Letošní sezona na WTA, část IV. Puigová ovládla olympijské hry, Kerberová se stala novou světovou jedničkou

8. 12. 2016, 16:53
Stalo se... 29
O jedno z největších překvapení letošního roku se postarala ziskem zlaté medaile z olympijských her v Rio de Janeiru Portoričanka Monica Puigová. Česká reprezentace uspěla celkem třikrát v boji o bronz. Karolína Plíšková slavila v Cincinnati svůj nejcennější titul. Angelique Kerberová podruhé v letošní sezoně ovládla grandslamový turnaj a stala se novou světovou jedničkou.

Týden po skončení vrcholu travnaté sezony Wimbledonu se každoročně hráčky mohou vrátit na dvou turnajích na antuku. Turnaj v Bukurešti si nenechala ujít domácí hvězda Simona Halepová.

A Rumunka dobře udělala. V Bukurešti si totiž znovu po dvou letech došla pro titul, když ve finále nadělila dva kanáry Anastasiji Sevastovové. Přitom Lotyšce se v průběhu turnaje dařilo, během cesty do finále neztratila set a očekávalo se, že favoritku minimálně potrápí.

"Myslím, že jsem snad ještě nikdy na okruhu WTA nevyhrála 6-0 6-0," žasla po utkání Rumunka. "Věděla jsem, že proti sobě budu mít těžkou soupeřku a o takovém výsledku se mi ani nesnilo, protože jsem tu Anastastiji několikrát viděla hrát a vím, že má výborný cit pro hru."

"Dnes jsem odehrála vážně skvělé utkání. Hrála jsem agresivně a dařilo se mi výměny brzy ukončovat, což bylo důležité. Dnešní zápas snad ani nemohu k ničemu přirovnat, je to velmi zvláštní pocit znovu vyhrát turnaj na domácí půdě a před domácími fanoušky. Mám tento turnaj ráda, přestože jsem tu vždy pod tlakem očekávání fanoušků, kteří mě sem přijdou podpořit. Jsem ráda, že jsem je nezklamala," dodala Halepová.

Tehdy světové pětce vzdorovala v prvním kole i Barbora Krejčíková, první sadu sice česká tenistka překvapivě získala, v dalších dvou však uhrála jen dva gamy.

• WTA INTERNATIONAL BUKUREŠŤ •
Rumunsko, antuka, 250.000 dolarů
Finále:
Halepová (1-Rum.) - Sevastovová (Lot.) 6-0 6-0
Česká účast:
Krejčíková - 1. kolo


Domácí titul slavila během prvního ročníku turnaje ve švýcarském Gstaadu také Viktorija Golubicová. Švýcarka zdolala na domácí půdě ve finále rozjetou Kiki Bertensovou a získala svůj premiérový titul na okruhu WTA Tour.

Golubicová se ve Gstaadu probojovala do svého vůbec prvního semifinále turnaje WTA. Takový úspěch ale Švýcarce nestačil a nakonec celý podnik vyhrála.

Nutno podotknout, že Golubicová neměla nijak obtížný los. V prvním kole vyhrála bitvu s nasazenou Monou Barthelovou, která byla ale absolutně z formy, a na další nasazenou hráčku narazila až ve finále.

"Je to opravdu úžasné," řekla po utkání dojatá Golubicová. "Na začátku dubna jsem se kvalifikovala na turnaj do Katovic, kde jsem vyhrála jeden zápas. V Hertogenboschi jsem pak hrála čtvrtfinále, což mi také hodně dalo. Jsem velmi šťastná, že tady teď můžu stát jako vítězka turnaje. Hodně to pro mě znamená," dodala Švýcarka.

Ve hře byly i dvě české zástupkyně. Lucie Hradecká se výhry nedočkala. Kateřina Siniaková vydřela v prvním kole výhru nad domácí Schnyderovou, vzápětí však utrpěla debakl od Beckové.

• WTA INTERNATIONAL GSTAAD •
Švýcarsko, antuka, 250.000 dolarů
Finále:
Golubicová (Švýc.) - Bertensová (3-Niz.) 4-6 6-3 6-4
Česká účast:
Siniaková - 2. kolo
Hradecká - 1. kolo


V červenci oznámily dvě tenistky odchod z tenisového světa. Viktoria Azarenková se neloučila definitivně, kariéru zatím jen přerušila, protože očekává miminko. Se smutnější zprávou přišla bývalá světová sedmička Nicole Vaidišová, jež kariéru tentokrát kvůli zraněním definitivně ukončila.

Většina tenistek se už chystala na přípravu na poslední grandslamový turnaj sezony - US Open. Začala totiž sezona amerických betonů. Některé hráčky však ještě zůstaly v Evropě.

Na antukových dvorcích ve švédském Bastadu se dařilo Kateřině Siniakové. Česká tenistka se probojovala do svého premiérového finále na okruhu WTA Tour, v němž ale nestačila na favorizovanou Lauru Siegemundovou. Němka tak ve 28 letech získala svůj premiérový titul.

"Hrála jsem tady už počtvrté. Cítím se tu jako doma, všechno je tu prostě skvělé a moc si toho vážím," řekla Siegemundová. "Poprvé jsem tu startovala v kvalifikaci a teď tady stojím jako vítězka. Určitě se sem budu ráda vracet," dodala německá tenistka.

Siniaková hrála výborně, v úvodních dvou kolech zvládla duely se Slovenkami Janou Čepelovou a Annou Karolínou Schmiedlovou, poté si vyšlápla i na vynikající antukářku Saru Erraniovou a v semifinále zdolala obhájkyni titulu Johannu Larssonovou.

"Byl to pro mě skvělý týden a jsem moc šťastná, že jsem si tu zahrála finále. Chci poděkovat sponzorům, že nám umožnili hrát tak hezký turnaj," řekla Siniaková v pozápasovém rozhovoru. "Myslím, že to byl dnes dobrý zápas. Nebyl to úplně můj den, ale Laura hrála velmi dobře a gratuluju jí k vítězství," dodala talentovaná Češka.

Největší favoritkou na zisk titulu byla nejvýše nasazená Angelique Kerberová. Němka však nenastoupila k utkání druhého kola kvůli zranění levého lokte.

V Bastadu bojovala statečně i Lucie Hradecká. V prvním kole hladce přehrála Telianu Pereiraovou, následně podlehla ve dvou těsných setech pozdější vítězce Siegemundové.

• WTA INTERNATIONAL BASTAD •
Švédsko, antuka, 250.000 dolarů
Finále:
Siegemundová (6-Něm.) - Siniaková (ČR) 7-5 6-1
Česká účast:
Siniaková - finále
Hradecká - 2. kolo
Allertová - 1. kolo


Sezona na amerických betonech definitivně vypukla na turnaji ve Stanfordu. Tam do svého premiérového finále postoupila Johanna Kontaová a výhrou nad dvojnásobnou vítězkou Venus Williamsovou poprvé triumfovala na okruhu WTA Tour a překazila Američance zisk jubilejního 50. titulu.

"Chtěla jsem na kurtu nechat všechno, ale taky nasát všechno to, co budu moct ve své kariéře využít," uvedla rodačka z australského Sydney Kontaová. "Už jsem se s ní dvakrát utkala a věděla jsem, že budu hrát proti chodící zkušenosti. Venus Williamsovou nemusí nikdo představovat."

Vítězku turnaje nesrazil ani obrat ve druhém setu, kdy už byla blízko vítězství. "Upřímně řečeno, nic jiného jsem od takové šampionky ani nečekala. Tyhle hráčky se nevzdávají, a už vůbec ne ve finále. Tohle bylo její osmdesáté, takže si asi umíte představit, v jakých situacích se už ocitla. Šlo o to si uvědomit, že během zápasu je člověk nahoře i dole. Každá výměna byla bitva a já se jich snažila vyhrát co nejvíc. Čím jednodušeji uvažujete, tím jasněji věci vidíte - a tím méně hloupě potom hrajete," řekla Kontaová.

"Hrála skvěle, nejlepší tenis si nechala na finále," ocenila vítězku šestatřicetiletá Williamsová, která ve Stanfordu nezopakovala svůj úspěch z let 2000 a 2002.

Z českých tenistek se představila jen Kristýna Plíšková. Ta však neudržela nadějné vedení proti Polce Magdě Linetteové a skončila už v prvním kole.

• WTA PREMIER STANFORD •
USA, tv. povrch, 753.000 dolarů
Finále:
Kontaová (3-Brit.) - V. Williamsová (1-USA) 7-5 5-7 6-2
Česká účast:
Kr. Plíšková - 1. kolo


Souběžně hraný turnaj ve Washingtonu byl samé překvapení. V první polovině pavouka odpadaly favoritky jako na běžícím páse. Toho dokonale využila domácí Lauren Davisová.

Američanka však nakonec domácí titul nezískala, ve finále podlehla sedmé nasazené Yanině Wickmayerové. Belgičanka ovládla den před tím i deblovou soutěž a celkově získala svůj pátý singlový titul.

"Je to skvělé znovu hrát dobrý tenis, v posledních pár měsících se mi dařilo. Vyhrávat tituly nikdy neomrzí. Je to úžasný pocit na konci týdne zvednout trofej," radovala se Belgičanka.

"S uplynulým týdnem musím být spokojená. Yanina dnes hrála skvěle a výborně zvládla i místní podmínky. Už se těším na další turnaje, z tohohle si vezmu jen to pozitivní," gratulovala soupeřce Davisová.

Nejvíce domácí fanoušky určitě zklamala Sloane Stephensová. Američanka letos triumfovala na turnajích WTA Tour třikrát, ale hned v prvním kole utrpěla debakl od Risy Ozakiové. Ani nejvýše nasazená Samantha Stosurová se nepředvedla. Australanka prohrála ve druhém kole s domácí Pegulovou.

• WTA INTERNATIONAL WASHINGTON •
USA, tv. povrch, 250.000 dolarů
Finále:
Wickmayerová (7-Belg.) - Davisová (USA) 6-4 6-2


Každoročně se nejlepší z nejlepších utkávají na turnaji série Premier 5 v kanadském Torontu nebo Montréalu. Dějiště se každoročně mění, jednou hrají v Montréalu muži a rok později zase ženy.

Loňský titul nemohla obhajovat kvůli zranění levého zápěstí Belinda Bencicová. Nepřijela ani světová jednička Serena Williamsová, kterou trápilo rameno. Na poslední chvíli účast odřekla z důvodu nemoci i vítězka French Open Garbiñe Muguruzaová.

Ve skvělé formě pokračovala Simona Halepová, jež si v Montréalu došla pro svůj třetí letošní titul. Ve finále si poradila s americkým talentem Madison Keysovou.

"Dnes jsem nemohla hrát svůj nejlepší tenis. Madison hraje hrozně tvrdě a je těžké proti ní hrát. Snažila jsem se ji rozběhat a to se mi nakonec povedlo," komentovala zápas Halepová.

Největším překvapením turnaje byla semifinálová účast Kristýny Kučové. Slovenka úspěšně absolvovala kvalifikaci a v hlavní soutěži překvapovala jednou výhrou za druhou.

V prvním kole si vyšlápla na vítězku turnaje ve Washingtonu Yaninu Wickmayerovou, ve druhém přehrála osmou nasazenou Carlu Suárezovou, do čtvrtfinále postoupila přes přemožitelku Lucie Šafářové Kanaďanku Eugenii Bouchardovou a šokovala i dvousetovou výhrou nad Johannou Kontaovou.

Slovenskou tenistku dokázala zastavit až v semifinále Madison Keysová, jež proti Kučové ztratila jen tři gamy.

Z Češek dosáhly nejlepšího výsledku (3. kola) Petra Kvitová a Karolína Plíšková. Kvitová suverénně zvládla zápas s Linetteovou i Petkovicovou, nad její síly byla až Světlana Kuzněcovová.

Plíšková měla namále už v úvodním zápase. Ukrajinku Katerynu Bondarenkovou udolala 7-5 ve třetím setu, poté k utkání druhého kola nenastoupila Sara Erraniová. Česká tenistka padla ve třetím kole s pozdější vítězkou Halepovou.

• WTA PREMIER 5 MONTRÉAL •
Kanada, tv. povrch, 2,714.413 dolarů
Finále:
Halepová (5-Rum.) - Keysová (10-USA) 7-6(2) 6-3
Česká účast:
Kvitová - 3. kolo
Ka. Plíšková - 3. kolo
Strýcová - 2. kolo
Šafářová - 1. kolo


Loňské vítězství na domácím turnaji ve Florianapolisu přijela letos obhajovat Teliana Pereiraová. Brazilka však neprožívala dobrou sezonu a vypadla hned v prvním kole s lucky loserem Ljudmilou Kičenokovou.

Neuspěla ani nejvýše nasazená Jelena Jankovičová, která ve druhém kole prohrála s Anou Bogdanovou. Nejvíce se v brazilské metropoli dařilo Rumunce Irině-Camelii Beguové, jež ve finále otočila duel s Timeou Babosovou.

"Za vítězství jsem ráda. Dnes to byl těžký zápas. Nezačala jsem dobře a ve druhém setu jsem si musela zavolat trenéra. Hodně mi pomohl, hrála jsem pak agresivněji a zápas nakonec otočila," komentovala těžké utkání Beguová.

Tereza Martincová se ve Florianapolisu letos poprvé probojovala na turnaji WTA do druhého kola. Loňské čtvrtfinále přesto neobhájila, když ve druhém kole vypadla stejně jako Pereiraová s Kičenokovou.

• WTA INTERNATIONAL FLORIANAPOLIS •
Brazílie, tv. povrch, 250.000 dolarů
Finále:
Beguová (2-Rum.) - Babosová (6-Maď.) 2-6 6-4 6-3
Česká účast:
Martincová - 2. kolo


Svůj vůbec první titul na okruhu WTA Tour si v domácím Nanchangu připsala Ying-Ying Duan. Číňanka ve finále zdolala šestou nasazenou Vaniu Kingovou a turnaji po dvou letech opět kralovala čínská tenistka. Podnik v Nanchangu byl zařazen mezi turnaje série WTA International teprve letos.

"Jsem tak šťástná, že jsem poprvé vyhrála turnaj WTA, přestože mě trápí bederní páteř a podmínky nebyly jednoduché. Vania hrála v prvním setu skvěle. Ve druhé sadě mi trenér dál pár rad, hlavně zlepšit pohyb, to se mi povedlo a fungovalo to," radovala se Číňanka.

• WTA INTERNATIONAL NANCHANG •
Čína, tv. povrch, 250.000 dolarů
Finále:
Ying-Ying Duan (Čína) - Kingová (6-USA) 1-6 6-4 6-2


Pro tenistky je tradičně největším vrcholem sezony jakýkoli grandslamový turnaj. Letošní ročník ale okořenily olympijské hry, které měly překvapivou vítězku. Několik medailí si odvezli i čeští zástupci.

Největší favoritkou byla obhájkyně zlaté medaile z Londýna Serena Williamsová. Ta však překvapivě padla už ve třetím kole s Jelinou Svitolinovou z Ukrajiny.

Z českých tenistek došla nejdále Petra Kvitová. Znovuzrozená dvojnásobná grandslamová šampionka padla až v semifinále s Monicou Puigovou z Portorika. V boji o bronz přehrála Madison Keysovou a věřte, že právě medaile nastartovala Kvitovou ke skvělým výsledkům v závěru sezony. O těch si povíme ale až v poslední části.

"Jsem ráda, že jsem to dneska zvládla lépe než včera. Včera jsem byla po prohraném semifinále hodně smutná, ale na druhou stranu jsem věděla, že je pořád o co bojovat. Dnes to nebylo snadné, byl to velký boj, ale dopadlo to dobře, za což jsem šťastná," konstatovala po utkání Kvitová.

"Slzy byly dnes a trošku i včera, ale dnes to byly slzy štěstí a to je skvělé. Je to úžasný konec olympiády a celého turnaje. Mít medaili z olympiády je jedna z největších věcí, která se mi v kariéře povedla. Vyhrála jsem Fed Cupy, Wimbledon, Turnaj Mistryň a turnaje WTA, ale tohle je jeden z nejlepších dnů. Vím, že to oslavím," řekla tehdy česká jednička.

Ostatním Češkám se nedařilo. Barbora Strýcová i Lucie Šafářová skončily už ve druhém kole, Lucie Hradecká nepřekvapila v úvodním zápase proti Caroline Wozniacké.

Možná i o největší šok letošní sezony se postarala Portoričanka Monica Puigová. Ve velkém stylu si totiž došla pro zlatou medaili a historicky vůbec první zlatou medaili pro svou zemi.

Puigová jasně přehrála Hercogovou, Pavljučenkovovou, světovou trojku Muguruzaovou, Siegemundovou a zvládla i bitvu s Petrou Kvitovou. Ve finále to vypadalo, že vítězka Australian Open Kerberová bude horkou favoritkou na zisk nejcennější medaile.

Jenže ten kdo hbitou Portoričanku v průběhu olympijských her sledoval, věděl, že Puigová hraje svůj nejlepší tenis a má na to porazit každou hráčku v pavouku.

A to se ve finále potvrdilo. Puigová přehrála druhou nasazenou Kerberovou ve třech setech a v slzách dosáhla svého největšího kariérního úspěchu.

"Tahle výhra je pro Portoriko," řekla Puigová po nečekaném zisku zlaté olympijské medaile ve dvouhře. "Doma procházejí těžkými časy, potřebují dobré zprávy a já taky. Miluji svoji zemi," doplnila.

"Způsob, jakým jsem to získala, byl úžasný. Ani bych to nechtěla vyhrát jinak," uvedla. "V každém z těch utkání jsem hrála lépe a lépe. Rychleji, silněji a zároveň jsem si začala více věřit. Z každého zápasu, z kterého jsem postoupila, jsem získala spoustu zkušeností. Nakonec jsem dosáhla svého největšího snu," dodala a rozplakala se štěstím.

Kerberovou mrzelo, že nedokázala navázat na letošní triumf z Australian Open a finále Wimbledonu, nicméně stříbrnou medaili ve své kariéře řadí hodně vysoko. "Není to samozřejmě medaile, jakou jsem si přála. Chtěla jsem zlato a mrzí mě to," přiznala Kerberová. "Ale porážka přebolí a ze stříbra budu mít velkou radost."

České tenistky Lucie Šafářová a Barbora Strýcová však neoslnivé výsledky v singlu vykompenzovaly ve čtyřhře. V té si společně došly pro bronzové medaile, když udolaly kamarádky a fedcupové kolegyně Andreu Hlaváčkovou s Lucií Hradeckou, a v prvním kole dokonce přehrály trojnásobné šampionky sestry Williamsovy.

"Myslím, že nám pořád ještě nedochází, co se stalo. Je to splněný sen," řekla Šafářová. "Je to nádherné. Medaili mám i proto, že jsem vydržela a trénovala každý den. A už se mi chce zase brečet. Nemluvím," doplnila dojatá Strýcová.

Deblovou soutěž ovládl beze ztráty setu ruský pár Jekatěrina Makarovová/Jelena Vesninová, jenž ve finále přehrál Švýcarky Timeu Bacsinszkou a Martinu Hingisovou.

Česká republika si odvezla další medaili ještě ze smíšené čtyřhry. O třetí bronzovou medaili se postarali Radek Štěpánek s Lucií Hradeckou, kteří si poradili s indickou dvojicí Sania Mirzaová/Rohan Bopanna.

"Nám to zní jako zlato! Máme sice bronz, ale cítíme se úplně zlatě," poskakoval Štěpánek radostí před novináři. "Končit turnaj vítězstvím je docela dobrý, ne?" smála se Hradecká a Štěpánek dodal: "Já si nestěžuju. Nemám s tím problém."

O zlaté medaile z mixu si to rozdaly dva americké páry. Vynikající deblistka Bethanie Matteková-Sandsová triumfovala s Jackem Sockem, když ve finále přehráli v super tie-breaku Venus Williamsovou s Rajeevem Ramem.

• OLYMPIJSKÉ HRY •
Rio de Janeiro, Brazílie, tv. povrch
Dvouhra
Zlato: Monica Puigová
Stříbro: Angelique Kerberová
Bronz: Petra Kvitová
Čtyřhra
Zlato: Makarovová/Vesninová
Stříbro: Bacsinszká/Hingisová
Bronz: Strýcová/Šafářová
Smíšená čtyřhra
Zlato: Matteková-Sandsová/Sock
Stříbro: V. Williamsová/Ram
Bronz: Hradecká/Štěpánek


Turnaj série Premier 5 v Cincinnati má v živé paměti asi většina českých příznivců. Svůj nejcennější titul totiž na americkém kontinentu vybojovala Karolína Plíšková, která ve finále hladce přehrála Angelique Kerberovou a připravila ji tak o post světové jedničky.

"Hrála jsem hodně agresivně, skoro bez chyb. Fungoval mi servis, forhend i bekhend. Nebylo moc věcí, které bych v zápase chtěla změnit," pochvalovala si Plíšková. "Jsem ráda, že to probíhalo tímto způsobem. Neustále jsem během zápasu očekávala nějaké komplikace, ale jsem šťastná, že to takhle dopadlo."

Největší boj svedla česká tenistka ve čtvrtfinále proti Světlaně Kuzněcovové, jen proti Rusce musela za celý turnaj do tří setů. V semifinále smetla Garbiñe Muguruzaovou a ve finále nedala šanci ani Kerberové.

Potřetí v řadě mohla turnaji kralovat Serena Williamsová. Američanku ale stále trápilo rameno, a tak do Cincinnati nakonec nepřijela. V případě triumfu Němky Kerberové mohla Williamsová přijít o pozici světové jedničky, na poslední chvíli ji ale ještě zachránila Plíšková.

"Chtěla bych Angie pogratulovat. Odehrála skvělý týden a skvělou práci odvádí po celý rok. Vím, že usiluje o post světové jedničky a myslím, že si zaslouží být jedničkou, ale možná příště," řekla Plíšková.

Do americké metropole nepřijela ani Petra Kvitová, jež po vyčerpávající olympijské misi raději odpočívala. Kromě Plíškové dosáhla slušného výsledku ještě Barbora Strýcová. Rodačka z Plzně se probojovala do třetího kola, v němž nestačila na Kerberovou.

Strýcová si spravila chuť v deblu. Právě těsně před turnajem se dala dohromady s Indkou Saniou Mirzaovou a hned při své premiéře spolu v Cincinnati vyhrály titul.

• WTA PREMIER 5 CINCINNATI •
USA, tv. povrch, 2,804.000 dolarů
Finále:
Ka. Plíšková (15-ČR) - Kerberová (2-Něm.) 6-3 6-1
Česká účast:
Ka. Plíšková - vítězka
Strýcová - 3. kolo
Šafářová - 1. kolo


Poslední generálku před US Open zvládla v New Havenu nejlépe Agnieszka Radwaňská. Polka se po sedmi měsících probojovala do finále a po výhře nad Jelinou Svitolinovou získala beze ztráty setu svůj 19. titul.

"Díky moc za divokou kartu. Moc si toho vážím a za rok se určitě vrátím," řekla po finále na kurtu se smíchem Radwaňská. Nasazená jednička si navíc triumfem v New Havenu zajistila celkové vítězství v US Open series.

Do semifinále se probojovala vítězka dvou předchozích ročníků Petra Kvitová. Česká tenistka však skončila před branami finále na raketě pozdější vítězky Radwaňské, od níž schytala debakl dvakrát 1-6.

• WTA PREMIER NEW HAVEN •
USA, tv. povrch, 761.000 dolarů
Finále:
A. Radwaňská (1-Pol.) - Svitolinová (10-Ukr.) 6-1 7-6(3)
Česká účast:
Kvitová - semifinále


V úžasných výkonech ze Cincinnati pokračovala na posledním grandslamovém turnaji sezony US Open Karolína Plíšková. Česká tenistka nejen že poprvé prošla branami třetího kola na grandslamu, dokonce se probojovala až do finále a neměla daleko k premiérovému titulu z turnajů velké čtyřky.

Plíšková prošla beze ztráty setu do svého prvního grandslamového osmifinále, v němž odvrátila mečbol proti Venus Williamsové. Ve čtvrtfinále smetla překvapení turnaje Anu Konjuhovou a zvládla i semifinále proti světové jedničce Sereně Williamsové.

Nad její síly byla jen Angelique Kerberová. Němka vyhrála svůj druhý grandslamový turnaj, na začátku roku kralovala i na Australian Open a vystřídala na tenisovém trůnu Serenu Williamsovou. Kerberová byla znovu suverénní, během cesty do finále nemusela ani jednou do tří setů.

"Byla jsem schopná hrát svůj nejlepší tenis na největším tenisovém stadionu na světě, takže si rozhodně nemám co vyčítat," konstatovala v rozhovoru po utkání Plíšková. "Angelique hrála výborný tenis. Věděla jsem, že to nebude nic snadného, ale snažila jsem se bojovat o každý míč. Našla jsem v sobě sílu a energii, abych získala druhý set, v závěru ale byla Angie lepší."

"Je to neuvěřitelné. Vyhrála jsem druhý grandslam v jedné sezoně. Hrozně moc to pro mě znamená a moc děkuju všem tady. Miluju tenis a hrát před takovým publikem je něco neskutečného," komentovala po zápase Kerberová.

"Karolína bojovala a nedala mi nic zadarmo. Odehrála úžasný turnaj a ukázala, že patří do tenisové špičky. Je to výborná hráčka, ale já jsem se snažila soustředit na sebe a na svou hru. Jsem moc ráda, že jsem otočila třetí set a dovedla tak zápas do vítězného konce," dodala.

Na Kerberovou nevyzrála v osmifinále ani v dobré formě hrající Petra Kvitová. Dvojnásobná grandslamová šampionka oplatila letošní porážky Ostapenkové, poradila si i s Büyükakcayovou a Svitolinovou, ale na německou tenistku recept nenašla a neobhájila tak loňské čtvrtfinále.

Po dlouhé době se dařilo i bývalé světové jedničce Caroline Wozniacké. Z pozice nenasazené hráčky došla až do semifinále, v němž nestačila na Kerberovou.

Čtyřhru ovládla Lucie Šafářová se svou deblovou partnerkou Bethanií Mattekovou-Sandsovou, když ve finále přehráli nasazený pár číslo jedna Caroline Garciaová/Kristina Mladenovicová.

• US OPEN •
New York, USA, tv. povrch, 18,162.048 dolarů
Finále:
Kerberová (2-Něm.) - Ka. Plíšková (10-ČR) 6-3 4-6 6-4
Česká účast:
Ka. Plíšková - finále
Kvitová - 4. kolo
Allertová - 2. kolo
Šafářová - 2. kolo
Siniaková - 2. kolo
Strýcová - 1. kolo
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

29
Přidat komentář
gigin
Zamakal jsem, máš odblokovaný účet, můžeš se přihlásit. Až tu budeš, písni mi do vzkazů, řeknu ti, proč to bylo. V klidu.
Reagovat
George_Renel
što Fulneka jebně :-)
http://oh.idnes.cz/olympiada-rusko-doping-mclarenova-zprava-druhy-dil-fxh-/sport_oh.aspx?c=A161209_121855_sport_oh_mne
Reagovat
cheeky
Nejebne, zatím tu není, protože čeká na scénář z Moskvy. Až se ho navrčí, začne řádit jako černá ruka.

Čekám body:
1. neprokázaná obninění
2. Norové dopujou taky
3. cíleně zaměřeno proti Rusku
3. Serena má terapeutické výjimky
4 vymyšlená západní propaganga
5 závidí Rusku medaile, úspěšnost získávání akcí, Putina, vysokou míru alkoholismu /nehodící se škrtněte/
6.hodně z nich bralo meldonium a to se zakázalo jen proto aby Maria Š.už nemohla být nej placenou sportovkyní světa
7. Americké spiknutí za účelem oslavení pozice Ruska na Krymu, východní Ukrajině, Kurilách, Jižní Osetiii, Abcházii *
8.ostatní taky berou ale navzájem se drří a nenechají to na západní sportovce prasknout

*doplň ostatní oblasti které by rádo Rusko pohltilo

-------------------------------------------------------------------------
Ta mužská DNA v moči dvou sportovkyň je vzhledem k tomu jak Fulnek nadává Sereně do babochlapú a King Kongů obvzláště pikantní.

Při této příležitosti bych rád připomněl několik citátů mojí prababičky, která zažila 7 státních útvarů na našem území a když nás osvobodila rudá armáda, tak plakala, protože jí bylo jasný, co přijde. "Rusákovi nevěř, pamatuj, že jsou to prolhaný šmejdi." a "Největší zlo pro tuhle zemi za posledních 100 let byl Masaryk ovšem s dlouhým odstupem po Stalinovi."

P.S. asi jsem teď rozpoutal rudé peklo. Ještě, že na generátor politických plků z Fulneku v diskuzi nereaguju, asi bych nestíhal.
Reagovat
smazaný uživatel
"V moči dvou hokejistek ze Soči byla nalezena mužská DNA," prohlásil McLaren.
https://www.sport.cz/ostatni/ostatni/clanek/834910-nova-zdrcujici-fakta-rusko-krylo-doping-vice-nez-tisice-sportovcu.html

To samé tvrdil po té první zprávě taky o Darje Klišině, které kvůli tomu chtěli zakázat start v Riu (pár dní před začátkem soutěže dálkařek), ale Darja se odvolala ke zvláštnímu panelu CAS a protože neprocházela testováním v Rusku a všechny testy měla negativní, tak jí byl umožněn start.

Nedělám si iluze o čistotě sportu v Rusku, stejně jako o nezávislosti WADA. Pokud se to netýká Mashy a Darji, tak je mi to celkem jedno. Darju snad už nechají na pokoji a co se týče Mashy, tak o meldoniu se v minulých letech nemusíme bavit, protože bylo povolené.
Reagovat
George_Renel
Mužská DNA v moči je vcelku lehce vysvětlitelná tím, že se objeví po krevní transfůzi mužskou krví. .-)
Reagovat
janek_da
Mě teda napadl jiný způsob, jak se tam to DNA dostalo.
Reagovat
VlS
Myslíš, že je motivují až tak natvdo?
Reagovat
EllNino
No vidiš, dneska už Anička zářila :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jo jo, dneska hrála suprově. :) Nevím, jak to vypadalo včera, ale možná ji neměli střídat... Jinak jsem koukal i na mix, který s Nestorem těsně prohráli.
Reagovat
janek_da
Anče září pořád, ale hlavně i vyhrála
Reagovat
Frick
http://www.tennisforum.com/12-general-messages/942297-tennis-players-bikinis-vol-2-a-90.html#post74835986

Závažná causa :-D
Reagovat
gigin
nejlepší zápasy roku (na 2 vítězný)
5. Rafael Nadal d. Gael Monfils 7-5, 5-7, 6-0/F/Monte-Carlo Rolex Masters
4. Novak Djokovic d. Rafael Nadal 7-5, 7-6(4)/QF/Internazionali BNL d'Italia
3. Pablo Cuevas d. Rafael Nadal 6-7(6), 7-6(3), 6-4/SF/Rio Open presented by Claro
2. Andy Murray d. Kei Nishikori 6-7(9), 6-4, 6-4/RR/Barclays ATP World Tour Finals
1. Andy Murray d. Milos Raonic 5-7, 7-6(5), 7-6(9)/SF/Barclays ATP World Tour Finals
a na 3 vítězný
5. Kei Nishikori d. Andy Murray 1-6, 6-4, 4-6, 6-1, 7-5/QF/US Open
4. Novak Djokovic d. Andy Murray 3-6, 6-1, 6-2, 6-4/F/Roland Garros
3. Fernando Verdasco d. Rafael Nadal 7-6(6), 4-6, 3-6, 7-6(4), 6-2/1R/Australian Open
2. Roger Federer d. Marin Cilic 6-7(4), 4-6, 6-3, 7-6(9), 6-3/QF/Wimbledon
1. Lucas Pouille d. Rafael Nadal 6-1, 2-6, 6-4, 3-6, 7-6(6)/4R/US Open

a 5 nejlepších rivalit za rok 2016 podle ATP
Andy Murray v Milos Raonic
Dominic Thiem v Alexander Zverev
Andy Murray v Novak Djokovic
Juan Martin del Potro v Andy Murray and Stan Wawrinka
Andy Murray v Kei Nishikori
Reagovat
smazaný uživatel
kukám, že Rafa hral najlepšie zápasy roku :)
Rafa 5x
Murray 4x
Djokovič 2x
Nishikori 2x
Reagovat
George_Renel
Co je to platné, když 80% z nich prohrál.
Reagovat
smazaný uživatel
čo už, stáva sa :)
Reagovat
Jabadu
PETRA MÁ JIRKU.
K?JA MÁ DAVIDA.
PETRA I KÁJA MAJÍ SÍLU.
MELOU MASO.
MÁMA SE ZLOBÍ: PETRO, NESMÍŠ MOC!
JIRKA A DAVID RADÍ: PETRO A KÁJO, OSOLTE TO MASO.
PETRA I KÁJA JÁSAJÍ.
Ó JÉ, MY SE MÁME!
:-)
Reagovat
Frick
Tak je na těch Kanárech s Rychlýma Holkama.
Reagovat
Frick
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/15380701_1338557876209026_3255574265488420648_n.jpg?oh=95fb906df0ca57f367e768ee49982d81&oe=58FB30AA

Hm, tak tam asi byla s nějakou (čecho?)americkou kámoškou (zřejmě ale tedy asi pěknou slepicí).

Tedy jestli Lusťu taky poslala k vodě... nebo on ji... Ale teda - dobře si pamatuju, jak v jenom rozhovoru (ještě před Bucie) jí bylo nadhozeno "Vy střídtáte často deblové partnerky" a Lucka odpověděla, že ještě že tak často nestřídá chlapi. No a ona je to realita. :-D
Reagovat
cheeky
Proč je ta kámoška slepice?

Co by nestřídala, je mladá a hezká, jen ať si užije dokud může. Ale je srandovní jak má Lucka pověst svatouška a Petra pověst nenasytné nymfomanky...

P.S. Střez se, písaři, čtvrtého pádu rodu mužského, životného. Na něm již mnohý žák ztroskotal a nejedna studentka jej oplakala.
Reagovat
Frick
Pravdu díž... chlapy :o)

No ale teda opravdu. Ještě někdy v lednu 2015 snad měla toho Troye (poté, co se zřejmě prvně rozešli - to mohlo být někdy na jaře 2014), pak neznámý přítel z Brna, pak infikátor Tzekos, pak Lusťa....

Teda fakt nevim, proč by měla mít Petra pověst nymfomanky. :-D
Reagovat
Frick
Ale fakt je Lucka na tý fotce hooodně sexy. Jak se blíží k tý 30, tak zraje jak víno.
Reagovat
bIbec
Vždyť jí nejde vidět do obličeje. Ale tak fotka nefotka, Lucka se mi určitě líbí víc dneska než před lety. Takže jako jo. S tím tvrzením, že zraje jako víno se dá souhlasit.
Reagovat
George_Renel
Ale díž nebo díže je také něco jiného než "pravdu díš"....
Reagovat
cheeky
Nejebne, zatím tu není, protože čeká na scénář z Moskvy. Až se ho navrčí, začne řádit jako černá ruka.

Čekám body:
1. neprokázaná obninění
2. Norové dopujou taky
3. cíleně zaměřeno proti Rusku
3. Serena má terapeutické výjimky
4 vymyšlená západní propaganga
5 závidí Rusku medaile, úspěšnost získávání akcí, Putina, vysokou míru alkoholismu /nehodící se škrtněte/
6.hodně z nich bralo meldonium a to se zakázalo jen proto aby Maria Š.už nemohla být nej placenou sportovkyní světa
7. Americké spiknutí za účelem oslavení pozice Ruska na Krymu, východní Ukrajině, Kurilách, Jižní Osetiii, Abcházii *
8.ostatní taky berou ale navzájem se drří a nenechají to na západní sportovce prasknout

*doplň ostatní oblasti které by rádo Rusko pohltilo

-------------------------------------------------------------------------
Ta mužská DNA v moči dvou sportovkyň je vzhledem k tomu jak Fulnek nadává Sereně do babochlapú a King Kongů obvzláště pikantní.

Při této příležitosti bych rád připomněl několik citátů mojí prababičky, která zažila 7 státních útvarů na našem území a když nás osvobodila rudá armáda, tak plakala, protože jí bylo jasný, co přijde. "Rusákovi nevěř, pamatuj, že jsou to prolhaný šmejdi." a "Největší zlo pro tuhle zemi za posledních 100 let byl Masaryk ovšem s dlouhým odstupem po Stalinovi."

P.S. asi jsem teď rozpoutal rudé peklo. Ještě, že na generátor politických plků z Fulneku v diskuzi nereaguju, asi bych nestíhal.
Reagovat
cheeky
Dřevěná je hezčí, ale z kovový mi mlíko chutná víc.
Reagovat
smazaný uživatel
že je na mateřskí a doufam žetam zustáne co nejdíl bez ní jetu krásní tiho víte
Reagovat
smazaný uživatel
Jednoznačně turnaj roku! Zlato Monči Puig pro mě bylo určitě největším zážitkem od té doby, co sleduju tenis. Kdybych měl vyjmenovat mých Top 5 sportovních momentů, tak tohle by bylo na bedně. :)

Vždycky je nejhezčí, když to člověk nečeká a nakonec ten, komu drží palce, dojde až na vrchol. Před pár dny jsem kvůli janekdovi hledal, kdy Vika oznámila to těhotenství a narazil jsem na tenhle můj komentář z 23. června:
"Nakonec to ještě dopadne tak, že v Riu budu mít dvě favoritky ze sedmi... Ono už to pro mě ztrácí význam, když jsou mimo hru Masha a Vika, protože ostatní momentálně moc velkou šanci nemají. Aspoň ta Monča má životní sezonu, ale na špičku to zatím ještě není..."
http://www.tenisportal.cz/zpravy/azarenkova-se-nestihla-uzdravit-vynecha-wimbledon-18558/

O co horší byla moje beznaděj před olympiádou, o to větší byla moje radost po ní... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasim, neco takoveho jsem dlouho v tenise nevidel take. Nevim ani k cemu se to da vubec prirovnat - jestli jde o zensky tenis. A jestli se da najit podobny pripad za nejakou posledni dobu nekolika 20 let. Pro zajimavost, Monika nikdy nebyla vyse v zebriku nez 27.pozice. Jeji nejlepsi vysledek na GS je jedno 4kolo ve Wimbledonu. Dokonce na USOpen nikdy nepresla prez 2.kolo...
OH v zenskem tenise je hlavne specificke v tom, ze ho doposud vyhravaly pouze top hracy! Tedy jina situace nez u chlapu, kde byly i tzv. slabsi roky...

Ale urcite byla blizko neskutecne senzace Dominika na AO! Jak by vyhrala, asi by se to dalo k tomu prirovnat, tehdy nebyla vys nez 20.misto v zebriku.
Mozna by se to dalo jeste prirovnat ke Flavii, ktera vyhrala USOpen a byla nasazena jako 26. hracka zebriku, ale faktem je, ze ji se tam darilo jiz drive no, a byla uz zkusena harcovnice. Ale rekneme, ze to je asi nejake aspon prirovnani...
Bylo to opravdu vyjimecne...neskutecne momentum, korunovane vitezstvim, ketere si tam naplanovala uz davno, coz je tim vic neskutecne.

Ale je jedna hracka, ktera tohle pekne momentum v tenisu, mohla prekonat;) Bobina...skoda toho finale s Flavii. Na USOpen nebyla ani jako nasazena hracka. To by byl opravdu zlaty zarez, ktery by neprekonal hned tak nekdo...a ani asi ta Monika tim OH;) Tedy aspon z meho pohledu;)
Reagovat
gigin
http://www.menstennisforums.com/5289-australian-open/856977-australian-open-entry-list-updated-december-6-2016-a.html

Gulby nět. Takže buď kvalda, nebo nic.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist