedmi utkáních soupeřkám dohromady povolila jen 34 her.

Osmnáctiletá Britka nedala šanci Stefanii Vögeleová (6-2 6-3; 24 vítězných úderů - 18 nevynucených chyb), Shuai Zhang (6-2 6-4; 27-11), Saře Sorribesové (6-0 6-1; 23-16), Shelby Rogersové (6-2 6-1; 18-14), olympijské vítězce Belindě Bencicové (6-3 6-4; 23-12), zkušené Marii Sakkariové (6-1 6-4; 16-17) ani další senzační finalistce Leylah Fernandezové (6-4 6-3; 22-25).

"Je to absolutní sen. Vždycky jsem snila o grandslamovém titulu, mluvila o tom, že ho vyhraju a věřila si, ale teď nemůžu uvěřit, že jsem to dokázala," radovala se Raducanuová.

V historii první kvalifikantka ve finále grandslamů měla lepší vstup do utkání, ale brejk nepotvrdila. Na další šanci sebrat o dva měsíce starší soupeřce podání čekala až do desátého gamu, ve kterém proměnila v pořadí čtvrtý setbol.

Aktivnější byla i ve druhé sadě, v jejímž začátku se naopak nepodařilo brejk potvrdit Fernandezové. Raducanuová otočila skóre z 1-2 na 5-2 a na returnu měla dva mečboly. Fernandezová se však oběma hrozbám ubránila a za stavu 3-5 si vypracovala brejkbol. Raducanuová si ale při dokluzu zranila koleno, začala krvácet a podle pravidel musela podstoupila ošetření.

To se Fernandezové nelíbilo a celou situaci diskutovala se supervisorkou. Raducanuová poté zlikvidovala i druhé brejkbolové nebezpečí a po hodině a 51 minutách (její nejdelší zápas na turnaji) proměnila svůj třetí mečbol.

"Byl to náročný zápas a myslím, že měl nesmírně vysokou úroveň. Leylah hraje skvěle, je bojovnice, ale já zahrála výborně v důležitých okamžicích," řekla Raducanuová a k turnaji dodala: "Neztratila jsem ani set, ale v každém z deseti zápasů jsem si prošla složitější chvilkou, ale vždycky našla cestu ven a z toho mám velkou radost."

Raducanuová je první britskou finalistkou i šampionkou grandslamů od triumfu Virginie Wadeové v roce 1977 ve Wimbledonu, v New Yorku dokonce první britskou vítězkou po 53 letech (Wadeová, 1968). Na grandslamové prvenství potřebovala nejmenší počet účastí v hlavní soutěži (2), této statistice do dnešního dne vévodily Monika Selešová s Biancou Andreescuovou (4).

Rodačka z Montréalu je nejmladší šampionkou podniků velké čtyřky od roku 2004, kdy ve Wimbledonu slavila tehdy 17letá Maria Šarapovová. Na US Open po 22 letech, v roce 1999 se uskutečnilo poslední grandslamové finále teenagerek mezi Serenou Williamsovou a Martinou Hingisovou.

"Tahle trofej pro mě znamená všechno," řekla Raducanuová.

Bez ztráty setu naposledy US Open vyhrála Serena Williamsová před sedmi lety. Zároveň se stala nejníže postavenou šampionkou amerického grandslamu po Kim Clijstersové (2009, nefigurovala v žebříčku).

Ještě v červnu byla dcera rumunského otce a čínské matky až 338. hráčkou světa a britskou desítkou. V pondělí se aktuálně 150. tenistka světa ocitne na 23. místě a na postu britské jedničky.

Na konto si připíše 2,5 milionu dolarů, přes 53 milionů korun, což je skoro desetkrát víc než dosud vydělala za celou kariéru. "Život je krásný a tenhle moment si chci vychutnat," řekla tenistka, které přes sociální sítě blahopřála i královna Alžběta II.

Finalistka předloňské juniorky Australian Open a vítězka dívčího French Open z roku 2019 Fernandezová, která na grandslamech nikdy předtím nehrála ve druhém týdnu, jako teprve třetí Kanaďanka v historii postoupila do grandslamové finále (Eugenie Bouchardová, finále Wimbledonu 2014; Bianca Andreescuová, triumf na US Open 2019).

Cestu do finále měla podstatně těžší než Raducanuová. Hned v úvodních kolech čelila dvěma bývalým hráčkám Top 20 a čtvrtfinalistkám Aně Konjuhové a Kaie Kanepiové, pak po senzačních obratech vyřadila bývalé šampionky a světové jedničky Naomi Ósakaovou a Angelique Kerberovou a v třísetových bitvách porazila světovou pětku Elinu Svitolinovou a dvojku Arynu Sabalenkovou. Před cestou do New Yorku přitom letos jen dvakrát zvládla dva zápasy po sobě.

Druhého titulu (Monterrey 2021) na hlavním okruhu se i přes senzační výkony nedočkala. V žebříčku si 19letá Kanaďanka i tak výrazně polepší. Jejím nynějším maximem je 66. místo, v pondělí vylétně o 45 příček na 28. pozici.

"Bohužel jsem dnes udělala příliš chyb v rozhodujících míčích a ona toho využila. Doufám, že se do finále vrátím a příště odejdu se správnou trofejí," řekla Fernandezová.

Utkání se hrálo 11. září, dvacet let po teroristických útocích v USA, a Kanaďanka při ceremoniálu na stadionu Arthura Ashe a 23.703 divákům v hledišti řekla: "Doufám, že budu silná a nezlomná jako New York posledních dvacet let. Díky za podporu a za rok se vrátím."

• US OPEN •
New York, USA, tv. povrch, 57.500.000 dolarů
sobotní výsledky (11. 9. 2021)
• Dvouhra - finále •
Raducanuová (Brit.) - Fernandezová (Kan.) 6-4 6-3
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

376
Přidat komentář
Pavlis
Vyhrát grandslam se zdá vždy velmi jednoduché, když vidíte ty, jež jej vyhrát dokázaly. A to platí i o současné éře tenisu. Pokud se to některé nepovedlo, je to souhra mnoha faktorů, ale především chyba jí samotné. Nikdo jiný za to nemůže. Ale samozřejmě, že někde nehraje Serena, že už je Peti za zenitem, má jiné starosti, že jsou Sabalenka a Sakkari namachrované a bůh ví co, to je prostě fakt, který ovlivní, efektem motýlích křídel, nadlouho celou WTA. K tomu stačí připočíst labilitu některých jedinců, co ani nezvládají plnit své základní povinnosti, nejsou srovnaní se svými soukromými věcmi, hází vinu na jiné. Jak může někdo takový pak hrát tenis, když na to nemá? Výsledkem tohoto nesourodého kolotoče bez pravidel jsou tudíž vítězky, které obdivuje celý svět. Nemají totiž jedinou špatnou vlastnost těch, co příliš dlouho okupují přední příčky žebříčku.
Reagovat
Pavlis
Celý zápas už asi nikde k dispozici není, že? Na YT je jen jakési live score a komentování, případně počítačová simulace průběhu.
Reagovat
hanz
Průběh byl následující:
- Raducanu vedla, Kanadanka dotáhla, přetahovačka do stavu 5:4 a pak Kanaďance ruplo v kouli a vyházela se
- ve druhým setu vedla Kanadanka, ale jakmile vyhrála brejk, odevzdávala podání jak na běžícím pásu
Reagovat
Pavlis
Jo, díky, ale já chci vidět ty famózní výměny Emmy. Ale asi to zase podléhá autorským právům a nikdo to někam jen tak nedá.
Reagovat
hanz
Zas takový terno to nebylo, to si radši pusť Sirdu v době největší slávy, tohle byl odvárek.smile
Reagovat
Pe3k
Nejsou obě kanaďanky? Protože Kanaďani berou Emmu jako svojí. Kanada prostě dominuje tenisu.
Reagovat
Mony
Narodila se v Kanadě, ale už ve 2 letech odletěli do Anglie
Reagovat
Pe3k
Takže Rumunka.
Reagovat
paddy
ne, Číňanka smile
Reagovat
blixa
Vládne mandarínskou čínštinou. Co se rumunštiny týče, tak prý má ráda jen rumunskou kuchyni ... smilesmile
Reagovat
brixner
Já zas nemam rád rumunskou vodporně řvoucí Rumunku! Blixa, more, fandi Srbovi a nestrkej čumák do ženskejch záležitostísmilesmile
Reagovat
Mony
nebo když jí kousne svými tesáky za krkem taky ten Rumun...z toho hradu
Reagovat
paddy
aspoň že to nemusela jít pěšky smile
Reagovat
stefankelner
Ufňukaná, pod zákonom, ale keď dala prasiatko tak smiech do hľadiska! Falošné úsmevi, ale inak stažovanie aj počas záverečnej reči! Taká,Nadalka', v trápení sukni; keby bola úplne zdravá... pršalo... a keby čerti boli v Nebi, tak...
Reagovat
vladka
přesně, nesympatická s dalšíma mínusama - přesnej opak Emičky- žádný divadlo a úšměvy až na konci. Hraje parádně.smile smile
Reagovat
FerrariF50
No hlavně ta její sestra nebo kdo v publiku, jak na ní prostě celej zápas ukazovala, ať se směje, snad pokaždý když ukázali do publika na její tým, tak to na ní dělala, to bylo tak trapný. No tak se Leyla celou dobu smála a pak na konci ji smích přešel. Podle mě to snad dělala aby tu svou sestřičku potěšila či já nevim co, se asi před zápasem domluvili že musí hrát s úsměvem za každou cenu, ale to jak na ní furt ukazovala ať se směje byl největší trapas. Každopádně fakt si myslim, že ten smích dělala pro tu mladší ségru.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak já vnímal úsměvy Leylah jako upřímné. A před ošetřováním Emmy si tu pasáž vyloženě užívala. Byla v situaci, když už neměla co ztratit.
Reagovat
FerrariF50
No upřímně ji chtěla potěšit, když tam na ní furt dělala dokolečka prstama rotahující se pusu, aby se smála. Nevim no, mě nešlo ani o Leylu, ale tohle když to dělala na ní furt a furt dokola mě teda hodně trapný přišlo.
Reagovat
Mr.Pink
co na tom bylo trapne? proste chtela, aby se zbavila stresu. uvolnila se a uzivala si zapas
Reagovat
Pe3k
smile
Reagovat
farr
Obě rychlokvašky , úplně noname shit shituu, následující roky ukázaly jak zoufalat byla úroveň WTA USO toho roku... bruuuhh
Reagovat
Nenela
Mne je Lejla mnohem sympatictejsi nez Emma. Je to vec vkusu
Reagovat
sojka1
diametralni odlisnost naseho vnimani je opravdu zvlastni, osobne vubec nechapu, jak lze interpretovat usmevy Lejly (zapas v cudu a jeste se to prekuli)... navic videt neverbalni komunikaci s mladsi segrou (ve finale GS!) jako TRAPNOU... ceremonial jsem zase nevidela ja, takze nevim, jestli byla Lejla opet TRAPNA... :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Obě finalistky jsou mi sympatické. Obě usměvavé.
I kdyby vyhrála Leylah tak bych byl spokojený. Její cesta turnajem byla parádní. Zápas se Svitolinou skvělý.

Obě holky zvládly i ceremoniál - a upřímnými úsměvy nešetřily ;-)
Reagovat
FerrariF50
Trošinku víc jsem fandil Emmě, ale jinak rozhodně souhlasim. Tenisově taky rozhodně obě super.
Reagovat
smazaný uživatel
Fanoušek tenisu si užívá PŘÍBĚH, který za oběma sympatickými holkami je, ale desítky komentářů na TP jsou o ničem :-( Bohužel...
Reagovat
FerrariF50
Některé trotly jako třeba Hanze nemůžeš brát vážně, ... evidentně trpí nějakým druhem mentálního postižení. Ani smát se mu nemůžeš, chudákovi :-D
Reagovat
Ela-fon-isi
smile Jsou obě úžasné, jako zjevení. Tenisove i lidsky. A nejvíc mě udivuje jakou dobu dokáží být soustředěné. Navíc odbivuhodná psychická odolnost v patnácti. Možná jim, ale ještě nedochází, co se děje.
Jsem šťastná, že jsem jejich zápas mohla vidět a moc si přeju, aby pokračovaly na téhle úrovni.
Reagovat
FerrariF50
v patnácti ? smile
Reagovat
blixa
Oběma je 19, jedný přesně a druhý o 2 měsíce méně smile. Zase takový mláďata to nejsou, byly už i mladší šampionky. Tady je spíš zajímavej ten raketovej vzestup, zejména u Raducanu.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Nevím, jestli byl lepší zápas Leylah proti Anděle nebo Elině. Možná se ani nedají porovnávat, protože každý byl jiný a kvalita by se srovn?vala těžko. Možná kdyby Emma hrála proti jiným matchupům, kdoví... Ale tím nechci ani v nejmenším snižovat její výkon ani zasloužené vítězství na USO.
Reagovat
paddy
Reagovat
paddy
Reagovat
paddy
Reagovat
Mony
Největší příděl bodů v historii tenisu v jednom turnaji. 2040bodu nezískala ani Marie Terezie, když raketou odhanela napadniky
Reagovat
tommr
nejvíc výher=nejvíc bodů ... smile
Ten nepoměr je ale zarážející: za 3 výhry v kvalifikaci je jen 40 bodů zatímco za 7 výher v MD je 2000 bodů ... smile
Reagovat
Mony
V kvalde nehraje s TOP100 hračkami, to se moc neboduje
Reagovat
FerrariF50
Ale je to sakra nepoměr, ... už jsem se nad tím bodováním zamýšlel kolikrát, že je to hodně špatně vymyšlený. By musela vyhrát v kvalifikaci 150 zápasů bez prohry, aby měla 2000 bodů. 150:7, je rozdíl přez 2000 %.
Reagovat
Mony
To je, jako bys v krasobruslení skákal bezchybně jen jednoduché skoky. Za to velké body neprijdou
Reagovat
PetaM
A kolik byste za kvalifikaci tak dali bodů? 300? A jak fér by to bylo pro ty, kteří se dostali rovnou do hlavní soutěže a za první kolo by měli 1 bod? Bože, rovnou za kvalifikaci dejte všem 10 miliard a dobré. Bych se aj já přihlásil.
Reagovat
FerrariF50
Já nevim, jen mě to určitě dokonalý nepřijde. Určitě by se dalo vymyslet líp, ale to pak zas nesouhlasí body s historickými tabulkami a špatně se porovnává, takže chápu, proč to drží to bodování. A vlastně je mi to uplně putna jak to bodují, prostě jen názor, že uplně perfektní mi to nepřijde.
Reagovat
Mr.Pink
souhlas, body za kvalifikaci jsou adekvatni
Reagovat
Herbert_Hoover
Emma obhájí příští rok a ztratí 40 bodů. smile
Reagovat
blixa
Třeba stráví rok na pláži a příští USO hups do kvaldy ! smilesmile
Reagovat
FerrariF50
No s těmi body co má by stejně do kvaldy nešla :)
Reagovat
blixa
Já vím, ale je to hezká představa smile
Reagovat
Herbert_Hoover
Snad si sundá v kvaldě ty náušnice. smilesmilesmile
Reagovat
lars
do kvaldy ledazeby nechtela WC
Reagovat
majkl005
zdá se mi to a nebo se čímdál víc prosazují pouliční směsky? jak je člověk čistokrevná rasa, tak jakoby mu něco chybělo....ale jakmile máš v sobě alespoň dvě národnosti a nebo ideálně dva kontinenty + dvě barvy, tak seš hvězda jasná...a ideálně k tomu ještě přidat homosexualitu a nemusíš už vyhrát ani jeden zápas a svět se o tebe stejně pere...achjo
Reagovat
Herbert_Hoover
Co to je za hov.no? smile
Reagovat
majkl005
takové to poctivé, ranní smile
Reagovat
Herbert_Hoover
Poctivé bych neřekl, není normální mít po ránu sračku. smile Navštiv raději svého praktika, ať tě pošle ke specialistovi. smile
Reagovat
majkl005
no ty seš speciální až až, jak tak na tebe koukám smile
Reagovat
Herbert_Hoover
Tak jako ty naštěstí ne. smile
Reagovat
majkl005
mne by zajímalo, z jaké popelnice tě zase vyhrabali smilesmile
Reagovat
Herbert_Hoover
No určitě ne z žádné čistokrevné, nežiju totiž v iluzorním světě. smile
Reagovat
blixa
Čistokrevná rasa ? Tvl ty máš dost, chasníčku. Abys našel nějakou čistokrevnou rasu, musel bys k zbývající domorodcům do amazonských pralesů nebo na Papuu Novou Guineu, tam ještě budiž. Ale jinde ? Rasově vořech vedle vořecha, nic jinýho smile
Reagovat
majkl005
hele blixíčku...ty moc dobře víš, jak jsem to myslel...třeba moji rodiče jsou oba češi, tak je to myšleno...ale u některých mne příjde, že máma je narozená v Anglii ale její rodiče jsou z Belgie a USA a táta je narozenej v ČR, ale jeho rodiče jsou z Polska a Číny....prostě jednoduše řečeno - dáme grupáč, kde bude 20 národností a každej do mne napustí trošku, aby ze mne za 9 měsíců vylezl světový hybrid smilesmile
Reagovat
blixa
Myslel jsi to blbě, pokud jsi vůbec myslel. To že jsou oba rodiče Češi, nic neříká o jejich etnickém původu. Oba jsou to vořeši, a nejspíš ještě každej úplně jinej smile Ten "grupáč" už tu funguje pár tisíciletí smilesmile
Reagovat
majkl005
no ty myslím taky budeš pořádně barevnej čéče smilesmile
Reagovat
blixa
Asi stejně jako ty smile Vlastně pardón, ty budeš jistě čistá árijská rasa, viď smile.
Reagovat
majkl005
nenenene, to vůbec, já jsem barevnej až hanba...ale není to žádná bílá, hnědá, černá....já mám samé veselé, pozitivní barvičky smilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Takže duhovejsmile
Reagovat
blixa
Duhový árijec ! Tak tomu říkám peklo ! smilesmilesmile
Reagovat
Herbert_Hoover
smile
Reagovat
majkl005
ikdyž je pravda, že ona už ani ta homosexualita není žádné terno...lepší je si vybrat nějaké netradiční pohlaví smile
Reagovat
hanz
Ted jedna kvízová:
Komu jsem tu scházel? Očekávám bouřlivé MNĚĚĚĚĚĚsmile
Reagovat
Pe3k
Kdo jsi?
Reagovat
hanz
No přeci vždy pravdivý hanz. :)
Reagovat
majkl005
MNĚĚĚĚĚĚĚĚĚĚĚĚĚĚĚ smile
Reagovat
blixa
Kdo jsi a co jsi udělal s Ultrasem ?
Reagovat
hanz
Ultrásek byl na hráčky i na vás moc shovívavej.smilesmile
Reagovat
Fandina
Je to Ultras. Sice to popře, ale dříve nebo později se to potvrdí. Žádný člověk se nevydrží dlouho chovat jako někdo jiný.
Reagovat
Bob
GS dneska může vyhrát kdokoliv. WTA nemá žádnou úroveň. Nekonzistentní výkony nekonzistentních tenistek.
Reagovat
Pe3k
smile
Reagovat
EllNino
Emma je skromná, pěkná, šikovná, statečná a zase jsem tam viděl včera Li Na :))
Reagovat
blixa
smile
Reagovat
hanz
Hlavně aby jí ze zadní části nerašilo něco zahnutého a kovového, to by nebylo moc estetické. :)
Reagovat
Mony
Tak přeci jen stíháš domácí úkoly i tennis.. Nebo jen TP?
Reagovat
EllNino
hele začátek školního roku jako vždycky hektický, tenisu jsem moc neviděl :))
Reagovat
Mony
Včerejší finále snad jo?
Reagovat
EllNino
konec ano :)
Reagovat
hanz
Tak a šup se učit, zmeškáno máte víc než dost, tenisu evidentně nerozumíš, tak to tu přenech expertům. smilesmile
Reagovat
EllNino
v pohodě, učil už jsem se dost, teď učím druhé smile
Reagovat
hanz
No evidentně špatně, chce to návrat k učivu. smile
Reagovat
EllNino
v pohodě, jsem spokojen, hezkou neděli smile
Reagovat
hanz
Moment, chci reakci, chci provokaci, šup smile
Reagovat
com
v prvni tride mu staci umet pocitat do deseti, to snad zvladne smilesmile
Reagovat
hanz
Myslíš? :D
Reagovat
Herbert_Hoover
Ano Li Na je jasná. Ať vezmu způsob, kterými vede pozápasové rozhovory, její žoviálnost a přirozenost, forhend je skoro jako přes kopírák, backhand coby stěžejní trumf, tvrdé a čisté údery, dobré pokrytí kurtu, hbitá...plus samozřejmě vzezření. Vše za mě sedí. Nicméně jejím největším prvotním idolem byla Ivanovičová. Co do roztomilosti nepochybně, ale i herně může být. smile
Reagovat
smazaný uživatel
Ano Li Na je jasná. Ať vezmu způsob, kterými vede pozápasové rozhovory, její žoviálnost a přirozenost, forhend je skoro jako přes kopírák, backhand coby stěžejní trumf, tvrdé a čisté údery, dobré pokrytí kurtu, hbitá...plus samozřejmě vzezření. Vše za mě sedí. Nicméně jejím největším prvotním idolem byla Ivanovičová. Co do roztomilosti nepochybně, ale i herně může být. smile
Reagovat
Herbert_Hoover
sorry za double smile
Reagovat
paddy
smile

Uvidíme, jak bude reagovat Burrowsův fógl smile

https://www.youtube.com/watch?v=isnmepwH2Ks
Reagovat
hanz
Ten ještě reaguje? :D
Reagovat
Herbert_Hoover
Jo, píše fóglem smile
Reagovat
Mony
V 18 letech! smile fakt Nová generace. Takhle to mít v 18 srovnane, to jsem ještě nezažil.
Výběr: Za tím úspěchem stojí to, že se mi podarilo celou dobu se soustredit pouze na tenis, všechno kolem muselo z mysli pryč...
Co dneska? Užívat si s týmem každý okamzik. Dnes žádné plány, co bude zítra..
Reagovat
hanz
Oprava, správně mělo být - Za úspěchem stojí to, že do kvaldy jsem dostala rašple, o kterých v životě nikdo nic neslyšel, nalosována jsem byla k Bradavičnaté, která už půl roku nehraje a radši se odhlásila, no a pak už jsem měla cestu k titulu otevřenou přes hráčky druhého sledu, pamohla i Fernandez, která všechny kvalitní hráčky odstranila, ale já jsem pak slízla smetanu.smile
Reagovat
lars
Emma mela stesti v 1.kole, kde hrala s LL. Mohla byt nalosovana k Swiatek, Svitolina,....
Reagovat
hanz
Myslím, že Emmička už si štěstí vybrala do konce svýho života.
Reagovat
blixa
No prosím, Ultras zřejmě někde bídně zahynul, ale hned se tu vynoří další zkroucený mozeček jeho formátu. smile Ultrasovi budiž země lehká, a nám asi taky ... smilesmile
Reagovat
aape
Jj o zábavu je postaráno smile
Reagovat
paddy
smile smile smile
Reagovat
lars
A kde budes sledovat Burrowsův fógl ? :)
Reagovat
5zdenek5
Podle očekávání, sil měla víc ato rozhodlo.
Dloooouho, nepamatuji vítěze / vítězku, bez prohraného setu smile
Reagovat
paddy
Tady všichni mají krátkou paměť

Naposledy Swiatek RG20 a k tomu méně prohraných gemů smile
Reagovat
hanz
Polanda, co umí hrát leda tak na RG, jinak je to marnost nad marnost. :D
Reagovat
lars
na RG20 nehraly nektere hracky vlivem Covid omezeni . napr. Barty
Reagovat
Pe3k
Gratulace Emmičce. Z kvaldy vyhraje titul bez stráty setu? Ta holka je GOAT. Mladá, krásná a talentovaná smile. Jsem zvědavý co jí budoucnost přinese.
Vypadá to, že roste velice silná generace mladých hráček a ty se prosadí kdykoliv na rozdíl od toho jak to chodí v atp. Po letech sledování téměř čistě atp se mi začíná líbit ta neodhatelnost výsledků na wta okruhu. Ten kontrast s atp je obrovský a myslím, že je to tak téměř ideální.
Reagovat
hanz
Houbeles, podívej na ty její soupeřky, kromě Benčič (která se po neúspěších rozhodí máváním rukou a ksichty) a tradičně marné semifinalistce Sakkari hrála s ITF hráčkami, to se to pak vyhrává. :D
Reagovat
Herbert_Hoover
Ty jsi loula viď? Vzhledem ke způsobu, jakým zničila Emma všechny své soupeřky, je patrné, že ač třeba s většími problémy, měla by velkou šanci i proti těm, přes které přešla Leylah. Zabýváš se zbytečně úrovní soupeřek, kterou imho navíc zkresluješ, místo aby ses odrazil od herního projevu Emmy, jenž byl dech beroucí.
Reagovat
hanz
Hra Emmičky je jaksi zkreslena nekvalitou jejích soupeřek, proto se může zdát, že všechny jaksi spláchla, uvidíme, až si zahraje s takovou Barty, Osakou, Kerber. To bude splachovadlo na druhé straně. smile
Reagovat
Herbert_Hoover
Na hře Emmy není co zkreslit, když přebírá iniciativu ve výměně ona. Ona je ta, která vyvíjí tlak, hraje míče brzy, to vše doprovází skvělým chytrým returnem kdy využívá úhly a i jí píše servis, dobře pokrývá kurt. Tady by snad pomohlo jen to, že by na ni někdo dříve vyvinul větší tlak, než ona a returnoval naprosto výjimečně. To vše doprovází čirá nebojácnost. Uvidíme při dalším turnaji, až se od ní bude více očekávat, jestli na ni nedolehne tlak a změněná sociální role v tenisovém světě.
Reagovat
hanz
Emmička hrála to, co jí soupeřky dovolily a jelikož byly soupeřky nekvalitní, mohla si dělat, co chtěla. Asi tak přišla k gs titulu jak slepý k houslím. Až se utká s nikým kvalitním, pak jsem ochoten svůj názor přehodnotit. Ale rozplývat se nad tím, že Emmička vyhrála gs v tolika letech a ještě k tomu z kvaldy fakt nebudu při pohledu na její soupeřky.
Reagovat
Herbert_Hoover
Ztracený případ. Je mi tě svým způsobem líto. Tady nejde o to, s kým se Emma kdy potká, tady jde o to, že ty jsi prostě nepřejícný emoční prvok plný zášti neschopný sdílet fascinaci nad pokořením historických rekordů a upřímně to přát sympatické, pokorné a roztomilé dívce. Možná proto, že je multikulturního původu, imigrantka nebo nevím. Možná je to jen v tobě prostě zakořeněno. Že uznáváš jen elity, velebil bys je až do skonání světa a tvou přízeň si prostě musí nové tváře zasloužit v souladu s tvým pokřiveným filtrem. Můžeš mi ale říci, co za hvězdy porazila třeba ta Bartyová při cestě za svým prvním GS titulem? Pět nenasazených a 14. nasazená Keysová. Kdybych smýšlel jako ty, tak řeknu, že Barty je nula a potřebuje si zasloužit své místo pod sluncem. No nic. Že vůbec s tebou ubírám z nedělního dopoledne. smilesmile
Reagovat
hanz
Ano máš pravdu, Barty byla v té době nula a měla obdobně jako tahle čtvrtinová Britka z pr.ele kliku na to, že narazila na Vondorušovou, Češku, která nemá v povaze dotahovat svá tažení k cíli (viz prohraná finále). No ono vlastně si mnoho zahraničních hráček přeje Češky do finále, tam už to maj skoro jasně ložené, že se projeví česká labila a zahraniční tenistka si odveze trfej bez nějakého většího přičinění (př. Plíškovic, Vondroušovic, v poslední době i Kvitovic). Takže ti dávám za pravdu, že Barty v té době byla nicka, kterou Vondrouška nastartovala k sebedůvěře a tím pádem i k dalším výsledkům.
Reagovat
Herbert_Hoover
smile Dobře ses lapil do pasti, páč Bartyová už v té době byla vítězkou turnaje Premier Mandatory, finalistkou podniku Premier 5, vícenásobnou vítězkou turnajů a hlavně členkou elitní desítky. smile
Reagovat
hanz
No ano to byla a kdopak jím byl soupeřem v Premier Mandatory, nebyla to náhodou labilka Plíškovic, která vždy, když jde o nějakej velkej titul zlíhá? Potvrzení české lability.
Reagovat
Herbert_Hoover
Šlapeš vodu, Karolína už tou dobou měla za sebou vítězný turnaj Premier 5 v Cincinnati, kde ve finále předčila Kerberovou, tebou uváděnou dostatečně kvalitní soupeřku pro Emmu. smile Mimochodem v semifinále se musela popasovat s Muguruzaovou, takže žádný lehký žreb.
Reagovat
hanz
Myslíš Kerbřici, která se svým push ap tenisem akorát gs, jinak je na Premiérech Mandatory marná?
Reagovat
Herbert_Hoover
Ne, myslím Kerbřici, která měla kladnou vzájemnou bilanci s Karolínou a stylově jí neseděla, přesto byl Plíšek v takovém laufu, že dokázal suverénně vyhrát. smile Mimochodem následující tři vzájemné duely Kája zase prohrála, takže to svědčilo o výjimečně načasované formě. smile
Reagovat
hanz
Svědčilo to o marnosti Kerber zahrát na Premiéru, tak jako je tomu doposud. smile
Reagovat
Herbert_Hoover
Nikoliv. Protože na dalším Premier 5 turnaji v Dubaji Kerber zase Káju porazila. smile Prostě z toho jasně vyplývá, že Karolína načasovala skvěle formu a sedly jí podmínky. Ne že byla Angelína marná. smile
Reagovat
hanz
Angelína byla marná, dělala laciný chyby, který u ní nejsou zvykem, přehraj si zápas. :D Způsobený to mohlo být i tím, že dorazila z Ria, kdežto Plíškovic se na repre vykvajzla.
Reagovat
Holahej
..každý zápas je jiný, i okolnostmi.., Kerber tekrát jela s OH několikátý zápas za sebou, maraton, herně vyčerpávající dlouhé semi s Halep, byla už totálně vyčerpaná, jak uvedla a bylo to i vidět.., nemá cenu srovnávat, rozhoduje momentální rozpoložení, výkonnost...holky byly na US Open skvělé , předvedly pěkné finále, ulouply si úspěch..a kolona WTAtour jede dál..
Reagovat
hanz
A co se týká přejícnosti, přeju, když si to dotyčná zaslouží, tady prostě jen zaúřadovalo štěstí a náhoda. Asi tak. smile
Reagovat
EllNino
deset zápasu ve dvou set, opravdu záhoda jak řemen :)
Reagovat
hanz
Podívej se na ITF složení jejího tažení turnajem smile
Reagovat
EllNino
mně to je upřímně fuk, kho porazila ... stejně tak je mi jedno, koho porazila Ash, Petra, Simona atd. na cestě turnajem ... prostě vyhrála sedm/deset zápasů a odjíždí jako vítězka a jestli ji hanzíček negratuluje, je jí upřímně úplně jedno smile
Reagovat
hanz
Mně je to taky buřt, že mi nevyslyší.
Reagovat
hanz
Píšu jen své názory. :D
Reagovat
Herbert_Hoover
Tím hůř. smile
Reagovat
Mony
To je spíš snaha něčím zaujmout. Politici si také nacházejí témata, kde mohou zaujmout, aby se dostaly do podvedomi(Okatá můra boj proti migraci, jiní boj proti korupci, ap. )
Reagovat
Herbert_Hoover
pardon, vlastně *šest nenasazených
Reagovat
smazaný uživatel
Musim suhlasit. Ano, na papieri to vyzera jednoducho, hoc Bencic túto tézu vyvracia. Ale herne posobila mimoriadne vyspelo, hrala kvalitny, natlakový tenis, s minimum chýb, jednoznacne tenis hracky top 10. A ak hracka top 10 vyhra GS, nie je to zas taky zazrak, ze ano?..

Lahkeho pavuka mala aj Krejcikova, to Hansovi asi nevadi :)
Reagovat
hanz
Asi špatně vidíš, měla nasazenou Alxandrovou, finalistku Stephens, věčnou pusholinu Svitolinu, mladou protěžovanou Gauff, takže kvlaitativně jiné hráčky než starou Voegele, která v životě nic nevyhrála, marnou Zhang, vracečku Tormo, labilku Rodžrs a o kvaldě radši ani nepíšu, páč ty jména, co tam měla jsou k smíchu.
Reagovat
smazaný uživatel
Bencic mala lepsiu formu, nez vsetky tebou spomenuté hráčky dokopy. Alexandrova este nikdy nic nevyhrala, Stephens je pod dekou, Gauff na antuke?..No dobre.

Proste takto sa da hrabat v pavuku donekonečna. Samozrejme ze mala Raducanu stastie na zreb, ale Krejcikova a Barty na RG taktiez. Proste doba bez zenskej dominancie umoznuje presne takto vyhravat GS. Kazdopadne vyhrat 10 zapasov bez straty setu a dokonca absencie TB je dobry vykon a tenis mladej britky bol urcite hoden hracky top 10.
Reagovat
hanz
Podvodnice Benčič je dobrá jen v případě, že se jí daří, jakmile dorazí na kurt někdo, kdo najde nějakou skulinu v její hře, je jednoduché jí porzait, protože nemá psychickou odolnost ve vypjatých momentech, sesype se jak domeček z karet, přesně jako v utkání s Raducanu. Kolikrát vyházela jednoduchý return, kolikrát mávala rukama a ksichtila se? U ní stačí jen chvíli vydržet ve výměně, pak se porazí sama díky své psychice. A OH bylo důkazem - dostala hráčky, proti kterým se jí dlouhodobě daří - Pegula, Doi, Pavs... Krejča odpadla sama, Rybakina má sice údery, ale né taktiku, psychiku a a variaci a Vondrouška má slabý bh. To je to, proč vyhrála OH.
Reagovat
hanz
Takže Benčičku bych rozhodně nepovažoval za nějakou velkou rybu. Zapadne v zapomnění jako ta Portoričanka, co už v životě nic pořádnýho neuhrála.
Reagovat
Herbert_Hoover
Samozřejmě musí soupeřka hlavně skvěle podávat. Docela si přeji brzký střet s Barty party. smile
Reagovat
Mony
Já taky
Reagovat
sojka1
odvozeno od drive hojne uzivaneho Pánes... :-)) hraly jako hvezdy... a ne na poutaku; v pavouku byla krome Sonicky a Jenny kompletni top20 i dal, mooc pekne od nich!!! Raducanu duraznejsi, lip chodil servis, Fernandez krehci, ale sofistikovanejsi, stacilo se chytnout drapkem, coz mnohokrat predvedla. Vubec ji nemam za zle, ze se ohrazovala, cas MTO nebyl cerpan podle pravidel. I kdyz vam hapruje tlak, nemuzete dychat, omdlevate, umirate, dokud se nesvalite na zem, cekate na lichy stav gamu. Raducanu necouhala z nohy kost, odrela si koleno. Podle pravidel (krev) melo byt v minimalnim case provizorne osetreno a pri regulernim MTO doreseno. Coz se nestalo, protoze pri ceremonialu uz prece krev ani bolest nevadila (nevidela jsem, ale psali jste, ze ji obvaz prosakuje).... Tak at se dal dari, Panesky! :-)
Reagovat
Herbert_Hoover
To není pravda. Pokud je ve věci krev, tak je nárok až na pětiminutové ošetření, po dohodě všech zainteresovaných jako umpire, fyzioterapeut, turnajový doktor, případně i supervisor..
Reagovat
sojka1
aha, tak to jsem si nabehla.... take jsem ale nic nehledala, cerpala jsem jen ze sveho povedomi... :-)) (Polemika o potoku krve, by byla hloupa a nemistna, takze se stahuji.)
Reagovat
Herbert_Hoover
Úplně v pohodě hele, nejsem až tak zběhlý v pravidlech, ale tohle zrovna vím. Nicméně pokud bych to nenačetl už v minulosti, tak bych si to prověřil, páč tebe beru za docela věrohodný zdroj informací.
Reagovat
Herbert_Hoover
Nepodléhá to v tomto případě vůbec lichém gemu, ale je to čistě na domluvě doktorů a umpirového. smile Pozastavila se nad tím asi jen Leylah, pravidla hovoří jinak a bedlivý pozorovatel Andy Roddick to ví nejlépe, hned obhájil Raducanu na twitteru. smile
Reagovat
Holahej
If a player is bleeding, the Chair Umpire must stop play as soon as possible, and the Sports Physiotherapist must be called to the court by Chair Umpire for evaluation and treatment.

..pravidlo /zkr./, které rozhodčí dodržela.., o MTO nerozhodla Emma.., ale rozhodčí a přivolaná lék.služba..
Reagovat
Mayo
Už dnes k nám zavíta svätý otec smile
Reagovat
com
tak se nezapomen vyzpovidat ze vsech hrichu smilesmilesmile
Reagovat
GaelM
Tak si vezmi čisté prádlo a umej si zadek, ať neuděláš ostudu smile
Reagovat
Pe3k
smile
Reagovat
Kozoroh
smilesmilesmile
Reagovat
Mayo
Kanada vyfackana. Gratulacia víťazke, som zvedavý ako sa im bude dariť ďalej či to dôkazu zopakovat.
Reagovat
paddy
Vítězka se narodila v Kanadě smile
Reagovat
Herbert_Hoover
https://pbs.twimg.com/media/E_DQE3KUYAAq5Z0?format=jpg&name=large

smile
Reagovat
Mantra
No a teď se ukáže, jaký potenciál pro sponzory má pěkný obličej, větší země, míchané geny. Oproti Báře bude mít hned raketové smlouvy, milionů fans, sledování na síti...
Reagovat
Pavlis
Jo, no, v tomhle Češi moc dobře chodit neumějí. Je jasné, že Emmu budou milovat masy.
Reagovat
hippos
Ubohost ženského tenisu dokonána.
Reagovat
Mony
Tys tady chybel
Reagovat
drabona
sportovní výkon dvou krásných mladých lidí, proto gratulace vlastně pro obě. Jen aby jim to vydrželo a nezkazil je život sportovních hvězd. Pro nás fanoušky sportu, mnoho podobných zážitků.
Reagovat
frufru77
smilesmilesmile
Reagovat
Mony
Konečně někdo, kdo má radost ze života.. smilesmile
Reagovat
paddy
Mečbol eso Emma
Leyla titul nemá

smile
Reagovat
frufru77
si zaslouží smilesmilesmile*, vyhrát mohla jenom jedna. Leylah měla v nohách 4 tříseťáky, ale bojovala jako pravá lvice (ne jak ta naše už notně vypelichaná), Emma dopodávala "taktak". Mám dojem, že třetí set by nedala.
Reagovat
paddy
Doporučuji zítra sledovat Djokoviče, který ma v nohou také o dost více setů než Medvěd, ale nepůjde to poznat
Reagovat
frufru77
to nelze srovnávat, Djokovič je Robocopsmilesmilesmile.
Reagovat
smazaný uživatel
Doporučuji zítra sledovat Djokoviče, který ma v nohou také o dost více setů než Medvěd, ale nepůjde to poznat
Reagovat
smazaný uživatel
Rozdiel WTA oproti ATP je ten, že ATP nemá len veľkú trojku, ale ešte má širokú druhú, pomerne kvalitnú a konštantnú vlnu. Potom je tu širšia špička.

WTA nemá BIG 3, nemá druhú vlnu, širšiu špičku, do klobúku sa proste nahádže 120 mien a vyžrebuje sa víťazka.

Určite existuje široká skupina ľudí, ktorú to takto baví, svojim spôsobom to má svoje čaro. Ale každý šport potrebuje šampiónov, keď 10 GS vyhrá pomaly 10 víťaziek, niečo je asi špatne.
Reagovat
Faby
Či to nie je ale aj tým, že u chlapov sa hrá na 3 víťazné....a tam už sa prejavia skúsenosti...keby to hrali na 2, ako ženy, si myslím, že by bolo oveľa viac prekvapení...
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že ATP1000, kde sa hrá na dva víťazné vyhrávali dlhé predlhé roky len Nadal, Djokovic, Federer, keď o ne ešte mali záujem.

Myslím si, že ženský tenis by potreboval osvieženie a kľudne práve hraním SF alebo aspoň F na tri víťazné sety.

Keď hrali v 70r ženy na dva víťazné v časoch, kedy boli poloamatérky a po tenise išli rovno do kuchyne, domnievam sa, že o 50 rokov neskôr, kedy medicína a fyzioterapia pokročila by jeden zápas na tri víťazné dokázali zvládnuť. Grandslam by okamžite nabral na hodnote a finále by bolo atraktívnejšie.
Reagovat
smazaný uživatel
Radši nemysli, amatéresmile
Reagovat
smazaný uživatel
https://www.pornhub.com/video/search?search=british+teen

Užívaj smile
Reagovat
FerrariF50
S tím alespoň finále GS na 3 sety naprosto souhlasim. Ještě by se hrálo a mě by to rozhodně vůbec nevadilo.
Reagovat
Mony
To už se zkoušelo a nedaly to. Ta úroveň ve 4.a 5.setu šla hodně dolů.. Pamatuji si jen vítěznou Graffovou, ani už nevím, kdo to prohral
Reagovat
smazaný uživatel
Pokles urovne. To mohlo a nemuselo suvisiet s dlzkou zapasu.

Zeny neraz hrali 3hod zápas 7:6, 6:7, 7:6 a na konci bola kvalita rovnaka ako na zaciatku.

Ale uznavam, ze je to tenký ľad a ťažko priechodné.
Reagovat
Mony
Těžko průchodne ani ne, ale tenis vymysleli gentlemani a trochu galantnosti k němu patří. Kdyby to byl jen čistý byznys, tak by ani ta Navrátilová, Kingova a spol. ty rovne podmínky nevydobyly. Jinak měl Nadal pravdu, že o prizemoney by měly rozhodovat média podle sledovanosti a příjmů smileza reklamy..
Reagovat
lars
prohraly Hingis, Huber
Reagovat
Faby
Hej, ale nikdy nie GS, kde je na nich väčší tlak! ...a súhlas, tiež si myslim, že by to ženy zvládali, a až tam by sa prejavili skúsenosti, a až tam by sa oddelilo zrno od plev. A plus by už ten titul nebol tak znehodnocovany...akože "vyhrať môže ktokoľvek"
Reagovat
Mony
Tenis není jen o kondici. Nebo chceš, aby vyhravala GS Sakkari?
Reagovat
FerrariF50
Kdyby bylo finále na 3 tak se toho nebojim, tam se Sakkari nedostane :)
Reagovat
Mony
Taky v ní nevidím vítěznou lvici, spíš dobře vycviceneho raťafáka
Reagovat
Faby
Neeeeeeeeee!!!!! Ja viem, len sa zamýšľam, že chlapi predsa len majú možnosť pouvažovať dlhšie nad taktikou... 1:0 na sety ..rozcvička, 2:0 už začína prihárať....kdežto 1:0 u žien už rovno prihára! (myslím hlavne PSYCHICKY) ...preto je podľa mňa toľko rôznych GS víťaziek.
Reagovat
Mony
Tak jasně, že kdyby se hrálo na 3 vítězné, tak by se to vepředu vytribilo rychleji, možná jako u mužů.. Tohle mi ale nechybi
Reagovat
lars
jen finale GS na 3 vitezne sety,
Reagovat
Mony
Ale jo, klidně ať to zkusí znovu
Reagovat
paddy
Ukázkový skluz jako na Spartě smile

Čert vem kůži na koleni, je třeba udělat show pro diváky, když víš, že titul máš v kapse. smile smile
Reagovat
Fandina
Jj a pak ještě si ostuda jedna vezme MTO, aby jí koleno zalepili, když se s krví krát nesmí.
Reagovat
paddy
U starého mlýna, teče kyselina, na betoně záda nebolí smile
Reagovat
Aussie
Jako rodilý Brit jsem hrdý na tento bezprecedentní výkon své krajanky. To, že se narodila v Kanadě z rumunsko-čínských rodičů, jí jak Brit, žijící v Austrálii, narozený v Londýně z českých rodičů, rád promíjím.
Moho úspěchů do budoucnosti!
Reagovat
Mony
Pěknou kaši z toho světa děláte, vy svetobeznici! smile
Reagovat
Holahej
..to je život na knihu.., zaznamenat historii..
Reagovat
Aussie
Tady ta kniha je (a zdarma):
http://bibr.vkoreis.com/
Reagovat
Holahej
..díky moc, přečtu.., z rodiny byla pracovně v Sydney na dva roky, mladá vědkyně i jinak zcestovalá na delší časové úseky po světě, USA, Dánsko, aj. a v AUS se prý žije nejlépe,lidi,atmosféra,příroda...
Reagovat
Frick
Jaký je nejhorší carrer high u vítězky INTu?

Samozřejmě v okamžiku výhry titulu.
Reagovat
Mony
Fakt po všech stránkách vyspělé ženské. Snad přichází nový standardsmilesmile
Reagovat
paddy
smile smile
Reagovat
lars
to by bylo super, pokud by neporazila Cesku :)
Reagovat
Fandina
třeba LL bude Češka
Reagovat
Mony
To spíš finále bude L+L.. smile
Reagovat
Frick
Druhá nejpřekvapivější vítězka GS za rok 2021.

150. 150.!!!

Holčina, co nikdy nebyla lepší jak 150. na světě vyhraje GS v singlu.

Jako - je to úžasné pro ni, ale není poněkud "neúžasné" pro ženský tenis a lesk ženského GS?

Že prostě už to není taková meta, když to poslední roky vyhrálo nemálo hráček, které prostě jindy nebudí takový strach.
Reagovat
GaelM
To postavení na žebříčku je u juniorky celkem irelevantní, je jasné že "nikdy" nebyla výš. Kdy tam taky měla být, ve 12? smile
Reagovat
Holahej
Emma chodila do školy, skládala zkoušky, pandemie, nehrálo se?, chce to vidět souvislosti?, ne každý může/chce?škola?rodiče?finance?/ v ..nácti, objíždět svět a sbírat body, jako třeba některé.., výkonnost prokázala,ta rozhodla!
Reagovat
smazaný uživatel
To, co predvedla Raducanu je odpad. Naschval si odrit nohu a vyhodit souperku z rytmu. Emma tusila, ze je v anusu a tak udela to, co udelal Federer ve Wimbledonu, kdyz hodil Mannarinovi pod nohy bananovou slupku, ten podklouzl a musel skrecovat.
Reagovat
kulhavej_kmet
Blbost, díval ses vůbec?
Reagovat
Fandina
Jsi trapný až na půdu.
Reagovat
FerrariF50
tak určitě smile
Reagovat
smazaný uživatel
Ta ucitelka od Fernandez mela nakonec pravdu, kdyz rikala at se uci, ze to v tenise nedokaze. Prohrala smile
Reagovat
smazaný uživatel
:-)
Reagovat
GaelM
A teď opravuje písemky a přemýšlí, jestli za celý život vydělá tolik, co její nezbedná žačka za dva týdny smile
Reagovat
paddy
Kdyby měla jiné občanství, tak nedostala WC do Wimbledonu, takže by nehrála ani USO.

Někdy je třeba být ve správné zemi ve správný čas smile
Reagovat
hanz
Tak abych to shrnul:
- Vítězkou je kvalifikantka, která měla z pr.ele kliku na trapné soupeřky v kvaldě i na los, díky němuž se v prvním a druhém kole setkala s vyčpělými Voegele a Zhang, ve třetím s vracečkou bez koncového úderu, ve čtvrtém s labilkou Rodžrs, která tak umí akorát na ty naše labilky (Kvitovic i Plíškovic), dále pak na OH vítězku a podvodnici Benčič, která však neudržela nervy na uzdě, když se jí nepovedlo pár úděrů, na muskulaturní Řekyni, jejíž bilance v SF je tristní a nakonec na vyčerpanou Kanaďanku, která jí odklidila všechny zdatné soupeřky z cesty, tak tomuto se říká SPRAVEDLNOST V DNEŠNÍM SVĚTĚ, ANEB Z PRDELE KLIKA FOREVER.
Reagovat
Fandina
trapné
Reagovat
hanz
avšak pravdivé, GS jak na nějakém ITF pouťáku v podání Raducanu (alespon u těch prvních 6 zápasů).
Reagovat
Fandina
jsi trapný, to je vše, co se dá o tvém příspěvku říci
Reagovat
FerrariF50
pravdivé určitě, právě že pouze a jen trapné a to hodně trapné smile Si ubohý a směšný akorát tak smile
Reagovat
FerrariF50
Pravdivé určitě ne samozřejmě :)
Reagovat
hanz
Prvně jsi to napsal správně. smile
Reagovat
kulhavej_kmet
smile
Reagovat
Mony
Hele, jdi si to v kecat do WC mísy. Ta to ocení vic
Reagovat
lars
Vycpela Zhang - nikoliv
03.08.2021 Zhang S. - Raducanu E. 1K 6-3, 6-2
Reagovat
hanz
Zhang je vyčpělá už tak rok, dva. To je jedna z hráček, kterou si ostatní přejí na rozehrání. To, že Zhang v nějaký světlý chvilce (neměla R. menzes??) zrovínka vyhrála nad Raducanu, tak té Britce akorát pomohlo.
Reagovat
lars
to tezko
05.08. Zhang S. - Keys M. OF 7-5, 7-6.
Reagovat
hanz
No tak zrovínka taková KÝS je vyčpělá zrovna tak, podívej na její výsledky a hru v posledních týdnech, né-li letech.
Reagovat
FerrariF50
Jediněj, kdo je tu vyčpělej seš ty, o tom žádná smilesmilesmile
Reagovat
hanz
Až po tobě, brouku.smile
Reagovat
FerrariF50
Jinak Emma na gemy 120:50 v 10 zápasech, to znamená že vyhrála v průměru všechny sety 6:3, 6:2. Tohle pochybuju, že vůbec někdy někdo zopakuje, zatím to dokázala jenom ona a ty to tu budeš znehodnocovat. Šílený.
Reagovat
paddy
Ztratila 34 gemů

Swiatek RG20 28 gemů
Reagovat
Patik
smilesmile škoda ..Raducano mala radšej zmeškať to lietadlo..Pekný zápas..gratulujem porazenej.
Reagovat
FerrariF50
Každopádně obě mazec největší co tu předvedli. Gratulka. Mám Vás rád obě holky a dávám si Vás do oblíbených a doufám, že se nadále bude dařit a budete předvádět tenhle krásný, útočný, nebojácný tenis :) Emma 10 zápasů ve dvou setech. Nemám slov. Neskutečný. Díky holky :)
Reagovat
kulhavej_kmet
To, jak Fernandez držkovala při ošetřování soupeřky, tak tím ztratila všechny moje sympatie.smile
Reagovat
lars
A cem drzkovala ?
Reagovat
lars
* A o cem drzkovala ?
Reagovat
kulhavej_kmet
Fernandez musela vidět, jak Raducanu tekla krev, tak asi s tím čekat do pauzy nešlo.
Reagovat
sojka1
ona si samozrejme nestezovala na osetreni souperky, ale na zbytecne (ucelove) cerpani casu na MTO, protoze koleno mohlo byt zalepene razdva...
Reagovat
Fandina
a jaký je v tom rozdíl, jestli bylo zalepené raz dva nebo ne
Reagovat
sojka1
Fernandez mela vyhodu, Raducanu byla pod tlakem, takhle si v pohode odfrkla a srovnala se... ;-)
Reagovat
Fandina
Takže si podle tebe to koleno odřela naschvál tak, že jí tekla krev?
Reagovat
sojka1
samozrejme, ze ne, co je na tom, co pisu, nejasne?
Reagovat
smazaný uživatel
Sojko nic, jen je uz skoro jedna a fandine babine to uz v hlavicce nejede smile
Reagovat
Fandina
nerouumíš tomu
Reagovat
Fandina
Spadla, odřela se, byla tam krev, takže je jasné, že nastalo ošetření, protože jestli tomu dobře rozumím, s tekoucí krví se hrát nesmí. Nechápu, co je na tom k nepochopení a proč si na to Fernad stěžovala.
Reagovat
blixa
Ten obvaz je ještě teď docela krvavý, což znamená že ošetření nebylo dost důkladné a chtělo více péče pro zamezení krvácení.
Reagovat
smazaný uživatel
dedku, padej spat
Reagovat
Holahej
..,že se to stalo, pád, zrovna za takového stavu Emma ale nemůže, ošetření netrvalo dlouho...a i tak krev prosakovala ještě při vyhlašování..., takže bez ošetření těžko by mohla intenzivně běhat..a nikdo nevěděl, jak dlouho se bude hrát..
Reagovat
smazaný uživatel
..,že se to stalo, pád, zrovna za takového stavu Emma ale nemůže, ošetření netrvalo dlouho...a i tak krev prosakovala ještě při vyhlašování..., takže bez ošetření těžko by mohla intenzivně běhat..a nikdo nevěděl, jak dlouho se bude hrát..
Reagovat
smazaný uživatel
..,že se to stalo, pád, zrovna za takového stavu Emma ale nemůže, ošetření netrvalo dlouho...a i tak krev prosakovala ještě při vyhlašování..., takže bez ošetření těžko by mohla intenzivně běhat..a nikdo nevěděl, jak dlouho se bude hrát..
Reagovat
smazaný uživatel
..,že se to stalo, pád, zrovna za takového stavu Emma ale nemůže, ošetření netrvalo dlouho...a i tak krev prosakovala ještě při vyhlašování..., takže bez ošetření těžko by mohla intenzivně běhat..a nikdo nevěděl, jak dlouho se bude hrát..
Reagovat
smazaný uživatel
..,že se to stalo, pád, zrovna za takového stavu Emma ale nemůže, ošetření netrvalo dlouho...a i tak krev prosakovala ještě při vyhlašování..., takže bez ošetření těžko by mohla intenzivně běhat..a nikdo nevěděl, jak dlouho se bude hrát..
Reagovat
FerrariF50
Holahej, je to tak, chápeme to, nemusíš nám to vysvětlovat 5x smile, myslím, že jednou, možná dvakrát by stačilo smile
Reagovat
Holahej
TP si zalaškoval.., možná potřeboval zdůraznit, že Emma neudělala pád schválně a to špačkování k supervizorce bylo unfair, ..potrestáno esem.
Reagovat
PetaM
Nemůžu souhlasit s tím, že za to své odření si Emma nemůže sama. Právě naopak, může si za to jedině ona sama. Kdo jí nutil doklouzávat pro míček? Mohla tam doběhnout, nebo ho vypustit. Nikdo jí nedržel pistoli u hlavy a řekl jí, aby se k tomu míčku sklouzla a odřela si nohu. Její svobodné rozhodnutí. Měla tedy za své svobodné rozhodnutí nést následky. Jen ona, ne její soupřeka. :)
Reagovat
Holahej
..diagnóza?..pomatení..
Reagovat
Fandina
Dělá si legraci. smile
Reagovat
lars
asi v delce casu
Reagovat
Fandina
Jestli si to viděl, tak nejdřív vysoušeli krev a pak to zalepili, podle mě to ani pět minut nebylo.
Reagovat
Mr.Pink
to ano, ale koleno si nezalepi sama a o mto rozhoduje lekar, ktery vyhodnotil, ze na to bude potrebovat trochu vice casu. ono vubec ti lekari nekdy zbytecne zdrzuji, jen nez vyndaji to svoje nadobicko...
Reagovat
smazaný uživatel
No, ale kto jej to mal zalepiť?..

Zobrať si MTO na krvácajúcu ranu bolo predsa jediné riešenie. To sa nedá spochybniť.

Ja dúfam, že Kanaďanka to krvácanie nevidela, zrejme nesledovala doma televízor a videla len odchod súperky na lavičku, čo ju mohlo samozrejme vyhecovať.

5 minút na krvácajúcu ranu mi príde úplne akurát.
Reagovat
kulhavej_kmet
Nelíbilo se jí, že je Raducanu ošetřovaná uprostřed gemu.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Na ošetření Emmy. Myslím, že oprávněné a taky určitě bolestivé.
Reagovat
Marduch
Až ta bolest salala obrazovkou k nam do obýváku, tak bolestivé to bylo :)
Reagovat
Holahej
..moje taky.., dohadovala se s supervizorkou.., plus ten otec...
Reagovat
smazaný uživatel
Boze ja bych tu Fernandez ted pomazlil smile
Reagovat
smazaný uživatel
Kvalifikantka, víťazka Grandslamu. Na jednej strane to je ako z rozprávky, na strane druhej to ukazuje súčasnú, skoro až bizarnú dobu vo WTA, kedy si na Granslamové tituly brúsia zuby pomaly aj vrátničky.

Zápas svižný s dobrými aj podpriemernými momentami. Víťazka mi nič nehovorí, ale to v podstate ani finalistka. Sťažovanie sa na medical pri krvácaní súpera bolo úplne mimo.
Reagovat
kulhavej_kmet
souhlassmile
Reagovat
smazaný uživatel
Aj ty si mimosmile
Reagovat
smazaný uživatel
No, čo. Pohonené?
Reagovat
Holahej
..holky měly výkonnost a vyhrávaly ..proč je ponižuješ?..

z tisku..Přestože se ve finále střetly soupeřky, které neměly se závěrečnými koly největších turnajů pražádné zkušenosti, zaplněné ochozy stadionu Arthura Ashe nesledovaly žádné ustrašené pinkání.

Naopak. Duel od počátku jiskřil bojovným nábojem, k němuž přispívala jednak agresivita obou tenistek, tak rovněž hlasitá divácká kulisa.
Reagovat
smazaný uživatel
V 7. utkání Leylah poprvé bez šťastné sedmičky ve výsledku.
Emma zaokrouhlila poměr her na 120:50.
Respekt, jak mlaďošky zvládly velké finále.
Ať se jim daří i dálsmile

https://www.youtube.com/watch?v=ivfa2KdGtsw
Reagovat
Mony
Leylah vypadala jako zázračné dítě, ale po zápase, nebo už během MT Emmy bylo vidět, že to je sebevědomá, ctizadostiva zenska
Reagovat
blixa
No jo, no. Fernandez přeci jen malinko došlo a to rozhodlo. Divit se nelze, přitom co absolvovala. Ovšem to její příbuzenstvo, na rozdíl od ní, není zrovna parta sympaťáků ... smile
Reagovat
Jon61
Cori má ještě horší rodiče.
Reagovat
Mony
Nedošlo.. Vždy jedna musí zkazit nebo nestihat
Reagovat
paddy
smile smile

Prognóza vyšla smile

Jen s tam nemusely tak dlouho přetahovat. Dohoda zněla 80 minut.
Reagovat
Pavlis
No, viděl jsem jen část posledního gamu, ale fíha, mazec! Všechna čest. Emmo, vítej mezi legendami. Famózní zápis do historie.
Reagovat
Blondie
Pecka. Obě děcka hrála naprosto famózně a bez respektu, skláním se!
Reagovat
smazaný uživatel
Ten pocit, kdyz ses dvakrat na grandslamu a mas vic titulu jak Pliskova smilesmilesmile
Reagovat
PetaM
smilesmilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
Jak si rozpustila Fernandez vlasy, postavil se mi fogl
Reagovat
Faby
Nie si pedofil? Vyzerá na 13!
Reagovat
smazaný uživatel
Semt to uz psal, pozadoval bych obcanku.
Reagovat
FerrariF50
Myslíš, že kvůli tomu jak vypadá nemá právo na sexuální život ? Má čekat až bude teda vypadat ve 30 letech na 18 nebo co ? Nechápu.
Reagovat
smazaný uživatel
Samozrejme, ze ma pravo na poradnou kladu. To jen tenhle hejhula by ji radsi koupil dildo.
Reagovat
smazaný uživatel
Vyzerá ako Thajská masérka, mal by si ísť do Azie sa vymasírovať kamoško.
Reagovat
Faby
smile
Reagovat
Fandina
má mísu!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Esem, easy smile
Reagovat
paddy
Aby to nezanechalo stopy na servisu
Reagovat
paddy
Teď na betonu zůstala i kůže a máme MTO a možná nedopodávaný zápas
Reagovat
lavamancer
možná dojde i na ty dýchací potíže a dokonce i na mdloby by mohlo...smile
Reagovat
Fandina
tekla jí krev s tou se hrát nesmí
Reagovat
zfloyd
Emma ucítila krev ,tak do toho šla
Reagovat
FerrariF50
Teď evidentně ucítí Leylah krev smile
Reagovat
lvicek
Teď tam krev cítí kde kdo ;).
Reagovat
Patik
Takže to tak bude.. Jedna to vyčistí od najväčších favoritiek a druha si zoberie len pohár.. Skoda
Reagovat
Jon61
Je to sice pravda, ale Emma musela hrát více zápasů a všechny uhrála na dva sety.
Reagovat
PetaM
Je lehké vyhrát ve dvou proti nekvalitním soupeřkám. :D
Reagovat
FerrariF50
Nekvalitním ? Ještě když si N.150 ? smile
Reagovat
FerrariF50
Tak tak, obě předvedli něco neskutečnýho. Vyhrát může jen jedna bohužel a bude to ta, která je dnes lepší holt.
Reagovat
paddy
Raducanu 2/13 BB smile
Přitom za chvíli už mohl zápas končit
Reagovat
smazaný uživatel
Fernandez je sexy. Ale kdyby doslo na pichani, pozadovl bych obcanku - pro jistotu.
Reagovat
smazaný uživatel
Podla mna nie je ani sexy, je to fakt dievčatko, má detské krivky, nie ženské. Ale proti gustu, žiaden dišputát. Každý máme svoje tajné JA :)
Reagovat
FerrariF50
A mě se líbí obě, i když Emma rozhodně víc. Ale nestěžoval bych si rozhodně ani za jednu smile
Reagovat
zfloyd
Empire taky vypadá dobře smile
Reagovat
FerrariF50
tak určítě smile
Reagovat
paddy
A zítra nám chlapci prozradí, kdo z ATP se jim líbí, a koho by si vybrali na vášnivou noc smile smile smile
Reagovat
smazaný uživatel
na to tady je majkl005, vrchni kluk honim ptaky pres teplaky
Reagovat
FerrariF50
Ale co se mi líbí rozhodně nejvíc, že to nejsou žádné svalnatky, mužatky a uplný kongové. Je to přeci jen ženský tenis a tak jsem rád, když to tak i vypadá :)
Reagovat
smazaný uživatel
Raducano je taký psí čumák, navyše tam vidím ten Downov syndrom v tej tvári.

Muguruza, Stephens, Giorgi, Cirstea na vyspanie sa ešte aj Kerber, či Plíšková. Moja vzorka.
Reagovat
Jon61
A Serenu na koníčka. smile
Reagovat
smazaný uživatel
Serenu ako ochranu, nech stráži dvere a nikoho nepustí dnu.
Reagovat
Jon61
To jo, přes ni neproklouzla ani myška.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jestli je Emma psí čumák, tak ty jsi maximálně psí vocassmile
Radím ti dobře, nezesměšňuj se i v diskuzi o WTA.
Reagovat
smazaný uživatel
Si sa zalubil, alebo co?..

Pozri si porno a neonanuj tu nad neplnoletými Britkami, ty uchyl.
Reagovat
FerrariF50
Neplnoletými ? 18 není v Británii dospělý člověk snad ?
Reagovat
smazaný uživatel
Forehand radsi stary koste, na kterym se dobre leta
Reagovat
Pe3k
Trollhand se rád zesměšnuje všude smile
Reagovat
Patik
Na Leylah to vyzerá ze začína dolahinat..
Reagovat
zfloyd
i ta fešná empire k tomu zápasu pěkně pasuje smile
Reagovat
Jon61
jj Ta by udělala vlkodlaka z mladého seminaristy. smile
Reagovat
lavamancer
První set jde za Raducanu, škoda. Je mi celkem jedno, kdo vyhraje, ale jsem zvědavý, jestli Raducanu by měla v případě jasně prohraného stavu opět "dýchací potíže"... Budu si muset počkat.
Reagovat
FerrariF50
No je to mazec, fakt krásný tenis, rychlý, útočný, obě se snaží tu druhou zbít :-D Tak jsem si to představoval :)
Reagovat
blixa
Tak první set možná trochu překvapivě Emma, která čím dál více chytá půdu pod nohama. Zajímavé.
Reagovat
paddy
Přesně podle mé predikce smile smile
Reagovat
Fandina
Proč překvapivě. Přehrála Sakkari, Bencic, Rogers. Takže v pohodě.
Reagovat
Fandina
Emma má půl mísy.
Reagovat
com
smilesmile Ale moc to soudruzky natahujou, takze na ne uz kaslu smile
Reagovat
lvicek
Tak holky zatim hrajou pekne, neda se rict, ze by se tam sesypaly. Jen me trochu prekvapily ty pocty UE - nekdy za stavu 4:3 rikal komentator neco jako 12:12, coz mi prijde docela dost. (Vidim to tak z pulky setu).
Reagovat
Jon61
Je to daň z nervozity a stylu hry mladých tenistek.
Reagovat
lvicek
Jj, ja spis myslela, ze opticky mi ani neprislo, ze by tam bylo tolik chyb. Ale mozna prisly hlavne na zacatku.
Reagovat
zfloyd
Je to oslava tenisu , obě velmi zasloužené finále
smilesmilesmile
Reagovat
paddy
Hráči ho mohou použít?

Nechápu, přece jestřáb sám sebe potvrdí
Reagovat
lvicek
Ty ses na USO do ted nedival?
Reagovat
Jon61
Mohou ho použít třikrát, tak jak bylo při zápasu s čárovými. Ale je to jako u biblického nevěřícího Tomáše.
Reagovat
paddy
A vyšel někdy jinak? Mě to logika nebere
Reagovat
FerrariF50
To je spíš o tom, že chtěj prostě vidět o kolik, zajímá je to. Vyjít jinak to asi těžko může.
Reagovat
Fandina
Co je na tom divného. Rozhodnutí platí, ale neznamená to, že se na to nikdo nemůže znovu podívat.
Reagovat
paddy
Jestřáb sloužil vždy jako opravný prostředek, proto jsem se divil. Oficiálně challenge. Že se změnil účel jsem nevěděl.
Reagovat
Fandina
Tenhle jestřáb není opravný, ale rozhodný.
Reagovat
FerrariF50
Jak jsou roztomilý obě, takový děti smilesmile
Reagovat
dadaft
Vážení přátelé,
dámy a pánové,
milí zlatí:
.......................... jsem naprosto spokojen, zatím fantastické finále
smilesmilesmile
Reagovat
Patik
Fernandez vyzerá ako také usmievave mile a vesele dievčatko..
Raducano taká typická žena..hmm fajn Nič mi není nehovor na mňa..smile
Reagovat
blixa
Chmmm, furt z toho nejsem moudrej, která to vyhraje. Myslel jsem, že až se Fernandez dostane do provozní teploty, bude mít trochu navrch, ale zatím nevím, nevím.
Reagovat
FerrariF50
Hrajou brutálně obě, hezky se na to dívá :)
Reagovat
zfloyd
Emma mi připadá víc nervóznější
Reagovat
blixa
A už se zahřála ..
Reagovat
Herbert_Hoover
Dnes deváté nejmladší finále teenagerek v open éře WTA, celkově desáté smile
Reagovat
com
Raducanu ma na tom rtu jen nakej momentalni jebák, nebo znaminko? smilesmile
Reagovat
blixa
Leylah už se zahřívá. To bude dlouhý .... smile
Reagovat
zfloyd
Obě jsou rychlý jako by měly mezi půlkami tryskový motor
Reagovat
Patik
To je vidieť ze sú mladé..sviští to tam zo strany na stranu..
Reagovat
smazaný uživatel
Raducano tenisovejšia, fandím ale mladej malej Haiťanke. Zápas kvalitou zatiaľ priemerný.

Raducano mi do tváre pripomína trochu "downov syndróm", no offense.
Reagovat
Patik
No som zvedavý dokedy vydrží Raducano takéto nasadenie..nemyslim že dlho.. Fernandez si prešla peklom s top hračkami môže hrať skúsenejšíe a netlačít na pílu ako jej súperka
Reagovat
blixa
Slajzbáby ! smilesmile
Reagovat
paddy
smile
Reagovat
JanITCZ
Nez to zacne - tipuji Raducanu ve 2 setech.
Reagovat
tommr
ještě k té debatě o výšce Fernandezové: údaj na TP (158 cm) je možná přece jen správný. Když se hráčky fotily u sítě tak byla Raducanu (175 cm) o hlavu větší ...
Reagovat
blixa
Oficiální údaj v TV byl těch 168, přepočteno ze stop a palců.
Reagovat
Herbert_Hoover
Nemůžu si pomoci, ale Leylah na mě působí jako by měla 15 smile Naopak Raducanu ač mladší, působí dospělejším dojmem. Ale roztomilé jsou obě.
Reagovat
tommr
Raducanu je mladší o kolik? O dva měsíce?
Reagovat
Herbert_Hoover
Ano, ale to není pointa o kolik přesně. smile
Reagovat
smazaný uživatel
Serena má trochu pech. Posledné 4 finále prehrala, lebo vždy čakal vo finále ťažký kaliber od Osaky, Kerberovej, Halepovej až po Andreescu.

A keď na GS neštartuje kvôli zraneniu, tak sa do finále dostanú dve nenasadené žubrienky, ktoré nepochybujem o tom, že by vymazala z povrchu zemnského.

Serene nefandím, len upozorňujem na to, akú významnú úlohu hrá v kontexte vyhraného jedného GS aj faktor štastia.
Reagovat
FerrariF50
S tou formou co Serena má by si ji namazali obě na chleba, tím jsem si jistej.
Reagovat
smazaný uživatel
S formou, čo má dnes počas zranenia?...Tak to áno.

Predpokladajme ale, že je zdravá a na turnaj by mala možnosť zodpovedne sa pripraviť, tak ako minulý rok napríklad, keď neuspela jedine s ťažkou váhou.
Reagovat
FerrariF50
Nesleduješ to (WTA), nevíš jak hrajou. Podívej se jak se do finále dostali a potom třeba nebudeš říkat takový nesmysly :)
Reagovat
smazaný uživatel
Finále je psychicky úlne iná disciplína, vo finále proti Serene si myslím, že by obe prehrali. Fernandez by mala väčšie šance, lebo porazila väčšie mená.
Reagovat
PetaM
Serena už na to dávno nemá. Snaží se, ale nejde to. Naposledy se do GS finále dostala v roce 2019. Vlak ujel. A řevem ho nedožene. :)
Reagovat
Herbert_Hoover
To by se ale musela do toho finále Serena dostat. Třeba by prohrála opět s nějakou tou těžkou váhou (Osaka, Kerber, Halep, Andreescu...) smile
Reagovat
FerrariF50
Andreescu :-D
Reagovat
Herbert_Hoover
Cituji Forhendův výběr. smile Ostatně ale proč ne, Bianca to v sobě má, to že teď nemá výsledky neznamená, že by nemusela mít zrovna svůj den, nebo Serena svůj. smile
Reagovat
Marduch
Asi tak. Na GS prohrála nedávno s Wang nebo Rybakinou, vždyť je jí 40 a ve finále byla naposled nekdy v 2019? U Sereny by musel právě "faktor štěstí" zauradovat opravdu mohutnou silou:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Věnuj se Rafovi.
Sleduj, jak na kurtech válí.
A aspoň do WTA se nesmileersmile

Od: Forehand 01.09.2019 17:48
Nikdy som nechápal tomu HYPE okolo Barty..

Jedna z najviac precenovaných hráčiek. Tenistka top 10 a tam to konci.
Reagovat
FerrariF50
smile*smilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
Hrabať sa v diskusiách 2019, slušná obsesia.

Diagnozka.
Reagovat
smazaný uživatel
To jsou fakta, kamoško. Na rozdíl od tvých podmožinek, nebo dojmů, že má někdo downův syndrom.
Zkus se zesměšňovat jen v diskuzi o Big 3smile
Reagovat
Pe3k
smile smile smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist