Zmar Plíškové. V Ostravě končí v prvním kole na americké kvalifikantce Parksové

4. 10. 2022, 19:39
Aktuality 77
WTA OSTRAVA - Karolína Plíšková se vítězství na domácím halovém turnaji WTA 500 v Ostravě nedočkala ani na druhý pokus. Letos světová devatenáctka prohrála v prvním kole po mizerném výkonu plném chyb 0-6 6-7 s americkou kvalifikantkou Alyciou Parksovou a už počtvrté v sezoně tak nestačila na hráčku mimo Top 100.
Karolína Plíšková (© j48tennis.net)

Karolína Plíšková se po březnovém návratu na kurty po zlomenině ruky několik měsíců trápila. V létě na amerických betonech se zdálo, že je s výkony na vzestupu, na podzim se ale sebevědomí znovu vytrácí.

Týden po nezdaru v Tokiu, kde ve druhém kole nestačila na Chorvatku Petru Martičovou, překvapivě zaváhala i na domácí halové akci v Ostravě. Skončila dokonce hned v prvním kole na až 144. hráčce světa Alycie Parksové, z kvalifikace rozehrané soupeřce podlehla za hodinu a půl 0-6 6-7.

Bývalá světová jednička Plíšková od prvních výměn nečekaně nestíhala tempu soupeřky. Hrála bez energie, příliš chybovala a po 27 minutách hry poprvé v sezoně utrpěla kanára.

Ve druhém setu se česká favoritka nadechla k obratu, ale 'na koni' se dlouho neudržela. Od stavu 3-1 prohrála čtyři gamy v řadě a přestože soupeřce pak nedovolila zápas doservírovat a vynutila si tie-break, ve zkrácené hře měla opět navrch výrazně aktivněji hrající Parksová. Domácí hráčka zápas ukončila osmou dvojchybou.

"Bohužel to byl z mé strany špatný zápas. Možná jeden z nejhorších letos. Nemohla jsem se vůbec dostat do rytmu. Soupeřka střílela, výborně servírovala a nebylo se kde chytit. Ani odzadu jsem se necítila dobře," komentovala Plíšková na tiskové konferenci.

"Ve druhém setu se dalo ještě něco dělat. Vedla jsem 3:1, mohla jsem si udržet servis a vyhrát. Ona navíc začala kazit a já se do toho dostávala. Bohužel mi to ale trvalo set a dát soupeřce set náskok, je moc. Dlouho jsem nehrála před českým publikem a necítila jsem se úplně dobře. Bohužel to takhle dopadlo," dodala.

Plíšková poprvé od roku 2013 prohrála čtyřikrát během jedné sezony s hráčkou nefigurující v elitní stovce světového žebříčku. Dvakrát nestačila na Britku Katie Boulterovou a jednou podlehla Francouze Leolii Jeanjeanové.

Třicetiletá rodačka z Loun neuspěla ve slezské metropoli ani na druhý pokus. Předloni vypadla po volném losu ve druhém kole, minulý rok na tvrdém povrchu v Ostravar aréně nestartovala kvůli zraněnému zápěstí.

Plíšková je na Agel Open v Ostravě první vyřazenou Češkou. Včera vítězně odstartovaly Petra Kvitová a Tereza Martincová, naopak až ve středu se představí čerstvá šampionka z Tallinnu Barbora Krejčíková proti Shelby Rogersové z USA a Karolína Muchová proti Brazilce Beatriz Haddadové Maiaové.

21letá Parksová si dnes proti světové devatenáctce zahrála teprve popáté v kariéře s hráčkou Top 50 a zaznamenala premiérový skalp členky Top 40. Ve druhém kole vyzve nasazenou čtyřku Marii Sakkariovou z Řecka, jež v neděli prohrála finále na antuce v Parmě.


V Ostravě skončila také turnajová osmička Jelena Ostapenková z Lotyšska. Někdejší vítězka Roland Garros prohrála dvakrát 2-6 s Aljaksandrou Sasnovičovou. a utrpěla třetí porážku v řadě. Sasnovičová porazila o tři roky mladší soupeřku na pátý pokus a ve 2. kole se utká s Jelenou Rybakinovou z Kazachstánu.

V turnaji pokračuje nasazená pětka Darja Kasatkinová. Pětadvacetiletá rodačka z Toljatti porazila loňskou vítězku US Open Emmu Raducanuovou z Velké Británie 7-5 6-4. Jedenáctá hráčka světa Kasatkinová sebrala soupeřce čtyřikrát servis a po vítězství v prvním vzájemném utkání vyzve v další fázi šest zápasů neporaženou krajanku Jekatěrinu Alexandrovovou.



Postoupila také Američanka Caty McNallyová, jež přehrála Annu Blinkovovou 6-1 6-2. V osmifinále může narazit na Karolínu Muchovou.

Poslední zápas dne nabídl více než dvou a půlhodinovou bitvu. Z vítězství se radovala olympijská vítězka z Tokia Belinda Bencicová, jež udolala finalistku Wimbledonu 2014 Eugenii Bouchardovou z Kanady 6-7 6-1 6-4. Švýcarka si o čtvrtfinále zahraje s Krejčíkovou, nebo Rogersovou.

• WTA 500 OSTRAVA •
Česko, tv. povrch / hala, 611.210 eur
úterní výsledky (04. 10. 2022)
• Dvouhra - 1. kolo •
Parksová (USA) - Kar. Plíšková (ČR) 6-0 7-6(3)
Kasatkinová (5-Rus.) - Raducanuová (Brit.) 7-5 6-4
Bencicová (6-Švýc.) - Bouchardová (Kan.) 6-7(7) 6-1 6-4
Sasnovičová (Běl.) - Ostapenková (8-Lot.) 6-2 6-2
McNallyová (USA) - Blinkovová (Rus.) 6-1 6-2
• Čtyřhra - 1. kolo •
Haddadová Maiaová/Danilinová (2-Braz./Kaz.) - Voráčová/Wang Xiyu (ČR/Čína) 6-2 6-4

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

77
Přidat komentář
Blondie
A Američanka měla úžasné šaty, v tom se musí hrát báječně. Nejkrásnější odstín modré, miluju ho smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
předčasné finále! Oksmile, tak možná semi, ale za mě prostě špicasmile Navíc to vidět po pěším tenisu s přehazováním sítě...

Evžena už není žádná mladá žába, teda si asi uvědomila, že měnit raketu za pochybný známosti přes IG je blbost. Vybrala si urostlého trenéra s tetováním, co jí dává do těla a evidentně jí to prospívá. Hrát s takovou intenzitou proti BeBe a mít velmi kladný poměr W/UE, to tedy klobouk dolů. Fantastické BH cross, velmi solidní servis a FH, skvělý pohyb, pokerface..., zkrátka velká změna.
BeBe, z ní je opět stabilní top hráčka, co vždy bojuje do konce. Pžedvedla několik neskutečných, s citem zahraných úderů FH OS-IN, krátký lob... Nenechala se přetlačit, jakkoli měla plné ruce a nohy práce.
Tleskám oběma!smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
a souhlas s Brixem, na takový zápas smutná účastsmile
Reagovat
brixner
Ani ne tak kvůli Káje, ta černá hrála naprosto parádně, servisem mi připomíná Vosaku, postoj při forhendu pramatku, tahle by to mohla někam dotáhnout, prostě Káju smázla a hotovo, stane se!

Ale celkově je ten turnaj prostě ostuda!!! Takhle parádní obsazení - a co? No h0vno -prázdná hala - proč? Co by v tý Vostravě ještě qurva chtěli??? Kolik vlastně stojí lístky?? Já vím-energie, teplo, zálohy, plyn, samý sračky se na lidi hrnou, cukr za 26,-, sračka v hospodě za 250,-, tohle všechno se všude odráží, vím! Tak proč ten nurnaj nedali někam do vesnický tělocvičny za pár korun, tam by bylo aspoň plno spratků kteří by rádi Viděli Petru a Káju, možná by i zatleskali při winneru jiných, vždyť to tam je jako v hrobce - kde je tedy ten problém??? Prachy? Nezájem? Osobně jsem z toho dost nasranej, jsou věci, které u nás nikdy umět nebudeme!smilesmilesmile
Reagovat
lvicek
Proc "u nas"? Vzdyt turnaj v Praze byl vzdycky natriskanej, dokonce byvalo spousta lidi i na kvaldu. A ono nikde nikdo je na spouste turnajich, videla jsem uz zapasy, kde krome hracek byl opravdu jen trener.
Reagovat
hanz
Možná proto, že je všední den, počasí taky dělá svý, kurty taky a hlavně tam pořádně ani Češky nehrály, tak nač by lidi utráceli prachy,
Reagovat
lvicek
To bylo na me nebo na brixnera?
Reagovat
brixner
Asi souhlas! Jenže rozdíl mezi Prahou a Ostravou prostě je a bude! Nemám na mysli kratky zobaky, jde o to, že Praha má prostě vyšší renomé, navíc kupní síla na severu je taky jiná a v Praze taky, je tam více lidí, cizinců, tím pádem potenciálních fandů...A navíc nesouhlasím s nějakým No name obsazením, tenhle turnaj má super obsazení, z Češek tam je elita, co na tom, že prohrály, ale byly tam a už jen vidět je, mnohdy jednou za život, za to přece stojí, ne? Já cestoval přes celou republiku, abych v Praze viděl na vlastní oči Connorse a nelituju, i když ano - je to dávno a byla jiná doba! Jistě, vůbec netuším o hierarchii českého svazu a WTA a všech těch věcí, smlouvy, práva, všechno okolo. Jenže musí to všechno řídit nějaký vrcholný management a podle mně ten náš nemá ani páky ani schopnosti a jestli jde jen o to, rozdělovat něco do regionů jen proto, aby nebyla jenom Praha, tak je to prostě šlápnutí vedle! Jsme světová tenisová velmoc, to ať si říká kdo chce co chce, za tenhle turnaj by se nemuselo stydět žádné město v Evropě - navíc na sklonku sezóny!!! Musí přece jít i o nějaký profit a zisk a tohle Ostrava prostě zvládnout nemůže a nic nezachrání ani ty tři vykřičníky na kurtu!!! Češi schopní jsou, ale tady se prostě šláplo s Ostravou totálně vedle a to jí mám jakožto město rád, protože jsem tam v podstatě přožil dětství! Divná doby si žádá nějaké razantnější kroky a rozhodnutí! Je mi prostě líto, že Petře, Káje, Evženě, BB a ostatním, sotva někdo zatleská za to, co umí nejlépe, z Evženy bych snad vymlátil i její telefon...
Takže pardon, asi občas opravdu vidím věci dost jinak...
Reagovat
baba
Brixner -promiň, že na tvůj příspěvek reaguji, v podstatě s tebou souhlasím až na jedno. Co letos předvedla PRAHA byla nebetyčná ostuda a já být dobrou hráčkou, už NIKDY nepojedu na turnaj, kde nejsou schopni mít alespoň na výzvu jestřába. Těch sporných míčů bylo strašně moc a vůbec jsem se Báře nedivila....takže za mě Praha - hnus, v tom je Ostrava lepší ...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Byla to vostuda, ale zase srovnávat wta250 hranou kvůli hardu na hřištích dvou klubů s wta500 s takovýmto obsazením se prostě moc nedá...
Viděl bych za tím Babišo-Faltýnkovinu (Agel) smile
Reagovat
turista
V Praze mají lidi peníze. V Ostravě moc ne.
Reagovat
lvicek
Ja s tim vsim taky plus minus souhlasim. Je to krasna velka hala a skvela prilezitost. Mozna meli jit s cenou dolu (i kdyz ani nevim, kolik stoji). Beru to jako promarnenou prilezitost - treba by tam mohli jit decka v ramci hodiny telocviku - prece jen videt nejlepsi tenistky na svete by je mohlo privest ke sledovani tenisu a nebo primo k hrani. Ja trochu lituju, ze jsem se nehecla a nepokusila jsem se si to zaridit... No tak treba pristi rok to dopadne (snad bude moznost ;) ). Kdybych vedela, ze tam bude hrat Kvitko, mozna bych se snazila vic, i kdyz ted toho mam proste hrozne moc dalsiho, co me zamestnava.
Reagovat
makro99
bylo to levný loni a je to levný letos, 300-400 Kč.. levnější, než 90 min Slávie s průměrnou Kluží.. a lístky na WTA ve srovnatelným Estonsku min. týden byly cca 3x tak drahý..
Reagovat
Nenela
Nevim, co resis. Pokud chce nekdo viet svetove hracky, tak snad pro nej neni problem si do Ostravy dojet. Stejne jako mnozi jeli do Prahy. V Praze byly natriskane tribuny, protoze byly mnohem mensi
Reagovat
petrulinka
A ty tam jsi a fandíš?
Reagovat
petrulinka
Jak můžeš srovnávat ty malé tribuny v Praze s Ostravou? Kdyby se ten počet diváků z Prahy přesunul do Ostravy, vypadalo by to naproz stejně.
Reagovat
tommr
Karolína si udělala podobnou ostudu jako loni Petra v Praze. Obě prohrály s kvalifikantkou už v prvním kole i když byly jasný favoritky. Jedinej rozdíl bych viděl v tom že Parksová hrála mnohem líp než Šrámková a je taky mnohem perspektivnější hráčkou. To ale samozřejmě není pro dnešní výkon Karolíny žádná omluva ... smile
Reagovat
NoletheBest
Problém je, že Petra měla lni zdravotní problém s nohou, brala MTO a brala to jako přípravný zápas a prohrála ve 3 vyrovnaných setech. Za to Plíšková měla být dle jejího prohlášení v laufu, ale prostě jí to nějak zase nesedlo. Ta ty kanáry už nemá snad kde dávat.
Reagovat
Mony
smile jako včera parádní nocovkasmile
Evža je zpátky,ale BeBe hodně nechtěla prohrát.
Máme se na co těšit!
Jen ta atmosféra, prázdné ochozy v ohromné hokejové hale..nic moc
Reagovat
Mony
V Tallinu to kolem kurtu vonělo lip
Reagovat
Krisboy
Kája na ňákou Ostravu kašle. Tu zajímají jenom grandslamy smile
Reagovat
hanz
Jojo, krásná dovča, luxus hotely, pěkný hadříky, obdržený many a endy v prvních kolech.smile
Reagovat
Mony
¨Tak si říkám.. když je plážový volejbal, plážový fotbal..proč není plážový tenis? Jasně, na písku se asi hrát nedá, ale nějaká měkčí antuka už by šla.. a hrály by jen v plavkách a kvalifikovalo by se ne podle rankingu, ale podle diváckého bodování. Penko či Sabalenko by se možná ani nekvalifikovaly..Co vy na to p. Kaderka? Teď, když vás udělali králem evropského tenisu, byste se mohl něčím ukázat..smile
Reagovat
zfloyd
Aryna je krásná žena koukni se na její fotky v civilu
Reagovat
Mony
to byl jen příklad
Reagovat
petrulinka
Můj muž říká, že má hubu jako žába.
Reagovat
brixner
Je to nejodpornější hráčka, kterou jsem na kurtech kdy viděl!!! To i Karlička měla svý kouzlo a charisma!
Reagovat
MFish
Odporná, chodící smrt, z který nevyzařuje nic. Je to leklá ryba, která když se z domácích turnajů těsně před začátkem neodhlásí, tak si přijede zápas odchodit. Za to, co dnes předvedla, si už nikdy nezaslouží vyhrát.
Reagovat
zfloyd
Bušárdová pěkně buší do 'BEBE smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
při sledování Evženy s BeBe myslím, že Kája může být ráda, že se ani s jednou nepotká.
Reagovat
Mony
Evža pěkně nabuzenásmilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Plzeň ještě jeden a bude po prvním setu. S trochou snahy by to ty dva kanáry mohla zmáknoutsmile
Jako aby bylo jasno, nekoukám na to, jen mi v záložce naskakují gólysmile
Reagovat
zfloyd
kdepak to asi odkoukali ???smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tak to nedotáhli - odfláknutá prácesmile
Reagovat
Nenela
Jsem v sokusmile Na zapas jsem se nedivala, protoze to mel byt prakticky walkover a demolice nezname Americanky a ono je to naopak smile
Karolino Karolino! Podcenovat souperky se nevyplaci, to uz bys pri svych zkusenostech mela vedet...
Reagovat
Maisterstich
hrála úžasně
Reagovat
hanz
Žádný podcenění tam nehrálo roli.smile
Reagovat
Maisterstich
Ubožáci tady ty lidi, nikdo neocení jak krásně držela raketu jednou rukou a ne dvěma jako třeba buřtík Bartoli
Reagovat
hanz
Jen ten krok ladný nebyl.smile
Reagovat
Nenela
A co hralo roli?
Reagovat
Maisterstich
Silná soupeřka do 1. kola, smůla na los...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
a která by byla šťastný los?smile
Reagovat
Maisterstich
Tlustá Kvitová
Reagovat
hanz
Nemyslels Vostapenko?
Reagovat
hanz
Že byla totálně mimo, tenisově. Servis o ničem, bakhend o ničem, z forhendu párkrát zahrozila, jinak nic. Parks si s ní dělala, co chtěla.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
že v tom právě žádnou roli nehrálasmile
Reagovat
hanz
smile Výstižně řečeno.
Reagovat
com
na nakou usmudlanou Ostravu Karolina hazi bobek smilesmile Ta ma vyssi cile.. Drobky z Ostravy at si vyzere Kvitovic-Vankovic smile
Reagovat
Nenela
Kdepak, na drobky se trese Bara smile
Reagovat
hanz
Drobky jsem si dnes vyžral já, comí, přemýšlím, jak ty utržený penízky zhodnotit.smilesmile
Reagovat
hanz
A neboj, Kvitovic-Vaňkovic pojede taky jak namydlenej blesk. smile
Reagovat
petrulinka
Pokud je mi známo, tak Petra první kolo, na rozdíl od Karolíny, vyhrála.
Reagovat
petrulinka
Tak by mně zajímalo, co považuješ za vyšší cíle, když všechny GS už letos byly a nevšimla jsem si, že by tam Karolína nějaký valný výsledek uhrála. Letos zatím, na rozdíl od dalších našich hráček bez titulu. Ale jestli těmi vyššími cíli myslíš miminko a mateřskou, tak to pak jo.
Reagovat
hanz
To jen se mu vybavil jeho vlhký sen o Kájískově GS, ale ten už je dávno pasé. smilesmile
Reagovat
Alien
Včera jsem ti to psal, že Raskenovic vypadne v 1.kole!
Reagovat
Jan
Plíšková takhle hraje poslední 2 - 3 roky. Bylo to strašné.
Reagovat
hanz
Souhlas, Majstrštychu, i těch 6 gamů je nadvýkon při té dnešní bídě. smilesmile
Reagovat
Maisterstich
Vy ubožáci, co tady urážíte Karolínku, která prostě prohrála s americkou kvalitou, budoucí vítězkou turnaje ITF v Palm Springs?
Co jste dokázali vy? Karolína uhrála krásných šest gamů!
Reagovat
hanz
Souhlas, Majstrštychu, i těch 6 gamů je nadvýkon při té dnešní bídě. smile
Reagovat
Blondie
Mne prijde, ze bud byla silene vytuhla z hry pred domacim publikem a role tvare turnaje, nebo totalne, ale TOTALNE podcenila souperku...
Reagovat
Mantra
tvář tohohlr turnaje je IGA, už proto, že to má ke svým fanouškům blíž a je 1.
Reagovat
Blondie
Ne, poradatele lakali na Karo.
Reagovat
lvicek
Na Petku lakat nemohli, bo se vyslovila az ve ctvrtek... Ach jo, mela jsem v nedeli na ten regiojet hopnout taky.
Reagovat
Blondie
Na Peťu lákali v Praze, tváří tohohle turnaje byla spíš Plíšková
Reagovat
lvicek
Nojo, vsak rikam, ze na ani lakat nemohli. Pokud by byla prihlasena dlouho, tak bych naopak cekala, ze by urcite naopak byla esem v rukavu ona, vzdyt je jeste ke vsemu skoro mistni.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
tak teď už je definitivně jen tváří turnajesmile
Reagovat
hanz
Houbeles, takhle hraje furt, teď už bude jen propad do hlubin WTA.smile
Reagovat
APELA
Proč nejsou pod výsledky z ostravy uvedeny odměny za jednotlivá kola ani v singlu sni v deblu ? To je to tak tajné ? Na Na jiných turnajím (ne ITF) to bývá uvedeno.smilesmile
Reagovat
frenkie57
Na ofiko stránkách WTA to je.
Reagovat
paddy
a nikomu to neříkej smile

2022 USD % Change vs 2021
W 116,341 69.7%
RU 71,960 41.1%
SF 42,011 29.7%
QF 20,510 32.3%
R2 11,184 36.4%
R1 8,087 21.6%
Q2 6,200 24.0%
Q1 3,181 24.0%
Reagovat
paddy
to bylo starší
oficiálně a v EUR

R32 6,522
R16 9,019
QF 16,540
SF 33,880
F 58,032
W 93,823
Reagovat
APELA
dík
Reagovat
paddy
další kanár do klece smile
po prohře s Parks se comovi musí třepat ruce tak, jako by měl Parkinsona smile
Reagovat
hanz
Já comíka adoruji, krásně mi poradil, abych si vsadil na Parks a krásně to vyšlo.smilesmilesmile
Reagovat
Jimbo
Je to velice smutné se dívat na tak slabý výkon plný chyb a obav z útočné hry. Kája jenom čekala, kdy přijde tvrdá rána od soupeřky. smile

Dělá si děvenka sama ostudu, prohrávat s tak slabými hráčkami. smilesmile
Reagovat
com
smile tak zase v San Diegu smilesmile
Reagovat
hanz
Bude tip? Pro mě?smilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist