Zápas Rusek a příliš velká ukrajinská vlajka. Fanynka porušila pravidla a musela opustit hlediště

16. 8. 2022, 15:40
Aktuality 158
Z hlediště na tenisovém turnaji v Cincinnati byla vyvedena fanynka zahalená do ukrajinské vlajky. Žena musela opustit utkání kvalifikace mezi ruskými tenistkami Annou Kalinskou a Anastasií Potapovovou, které si na ni údajně stěžovaly. Vedení turnaje uvedlo, že fanynka porušila předpisy omezující rozměry vlajek na tribunách.

Žena opustila hlediště po opakované výzvě umpirové rozhodčí Morgane Laraové. Šéf ochranky ji následně informoval, že její vlajka odporuje předpisům. "Na základě našich pravidel, jež jsou uvedeny na webu turnaje, jsou zakázány vlajky či cedule větší než 18x18 palců (46x46 cm). Proto byla fanynka požádána, aby odstranila vlajku z kurtu, a když to udělala, mohla na turnaji zůstat," uvedli představitelé prestižního turnaje mužů a žen.

Nekomentovali, zda si na ukrajinskou vlajku stěžovaly ruské tenistky, což tvrdila vyvedená žena. "Tohle není Rusko, tohle jsou Spojené státy americké," řekla televizi Local 12. "Měli jsme ukrajinskou vlajku, ale nedělali jsme žádné hlouposti, nerušili jsme hráčky, jen jsem ji měla obalenou kolem sebe a poklidně a tiše jsem tam seděla," popsala svou verzi incidentu.

Při přerušení hry k ní přišla umpirová rozhodčí a řekla jí, že musí vlajku dát pryč. "Dostala jsem informaci, že to pobuřuje ruské hráčky. Odpověděla jsem: 'Nedám ji pryč'. Zápas pokračoval asi minutu nebo dvě a pak ke mně přišel člověk z ochranky a řekl mi: 'Paní, pokud neodejdete, zavolám policii'," řekla žena.

Nezisková organizace Cincy4Ukraine uvedla, že za pomoci právníků prověří, zda může žena podat žalobu za porušení práv obsažených v prvním dodatku ústavy.

Na rozdíl od Wimbledonu a dalších britských turnajů budou moci ruští a běloruští tenisté startovat na US Open.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

158
Přidat komentář
Rafaeoli25
Demokracie je o názorech a polemika je solí demokracie. Buďme za ní rádi a nevolejme po utahování šroubů ať na tu či onu stranu. Mně se také nelíbí většina např.Fulnekových názorů, nelíbí se mi ale ani ty od fanatiků z druhého pólu. Vše je černé a bílé a nic mezi tím není, tak si někteří představují svět a mají potřebu takový obraz vnutit ostatním. To na mě neplatí a ve svobodné a demokratické společnosti tenhle tlak většinou ovoce neplodí, spíše se obrací proti jeho iniciátorům. To ale právě může vést až ke smutným koncům, kterých budeme svědky třeba v té Itálii. To už ale bude pozdě bohužel.
Reagovat
Ondrej2280
To je sice pekne ,ze to na teba neplati a v slobodnej a demokratickej spolocnosti sa mas pravo samozrejme vyjadrit...len z casu na cas sa musis na nejaku stranu.priklonit a podporit,lebo sa ti moze stat,ze v jedno rano vstanes z postele a uz nebudes zit v tej slobodnej a demokratickej spolocnosti...
Reagovat
Rafaeoli25
Tak v tomto případě jsem na straně realismu a pragmatismu, ač jsem velký idealista. A pokud nebudeme alespoň trochu pragmatiky, teď myslím v celé Evropě, tak se nám to zle vymstí, toť vše. Ekonomicky půjdeme dolů, zvýší se chudoba a důsledkem toho bude, že tu začnou vládnout Putinovi spojenci. To bude skutečně výhra.
Reagovat
Ondrej2280
Nerozhodnost ludi je presne to co taketo rezimy podporuje...
Reagovat
Rafaeoli25
No nerozhodnost, spíš rozhodnost, když v Itálii za dva měsíce zvolí voliči jeho spojence..
Reagovat
Pavol
Niektorí jedinci tu vypisujú ako sme závislý od ruska a jeho nerastných zdrojov.

Závislosť je vo všeobecnosti väčšinou škodlivá a preto je potrebné ju znižovať a odstraňovať.

Niektorí jedinci tu nemajú chrbtovú kosť a preto si myslia že ju nemajú ani tí ostatní.

Ona ta tretia svetová už beží aj keď zatiaľ u nás len ekonomická.

Ako spieva Kabát - nejsem tak chytrý jak všichni kolem mňe jsou, nekdy si to skusim.

Tak skúste aj vy používať vlastnú hlavu. Buďte múdry, slobodný a odvážny. Ono sa to dá a lepšie sa človeku pozerá do zrkadla.

A nakoniec keď niekto na Vás vyblafne plno stopercente overených argumentov zamyslite sa o čo mu v skutočnosti ide.

Ja chcem aby ste sa pozreli do vlastného svedomia.
Reagovat
Grape
smilesmile
Reagovat
Rafaeoli25
Tak ale objektivně Evropa závislá je a je to zkrátka tak, že když Rus zavře zdroje, tak si v zimě ani nezatopíme. Já Rusy nesnáším a jakoukoli agresi odsuzuji, pragmaticky ale i vidím důsledky. Jinak víš, kam tahle nekompromisní politika taky povede? No v mnoha zemích, kde tím klesne životní úroveň se k moci dostanou fašisté a neonacisté. Podívej do Itálie, volby tam budou za pár týdnů a vyhraje je strana, která se hlásí k odkazu Mussoliniho. Jestli to j takovým koncům chtějí Macron, Fiala atd.dovést tak mohou, samozřejmě, jen ať se potom nikdo nediví, když se k moci dostanou extremisté. To je pouhé konstatování faktu, hodnoty jsou hezké, pokud ale spousta lidí nezaplatí účty za energie a vláda se na ně takřka vykašle, tak to nemůže dobře dopadnout.
Reagovat
misa
Za současnou situaci v Evropě můžeme poděkovat hloupým evropským politikům, kteří nejpozději od roku 2014 museli vidět o co Putinovi a celé té ruské sebrance jde. Místo postupného odklonu od ruských surovin a zbrojení se naopak tvářili, že """levný""" ruský plyn apod. tady budou navždy. Rozvrátili energetickou bezpečnost, hlavně bych vyzdvihl Merkelovou, ta zkazila za doby své vlády všechno co mohla. Nejhorší německý poválečný politik.
Reagovat
Rafaeoli25
Jakákoli náhrada ruského levného plynu by byla a bude bolestivá, zkapalněný plyn je věc tak drahá, že na něj ani dnes nechtějí Němci a další ani pomyslet a to jsou prosím země s jiným bohatstvím než máme my. Každý dobře ví, kam odklon od ruských zdrojů povede, bude to ekonomicky strašně bolet a doplatí na to bohužel hlavně obyčejní lidé. To se stane, důsledkem toho pak bude zoufalství a z něj plynoucí naštvaní podstatné části společnosti, která ve volbách zvolí do čela pravicové extremisty. Protiruská politika tedy v řadě, možná většině zemí smete tzv. demokratické a umírněné politiky a přijdou vlády silné ruky. Nevím, kdo si tohle přeje, já tedy ne. A co se týče zbrojení, tak Západ vyzbrojený je a do otevřené války s Ruskem by stejně nešel, maximálně bude dodávat postiženým mimo EU a NATO zbraně.
Reagovat
misa
Postupný odklon od ruských zdrojů v posledních osmi - deseti letech by nebyl tak bolestivý jako skoková změna. Rusové nejsou jediní na světě, kteří těží ropu a plyn.
Německá vláda po havárii ve Fukušimě rozhodla o uzavření jaderných elektráren a výrobě značného % elektřiny z plynu. Tím se stali zajatci Putina. To bych od člověka s doktorátem z fyziky (Merkelová) nečekal.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak musíš vidět realitu, ve které ona a její CDU v roce 2011 byly. Pokud by tehdy od jádra neodstoupila, byla by v dalších volbách takřka jistě na hlavu poražena Zelenými. Z její strany to byl jen pragmatický kalkul, jak se udržet u moci a nedovolit Zeleným zvítězit. Určitě to sama nechtěla, jen se přizpůsobila situaci. To dělá i Macron a řada dalších politiků v půdu sebezáchovy.
Reagovat
Rafaeoli25
pudu
Reagovat
Tomas_Smid_fan
A teď svůj pohled na jádro přehodnotísmile
Reagovat
Rafaeoli25
Tak to je paradox, který se občas přihodí, nemyslím ale, že se k němu vrátí. To by museli skončit Zelení ve vládě a to Scholz určitě nechce.
Reagovat
Fandina
Jj, Německo mění pohled na jádro.
https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/jaderna-elektrarna-atomova-nemecko-green-deal-obrat-evropa.A220808_184222_zahranicni_albe
Reagovat
Rafaeoli25
A v pudu sebezáchovy budou svou rétoriku přizpůsobovat situaci i další politici. Macron ten už moc ne, protože ho další volby nečekají. V Itálii umírněné síly prohrají, jak v Německu a dalších zemích to se teprve ukáže. Nečeká nás určitě nic dobrého, s tím počítám.
Reagovat
Rafaeoli25
Ještě dovětek, no uvidíme jak Evropu let budoucích povedou politici typu Meloniová a Le Penová, kteří se derou k moci. Aby mnohý, který dnes Merkelové spílá, na ní ještě s povděkem nevzpomínal za deset patnáct let..
Reagovat
Rafaeoli25
Ještě dodám, že třetí světová už dávno běží, ano, v mnoha malých konfliktech po celém světě, Čína, ta pro změnu vede válku prakticky jen ekonomickou, protože jí to k úspěchu stačí. Moc se ve světě různě přeskupuje. Je to víc než složité.
Reagovat
DJOKERTHEGOAT
Skvěle! Pravidla se mají dodržovat. Předpokládám, že na toto mají stejný názor i lidé co očekávají očkování od Djokoviče a tleskají USA za nevpuštění na turnaj.
Reagovat
Davor1
Pokojne mi tu dajte ban na TP do konca života, ale všetkým tým proruským hovnám ako Nola, Fulnek, Magnum a podobným prajem, nech im padnú rakety na hlavy, nech šľapnú na ruskú mínu alebo nech sa tým ruským plynom otrávia, len aby nemali doma 19 stupňov. Neskutočné, ako môže byť dospelý jedinec homo sapiens sapiens aj v 21. storočí vypatlaný...
Reagovat
turista
Vypatlanost je chtít po lidech studený odchov kvůli tomu, že tenhle malý státeček chce trestat jadernou velmoc. Kdyby se Amerika starala o své věci tak bychom nebyli na pokraji nukleární apokalypsy.
Reagovat
vladka
smile
Reagovat
Fandina
Co to meleš za hovadiny? Jaký malý státeček? Ten, do kterého vjelo Rusko s tanky v 1968 roce a mířilo na lidi nabitými zbraněmi?
Reagovat
misa
Za chvíli máš 21. srpen. Můžeš slavit.
Reagovat
Rafaeoli25
My můžeme trestat jen sami sebe, nikoho totiž nezajímáme. Každopádně Já jednání Rusů hluboce odsuzuji, jako jakoukoli agresi, která se kdy stala. Říkám dobře, tak tedy uvalme na Rusko sankce milá vlado a milé vlády napříč EU. Jenže každá vláda pak musí zajistit lidem kompenzace, ne že je nechá padnout na ústa a ekonomicky vykrvácet. To nejde nebo tedy jde, jak vidíme třeba u nás, pak ale ať se nikdo nediví až se postižení naštvou a vyjdou do ulic nebo zvolí Pitomia premiérem.
Reagovat
DJOKERTHEGOAT
Očekávám ban za toto přání.
Reagovat
Vlk-v-trave
Myslim, ze bys asi musel pritlacit vic na pilu:) Za tohle spis nejake asi upozorneni. Spis nechapu, ze te tohle vubec vytaci. Spolecnost se evidentne radikalizovala...
...normalne se neda na temata covid, valka, napsat nic...ale lautr nic, natoz nekde na netu v diskusi, kde ani nevis, kdo je za tim nikem...tohle je i narocne v realu, kde si lide davaji vic bacha.

Zijeme urcite v zajimavem obdobi historie.

Ale jedno pravidlo urcite funguje spolehlive... cim mene zkusenosti primych, tim vice nesmyslnych zvastu...a to plati pro vsechny strany.

ted jeste vem v uvahu novinare... kteri denne tu radikalizaci podporuji, nebot jim nejde o zamysleni, hledani, atd, ale jen aby si udrzeli job, prodali, meli plno kliku pod clanky, nebo aby se vyblbli se svymi nazory, ktere chteji za kazdou cenu prosadit, prsite se atd.

Ja se trebas vubec nedivim, ze dneska lide pisi plno pitomin, nebot na co se muzes spolehnou?:)

Krom toho, kdyz otevres nejaky server, jakykoliv, tak mas pocit, ze jsi v bulvarnim hnoji, najdi mne normalni informacni portal bez tech bulvarnich a povrchni sr*cek... nevi Davore, El Pais, ktery se jeste jakz takz drzel, uz pomalu zacina smrdet taky...ale furt se jeste nejak drzi...
Reagovat
Vlk-v-trave
Nedavno jsem si proletel ruzne zpravy, USA, Rusko , Srbsko, Cesko, Polsko... to je vsechno tak naprane negativismem, vsechno urvane, stvave, chvilemi jak bys koukal na psychicky narusene lidi...a ted uz pomalu ani nevis, jestli sam jses normalni nebo ne:D Ja trebas vubec nevidim rozdil mezi tim a temi vsemi pitominami na YT, vcetne vsech konspiraci... mne to prijde vsechno stejny...

To, co jim prejes, neni za mne dobry... ja si myslim, ze se nemusime obavat, on si kazdeho z nas ten osud najde... nakonec z fulneka je ted nejaky Medved v Ostruzini...

Kazdopadne dat ti ban na TP...by byla ostuda TP,,, co vim tak tu pises jen o tenisu, a jak za mne ok, dobry postrehy, ne ze vsim souhlasim, ale to by bylo snad i divne.... Nikdy jsem si nevsiml, zeby te to nejak tocilo, jestli jde politiku atd., spis vzdy to bylo o tenise, u toho by bylo asi doby zustat, ale neni to v dnesni dobe lehke:))) ten tlak je obrovsky... vetsi nez na prvnim MB ve finale Wimbledonu.
Reagovat
Rafaeoli25
Ještě bych rád řekl, že demokracie je o různých názorech, i těch, které se člověku nelíbí. Řešení existuje - zrušme demokracii, povolme jen jeden druh názorů a všechny ostatní trestejme, když je nám demokracie tak na obtíž. Pořád je to ale nejlepší systém ze všech.
Reagovat
Rafaeoli25
Ona se ale půlka populace vymazává těžko, jako třeba v té Itálii. Pokud chce polovina voličů u moci fašisty a neonacisty, tak s tím těžko někdo něco udělá, pokud se tedy nezakáže demokracie. Ani to ale ty lidí nevymaže a neumlčí.
Reagovat
misa
Potapova dostala slušnou nakládačku ve finále Prahy smile
Reagovat
Grape
Jasně, asi provokace, na druhou stranu slušný Rus by to přešel a potichu se styděl za svoji zemi a za to, co provádí. Mohou být rády, že tam mohou hrát. To vysvětlení ohledně velikosti vlajky je dobrý vtip.
Reagovat
annah
smile
Reagovat
Davor1
smile
Reagovat
vladka
smile
Reagovat
magnus
Takže eu už chce zakazať ruskym občanom cestovat po eu,vrajnavšteva eu nie je ludskym právom ale vysadou.Zrazu aka otočka,prečo to nepovedia aj milionom ilegalnych migrantov z afriky?Samozrejme česko ktore predseda eu s tym suhlasi,to ma neprekvapuje vzhladom na vladu aku tam mate,ale Madarsko to bude vetovat,btw aka bude zima ked v izbach budete môst kurit len na 19 stupnov Fialova vlada už pripravuje vyhlašku lol.Ale sme to tomu pUtinovi naložili,tie sankcie su zničujuce pre Rusko a nas vobec nepoškodzuju smile
Reagovat
Ondrej2280
To uz mali mat daaavno zakazane....
Reagovat
Rafaeoli25
A co má tedy obyčejný Rus udělat, aby cestovat mohl? Podepsat vlastní krví, že nenávidí Putina?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Emigrovatsmile Jinak holt nese následky jednani vlády, kterou si on nebo jeho spoluobčané zvolili.
Reagovat
Rafaeoli25
Nezlob se, ale tohle fakt neberu. Nebo když už, tak ať je měřeno všem stejně. Opravdu by mě zajímalo, kdyby teď Amerika napadla Kubu a začala jí okupovat, vést s ní válku, jestli by někdo volal po tom, aby nebyli Američané nikam připuštěni nebo aby za to vůbec nesli nějakou zodpovědnost. Nebo počínání Saúdské Arábie v Jemenu, kde provádí doslova genocidu, to je taky v pohodě? A i Čína kdyby napadla Tchajwan, tak to vůči ní tak ostré nebude. Padni komu padni, to jediné já zastávám. A být Rusem, jistě bych byl tvrdým odpůrcem Putina, současně bych se ale kvůli němu rozhodně nehodlal vzdát občanství, protože si to někdo přeje. A fakt jsem rád za tyhle signály rozumu, jako třeba v tom Cincinati. Realita opravdu není černobílá a ti, kteří jí přesto budou na krev tlačit, na to prostě dojedou. A výsledek jejich snažení? V Evropě budou nakonec vládnout samí Putinovi podporovatelé, Itálie bude začátek. Ok, když tohle chceš, budeme to mít. Co řekneš pak?
Reagovat
Ondrej2280
Co neberies?Na koho spravis tlak ak chces docielit zmenu?...jedine na tych obycajnych rusov aby pochopili ,ze v krajine a v spravani sa Putina a spol. nieco nehra...
Reagovat
Rafaeoli25
Podívej, režimy v Rusku a Číně prostě změnit jen tak nelze, navíc, jak se proslýchá, ti, co by Putina nahradili, tak by byli ještě daleko horší než on. Představa, že Rusy cokoli přiměje ke změně jejich názorů a postojů je lichá, dokonce i Navalnyj je velký nacionalista. A za to má slušná menšina Rusů trpět? Za mě tedy ne, můj názor. Stejně jako je mým názorem, že bych se neodstřihl od ruských surovin. A ono k tomu nakonec nedojde ve většině zemí nebo dodávky budou dříve nebo později znovuobnoveny, protože tváří tvář ztrátě svých politických pozic budou ti, co zastávají nejtvrdší protiruské pozice, nuceni změnit svůj názor. No a když ho nezmění, prostě skončí no. A rétorika bububu agenti Putina v EU nezabere. Lidé budou realitu posuzovat vždy podle své životní úrovně. A bude-li zásadně klesat, tak dají jasný vzkaz těm, co to způsobili. Já také jako levičák nemám radost z toho, že kvůli tomu přijde v Evropě nový fašismus. Já s tím ale těžko něco udělám.
Reagovat
Ondrej2280
Aha..tak inymi slovami,je vlastne putinov rezim nenahraditelny a radsej teda nech sa ludia priamo v Rusku o ziadnu zmenu nesnazia,lebo ktovie co bude potom...pri takomto zmyslani sa zachvilku mozes vratit do stredoveku,lebo preco niekomu slapat po jeho spinavych paprciach,radsej nie,lebo co ak by to mohlo byt aj horsie..takto?:)
Reagovat
Rafaeoli25
Tak já vnímám jako realitu, že dvě třetiny Rusů Putina a jeho politiku podporují, to je neoddiskutovatelný fakt. A jak chceš vyměnit dvě třetiny národa, můžeš mi říct?
Reagovat
Ondrej2280
Nemusis ich menit ,ale.musis ich nejako donutit aby sa nad tym zamysleli co.maju doma ,a ak nie,tak.potom nech sedia doma aj ti obycajni rusi..takisto.rusko je zavisle od.predaja,nie je to.nic jednostranne ako to tu tak nejak prezentujes...takze maximalne ako sa len da,tak.im vsetko zneprijemnit..bez rozdielu..lebo inak to.proste nepojde,zacat mozes osobne tym,ze nebudes vyplakavat nad tym,preco.obycajni rusi nemozu cestovat po.EU....
Reagovat
Rafaeoli25
Já ti ale říkám, že nejsem přítelem tvrdých sankcí a být v čele některého ze států EU, tak je vyžadovat nebudu, v tom mám stejný pohled jako třeba Orbán, ač jinak se s ním skoro v ničem neshodnu.
Reagovat
Ondrej2280
Sorry chlape,ale prides mi ako.paraadny alibista..
Reagovat
Rafaeoli25
Nejsem alibista, jsem v tomto realista. Chápu ale i idealisty, ti ale bohužel nakonec uvidí, jaké konce budou mít jejich přání a požadavky, pokud se uskuteční.
Reagovat
Ondrej2280
Ja ti tu pisem.o tom,ze sa nemaju zatvarat oci nad takymto.rezimom a tolerovanim takychto blaznov a ty mi tu davas nieco o idealizme..
Reagovat
Rafaeoli25
Já před tím nezavírám oči, jen říkám, že v konečném důsledku ten nejtvrdší postup vůči Rusku nepovede k očekávaným cílům, naopak se vůči Evropě otočí.
Reagovat
Ondrej2280
Co je najtvrdsi postup?..to ze.rusov nepustime na dovolenku do alp,alebo nieco ine myslis?
Reagovat
Rafaeoli25
Nejtvrdší postup odříznout se od energetických zdrojů. Samozřejmě, že neumožnit jejich běžným občanům cestovat situaci jen dál vyeskaluje.
Reagovat
Ondrej2280
Jaj tak,takze vlastne nespravit nic....vobec by som sa nedivil ak by ta niekto kopol do zadku a ty by si sa mu este podakoval a popytal si druhu:)
Reagovat
Rafaeoli25
Já říkám, že to situaci nijak nepomůže, nic to nezmění. Je to můj názor, můžeš mě za něj kamenovat jak chceš. Jen mě zajímá, jak svět ekonomicky přežije, pokud Čína napadne Tchajwan a buse to samé následovat i u ní. Mám ale pocit, že to si nikdo nelajsne, u takového ekonomického giganta. Každopádně uvidíme, celý vývoj vidím černě, je dost bezvýchodný.
Reagovat
Ondrej2280
Ja ta nekamenujem:)ale nechcel by som ta veru za spojenca,pokial by nastal nejaky konflikt:))
Reagovat
Rafaeoli25
Jen podotknu, že je opravdu rozdíl, pokud by Rusko napadlo člena EU a když napadlo Ukrajinu. Ukrajina našiím spojencem není, je státem, kterému se ze solidarity pomáhá, to je třeba říct. Válka na Ukrajině každopádně potrvá zřejmě celé roky, to je třeba očekávat a další vývoj hodně závisí na konsekvencích, které vyvolá. Moudřejsi budeme za ten zhruba rok.
Reagovat
Rafaeoli25
Stejnou smutnou realitou je to, že stejně tak nemůžeš jen tak vyměnit populaci ani v Saúdské Arábii, Pákistánu nebo Afghánistánu.
Reagovat
annah
Že v Evropě přijde nový fašismus?
Ten už tu přece je. V Rusku.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak když v Itálii zvítězí zastánci Mussoliniho, tak budou co, nebudou to snad fašisté znovu v čele Itálie?
Reagovat
annah
Asi jo. V Rusku jsou ovšem u moci už asi dvacet let. I když si tak neříkají. A stejně jako kdysi Hitler netuší, kde mají hranice.
Reagovat
Rafaeoli25
No jo, jenže když fašisté začnou vládnout v jednom z největších států EU, tak to bude něco jiného.
Reagovat
annah
Třeba budou aspoň respektovat hranice...
Reagovat
Rafaeoli25
Tak to asi budou, ale to bude vše. Pokud se k Itálii pak připojí za pět let i Francie, tak bude EU v poločase rozpadu. A přesně to si Putin přeje. On dobře ví, jaké důsledky jeho hra s plynem atd.bude mít.
Reagovat
Ondrej2280
smile
Reagovat
SydneyOpen
tak proč rusák kvičí a chce sankce zrušit? smile
Reagovat
Rafaeoli25
Sankce se v konečném důsledku obrátí bohužel proti Evropě. Rusové je samozřejmě nechtějí, stejně tak velké je ale zděšení v Evropě, když se jen trochu zavřou kohoutky s plynem a ropou. Nechápu proč, když to bez jejich surovin tak v poho zvládneme..věřím Fialovi a Pekarové, budeme se mít prostě skvěle smile
Reagovat
Grape
Počkat, proč by ruSSové měli chtít cestovat do té prohnilé a zkažené EU? Já myslel že u nich je všechno lepší...
19 stupňů by byla strašná tragédie. Jaká hrůza ve srovnání s Ukrajinci, vždyť ti i své domovy pouze přišli že...
A sankce samozřejmě ruSSko nepoškozují, ruSSáci je teď budou napadat u soudu prostě jen proto, že nemají co jiného na práci.
Fakt síla v jaké ruSSofilní hnízdo se tento portál v poslední době změnil.
Reagovat
Rafaeoli25
Bereš to černobíle a zjednodušeně. Zaprvé, proč má zhruba třetina Rusů, kteří s válkou nesouhlasí trpět za ony dvě třetiny, jen proto, že se narodili v Rusku jim má být zabráněno cestovat? Když jsme u toho, řeknu ok, pokud se zabrání v cestování i občanům jiných zemí, jejichž vlády porušují mezinárodní právo a lidská práva, je jich hodně, proč se nezatrhne cestovat i Číňanům nebo Saudům? Nebo Izraelcům? No jo prachy. To mi tedy vadí, padni komu padni. Stejně zjednodušeně pojímáš otázku odpojení se od energií. To není jen o dvou stupních, to je ještě ta nejlepší varianta, tady jde o to, že lidé prostě neutáhnou finančně chod svých domácností a dostanou se do neřešitelných situací. A pomůže jim vláda? No ta naše u nás zjevně asi ne, max.nějakou tisícovkou, která nikoho nespasí. Pak se ale nediv, když bezradní lidé, kteří budou na dně, podlehnou zoufalství a budou ve velkém volit Okamuru s Babišem a Trikoloru. Že v Itálii vyhrají za pár týdnů fašisté a ve Francii za pět let také. To totiž budou důsledky takové politiky, to je realita.
Reagovat
Grape
Třetina Rusů už je hodně slušné číslo. To už by mělo stačit k tomu, aby v RuSSku byla nějaká opozice vidět. Jenže není... Jasně já chápu, že v RuSSku může jít o život, i když jen vyjádříte s Putinem drobný nesouhlas, ale prostě civilizovaný svět se k RuSSku nějak postavit musí, RuSSko se chová jako teroristický stát. A ti slušní Rusové si holt budou muset vybrat, jestli chtějí být součástí toho systému a nebo součástí civilizace a tím užívat i výhody civilizace. Bohužel to tak bude, dokud se RuSSko nezačne chovat jako civilizovaný stát.
Chápu tvé obavy ohledně energií, ale jakou nabízíš alternativu? Jestli ti dobře rozumím, tak bys byl pro to zrušit sankce, aby se krize zažehnala a my měli plyn i elektřinu za původní ceny... Ok. V tomto světě ale RuSS obsadí Ukrajinu, bude na koni, že mu to u Západu prošlo a začne přemýšlet koho by napadl příště. (vedlejším produktem toho budou samozřejmě další miliony ukrajinských uprchlíků v Evropě). Tohle vážně chceme? Já chápu, že energie odjinud budou dražší a ten přechod bude bolestivý, ale co nám zbývá, když se RuSSko právě projevilo jako naprosto nespolehlivý partner, který nás kdykoliv bude vydírat? Sklopíme hlavu a i příště, až někoho napadnou, tak to "necháme být"?
Za mě tedy ne. Západ má v této ekonomické válce všechny trumfy na své straně.
Bohužel tedy trochu sdílím tvé obavy z toho, k volbě jakých exotů do vedení evropských zemí může současná krize vést. K tomu bych ale řekl pouze to, že pokud se na nás krize podepíše takovým způsobem, že většina společnosti bude ochotna volit exoty typu Okamury, tak si tak jako tak nic dobrého prostě nezasloužíme.
Reagovat
annah
Líp bych to neřekla. Přesně tak to celé vidím.
Reagovat
Rafaeoli25
No bohužel to tak asi bude, ten konec, který jsi napsal. Na druhou stranu, jak už jsem psal, lze tomu zabránit tak, že vlády dají svým občanům dostatečné kompenzace za zdražování, že je nenechají padnout do bahna. A chce to pomoc opravdu velkou, ne nějakou tiskovku dvě tři, co slibuje třeba česká vláda, ta nikoho z problémů nedostane. Ten scénář bohužel vypadá takhle: 1) tvrdé sankce vůči Rusku..2) následek odpojení se od ruských zdrojů nebo to spíš udělá Rus sám..3) následek možná i desítky milionů lidí v Evropě se dostanou do svízelné ekonomické situace a logicky se vzbouří..4) následek lidé většinově napříč EU zvolí extremisty, kteří se s Putinem dohodnou. Tento scénář je pravděpodobný a z něj vyplývá, že trumfy v rukou nemá EU, ale spíš Rusko. Plus podotýkám, že západní Evropou cloumá i otázka islámu, což vše nahrává fašistickým a neonacistickým silám. Ty jsou tak v obrovské výhodě a mají úspěch doslova ložený. Přijde-li tedy velký ekonomický rozklad, stěží něco jejich nástupu zabrání.
Reagovat
Grape
No úplně bych neřekl, že má RuSSko trumfy na své straně, oni ten plyn také potřebují prodávat, jinak ekonomicky nepřežijí. Celkem nechápu, kde se v lidech bere to přesvědčení, že zatímco EU bude bez ruSSkého plynu nahraná, tak mnohonásobně zaostalejší RuSSko si může dovolit přijít o peníze za plyn, když k tomu ještě ekonomicky krvácí v dlouhé opotřebovávací válce na Ukrajině... Ne, logicky obyvatelé RuSSka budou trpět mnohem víc než my, a pokud to přesto budeme my, kdo to dřív nevydrží a dojde tu k nějakým převratům či zvolení exotů jako je Okamura, tak si vážně nic lepšího nezasloužíme. Ono i zoufalý člověk v zoufalé situaci by pořád měl používat mozek a uvědomit si, že Okamurové tohoto světa žádné skutečné řešení nenabízí.
Jo vláda by možná mohla dělat víc, i když sám v této věci nemám úplně jasný názor, znamenalo by to další zadlužování příštích generací, no ale to už dnes netrápí asi ani mnohé pravičáky, natož ostatní...
Reagovat
Rafaeoli25
Tak pokud se opravdu dostanou třeba i tři miliony lidí na okraj propasti a prostě to neutáhnou a stát řekne nás to nezajímá, tak logicky nelze od těch lidí očekávat, že budou chovat k takové vládě jakékoli sympatie. A na výběr pak budou mít jak to tak vypadá jen zpět Babiše anebo Okamuru či komunisty nebo Trikoloru, větší nabídka tu není. Snad si to tedy Fiala a spol.rozmyslí a všechny tyhle lidi do náruče SPD nevženou.
Reagovat
Grape
Tak v první řadě je otázka, jestli vláda vůbec bude mít z čeho rozdávat - můžeme poděkovat panu nemajiteli a nekandidátovi na prezidenta, jakým způsobem tu v době prosperitu prožíral naši budoucnost.
Pak je další otázka, co si kdo představuje pod tím "okrajem propasti", já zatím vidím mnoho lidí, kteří vyvádí kvůli pár korunám za benzin, ale přitom denně chodí do hospody, kouří jak fabriky a na dovolenou jezdí k moři.
Populisté to mají vždy jednodušší, ale pokud dopustíme jejich zvolení, pořád je to primárně naše chyba. I kdyby vláda nevládla dobře.
Reagovat
Krisboy
smilesmile
Reagovat
Rafaeoli25
Tak na část společnosti ani velké zdražování mít vliv nebude, ale pak jsou tu dlouhé statisíce lidí, které počítaly každou korunu už před válkou, i přes covidem. Sotva zaplatili nájem a jídlo už tehdy. Pokud budou tito lidé krvácet ještě násobně víc, tak to jinak dopadnout nemůže. Pravice bohužel recepty nenabízí, přitom se jich nabízí dost a dost - vektorová daň, zvýšení daní z dividend atd.atd., to jsou stovky možných miliard. Nelze se pořád vymlouvat na Babiše, plus faktem je, že některé jiné státy v EU se zadlužovaly ještě mnohem víc než my, na těch 300 miliard, co Babiš použil, se fakt nelze dokola vymlouvat. ODS ta by nechtěla pomoci, ani kdyby měla k dispozici bilión, to je prostě smutný fakt. Pokud to ale neudělá ani tentokrát, ať se pak nediví, když už se k moci nikdy nedostane, ministraničky z koalic fy budou bojovat o holé přežití. Je nutné pomáhat ve velkém, jinak nástupu Babiše s Okamurou nezabrání nic.
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak za sebe říkám, že kteroukoli ze stran současné vládní koalice bych v budoucnu nevolil a to Babiše s Okamurou nesnáším. Ano, tak zoufalá situace u nás, to je na výběr, jen menšího zla, co ale menší zlo je je otázka. Zbývá jen ČSSD, ta je ale v zoufalé situaci.
Reagovat
Grape
Asi bych to nechal být, v dost věcech se s tebou i shodnu, ta situace bohužel momentálně nabízí samá špatná řešení. Já si prostě myslím, že tvrdší postup vůči RuSSku i za cenu ztráty určitého životního standartu je tím menším zlem, ty to zkrátka vidíš jinak. Ok, respektuji to.
K tomu co píšeš o té zoufalé politické situaci u nás - bingo. Já bych za jiných okolností byl třeba už pro to, aby Rakušan odstoupil. Jenže to by taky mohla padnout celá vláda - a v opozici máme jen Babiše s Okamurou. Fakt nevím, co by tato vláda musela provést, abych si pomyslel, že by bylo lepší, aby se na řízení země podílel byť jen jeden z těch dvou...
Reagovat
Rafaeoli25
No jenže jestli celý STAN funguje tak jak ukázal pan Hlubuček, tak to potěš co se ještě dozvíme, ODS už nám v minulosti ukázala, co umí. Normální jsou za mě z vlády asi jen Piráti a částečně lidovci, i u nich mi toho ale mnoho chybí, proto bych je nevolil. Jak říkám, ČSSD je v tuhle chvíli ve srabu a žádná jiná levicová alternativa, kterou bych byl já ochoten volit tu není. Je to zlé.
Reagovat
Rafaeoli25
Každopádně už teď mají ANO s SPD 42.5%, takže posílení od voleb o 5% a to ještě krize naplno nepropukla. Přitom už i tahle čísla by stačila k většině, natož kdyby byly na 50.
Reagovat
mario777
Prisla zbytocne provokovat , keby nie, tak si nanatiahne tu ukrajinsku vlajku prave v zapase kde hraju dve rusky
Reagovat
SydneyOpen
ty rusky můžou být rády že vůbec mohou hrát. V ostatních sportech mají útrum
Reagovat
Ondrej2280
Presne tak,stale.im to treba pripominat lebo rusi radi a casto zabudaju...
Reagovat
Patapuff
Všem Rusákům by se mělo mávat před očima Ukrajinskou vlajkou, aby se konečně probrali a přestali donekonečna opakovat "souhlasím s tím, co dělá náš prezident", aniž by věděli, co vlastně dělá.
Reagovat
Grape
smilesmile
Reagovat
Ondrej2280
Ak by mali rusi a bielorusi ban v USA,nebolo by sa to vobec stalo..takze chyba ,ze im dovolili hrat,treba sa z toho poucit a nabuduce ich nevpustit nikam..nech hraju svoje vysoko atraktivne turnaje na Sibiri a top hraci sa im tam budu len tak hrnut:)myslim hraci vychodneho bloku spolu s establishmentom:))
Reagovat
SydneyOpen
všechny sportovní federace rusáky vyřadily, jen ATP/WTA/ITF ukazují svojí neschopnost. Taková IIAF (atletika) jim zakázala start na všech mezinárodních sportovních akcích už před šesti lety před OH v Riu a ten zákaz bude ještě na hooodně dlouho
Reagovat
Patapuff
To neni neschopnost, to je byznys. Že stejnyho důvodu nevyhazeli Rusáky z NHL.
Reagovat
lars
A nekecas ? :)
Reagovat
Rafaeoli25
smile bože. A takovou Kasatkinu bys poslal na Sibiř taky viď smile
Reagovat
misa
Může požádat o politický azyl nebo změnit občanství.
Reagovat
Rafaeoli25
Jasně se distancuje od Putina i od smýšlení ruské společnosti jako lesbička, to by mělo stačit. Jen proto, že je původem Ruska, tak za to má trpět? Pak bys mohla říct i takovému Sokženicynovi no heleďte vím, že jste v tom gulagu trpěl, ale když se nevzdáte svého občanství, tak pro mě budete stejnou krysou jako Brežněv. To přece nemá logiku. Když to tedy má takhle být, tak spalme i veškerou ruskou literaturu, zapomeňme na jejich hudbu a vše další a dělejme, že nic ruské neexistuje.. Pak bude na světě určitě líp.
Reagovat
Ondrej2280
Co sa to tu snazis prezentovat?Kto odtialto,navrhuje palenie ruskej literatury ??a s kym.porovnavas ruskeho.sposovatela ,ktory sa oprel do.rezimu a ruskych sportovcov kde 95 % uspesne drzi usta ..
Reagovat
Rafaeoli25
Já jen říkám, že požadovat od každého Rusa vzdej se občanství a svého původu, jinak jsi méněcenný světoobčan a nesmíš ani na krok není dobrou cestou a já jí odmítám.
Reagovat
Ondrej2280
Asi nechapes ,ze tlak musid spravit na toho,kto to pociti,aby nasledne ten pritlaceny sa zamyslel,aha..nieco je zle
Reagovat
Rafaeoli25
Jenže Rusko neutrpí žádným tlakem natolik, aby změnilo kurs, takže ve výsledku je to házení hrachu na zeď, které ublíží jen slušným a normálním Rusům, mezi nimiž se nebudou dělat rozdíly. Já ale doufám, že zákaz cestování neprojde.
Reagovat
Ondrej2280
Ja viem...ty by si nespravil nikdy nic:)kym by sa ta to osobne nedotklo...ale je mozne,ze ani vtedy nie,podla toho co tu davas...:)
Reagovat
Rafaeoli25
Neříkám, že bych neudělal nic, ale jsou kroky správné a logické a pak ty druhé. Ale ty uvidíš sám, jaká bude za rok realita, mnoho se toho nezmění, válka na Ukrajině pojede i za ten rok, v Kremlu bude vše při starém a tak je hlavní otázkou jak bude vypadat ekonomika EU po následující zimě. Jen konstatuji.
Reagovat
Ondrej2280
No povedz mi teda tvoj jeden spravny krok;))zarazil by si putinovi vychazky?:))
Reagovat
Rafaeoli25
Je fakt, že mnoho kroků, které by vedly ke kýženému cíli v tomto případě moc není no. Eskalace nikam nepovede, z mého pohledu ne. Vím, co bych neudělal - neodstřihával bych se od plynu a ropy, nedělal bych nic, co by negativně dolehlo na životní standard obyvatelstva. Jak ale říkám, uvidíme po této zimě, jestli se tvrdý postup osvědčí nebo ne a jaké důsledky bude mít nebo nebude. Já to dobře nevidím, ale nejsem neomylný, uvidíme.
Reagovat
Ondrej2280
Takze rezim v jej krajine vyvola konflikt v europe a ten kto aa ozve proti je ten zly,lebo.by ruskym.sportovcom(a sport je aj politika ,ktoru putin hrubo zneuziva)zakazal ucast mimo Ruska.Neni to nahodou tak,ze sami rusi na cele so sportovcami by sa mali ozvat proti takemuto rezimu?Preco by mali ruski spprtovci nadalej sutazit akoby sa nic nedialo?
Reagovat
Rafaeoli25
No ty ale nerozlišuješ přijde mi. Kasatkina se velmi zásadně opřela do ruské společnosti, dává jasně najevo, kde chce žít. Pořád se ale cítí být i Ruskou, chceš tedy trestat i jí?
Reagovat
Ondrej2280
Pisem o 95 percentach co drzia uspesne hubu alebo maju na socialnej sieti fotku s Putinom..taki nemaju pravo chciet nic co sa tyka posobenia mimo sovietsky zvaz...
Reagovat
Grape
Kasatkina je zrovna ten případ, který by měl být z jakýchkoliv sankcí vyjmut. Jejího postoje si velmi vážím. smile
Reagovat
Stippy
bude spíš Sydney Brain Closed.smile
Reagovat
SydneyOpen
no jo nejsem rusácká filcka. Nechápu co na té zemi všichni mají, nejvyšší počet nakažených HIV v Evropě, počet násilných trestných činů vyšší než v Nigérii, ve vesmírném programu je předběhla i Indie...
Reagovat
DJOKERTHEGOAT
v tom je RUS s UA úplně stejně :D verbež jako verbež
Reagovat
vladka
smile
Reagovat
Fandina
Až na to, že Rusko napadlo Ukrajinu. Ne naopak.
Reagovat
Liverpool22
Tak ona i Amerika je závislá na surovinách z Ruska - zkrátka součástky do mobilů, tabletů, počítačů, aut, televizí....prostě nepadají z nebe nebo-li Rusko pohrozilo, že nebude dodávat do USA např. palladium, neon, krypton.....
Dále už je dnes známo, že v okolí Murmansku na severu Ruska jsou obrovská ložiska ropy a plynu. Zásadní informace je, že ropa je v této oblasti velmi kvalitní s asi 0,05 síry což znamená, že bude vhodná pro výrobu nafty s nízkouhlíkovou stopou!!!! Už dnes Rusko na severu rozjíždí velký projekt VOSTOK OIL - staví se byty pro cca 200tisíc zaměstnanců....A takhle bych mohl pokračovat dále a dále, kdy na severu Ruska jsou obrovské zásoby zinku, stříbra, olova, nefelínu, slídy, cínu.....a tyto suroviny potřebuje i USA - právě na výrobu např. počítačů, chytrých mobilů, hnojiv.....
Suma sumárum kdo chce suroviny z největší země na planetě Ruska, tak se musí také nějak chovat a nikoliv podporovat nácky, fašisty, korupčníky....z Ukrajiny. Pravda je taková, že bez Ruska např. nebude žádná digitální revoluce, nebude žádný digitální koncentrák, nebude žádné ovládání lidí umělou inteligencí.....
Reagovat
SydneyOpen
prostě rusko jen chudá, zaostalá, negramotná země jako Mauritánie nebo Demokratická republika Kongo
Reagovat
magnus
Za to ukrajina je vyspela bohata krajina kde nie je žiadna korupcia však?smile
Reagovat
SydneyOpen
A co vlastně bude rusko dělat bez západu? UŽ teď musejí svá letadla rozebírat na náhradní díly
Reagovat
magnus
a ty čo budeš robyt bez plynu?Vykurovat dom na 19 stupnov,Ty si určite havloid.
Reagovat
Ondrej2280
To co budees ty robit,ked sa budes ucit y/i -ako sa maju pouzivat....
Reagovat
Grape
smilesmile
Reagovat
Nola
pozor, aby si nebol zablokovany smile

treba sa odpojit, odstrihnut vylucit ruskych a bieloruskych sportovcov .... co na tom, ze budeme v zime mrznut, alebo nam pridu take ucty, ze stredna vrstva sa prepadne do chudoby, mladi, ktori byvaju u rodicov - mamahotel, si myslia, ze ich sa to netyka smile, ale aspon sa uskromnia, nebudu mat novy mobil kazdeho pol roka, nebudu plytvat potravinami - mne to maminka nechuti, uvar nieco ine a-p.
Reagovat
SydneyOpen
Aha takže máme podporovat ruské vraždění a znásilňováni civilistů jen aby nám náhodou nebyla zima? Raději budu o hladu a v zimě. Už jednou na nás rusák poslal tanky a klidně to udělá zas...
Reagovat
Nola
tak som trafila presne, chalan zije u rodicov smile, vsak ti nic nebrani si obstarat byvanie, stravovat sa za vlastne a hlavne platit ucty
Reagovat
SydneyOpen
To někde tvrdím? Jasně podporujme rusáka, nechme ho vraždit a masakrovat civilisty. Vyklašleme se na Ukrajinu a za půl roku jsou rusáci v Čierne nad Tisou...
Reagovat
Nola
ja zijem v pritomnostou a myslim, ze buducnost nie je v mojich ani tvojich rukach, o tej rozhoduju ini, resp. uz rozhodli, vrazdenie nepodporujem, ani ziadne vojny, to len niektori si nahovaraju, ze ak sa vyjadrim ako to citim, som hned nejaky rusky agent....
Reagovat
Rafaeoli25
Ale nebudou, Rusové zase takoví blázni nejsou, je rozdíl být ve válce s bývalou svazovou republikou a být ve válce s EU a NATO.
Reagovat
Liverpool22
já se nebojím - vždy píšu kultivovaně a nikoho neurážím, nešířím nenávist - jen píšu jaká je realita což zatím spousta politiků, novinářů....nechce vidět, ale kostky na naší planetě už jsou dávno vrženy - už je jasné kdo vyhraje a kdo prohraje....To se vše plánuje na desítky let dopředu.....
Reagovat
Nola
smile
Reagovat
Patapuff
Budeme brát od Rusáků za levno ropu a plyn a za to budeme dělat, že nevidíme, že jejich tanky jezdí po sousední zemi a budeme čekat, až (zase) přijedou k námsmilel
Reagovat
Ondrej2280
Presne takych slepe krysy rusi potrebuju..co by nic nevideli a nic nevnimali..hlavne ,ze by mali teplo,ale ze vedla strielaju ludi,tak to im nevadi...pokial sa ich to nezacne osobne tykat
Reagovat
lars
Lepsi koupit levny rusky plyn naprimo, nez drahy preprodavany rusky plyn od prekupniku
Reagovat
Liverpool22
smile
Reagovat
Ondrej2280
Ano..lepsie byt slepa krysa,ze?:)
Reagovat
turista
USA už mobily, počítače a podobně vyrábějí minimálně. Všechno se vyrábí v Číně. Amerika si nechala výrobu zbraní, letadel a aut. Boty a oblečení a ty počítače jim vyrábí Čína.
Reagovat
Fandina
Nech se s tou USA vyšetřit. Meleš kraviny.
Reagovat
turista
Nemelu kraviny. Stačí se podívat na výrobní štítek bot Nike či jiných tzv.americkych produktů.
Reagovat
Fandina
Meleš nesmysly, srovnáváš nesrovnatelné. Ukazatelem toho, kde se jak žije, je životní úroveň. To je, co je schopen průměrný obyvatel pořídit ze svého platu. Všechno ostatní jsou kecy o ničem.
Reagovat
Rafaeoli25
No dávat zrovna USA za příklad rozkvětu hodný následování není na místě. Když už tak země jako Německo, Norsko, Finsko apod., ale Ameriku fakt ne. Tam když nemáš peníze a dostaneš rakovinu, tak po tobě ani pes neštěkne..
Reagovat
turista
smile
Reagovat
Ondrej2280
Dufam teda ,ze si kupujes hlavne sovietske produkty a nie od.tych prehnitych americkych znaciek:)
Reagovat
SydneyOpen
Co chtít od ruských lobotomů a barbarů, 18. století holt ještě neskončilo...
Reagovat
Rafaeoli25
Nějak nechápu, k čemu má tenhle koment být, když článek je o amerických pořadatelích..
Reagovat
Nola
ja si pockam co napise svetova.dvojka smile
Reagovat
George_Renel
To slyším a vidím poprvé. V hledišti jsou vlajky států daleko větších rozměrů běžně k vidění. I české.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
hlavně když do ní byla zabalená, tak to ta velikost musela hodně vadit.
Vono to ale spíš bude jak s tím bejkem, co mu vaděj i červený trenkysmile
Reagovat
lars
tento rozmer plati mozna jen pro Cinci
Reagovat
Tomas_Smid_fan
vyloučit ze všech turnajů do konce roku nebo války, aby byly uchráněny nadměrného stresu při případné přítomnosti vlajek v ochozech.smilesmile
Reagovat
Rafaeoli25
Příjemné překvapení, že Američané mají v těchto otázkách rozum a politiku do sportu nechtějí tolik cpát. Všeho s mírou.
Reagovat
Gloglo17
Za chvíli to tam bude jako v Rusku, kde prej rozdávali pokutu lidem, co měli modrožlutý boty :))
Reagovat
Rafaeoli25
A pak že se Amerika a Rusko tak moc nenávidí..
Reagovat
Patapuff
Jj, je rozumné vyvést diváka z hlediště, protože má přes záda přehozenou vlajkusmile
Reagovat
Vojtaakk
Rafaeoli se zamyslel a úplně to nedopadlo smile
Reagovat
Rafaeoli25
Já jsem se nezamyslel, to je můj názor. Stejně tak tedy můžeš pranýřovat americké pořadatele, vidím to stejně jako oni, nic víc.
Reagovat
George_Renel
Ty jsi snad ještě neviděl v hladišti španělskou vlajku větších rozměrů?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
Rafaeoli25
Jenže tady jde vysloveně o záměr rozhodit ty, kteří jsou účastníky zápasu. Kdyby hrála Ruska s Ukrajinkou nic neřeknu, ale takhle?
Reagovat
vergus
Ano, třeba bannery BLM před dvěma lety na USO byly naprosto apolitické
Reagovat
Pe3k
smile
Reagovat
Funferr
Ale sport a politika je jedna propojená nádoba... Ty kecy, že se to nemá míchat jsou úplně mimo... Proč sportovci dostávají státní vyznamenání, proč (hlavně v RuSSku) jsou nástrojem tamní propagandy... Viz Ovechkin například se svým hokejovým Putin teamem... Také u každého jména je vlajka státu, který reprezentuje atd...
Reagovat
SydneyOpen
Aha takže fanoušci nesmí mít vlajku v hledišti? To je mi novinka...
Reagovat
SydneyOpen
Tak doufám že na žádné sportovní akci nebudou vpuštěni fanoušci s vlajkami, aby to náhodou nebylo moc "politické", že russácko vraždí ukrajinské sportovce politika vůbec není...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist