Erraniová si kvůli dopingu dva měsíce nezahraje. Svědomí má prý čisté

7. 8. 2017, 13:29
Aktuality 82
Italská tenistka Sara Erraniová si kvůli dopingovému nálezu dva měsíce nezahraje. Mezinárodní federace ITF jí zastavila činnost poté, co finalistce French Open z roku 2012 dopingoví komisaři při únorové mimosoutěžní kontrole objevili v moči zakázaný letrozol. Trest Erraniové vyprší 3. října.
Profily hráčů
Sara Erraniová

V těle měla látku, která může působit jako hormonální a metabolický stimulant, ale také se používá při léčbě rakoviny prsu. Erraniová byla z jejího užití obviněna už koncem dubna, ale díky rozhodnutí Italské tenisové federace mohla dál hrát.

"Nikdy v životě jsem nevzala žádnou zakázanou látku," napsala Erraniová na twitteru s tím, že látka se jí do těla dostala poté, co jedna tableta, které její matka bere na rakovinu, nejspíš spadla do polévky, kde se rozpustila. "Mám čisté svědomí, protože vím, že jsem neudělala nic špatného," dodala.

Erraniová dostala trest na spodní hranici, protože komise ITF její vysvětlení uznala. "Vzali jsme v potaz, že hráčka se v minulosti proti antidopingovým pravidlům nijak neprovinila. Naopak nás přesvědčila o tom, že dodržuje řadu preventivních opatření. Proto jsme došli k závěru, že její provinění je na nejnižší hranici možných trestů," uvedla komise v prohlášení.

Bývalá pátá hráčka světového žebříčku má pět grandslamových titulů ve čtyřhře a třikrát byla členkou vítězného týmu ve Fed Cupu. Ve dvouhře na okruhu WTA vyhrála třicetiletá Erraniová devět turnajů. Ve světovém žebříčku jí momentálně patří 98. místo.

TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

82
Přidat komentář
tommr
bude hrát na USO v MD. Do hlavní soutěže se dostala po vyřazení Erraniový kvůli trestu za doping ...
Reagovat
brixner
Tahle EEÉ žena bývala docela obstojná atletka, uhonit jí byl dost velký problém, svoje výsledky si prostě ubojovávala. Ale teď? Už se na tu její hru moc koukat nedá, vezměte si třeba její servis - neskutečná změna, stal se z něj drtivý úder a velice jí cestu usnadňuje, samé eso nebo přímé body, to se to pak hraje! Jako by se vrátila Brenda Schultzová...Vypadá to, že fakt pápla něco zakázanýho a já bych se s ní rozhodně nepáral, co má říkat ta slečna ze Sibiře, co to brala jen na dejchání! U servisu jí to nepomohlo a tomudle skřetovi jo, takže to je velká nespravedlnost v rozdílném přístupu k servisním látkám a já bych to takhle tedy rozhodně nenechal!
Vyloučit!
Reagovat
blixa
A dneska už si vylučoval ? ;-)
Reagovat
brixner
Jéé, nazdar dědo! Tak už vzhůru a v plné činnosti? No, to já mám dneska kapánek volno, takže jsem v klídku a s HBčkem v tlamě praštil s kabelem, pak si tu svojí tlamu voplách a vyškrábal vospalky, teď postavil vodu na nudle s tuňákem a pozoruju hukot jeřábů v přístavu, ty Liebherry ovládaj často ženy, žvára v tlamách, prostě moje krevní skupiny:-) Ale znáš mě, dělám si prdel, mě je úplně fuk, co papá Sara, když jí to chutná...Mě se vždycky líbily její stehna a chůze s nárty lehce vytočenými do stran, takhle chodí tanečnice, znám jednu, dokonce mě přemluvila, abych to zkusil! A já blb si dokonce navlík i ty vobtažený spoďáry a když jsem naběh na plac a poté, co pár minut přemáhala dávivej smích a potoky slzí, udělal jsem ukázkové pukrlé. Jenže vona pak viděla tu obrovskou bouli na těch spodkách a řekla, že takle teda né, že jí ten pohled úplně rozhodil choreografii a že na todle se teda fakt může vysrat, že se mnou by to dotáhla tak maximálně ke kuchyňské lince! To víš, pořád se nedaří, ale jinak tanec-to je moje:-)))
A Saru mám docela rád, jsem rád, že není taky ze Sibiře;-)
Reagovat
blixa
No jo, já jsem pořád v plné činnosti :D Sáru mám moc rád, prostě má holt to charízma či co ... ;-) :D
Reagovat
Stan_Borowitz
byla ale fakt hodně nemocná, vždyť TO brala na astma, sníženou imunitu, potíže se srdcem, nedostatek hořčíku a příznaky diabetu. Tolik nemocí by umořilo i koně, kdyby nebyl ze Sibiře. Naštěstí se už snad uzdravila a trápí ji jen loket a tak.
Reagovat
brixner
Jo tak loket, jó? No to mi povídej...Mám výrustek na loketním kloubu, při určitých činnostech to bolí jako čert! Takže k felčarovi, von to prohmát a koukl na RTG snímek a..."hm, hm, pane Brixner, je to tam, sestři, fouknem mu to tam, ať netrpí!" Já vydržím dost, ale když jsem v jejích rukou viděl stříkačku velikosti šejkru na proteinové nápoje a jehlu jako tesařskej hřebík, povolil mi svěrač a já se zastavil až na zastávce MHD! Takže někdy v únoru voperace, prej to dělaj uklízečky v kumbálech na koncích chodeb a mám bejt úplně v klidu...
Hele, kámo, kde bych koupil to meldonium?
:-))
Reagovat
Stan_Borowitz
U Vietnamců přece. Když není dnes, tak bude určitě zítra...
Reagovat
peggy
Nechapu jak se tyto tresty davaji,jedna o tom nevi,z ceho pani Srycova,druha ma lek v polevce a kazda dostala jen pul roku.Jen Marie se priznala co brala a tak to odnesla.
Reagovat
smazaný uživatel
v životě chodí. Přiznání je sice polehčující okolnost, ale téměř vždy polovička trestu na víc.
Reagovat
Stan_Borowitz
co konkrétně přiznala SHA jiného než ERR? Nějak mi to uniklo.
Reagovat
Frick
Důležité není svědomí, ale chcanky.
Reagovat
brixner
No jo, člověk se v dobrý víře vychcije a hned ho lapnou!
Divnej svět todle...
Reagovat
Frick
Mělo se radši na všechno vysrat.
Reagovat
PetaM
Asi jí to hodně pomohlo. Letos vyhrála, co mohla :D :D :D :D
Reagovat
marekv
Na druhou stranu, kdyby si je vzala úmyslně, co by to řešilo ? Smysluplný doping je dlouhodobý, systematický, dva prášky od maminky to moc nepořešej teda :_)
Reagovat
Dobry-den
Vidite to. Taková slušná holka to byla.
Reagovat
Jabadu
Že ty sis o tom letrozolu nic nepřečetl?!
:-)
Reagovat
Jabadu
Letrozol svým ovlivněním hormonální rovnováhy v těle ženy způsobuje poměrně často nepříjemné vedlejší účinky jako jsou návaly horka, bolesti hlavy, bolesti svalů, trávicí obtíže a pocity slabosti. Pokles koncentrace estrogenů zvyšuje riziko vzniku osteoporózy. U některých uživatelek bylo popisováno zvýšení jaterních testů a vznik alergických reakcí.

A to by vrcholová sportovkyně brala dobrovolně?
:-)
Reagovat
a.magerova
Tak.... celkem i věřím, že to byl omyl... ale dost takový nepochopitelný... :-/
Reagovat
Stan_Borowitz
A takový sajrajt cpe matka své dceři do polívky? Do domova důchodců v tektonicky aktivní části Itálie s ní, babou!
Reagovat
Jabadu
Tak třeba si to spletla se slánkou. To se stává i v královských rodinách.
:-)
Reagovat
gigin
S Italkou v kuchyni.
Reagovat
sprchon
Neuvádějí teda zdroj... Ale podle nich Sara prostě omylem spolkla něco, co neměla. :D :D

Sara Errani dostala zákaz hraní na 2.měsíce, který začal běžet od 3.srpna. Přišla o všechny své body od února a spadne minimálně do 4. stovky žebříčku.
Lék se jmenoval Femara, který užívala její matka, protože se léčila na nádor prsu. Sara Errani nechtěně spolkla tyto léky, protože byla doma a její matka jí neupozornila. Dělali test na vlasu její matky a Sáry, kde bylo dokázáno, ze matka brala už roky tento lék, kdežto u Sáry prakticky šlo o minimum, žádné dlouhé používání, což taky rozhodlo k tak nízkému trestu.
Reagovat
a.magerova
Nějak nechápu, jak může někdo mladý (u dvou důchodců v domácnosti se to stát asi může) nechtěně spolknout léky, které mu nepatří... se mi to ještě nestalo a to mi nehrozí dopingové kontroly... u aktivní tenistky TO nechápu dvojnásob.... :-/
Reagovat
misa
Nějaký příběh se musí vymyslet.
Reagovat
Stan_Borowitz
Přesně. Třeba Korda zase snědl k večeři vagón skopového masa.
Reagovat
Fandina
Korda ale nic nesnědl, ten dostal injekci, to je rozdíl.
Reagovat
Stan_Borowitz
Jedna z mnoha jeho verzí jeho příběhu o nevině byla ta, že nandrolon pochází ze skopového, které měl k večeři. Někdo si dal tu práci a spočítal, že na tu dávku by musel sníst opravu asi vagón skopového
Reagovat
Fandina
Přesto ale přesevšechno, někdo mu tu injekci dát musel.
Reagovat
Stan_Borowitz
No tak on jistě dobře ještě dnes ví, kdo a proč...
Reagovat
Fandina
To bezesporu.
Reagovat
VlS
Ne že by na tom záleželo, ale četl jsem to tuším s telecím, ale ta hora by to byla tak, jako tak.
Reagovat
a.magerova
Ale tak... telecí je mnohem lepší než skopové, takže tam bych i pochopila, že TO může být reálné, člověk jak začne jíst, neví kdy má přestat... :-))))
Reagovat
VlS
A umíš si představit Petra, kam by se to do tý potažený kostřičky vešlo? Jo, takovej Šrejbe, tomu by šlo věřit ...,
Reagovat
Stan_Borowitz
Máš pravdu, telecí to bylo. Skopového se fakt vagón sníst při nejlepší vůli nedá.
Reagovat
dunphy
Nebyla to ani jedna celá pilulka. Ze vzorku vlasu zjistili, že požila ještě menší množství než je jedna celá pilulka. Já jí věřím, i když ji moc nemám rád, působí na mě čestně a férově.
Reagovat
sprchon
Právě proto mi to přijde směšný. Buď vymyšlený nebo je fakt tak blbá, že sežere kdeco. Já se třeba práškům a všem těmhle sajrajtům vyhejbám. Prášek na bolení hlavy si vezmu tak dvakrát do roka, když to nějakej ten večer hodně přeženu, jinak nic. :/
Reagovat
dunphy
Ale ona to prý sežrala ve vývaru dokonce, ani si žádný lék vzít nechtěla :D
Reagovat
a.magerova
Jakože mamka vařila vývar a při tom si brala prášek, který jí vyklouzl z ruky a spadl do vývaru, na kterém si pak rodina pochutnala?
No.... furt mi to nejde na rozum.... Sára má 30 let, tudíž matka přes 15 let MUSÍ vědět o tom, že dcera nemůže brát kdejaký prášek kvůli dopingovým kontrolám...
Reagovat
smazaný uživatel
Contador tvrdí, že se do jeho těla dostala zkaženým masem, což je možné, ale vysoce nepravděpodobné.
Reagovat
VlS
chudáci cyklisti, nevydělají ani na nezkažený maso.
Reagovat
Stan_Borowitz
Jenom půlka prášku jí vyklouzla, druhou stihla zachytit.
Reagovat
Titan
Je naprostý nesmysl detekovat půl tablety ve vlasu.
1) to, co přesahuje pokožku je mrtvá tkáň, kterou si lidi preparují různými šampóny a kondicionéry
2) půl tablety na jejich cca 45 Kg (nevím, proč už nejsou na stránkách WTA uváděny hmotnosti hráček) - to se do folikulu v detekovatelném množství nemá šanci dostat, to by ji museli vyškubat všechny kořínky a ještě mít štěstí, ergo je to vymyšlená informace
Reagovat
Stan_Borowitz
Jé, to je příjemné si občas přečíst pár slov od někoho, kdo tomu rozumí, a porovnat to s těmi různými pohádkami...
Reagovat
Stan_Borowitz
Nebo vylovit.
Reagovat
a.magerova
Místo lovení měla volat nebo napsat ceduli: "Sáro, až dovařím polívku, tak Ty ji NESMÍŠ jíst, je tam pro Tebe FUJ !!!"
Reagovat
smazaný uživatel
Podle Pelletierové se Srb schoval do ústraní z úplně jiných důvodů. ?Někteří moji přátelé i respektovaní kolegové, kteří sledují velké turnaje, jsou přesvědčení, že Djokovič má problémy s dopingem a teď je pod ochranou ATP,? pálila desetinásobná šampionka Kanady ostrými náboji. ?Je opravdu zraněný, nebo je všechno jen výmluva, aby si udělal přestávku, zotavil se fyzicky a oživil svůj talent?? ptala se bývalá osmifinalistka Roland Garros ve čtyřhře ve vysílání montrealské rozhlasové stanice 98,5 FM.

Faktické důkazy, jak to tak bývá, nemá. ?Nic není potvrzeno. Ale podobné případy tady už v minulosti byly. Včetně Andreho Agassiho či Martiny Navrátilové,? připomněla Pelletierová. V minulosti musel podezření vyvracet rovněž Rafael Nadal, jemuž lékaři před třemi lety spravovali záda umístěním kmenových buněk kolem jeho páteře. ?Jen dělám svoji práci novinářky a sdílím takové informace, které slyším. Neznamená to, že jde o můj názor. Možná to jsou jen fámy, co slyším zleva i zprava,? dodala Pelletierová.

http://www.tennis-arena.cz/kanadska-expertka-podezriva-djokovice-problemy-s-dopingem--18341cz/

No a co na to Jan Tleskac?
Reagovat
Roger_Federer
Bezna praxe Atp a Wta.
Hennan, Nadal..atd
Reagovat
Herbert_Hoover
Paní novinářka asi hodně čte tvé příspěvky na TP :))
Reagovat
Mayo
Hennan?
Reagovat
Roger_Federer
http://sport.idnes.cz/tenistka-heninova-ukoncila-karieru-d6l-/tenis.aspx?c=A080514_093050_tenis_ot
Reagovat
Mayo
Moja asi najoblúbenejšia tenistka :/
Reagovat
blixa
Bulvární žvásty. Doufám že Nole vysoudí pořádnou pálku.
Reagovat
sprchon
Na ping pong? :)
Reagovat
Pe3k
V pincu bych dal celou big4 a to lehce.
Reagovat
Stan_Borowitz
J1rka hraje docela dobře. Ale u něj to nepřekvapuje.
Reagovat
Franky
ja zas v sprinte ;)
Reagovat
VlS
Jasně, Nole furt vyhrával a tak začal dopovat, aby začal konečně prohrávat a když už toho prohrál dost, tak si dal pauzu, aby v rankingu spadl hodně dozadu, aby to mělo tu správnou šťávu.
To je logika z jinýho světa.
Nevěřím tomu, že by se kdokoliv z vedení ATP a ITF mohl spolehnout na mlčenlivost laboratoře, (laborantů - ta informace by vydělala hóóódně peněz ) když už by něco zjistila.
Reagovat
Roger_Federer
Pokud nemas v ruce dukaz..porad je to jedna pani povidala.
Laborant vi ci vzorek testuje??, nebo je to jenom cislo.
Pokud se nemylim, ty si tady jednou na tohle tema dost obsahle psal a mas zkusenosti ne?
Reagovat
VlS
Pokud vím, tak je to jen číslo, ale někdo sedí na tom párovacím aparátu, ne?
Reagovat
Nola
Rafa ma zdravotnu pauzu - podozrenie na doping
Novak ma zdravotnu pauzu - podozrenie na doping
Fedex ma zdravotnu pauzu - je zraneny, vrati sa na okruh v tele 20 rocneho, vyhrava GS, expertke z Kanady to evidentne nekole oci, niekto je zakonom chraneny, dvojaky meter.....
Reagovat
VlS
Ale ne, útokem na Rogera Noleho ani Rafu neubráníš, jen rozšíříš zahradu konspiračních nesmyslů. Mě je zaráží, že tý megeře dá někdo prostor, když je to věcně proti zdravýmu rozumu. ( viz v ýše)
Reagovat
Nola
tato "dama" je fanynkou Fedexa, fanusik Fedexa tu, sa vyjadril, ze je to bezna prax u ATP, asi je s novinarkou v pribuzenskom, alebo inom vztahu
Reagovat
dappe
Proč do toho zase taháš Federera?
Reagovat
Mayo
Pretože je to Egoista.
Reagovat
Nola
pretoze dvoji meter....dvaja jeho najvacsi rivali su upodozrievani z dopingu, nepride ti to divne? preco prave oni?
ta Kanadanka je samo sebou fanynka Fedexa, tak ma pocit, ze moze cez media nicit povest tenistovi, ktory mu pripravil par nepeknych porazok vo finale GS, podobne je to v pripade Rafu, ta gloriola okolo Fedexa nabera na obratkach, cakam, kedy nejaky expert navrhne papezovi, aby ho vyhlasil za svateho
Reagovat
Roger_Federer
A ty vis z jistotou,ze to co ti lidi rikaji neni pravda a ti kdo to rikaji si to vymysleli ?? Proc??

,
Reagovat
dappe
Nepřijde mi to divné. U Nadala si to myslím také, a Djokovič mě nezajímá. Já jen reaguji na to, že ať se objeví cokoli, článek, otázky novinářů, chování fanoušků apod., vždy tady rozjedeš tuhle atmosféru, jak je všem ubližováno, a všichni fandí Federerovi. Úplný nesmysl, včetně toho tvého dvojího metru. Federer má sice jednoznačně nejvíce fanoušků, ale také ho spousta lidí nemusí. A taky se Federera často snaží pošpinit, dokonce i "sympatická" rodinka tvého favorita. :) Jen je to vždy tak nějak o ničem no, protože nic podstatného na něho nikdo nemá.
Reagovat
Nola
neprijde mi to divne - aj to je odpoved....
Reagovat
Kozoroh
Tak to si pěkně dlouho počkáš, svatí jsou totiž kanonizováni po své smrti.
Reagovat
Mayo
Nola, budeme na USO fandiť Rafovi aby vyfackal Rogiho.
Reagovat
smazaný uživatel
Anastrozole, sold under the trade name Arimidex among others, is a medication used in addition to other treatments for breast cancer. Specifically it is used for hormone receptor-positive breast cancer. It has also been used to prevent breast cancer in those at high risk. It is taken by mouth.

Common side effects include hot flashes, altered mood, joint pain, and nausea. Severe side effects include an increased risk of heart disease and osteoporosis.

It works by blocking the creation of estrogen.
***
Takze zpusobuje navaly horka, nevolnosti, zmeny nalad, bolesti kloubu...a jeste blokuje tvorbu estrogenu.
Toz famozni doping...ten by ji mohl i dostat do ctvrte stovky rankingu...

Predpokladam, ze tam byl strach z rakoviny. Pokud dostane trest, tak jim definitivni jeblo...
Reagovat
Stan_Borowitz
Indirect androgen doping by oestrogen blockade in sports (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2439522/).

Nevinný přípravek to rozhodně není, zejména u žen. Ale podle všeho dostala terapeutickou výjimku nebo tak něco...
Reagovat
gigin
Tak hlavně, jestli chtěla třeba řešit svou výšku, tak měla jít za panem Turečkem z filmu Hop a je tu lidoop, on by ju povytáhl, tam to měl zmáklé.
Reagovat
misa
:)
Reagovat
smazaný uživatel
Si ustrnul nekde v osmdesatych...v porovnani s genetickou terapii, je tohle vsechno predpotopni doping...to jak by sis myslel, ze zeres piskoty a strasne ti to pomuze....(ikdyz psychika dela velke divy, to zase jo:)

Ale mozan vazneji...
V pripade tohoto leku ty caste nezadouci ucinky me spis prijdou o nicem a muze mit hmoty kolik chce ta baba...vysledky Sary to spis potvrzuji, hraje absolutne desne...pokud tam opravdu bylo podezreni na rakovinu, tak neni o cem debatovat...a pokud si opravdu myslela ze ji to pomuze, tak asi taky ne, bo herne ma nabeh na tu ctvrtou stovku...

Asi si chtel naznacit - predpokladam, kdyz tak oprav, - ze kdyz tenhle nebo podobne leky sportaci vysadi, tak tam zustava prave ta vyhoda svalove hmoty bez tech nezadoucich ucinku...coz pak mohou vyuzit...
Mela to brat nekde pred pul rokem...takze asi i pred pul rokem po mesici bylo vysazeno...nejak nevidim v cem ji to pomohlo, spis naopak...asi by to musela byt behacka atletka, ktera krouzi na stadionu po tartanu...

Krom toho si fakt myslim, ze tohle delaji uz jen zoufalci... kdyz existuji o mnoho lepsi zpusoby, ktere je tezsi dobre odhalit kontrolou...
Reagovat
Torresek
Brala něco na zlepšení servisu :D
Reagovat
Krisboy
Tak to byl nějakej dryják, vůbec to nefungovalo :)
Reagovat
Karlicka
Spíše na růst vousů ... Arimidex potlačuje estrogen v těle... Berou to ženy při rakovině prsu atp...
Reagovat
Pavol
Bolo to placebo nech skúsi niečo silnejšie.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist