Kerberová o duelu s neoblíbenou Bencicovou: Beru to jako výzvu

9. 7. 2018, 07:52
Aktuality 1
Angelique Kerberovou čeká v osmifinále Wimbledonu neoblíbená soupeřka. Německou tenistku, jež je v All England Clubu nasazenou jedenáctkou, v boji o postup do čtvrtfinále vyzve po zranění vracející se Švýcarka Belinda Bencicová, s níž má Kerberová bilanci 1-3.
Profily hráčů
Angelique Kerberová

"Je to hodně těžká soupeřka, která ve své momentální pozici nemá co ztratit, takže může hrát uvolněně a jít do toho naplno," řekla Němka na adresu Švýcarky, jež byla před třemi lety hráčkou Top 10. Momentálně je však Bencicová až na 56. příčce a postupně hledá svou ztracenou formu. Cestu jí však i letos komplikují různá zranění.

Bývalá světová sedmička byla loni na jaře na operaci s levým zápěstím a téměř půl roku nehrála. V žebříčku se propadla do čtvrté světové stovky, po zářijovém návratu však vyhrála celkem čtyři turnaje ITF či WTA 125k a vrátila se do Top 100.

Letošní sezonu odstartovala po boku Rogera Federera triumfem na Hopman Cupu, do Australian Open pak vstoupila skalpem Venus Williamsové a vypadalo tak brzký návrat talentované Švýcarky se slovenskými kořeny na tenisové výslunní.

Jenže od té doby prohrála 5 ze 6 zápasů a od března do konce května znovu nehrála kvůli únavové zlomenině v chodidle. Na kurty se pak vrátila na French Open, kde uhrála druhé kolo, a stejně dopadla i na trávě v Hertogenboschi.

"Belinda hraje hodně rychlé a ploché údery, které jsou na trávě dost nebezpečné. Ona má navíc trávu moc ráda, takže o to náročnější je s ní hrát. Odehrály jsme spolu ale už hodně zápasů, takže vím, co mám očekávat. Moc se na ten zápas těším, protože předchozí duely jsem prohrála, takže to teď vnímám jako velkou výzvu. Na trávě spolu budeme hrát poprvé, takže to bude zase změna," řekla aktuálně desátá hráčka světa Kerberová.

"Pořád to ještě není ono, jsem dost frustrovaná, ale bojuju dál a dál, což je teď možná moje největší zbraň," řekla ve Wimbledonu Bencicová. "Jsem silná v hlavě, protože mám cíl, kterého chci dosáhnou. Vím, že to nepůjde hned, ale pracuji na tom, aby ten proces byl co možná nejrychlejší."

TenisPortal.cz, wtatennis.com

Komentáře

1
Přidat komentář
dadaft
Bookmakeři ti věří Angie.
Taky myslím, že to zvládneš.
Podle mě jsou tady jiné dvě velké kandidátky na překvapení než Belinda -- Alison Van Uytvanck a Saša Sasnovič. Jasně, můžou se rozsypat psychicky, ale herně jsou na vlně, jak Van Ujtvanck s Muguruzou, tak Sasnovič s Kvitovou hrály otevřenou partii a porazily je, s hráčkami o level níž (Kontaveit, Gavrilova) se vůbec nemazaly a roznesly je na kopytech,,,,,,,,,,,,, jsem na ně zvědavý.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist