Mattekovou-Sandsovou čeká po operaci kolene až roční pauza

26. 7. 2017, 10:21
Aktuality 5
Bethanie Matteková-Sandsová se ve Wimbledonu ošklivě zranila a nyní ji po prodělané operaci pravého kolene čeká až roční pauza od soutěžních zápasů. Američanka ale nezoufá, na kurty se vrátit chce a tentokrát nehodlá návrat uspěchat.
Profily hráčů
Bethanie Matteková-Sandsová

Aktuální deblová světová jednička se ve Wimbledonu v utkání druhého kola proti Rumunce Cirsteaové při jednom z náběhů na síť skácela na zem a začala prosit o pomoc a křičet. Výsledkem jejího pádu byla vykloubená čéška a zpřetrhané vazy v pravém koleni. Američanka musela následně na operaci a nyní ji čeká dlouhá pauza.

"Beru to den za dnem. Dříve jsem na návrat vždy spěchala, aby mi náhodou něco neuteklo. Tentokrát si volno užiju a sepíšu si seznam věcí, které jsem vždy chtěla udělat, ale neměla na ně čas," řekla optimistická Matteková-Sandsová s očividnou radostí, že se na kurty vůbec bude smět vrátit.

"Zranění se zahojí samo. Stresovat se? To mi rozhodně nepomůže ani léčbu neurychlí. Nikdy nemůžete ovlivnit vše, co se má stát, ale můžete ovlivnit to, jak se s tím vypořádáte," dodala.

Dvaatřicetiletou Američanku čeká až roční pauza. Její operatér David Altchek uvedl, že k návratu na kurty bude muset Matteková-Sandsová podstoupit půlroční rehabilitaci a poté dalších tři až šest měsíců trénovat, aby se dostala do formy, která jí umožní zase hrát zápasy.

Lucie Šafářová si tak bude muset hledat novou deblovou partnerku. Na americké betony se předběžně domluvila s krajankou Barborou Strýcovou. Šafářová s Mattekovou-Sandsovou jsou v letošním hodnocení pro Turnaj mistryň na třetím místě. V Singapuru však bok po boku určitě nenastoupí.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

5
Přidat komentář
janek_da
Už se těším až se Bet vrátí. Snad začne nosit podvazky, aby měla zpevněné kolena.
Reagovat
sprchon
Určitě moudrý rozhodnutí, neuspěchat to. A i tak si může užívat života a dělat věci, co ji baví. :) Tak za rok ten chybějící Wimbledon. ;)
Reagovat
aligo
Vždycky když se na to video podívám, mám husí kůži a slzy v očích...
Reagovat
EllNino
jojo děsný, reakce Sorany mluví za vše, když to koleno viděla
Reagovat
Andrew89
já se na to video kouka nemůžu...bolí mě to za ní
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist