Kuzněcovová zdolala Halepovou, smetla Puigovou a má titul ze Sydney

15. 1. 2016, 10:38
Aktuality 74
WTA SYDNEY - Vítězkou turnaje WTA Premier v Sydney se stala nenasazená Světlana Kuzněcovová. Třicetiletá Ruska dnes nejprve v semifinálové dohrávce zdolala světovou dvojku Simonu Halepovou a ve finále pak deklasovala Portoričanku Monicu Puigovou. Celkově získala svůj 16. titul na okruhu WTA.
Světlana Kuzněcovová

Program turnaje v Sydney v posledních dnech výrazně komplikoval déšť, kvůli němuž se nedohrály včerejší semifinálové duely žen. Jako první si dnes postup do finále zajistila Monica Puigová, které stačilo odehrát pouhé dva gamy. Její soupeřka Belinda Bencicová ze Švýcarska totiž po prvním setu, v němž dostala kanára, kvůli nemoci vzdala.

"Vzdala jsem, protože jsem se ráno probudila a byla jsem nemocná. Z respektu k Monice jsem chtěla na kurt nastoupit a minimálně to zkusit. Samozřejmě jsem teď zklamaná, že jsem se musela vzdát boje o finále, ale opravdu jsem dnes nebyla schopná zápas dohrát. Uvidíme se v Melbourne," napsala osmnáctiletá Bencicová na sociální sítě.

Dvaadvacetiletá Portoričanka, která si účast v hlavní soutěži musela vybojovat v tříkolové kvalifikaci, tak po předchozích výhrách nad Slovenkami Rybárikovou a Schmiedlovou a Australankou Stosurovou, s níž si poradila poprvé až v pátém vzájemném duelu, postoupila podruhé v kariéře do finále turnaje WTA.

Na soupeřku si ale musela počkat, neboť druhé semifinále přerušila přeháňka, ale především se v něm strhla velká bitva. Světlana Kuzněcovová se Simonou Halepovou nastoupily na kurt za stavu 4-5 v prvním setu a ruská tenistka hned musela při svém podání čelit třem setbolům, neboť ztratila první tři fiftýny. Ale všechny zlikvidovala a dostala se do vedení.

Nejvýše nasazená Halepová si pak sice vynutila třetí sadu, ale Kuzněcovová si udržela osm servisů v řadě a nakonec po téměř dvou a třičtvrtě hodinách boje zvítězila 7-6 4-6 6-3. Celkovou bilanci s o šest let mladší Rumunkou, která v úvodu roku limitovaly bolesti achilovky, vyrovnala na 3-3. a poprvé od roku 2009 porazila hráčku Top 2.



Po čtyřech hodinách pauzy tenistky nastoupily k zápasu o titul a kurt znovu párkrát zmokl. Třicetiletá Kuzněcovová se ale zřejmě rozhodla nedat počasí šanci a zápas vedla k rychlému konci. První gamu prohrála až za stavu 6-0 a 3-0 a nakonec po bezchybném výkonu zametla s o osm let mladší Puigovou 6-0 6-2. 

Světlana KuzněcovováKuzněcovová ve finále nastřílela 25 winnerů a udělala pouhé čtyři nevynucené chyby.

"Gratuluju Světlaně, odehrála dokonalý zápas," prohlásila Puigová, která ve finále prohrála poprvé. První zápas o titul si zahrála v roce 2014 na antuce ve Štrasburku, kde neztratila ani set stala se první portorickou vítězkou turnaje WTA.

"Monica tady odehrála dobrý turnaj. V budoucnu určitě získáš ještě spoustu titul," řekla Kuzněcovová při předávání trofeje své soupeřce, které dnes nedala svým výkonem sebemenší šanci. 



"Cítila jsem se, jako by mi bylo šestnáct. Všechno mi vycházelo, nebyla jsem unavená, čehož jsem se bála. Odehrála jsem jedno z nejlepších finále," radovala se zkušená Ruska.

Vítězka US Open 2004 a French Open 2009 Kuzněcovová získala ve svém už 37. finále (víckrát si v něm z aktivních tenistek zahrály pouze obě sestry Williamsovy, Maria Šarapovová a Caroline Wozniacká) celkově 16. titul.  Ve světovém žebříčku si pětadvacátá hráčka světa polepší o pět příček a po dvou letech se vrátí do Top 20.

• WTA PREMIER SYDNEY •
Austrálie, tv. povrch, 753.000 dolarů
páteční výsledky (15. 01. 2016)
• Dvouhra - semifinále •
Kuzněcovová (Rus.) - Halepová (1-Rum.) 7-6(5) 4-6 6-3
Puigová (Portor.) - Bencicová (8-Švýc.) 6-0 skreč B.
• Dvouhra - finále •
Kuzněcovová (Rus.) - Puigová (Portor.) 6-0 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

74
Přidat komentář
Fandina
Adam Pavlásek vyhrál v prvním setu nad Silvou 6:4 ve druhém přišel na začátku o svůj servis, pak si ho vzal zpět a teď je to 3:3. Adame pojď!
Reagovat
Fandina
ve druhém 6:3. Pěknééééééééééé. Adam je ve finále. Škoda, že tam asi narazí na Youzneyho, se kterým v minulém týdnu prohrál v prvním kole. Každopádně držím palce. Adame pojď a dnes gratulkaaaaaaaaaa!!!
Reagovat
Haitik
Tak Maruška dneska ustála trable v ráji, kdy musela ve 3. setu odvracet i 2 mečboly.. Ale dotáhla to do TB a tam už dominovala.. :-) Tak snad si připíše zítra na konto další titul.. :-) A co jsem koukal, tak si pobyt na Martiniku prodlouží, je tam psána na příští týden na další "desítku"..

http://www.itftennis.com/procircuit/tournaments/women's-tournament/info.aspx?tournamentid=1100036497
Reagovat
tommr
Marušce se tam asi líbí. Jinak postup do finále je sice skvělej, ale tolik trápení s hráčkou z osmý stovky jsem opravdu nečekal - ty Rumunky jsou prostě vždycky nebezpečný ... :)
Reagovat
FulnekUltras
Nás to taky brzo čeká... ;)
Reagovat
Frick
Naštěstí ale zatím to vypadá, že Beugu, Niculescu, Dulgheru i Mitu zatim nezazářily a Petra i Kája by je rozhodně dát měly.

Takže i s dvěma bodama Simony by to mělo bejt hratelný přes debla.
Reagovat
Frick
No tedy. jsem myslel, že to bude formalita. Zvlášť po tom prvním setu 6:2....

Ne moc povzbudivá výhra. Možná, že budete řikat, že odvrátila mečouny, ale k nim vůbec to neměla nechat dojít...
Reagovat
FulnekUltras
a Světla si po naprosto zaslouženém vítězství v semifinále nad rumunskou spekulantkou s vlastním zdravím - takhle běhat přes dvě hodiny v kuse těsně po údajně nesnesitelných bolestech kotníku jsem už zase dlouho nikoho neviděl - stejně zaslouženě připsala i sydneyský turnajový titul, navíc rok po tenistce, na kterou v loňském Madridu nestačila zčásti i vinou zranění, které(á) však na rozdíl od mnoha jiných WTA "skr(e)č-expertek" nikdy nesimulovala.
Reagovat
Carter
Šárka sa mohla vymeniť s Fridou a bolo by to krajšie ale aj takto super :)
Reagovat
COMEON
to teda ano :)
Reagovat
Nola
nesledovala som.. Svetlana je nieco ako Petra, ale v starsej verzii...vo forme dokaze porazit kohokolvek - nezabudnutelne RG 2009 - skalpy viacerych top hracok - Serena, Dinara ... Safinu klepla vo finale rozdielom triedy, az mi jej bolo luto, Dinara nikdy nedokala naplnit svoj potencial a vyrovnat sa bratovi....
Reagovat
Roger_Federer
Marat mel daleko, daleko vesi moznosti nez vyuzil.
Kdy to neflakal, nesral na to..mel by tech granslemu mnohem vic.
Reagovat
Nola
Marat bol to flakac, dnesny Kyrgios? ... ...jeho sestra v rozhovoroch vzdy uvadzala, ze sa mu chce vyrovant, lebo stoji v jeho tieni ... RG 2009 bolo pohrebiskom favoritov, pre mna bolo pamatne najma z hladiska SK tenisu, Domca Cibulkova skoro nadelila 2 kanarov Marus Sharapovej a Soderling vyradil Rafu, tento turnaj mi navzdy utkvie v pamati....
Reagovat
Frick
Poměrně zajímavé, že se 3x za sebou se ve finále objevila hráčka, co toho času nikdy nebyla v TOP 20.

Ještě zajímavější je ale možná to, že 2x z toho to byly hráčky, co nikdy nebyly ani v TOP 30...
Reagovat
Frick
Ve většině celkem podprůměrný výsledky, ale když jsou mezi tim tři vrcholy v podobě finále PM a dvou Premier titulů, tak to asi sotva může vadit....
Reagovat
smazaný uživatel
Něco jako Nasťa 2014 - sezóna úplně na prd, ale orámovaná 2 velkými tituly :) (velkými na hráčku jejího formátu)
Reagovat
freeteepek
Po Brisbane jsem si myslel, že horší turnaj z pohledu sázkaře už nezažiju. Následně v Sydney 6 z 8 nasazených buď vzdalo nebo selhalo včetně všech 4 nejvýše nasazených. Druhá hráčka světa prohrála s outsiderkou a nedostala se ani do finále, kde se nakonec utkali dvě absolutní outsiderky!!! Mě by přitom stačilo ke spokojenosti, kdyby jediná z prvních čtyř nasazených došla alespoň do finále, abych neskončil se zápornou bilancí.
Reagovat
VlS
Nevsázejte, nevsázejte, nevsázejte, nebo se z toho zblázníte!
Reagovat
blixa
+1 ;-)
Reagovat
HayashiM
Kuzňa a absolutní outsiderka? LOL.
Reagovat
FulnekUltras
Na simulantky zásadně nesázet !!! ;)
Reagovat
sprchon
Já jsem letos překvapivě v plusu. :D
Reagovat
Carter
nemáte niekto náhodou stream? .... neviem nič nájsť, ďakujem :)
Reagovat
milik254
Můžem být rádi, že Myskině asi hráblo a nenasadila na FedCup Kuznu :D
Reagovat
EllNino
Myskina to Světě nabízela, ale ona nebyla před US Open dostatečně rozhodnutá, tak na její verdikt nemohla čekat a místo ní vzala Elenu ...
Reagovat
smazaný uživatel
Jistěže mohla čekat. Nominace se hlásí deset dní před zápasem, ne před US Open.
Reagovat
EllNino
no ale Myskina nechtěla čekat :)
Reagovat
smazaný uživatel
Její chyba. :-)
Reagovat
VlS
To nikdy nevíš, Kuzna taky není žádná sázka na jistotu.
Reagovat
smazaný uživatel
Rozhodně by byla užitečnější než zraněná Makarovová.
Reagovat
tommr
Kuzna podává dost nevyrovnaný výkony. To že ted hraje skvěle ještě neznamená, že by stejně dobře zahrála i během finále FC ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
No horší jak Stázina být nemohla.
Reagovat
EllNino
troufl bych si říct, že rozhodně, ona Nasťa vyhrává zápasy ve Fedcupu skoro výhradně doma, Kuzna je v tomhle trochu větší srdcařka :)
Reagovat
VlS
Ale vem si výsledky Nasti na konci roku, tam byla skvělá.
Reagovat
tommr
si díky odstoupení Bencicový v semifinále udržela aspon to dvanáctý místo, ale vzhledem k velmi těžkýmu losu na AO o něj stejně nejspíš příjde ... :(
Reagovat
VlS
Proč, když AO vyhraje
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to by z ní udělalo legendu už kvůli tomu losu :D 2. kolo Julča, která když se rozjede, tak hraje na úrovni top 10 (příp. místo ní noční můra z loňského RG - Mitu). 3. kolo Makarova (jako loni - tehdy Karolína bez šance), 4. kolo Venus, QF Halep (ta sice nepůsobí moc jistě, ale Karolínu teď porazila opět s přehledem). Dál už je to asi jedno. Já myslím, že základní cíl pro Karolínu by měl být konečně přejít to 3. kolo - a být bookmaker, tak na to před startem turnaje vypíšu kurz tak 2,75.
Reagovat
COMEON
AO '16

1.sekcia

Serena ma tam mlade pušky, ktorých sa trochu bojím obzvlášť na jej koleno ale dufam že to zvladne a ukaže im kto je stále jednotka.
Tretie kolo snáď proti AKS a štvrté potom Caroline.
Čierny Peter: AKS
Postupujuca: Serena

2. sekcia

Črtaju sa tu zaujímavé zápasy, najmä tretie kola:
BB vs. Svetlana
Maria vs. Nasta
Maria to bude mať ťažke ale verím , že sa do QF proti Serene dostaví.
Čierny Peter: Svetlana
Postupujuca: Maria

3. sekcia

Dufám , že postupujucá odtiaľ bude jedna z trojice Aga, Genie alebo Sloane. Naopak dufam, že Stosur a Vinci veľa vody nenamutia a nebudu robiť až take velke problemy pre tuto trojku.
Čierny Peter: Monica
Postupujuca: Aga

4. sekcia

Jednoznačne Petra, Domi alebo Kiki, aj keď pri Petre neviem ako je na tom so zdravím. CSN je sice tiež nasadena v hornej polovici ale herne si myslím je na tom lepšie dolna časť sekcie kde su prave prve tri spomenute.
Čierny Peter: Andrea
Postupujuca: Domi

5. sekcia

Nemam rad ked na GS mi natrepu vela oblubenych hračiek do jednej sekcie a potom ostane aspon jedna sekcia naplnena hračkami, kt. velmi nemusim. Každopadne Kerber je najvyššie nasadena v tejto sekcii a z dolnej časti jej môže robiť problem JJ alebo Timea (aj ked neviem ako je na tom po tom koncoročnom zraneni) ale Angie by si to mala uhrať. Možno ešte CoCo vytrči rožky.
Čierny Peter: CoCo
Postupujuca: Angelique
Reagovat
COMEON
6. sekcia

Štvrté kolo Vika vs. Garbine by bola fantázia. Vika sa tam dostane a určite aj dalej ale Garbine si až taky isty nie som. Mala zranenie ako väčšina (alebo cela) TOP10. Každopadne už dva roky po sebe sa dostala prave do 4. kola a ked bude fit verim že to Vike ešte dosť zneprijemní. Prekvapiť môže Elina alebo Garcia aj ked si nemyslim, že nejako Viku a Garbine ohrozia.
Čierny Peter: Elina
Postupujuca: Vika

7. sekcia

Najvyššie nasadene su Venus a Kaja. Kaja by mohla konečne preraziť na GS a stretnuť sa vo 4. kole prave s Venus. Obe maju na ceste do 4. kola dve nevyspytateľné Nemky. Venus tam má Sabine a Kaja Juliu ale k tomu tam ma Kaja aj Ekaterinu.
Čierny Peter: Sabine
Postupujuca: Venus

8. sekcia

No comment. Simona zasa vyfasovala z TOP6 najlepšiu sekciu, najlepší žreb. Ak to nevyužije aspon na QF tak potom už neviem. Má tam Anu (ktorá sa nadalej trápi, snad sa na AO prave trochu rozbehne) a ešte Madison, ktorá ale po minuloročnom postupe na AO do SF vela toho v roku neuhrala.
Čierny Peter: Jarka
Postupujuca: Simona

QF

Serena vs. Maria
Aga vs. Domi
Vika vs. Kerber
Venus vs. Simona

SF

Serena vs. Aga
Vika vs. Venus

Final

Serena vs. Vika

Winner: SERENA
Reagovat
rusedski
Jsem si nejdřív myslel, že ten Čierny Peter je tip na propadák a on to asi bude černý kůň, že?
Reagovat
COMEON
no presne , nenapadlo ma čierny kôň ale čierny Peter tak som to tam napisal :D
Reagovat
bIbec
já bych si tipnul, že AKS prohraje hned v 1. kole. Kasatkina je dost blbý los.
Reagovat
EllNino
přesně tak, AKS letos hraje dost bídně zatím, ten jeden zápas vyhrála hlavně kvůli tomu, že Timea hraje ještě hůř a myslím, že by ji mohla Katka porazit, pokud udrží nervy na uzdě :)
Reagovat
smazaný uživatel
I v tomto roku bude Fantasy. Ale dost zjednodusene.
Hraje se bez OMEZENI...takze doufame, ze konecne zavita take tommr;D)
Ti co si chteji zahrat na cely rok a II.ligu,
tak budou ohodnoceni za ty hrace druheho az nevim ktereho sledu.
Hodnoceni taky jednoduchy...viz. na strankach Fantasy, v opisu ligy na 2 vety.

Stranka:
http://www.grandslamfantasytennis.com/

Nazev ligy:
II. League of TenisPortal.cz

Hraje se na tom samym formatu jako minly rok.
Takze ligu nemenime. Ti co hrali, nemusi nic posilat.

ODE DNESKA UZ MUZETE EDITOVAT TYMY, EDITACE JE UZ OTEVRENA;)

Ti co chteji letos hrat poprve...pozvanky je traba posilat na zalozitele, tedy Vlk. Jen to nedelejte na posledni chvilu, bo moc ted na netu nejsem;)

***

A POCHOPITELNE DODATECNE JESTE GRATULACE SVETLUSCE;)
Reagovat
jacksomm
Diky za tip, nevedel jsem, ze něco takového je. IUz jsem se tam zaregistroval, dal do svých tymu lidi.. tak uvidíme, jak to dopadne. Skoda, ze tam nejsou nejake ceny :)
Reagovat
sprchon
Bez omezení, jakože můžu vybrat kterýchkoliv 8 hráčů a hráček?
Reagovat
EllNino
"jen" 5 hráčů z top 16 a minimálně jednoho nenasazeného, jako vždy, akorát už neplatí zakázaní hráči
Reagovat
sprchon
Ok, tak jsem to nějak navolil. :D Už jen čekám na přijetí do ligy.
Reagovat
smazaný uživatel
bezva, Vlku, asi to zase zkusim, když bude čas, to pravidlo zakázaných hráčů mě odradilo, takhle je to jednodušší ;)
Reagovat
lars
Rusky to mozna prokaucovaly
Reagovat
Fandina
V deblu prohávají Hingis s Mirzou s Garciou Mladenovič ve druhém setu 1:4 a první prohrály 1:6. Tak uvidíme, jestli se jim ještě podaří otočit a prodloužit rekord výher v řadě.
Reagovat
Fandina
Druhý set nakonec daly z 2:5 na 7:5 a rozpršelo se.
Reagovat
Fandina
A v STB vyhrály 10:5. Martina má úžasný smysl pro míč, hlavně na síti. Zasloužená výhra. Byly lepší než Carolíne s Kiki.
Reagovat
sprchon
Ponožkáč potěšil. :)
Terezy bohužel. :(
Zato Týna a Bára K. paráda. :)
Stefanie prohrála s tady oblíbenou Kumkhum. :(
Genie super, Alizé super, těmto dvěma to fakt přeju. :)
Snad se dá Belinda do pořádku.
Gratulace Světle! Jestli si ten top 10 tenis vezme na AO, tak se má třeba taková ?Belinda? a pak ?Masha? na co těšit. :)
Reagovat
sprchon
A samozřejmě ještě Štěpec, jak mi mohl vypadnout. :)
Reagovat
Haitik
Dobře Kuzna!! Gratulace!! :-))
Reagovat
EllNino
Skvěle Světa, tenis top 10 úrovně :) jen tak dál
Reagovat
smazaný uživatel
Gratuluji Svetlanko :-) kdo by to byl rekl..? Ja. Po vyhre nad rumuskou potvorou to bylo jasne. Super :-)
Reagovat
Lunej..
Detem by se mely zabavit mobily a PC:P:)
Reagovat
smazaný uživatel
Detem? O kom to mluvis? o_O :-D
Reagovat
Lunej..
Zkus hádat, Ondrášku :)
Reagovat
blixa
Ale babi, tak už se na něj nezlob ;-)
Reagovat
Lunej..
Zlobim se hlavne na tebe dedo, detem se da leccos odpustit protoze jeste nemaji rozum. A konkretne Ondra me schvalne prudi, takze par vychovnych na holou by nebylo od veci :)
Reagovat
VlS
Ale zatím mu jen hraješ do not a děláš mu radost, protože když to psal, tak se těšil, jak budeš prskat ;-)
Reagovat
Lunej..
To vis, senilnim a vracim se do detskych let :)
Reagovat
smazaný uživatel
Kůň jest jednou hříbětem, člověk dvakrát dítětem.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Hmm, Kuzňa se nezdá...
Reagovat
Fandina
JJ. Proti Halep ve třech setech a tady téměř bezchybně.
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda toho posledního zápasu, který Monče vůbec nevyšel. Bohužel to byl taky jediný zápas, který jsem ze Sydney viděl celý (pak už jenom čtyři gemy proti Belindě)... Těžko říct, čím to bylo víc. Je fakt, že Světlana předvedla skvělý výkon (zvlášť některé momenty se určitě objeví v Hot Shotech) a dneska byla prostě nad síly Monči. Ale zároveň asi u Monči taky sehrála roli nervozita. Přece jenom, na Premieru to bylo její první finále v kariéře...

Takže na jednu stranu je to škoda, protože pro Monču by to byl zatím největší titul v kariéře, ale finále je třeba brát všema deseti. Před turnajem bych v něco takového vůbec nevěřil, vždyť Monča se tam dostala jako kvalifikantka! :)
Reagovat
VlS
Hmmm, ve Světlaně buchly saze, pěkné
Reagovat
kada.tom
Veliká gratulace Světlaně, viděl jsem bohužel jen závěr zápasu, ale soudě dle toho, co jsem měl možnost vidět, Světlana předváděla svůj někdejší tenis TOP 10. Bravo! Navíc porazit Halepku se cení, bylo to patrně hodně velká bitva a finále si už Světlana užila, Puig asi neměla moc co hrát proti hráčce v laufu :-)

Každopádně gratulace Světlaně, píšu to tu pořád, ale je to jedna z několika málo Rusek, které jsou fajn :-)
Reagovat
FulnekUltras
Přidávám se. ;)
Reagovat
J1mmy88
dneska Švetlana předvedla párádní koncentrovaný TOP 10 tenis :-) klobouček :-)
Reagovat
Hector21
velká gratulace Světlíku :) :) :)

krásný zápas a poslední dva duely prostě top
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist