Zvonarevová se vrátila, po boji prohrála s Na Li

31. 12. 2013, 14:34
Aktuality 4
První zápas po téměř rok a půl dlouhé pauze zaviněné zraněním má za sebou bývalá světová dvojka Věra Zvonarevová. Ruská tenistka v Šen-Čenu potrápila největší favoritku turnaje Na Li, se kterou držela krok téměř dvě hodiny, s obhájkyní titulu ale nakonec prohrála 5-7 3-6.
Profily hráčů
Věra Zvonarevová

Duel mezi Na Li a Věrou Zvonarevovou byl hlavním tahákem prvního kola turnaje v Šen-Čenu, kde domácí hráčka obhajuje triumf z loňského premiérového ročníku a kde se Ruska představila poprvé od londýnských olympijských her. Ze souboje vyšla vítězně aktuální světová trojka, která srovnala bilanci na 4-4, ovšem Zvonarevová nebrala dnešní porážku nijak tragicky.

"Je to skvělý pocit. Atmosféru na kurtu jsem si dneska užívala, už dlouho mi to chybělo. Byla jsem ráda, že si v prvním kole zahraju s Na Li, protože jsem tak nastoupila na centrkurtu před spoustou diváků, což byla úžasná zkušenost. Vím, že budu muset dřít a pracovat na sobě. Příště už to snad bude lepší," dodala bývalá světová dvojka, která při svém návratu na kurty prohrála za hodinu a tři čtvrtě 5-7 a 3-6.

V Šen-Čenu mohla Ruska startovat díky divoké kartě, protože po sedmnáctiměsíční pauze vypadla ze světového žebříčku. Během dlouhé vynucené přestávky se nejen zotavovala ze zranění ramena, s nímž před necelým rokem musela podstoupit operaci, ale také stihla dostudovat Institut mezinárodních vztahů v Moskvě.

"Asi se teď na věci dívám trochu jinak," odpověděla Zvonarevová na otázku, co se pro ní za poslední rok a půl změnilo. "Každý dospívá a získává zkušenosti a já jsem teď, myslím, zralejší a zkušenější. Dělala jsem teď věci, které se tenisu netýkaly; bylo to skvělé, ale jsem ráda, že jsem zpátky," dodala dvojnásobná grandslamová vítězka, která si zatím nechce dávat žádné cíle.

"Pro mě je teď nejdůležitější bavit se hrou, hrát bez bolesti, hrát v důležitých zápasech a bojovat o každý bod. To je mým cílem. Co se stane, stane se, nemám důvod si teď dělat plány."

Výsledky - Šen-čen (tvrdý povrch, dotace 500.000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Na Li (1-Čína) - Zvonarevová (Rus.) 7:5, 6:3
Niculescuová (Rum.) - Schmiedlová (SR) 4:6, 6:2, 6:3
Chan (Tchaj-wan) - Zhang (6-Čína) 3:6, 6:4, 6:2
N. Kičenoková (Ukr.) - Babosová (Maď.) 6:0, 2:0 skreč
Osmifinále:
Peng (5-Čína) - Solerová (Šp.) 6:3, 6:3

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
aha ,tak beru zpět ,asi je myšlena čtyřhra
Reagovat
smazaný uživatel
" dodala dvojnásobná grandslamová vítězka"

Místo vítězka napište finalistka......:-))))
Reagovat
smazaný uživatel
Docela hezkej pristup...Rusky moc nemusim, ale jeji slova se mi moc libi...
Reagovat
smazaný uživatel
dustojny navrat, na tom by se dalo stavet.. :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist