Zidanšeková v Lausanne otočila finále s Burelovou a slaví první titul

18. 7. 2021, 15:57
Aktuality 7
WTA LAUSANNE - Tamara Zidanšeková na antuce v Lausanne potvrdila roli nasazené jedničky a největší favoritky, přestože s debutantkou ve finále turnajů WTA Clarou Burelovou byla dva míčky od porážky. Třiadvacetiletá Slovinka nakonec finále otočila, zvítězila 4-6 7-6(5) 6-1 a na třetí pokus souboj o titul na nejvyšším okruhu zvládla.
Profily hráčů
Tamara Zidanšeková (© AFP)

Tamara Zidanšeková za celý turnaj nenarazila na členku elitní stovky žebříčku, přesto měla nečekané potíže s Marinou Mělnikovovou (182. v WTA), Mandy Minellaovou (242.), Luciou Bronzettiovou (241.), Marynou Zaněvskou (193.) i v dnešním finále s Clarou Burelovou (125.).

Obzvláště proti 20leté Francouzce byla na pokraji vyřazení, když prohrávala o set a brejk a za stavu 5-5 v tie-breaku byla jen dva míčky od porážky. Zkrácenou sadu však i díky zkušenostem urvala na svou stranu a v rozhodujícím dějství už soupeřce povolila jediný game.

Třiadvacetiletá Slovinka hrála i své třetí finále na turnajích WTA na antuce, neuspěla předloni v Norimberku ani letos v Bogotě, přestože v obou případech získala úvodní set.

Senzační semifinalistka nedávného French Open, kde poprvé přešla přes druhé kolo grandslamů, bude po triumfu v Lausanne nejhůře 37. hráčkou světa a znovu vylepší své maximum.

Burelová, jež ve švýcarském městě v posledních dvou zápasech vyřadila své krajanky Caroline Garciaovou a obhájkyni titulu Fionu Ferrovou, na nejvyšším okruhu poprvé postoupila dále než do čtvrtfinále (letošní Lyon). Bývalá juniorská světová jednička si finálovou účastí zajistila debut v Top 100. V pondělí bude figurovat na 99. místě.


Deblovou trofej získaly domácí Bandecchiová s Waltertovou
Třiadvacetiletá Susan Bandecchiová a 20letá Simona Walterová na domácím antukovém podniku v Lausanne získaly svůj první titul na hlavním okruhu. Švýcarské duo ve finále zdolalo 6-3 6-7(3) 10-5 norsko-řeckou dvojici Ulrikke Eikeriová, Valentini Grammatikopoulouová.

• WTA 250 LAUSANNE •
Švýcarsko, antuka, 235.238 dolarů
nedělní výsledky (18. 7. 2021)
• Dvouhra - finále •
Zidanšeková (1-Slovin.) - Burelová (Fr.) 4-6 7-6(5) 6-1
• Čtyřhra - finále •
Bandecchiová/Waltertová (Švýc.) - Eikeriová/Grammatikopoulouová (Nor./Řec.) 6-3 6-7(3) 10-5
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
Tomas_Smid_fan
gratulace k 1.WTA titulu! Zaslouženě, za výkony v letošním roce. Ale až do konce druhého setu to vypadalo všelijak. Neviděl ten ten třetí, ale Birel musela předvést nějaký kolaps, ne?smile
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace k titulusmile
Antukovou sezonu si protáhla od dubna do července.
Na začátku května hrála s Terezou 1. kolo na turnaji ITF, v půlce července obě ve finále WTA turnaje.
Do Gdyně jsou přihlášené kromě olympioničky Báry všechny další finalistky z Prahy, Lausanne a Budapešti .
Reagovat
tommr
jsem zvědavej kolik z nich ale opravdu dorazí ...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak už zůstala jen Kalinina :-)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Bára chce do Gdyněsmile Co to je proboha za nápad?smile Snad si to ještě rozmyslí...
Reagovat
EllNino
vždyť píše kromě :)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
takhle se to dá ale vyložit různěsmile Ok, ještěže taksmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist