Berdych v semifinále nestačil na Djokoviče, Nadal porazil Simona

21. 4. 2012, 16:16
Aktuality 64
Český tenista Tomáš Berdych si v Monte Carlu o titul nezahraje. V semifinále prohrál se světovou jedničkou Novakem Djokovičem 6:4, 3:6 a 2:6. Srbský hráč se ve finále utká s Španělem Rafaelem Nadalem, který může po vítězství nad Francouzem Gillesem Simonem z Francie 6:3 a 6:4 triumfovat na turnaji poosmé za sebou.
Tomáš Berdych

Berdych v úvodu prohrával 2:4, dokázal ale vyrovnat a brejkem za stavu 4:4 vykročil za ziskem prvního setu. Djokovič však v následující sadě srovnal, hned v úvodu rozhodujícího dějství sebral české jedničce podání a dovedl zápas k vítězství.

"Vzhledem k okolnostem jsem nevěděl, jestli mám na to dostat se do finále," řekl Djokovič, kterému před dvěma dny zemřel děda. Oběma hráčům znepříjemňoval hru silný vítr. "Podmínky nebyly nejlepší, míček často měnil směr, dělali jsme hodně dvojchyb. Ale myslím, že nakonec to pomohlo mně, protože on při podání hází míček docela vysoko," dodal.

"Bylo to těžké. Vítr se pořád točil, takže jsme nevěděli, odkud přijde," uvedl Berdych. "Moji hru to trochu zabilo, protože rád hraju agresivně," prohlásil.

Šestadvacetiletý Berdych na okruhu ATP prohrál s Djokovičem devátý zápas z deseti a přišel o možnost zahrát si potřetí v kariéře ve finále turnaje série Masters. Se světovými jedničkami má český hráč bilanci třináct porážek a dvě výhry - obě zaznamenal proti Švýcarovi Rogeru Federerovi. Djokovič postupem do finále v Monte Carlu navázal na výsledek z roku 2009, tehdy nakonec nestačil na Nadala. Čtyřiadvacetiletého Srba v neděli čeká 45. finále na okruhu, celkem v nich triumfoval třicetkrát.

Nadal v Monte Carlu vládne nepřetržitě od roku 2005. Druhý hráč světa si po výhře nad Simonem vylepšil bilanci na turnaji na 41 vítězných zápasů za sebou a zahraje si o 20. titul série Masters.

- ATP MASTERS 1000 MONTE CARLO -
(Monako, antuka, 2.744.255 eur)
sobotní výsledky (21. 04. 2012)

Dvouhra - semifinále:

Djokovič (1-Srb.) - Berdych (6-ČR) 4-6 6-3 6-2
Nadal (2-Šp.) - Simon (9-Fr.) 6-3 6-4

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

64
Přidat komentář
gigin
jednoznačné, zasloužené. Bez keců, výmluv.
Tito: Na, tady to máš !! Nemáš zač !! :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa má co oplácet ještě hodně dlouho. O kolik velkých titulů kvůli Novakovi už přišel?
Reagovat
gigin
O dost. Ale vedle píšou, prej "bral", tak by mu tituly měli sebrat. Tož tak .. :-o
Reagovat
gigin
tak já su nachystaný !! :-))))
Reagovat
smazaný uživatel
Podobne...Teším sa na dobrý tenis, verím v zázraky..
Reagovat
Vojtaakk
Viděl jsem jen konec 1.setu... Djoko hraje tenis, Nadal nahazovanou/přehazovanou... tyhle jeho kopce jsou fakt vrchol nudy...
Reagovat
Matti
Hodně soustředěný výkon Rafy, zatím ho poslouchá forehand, ale je to jen jeden set. Ještě třeba druhý.
Reagovat
pepin
No nevím, nevím, po prvním setu. Hoši budete muset přidat.
Reagovat
Matti
Zkus si promnout oči a zaostřit.
Reagovat
gigin
hotovo ... :-((
Reagovat
Matti
Ještě ne. Ale zatím Novak chybuje nezvykle mnoho z backhandu, vypadá duchem mimo.
Reagovat
gigin
věř mi .. hotvo :-( .. poznám to na něm ..
Reagovat
smazaný uživatel
Fiftín na 4:0, starý dobrý Rafa :)
Reagovat
Fandina
Barcelona dva odkazy ... pro jistotu ... úsměv
http://www.barcelonaopenbancsabadell.com/news-detail.php?id=474
http://www.barcelonaopenbancsabadell.com/admin/media/uploads/noticias/Draw.pdf

Jinak Nole dobrý ne ... upřímně řečeno, nerozumím moc tomu, že se Tom tak "nechal odvát" od celkem rozehraného mače. Jasně, Nole od druhého lépe, ale já přece jenom víc sleduji Toma a trochu mu vyčítám jakoby laxnost v některých fázích ... podle mě má navíc fyzicky i tenisově, ale nejsem odborník, jen to tak vidím ... úsměv
Reagovat
gigin
Jé, ahoj !! :-) A děkuji za odkazy, hned na to juknu. No fakt ten vítr byl hnusný a ovlivnilo to ten zápas. To ale určitě víš. Tom je v laufu, hraje fakt dobře. Neříkám, že Novak hraje špatně, ale pořád mi tam něco chybí, no :-( Stíhalas dnes všechno ? :-)))
Reagovat
Fandina
Nestíhala, jen naše holky, Noleho Toma a taky Honzu Hájka SF na Chalengeru v Římě, bohužel to projel ve třetím v TB 8:10 to bylo také vzrůšo, on byl nějak nemocen, ale teď se mu celkem na antuce začíná zas dařit (ale to jen tak mimochodem). Víc než tři jsem nepobrala, šlo to všechno najednou, pak už jsem musela odfrčet ... zítra se ale těším na MC ... bude to asi řežba ... jsem zvědavá
Reagovat
gigin
Jo jasně :-) Taky se moc na zítřek těším a doufám v dobrý mač, no. Tak uvidíme ... fandím, fandím, úsměv :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Joo, Háječek se na antuce tradičně čape, zvlášť ta otočka proti Garciovi..po kanárovi, byla velmi zajímavá :-).
Reagovat
tommr
pro mě MC s vyřazením Tomáše v podstatě skončilo. Na finále bych se asi taky podíval, ale jen kdyby to Petra ukončila už ve třetím zápase a zbytek FC by se dohrával už jen z povinnosti ... :)
Reagovat
tommr
Tomáš má zase poměrně těžkej los - je v jedný polovině s Nadalem, což prakticky znamená konec nejpozději v semifinále ...
V prvním kole má Tomáš volno a pokud všechno půjde podle papírovejch předpokladů tak ve druhým kole ho čeká Ramos, ve třetím Anderson a ve čtvrtfinále bud zase Nishikori nebo Verdasco. Postup do semifinále by za těhle okolností byl solidní úspěch ... :)
Reagovat
gigin
dej odkaz, prosím ...
Reagovat
tommr
jak koukám tak ti ho už dala Fandina. Výjímečně budu přál i Tipsarevicovi, kterej by moh vyčistit cestu Tomášovi. Jejich případnej souboj v semifinále by moh bejt docela zajímavej ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
los se mi nezdá těžký. Ramose, Andersona a Nišokoriho by měl porážet.
Reagovat
tommr
to je samozřejmě pravda, ale já tím těžkým losem myslel hlavně Nadala už v SF - ten je doma na antuce skoro neporazitelnej ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak zas dva nejlepsi hraci vsech dob Spolu .....super
Reagovat
poutnik
Kterých dob?
Reagovat
smazaný uživatel
Dovolim si připomenout,že podle vetšiny,statistik,anket a vyhlašeni,i samotnych tenistu je nejlepšim hračem všech dob Roger Federer
Reagovat
gigin
kurňa já jsem na to málem zapomněl ... :-)))
Reagovat
Roger_Federer
na co? Se přelogovat.
Reagovat
gigin
ty, to já ani neumím .. naučíš mne to prosím tě?
Reagovat
Roger_Federer
Sory,ja na to nemam čas to na dlouhe vysvetlovaní.Ale nick ...24 ti to rad vysvetli.
Reagovat
smazaný uživatel
tak prece Novak v Paris zavrsi bajny Grandslam ( uznan federaci i nekalendarne ). Nejuspesnejsi hrac vsech dob Roger Federer - neni nejlepsim hracem své doby....Rafael-Roger 8:2 ....to je ta skutecnost
Reagovat
Roger_Federer
tak přece každy kdo je trošku soudny a ma nadled,musi videt že Djokovič loni a letos je jinej tenista...Nehlede na tvoje osobni emoce nikdy se nestane uspešnejši než Švycar,o jeho hernim projevu ani nebudu začinat..No a co se tyka te bilance.tak je takova...jaka je.Nemyslim,že to z Nadala dela uspesnejšiho a lešiho tenistu.Jeho styl a osoba,je mi mirne řečeno nudny.
Reagovat
smazaný uživatel
Sice se na Simona nedá dívat a jeho tenis fakt rád nemám, ale musím před ním smeknout - co chce hrát, tak prostě zvládá bravurně. Sice prohraje, ale nutí Nadala k hodně náročným výměnám.
Reagovat
smazaný uživatel
Pre Berdycha skoda,ze nevyuzil brejky na zaciatku 2setu..Odvtedy to Nole viac menej kontroloval..Dnesny vietor bol oproti orkánu z Miamy hotovy vánok..
Reagovat
smazaný uživatel
Ja to tak pozitivne nevidím.Po naprosto perfektni hře v prvnim sete a solidnim 2 setu,nastoupil do 3,opet z poraženeckym dojmem.Djokovič byl dneska určite k poraženi a Berdych,kdyby se opet vyvaroval tech zbytečnych chyb a nepromenovani brejku,tak na to mel..
Reagovat
gigin
ale ten větr byl fakt dost silný ... Já jako Djoko ano, ale kdyby nefučelo, tak ho Tomík dneska minimálně daleko víc potrápí.. možná by ho aj klepl... těžko říct..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Berdychovi jakožto hráči s vysokým nadhozem vítr při servisu škodí poměrně dost.
Reagovat
pepin
Tak Ti gratuluji, ty meče jsi dnes vyhrál. Ale máš pravdu, příroda Vám pomohla. Asi tam máš známý.
Reagovat
gigin
Děkuji. Že by přímo pomohla, to jsem přímo netvrdil. Novakovi to taky zjevně vadilo. Jen si myslím, že by to byl lepší tenis a Tomáš by měl asi navrch. Ale už jsem psal, těžko říct. Novak měl na konci taky krásné winnery ...
Reagovat
smazaný uživatel
Jen ať je to finále víc útočné a kratší, než na AO :-). Snad to zase nebude hodina a půl na set :-). Gratulace oboum.
Reagovat
pepin
Hele a bud taky trochu přejícný, že by si mi pogratuloval, že Péta a holky vyhrály co?
Reagovat
gigin
Počkej, počkej, však já su samozřejmě rád, že naše holky vyhrály oba zápasy a přeju jim to .. gratulovat budu až k postupu ... takže klíííídek zatím :-)))
Reagovat
darek.vrana
Ten titulek "Tenista Berdych" - překvapivé na tenisportále:)
Reagovat
vendulkabendulka
To aby bylo okamzite jasne, ze Tomas neni tenistka.. U me dobry :D
Reagovat
smazaný uživatel
Máry mě včera pořádně naštval. Aspoň že to Novak otočil. Finále ATP 1000 bez dvou nejlepších tenistů by zase bylo o ničem.
Olé Nolé! Vamos Rafa!
Reagovat
gigin
:-))))
Reagovat
Labi
jdi se léčit..
Reagovat
smazaný uživatel
na Tomuv zapas "nebyl cas" :-) - v MC jednoznacne ale uspesne vystoupeni, gratulace velika a nevadi, vitr desne peklil a Djokovic v zaveru zrejme taky....
Reagovat
gigin
nebuď na mne pes a pošli malou gratulku aj nám :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
no tak gratulace, giginku, kdyz uz se s nimi dneska pytel roztrhl, ale muj spojenec je ted tito! :-)
Reagovat
gigin
Jééé, děkujeme !! Jasně, tito, kdo jiný !! Zvykl jsem si :-)))
Reagovat
tito
Řežba!!! Gigine gratuluji a zároveň končím na den naše tenisové souznění!! Přátelství zůstává. Sojko, ty bystrý ptáčku, děkuji. Tvého spojenectví si vážím!
Reagovat
gigin
Tito, taky gratulace samozřejmě... Jinak ti sojčinu přízeň samozřejmě přeju, ale nepleť si bystrost se zaujatostí !! Sojka je schopná se spolčit aj se satanem, hlavně když je to proti nám :-))))) Zítra vás vyprovodíme samozřejmě zase ve dvou .. když bez souznění, tak bez souznění ..
Reagovat
tito
Zítra je to bez soucitu. Největší španělský toreador vyprovodí z kurtu Novaka 2:1. A ten jeden pustí jen ze starého přátelství! A Sojku nech, je velmi objektivní a tenisu znalá.
Reagovat
gigin
Sojka je tenisu znalá, to jas !! Ale ty by ses měl podívat jak to chodí v poslední době .. prej - ze starého přátelství :-)))))
Reagovat
tito
Myslíš těch pár fiftýnů, které rozhodly AO? Jo tak rozumím :-). Ne brachu, každá série má nějaký začátek a nějaký konec. My jsme si na to zvykli, teď je řada na vás. :-)
Reagovat
gigin
Ne !! Nic !! MC - další zářez na pažbě !! Ten tam ještě nemáme, víš ?? Tito su fakt zvědavý teda !! Těším se !! Pes zase brble, aby to nebylo dlouhé .. satanáš jeden :-)))))
Reagovat
tito
8 je skvělé číslo. Si myslíte, že tam jednou přijedete a hned budete bažit po titulu? Nic nedáme! Cihla je naše!
Reagovat
smazaný uživatel
moře dvojchyb a neproměněných brejkbolů...škoda, určitě na Djokoviče měl - hlavně první set hrál jako včera proti Murraymu a moc dobrý...
Ale jak každý ví, tak Tomáš nemá rád vítr a to ho rozhodilo asi nejvíc (možná, že už to má vsugerovaný:-))
Neva, prohrát s Novakem není ostuda...
Reagovat
steve79
Tomášovi nelze za tento výkon nic vytknout. Škoda, že nevyužil na začátku druhého setu ty breakbally co měl. Od této doby byl Djokovič lepší. Docela mě štve, že zase vyhrál. Nejvíce mi vadí to Djokovičovo vzdychání. Jestli zítra vyhraje, tak už bude mít 13 600 bodů a zahají sezonu ještě lépe než loni z hlediska bodů.
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda těch podmínek, moh to bejt naprosto úžasnej zápas na úrovni předčasnýho finále, ale až moc výměn bylo ovlivněnejch větrem.

Každopádně Berdych předved mimořádně dobrý výkony, letos by ta antuková část mohla bejt lepší jak loni, klidně může na RG myslet na semifinále.
Reagovat
gigin
zaber !! :-)
Reagovat
gigin
zabrals :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist