McEnroe verzi Šarapovové nevěří a žertuje: Netrestejte Marii, pokud skončí s hekáním

13. 3. 2016, 11:42
Aktuality 190
Legendární John McEnroe se v debatě o pozitivním dopingovém testu Marie Šarapovové připojil do tábora těch, kteří pochybují, že by ruská hvězda nevěděla, že užívá zakázanou látku. Tenistce nyní hrozí až čtyřletý trest a sedminásobný grandslamový šampion se žertem přimlouval za to, aby jí byl trest zkrácen, pokud slíbí skončit s pověstným hekáním na kurtu.
John McEnroe

"Je těžké uvěřit, že nikdo v jejím týmu, nikdo z těch 25 nebo 30 lidí, kteří pro ni pracují, nebo dokonce Maria sama, netušili, že k tomu došlo," řekl stanici Tennis Channel k tvrzení Šarapovové, že si nevšimla, že byla látka meldonium od 1. ledna zařazena na seznam zakázaných preparátů.

Tenisový bouřlivák McEnroe připomněl vlastní příhodu z Australian Open 1990, kdy byl vyloučen ze zápasu, protože si nevšiml, že se v pravidlech snížil počet varování ze čtyř na tři. "Nikdo mi to neřekl, takže je možné, že to Maria opravdu nevěděla, je to ale vysoce nepravděpodobné."

Šarapovová už kvůli pozitivnímu testu přišla - zatím dočasně - o několik sponzorů a ITF nyní musí vyřešit, jak dlouhý trest dostane. Hrozí jí dokonce až čtyřletý distance.

McEnroe v žertu poznamenal, že by měla dostat jen dva roky, když tvrdí, že k tomu došlo neúmyslně. A pokud Šarapovová slíbí, že se skoncuje s hlasitým hekáním při hře, tak by trest úplně zrušil.

"Zrušte ban, pokud se vrátí a slíbí, že už nebude hekat," vyzval McEnroe ITF. "Když nebudeš hekat Marie, žádný trest. Když budeš s hekáním pokračovat, tak dva roky," dodal.

Shriverová: Chceme vidět důkaz
O výši trestu může ITF jednat dokonce až tři měsíce. Případ může skončit i u Mezinárodní sportovní arbitráže. Bývalá finalistka US Open Američanka Pam Shriverová si myslí, že trest by neměl být vyšší, jak dva roky.

"Osobně vidím reálný zákaz činnosti na devět měsíců až dva roky. Myslím, že čtyřletý distanc by byl přehnaný," prohlásila Shriverová. "Ale asi každý teď chce vidět jasný důkaz, že užívání léku po dobu deseti let mělo pouze lékařský důvod."

TÉMA: Maria Šarapovová a meldonium
Maria Šarapovová 7. 3.

Šarapovová: Měla jsem pozitivní test na meldonium

7. 3.

S dopingem se v tenise zapletli i Korda, Strýcová či Hingisová

Jevgenij Kafelnikov 7. 3.

Šarapovová musí podle Kafelnikova nést následky. Navrátilová se Rusky zastává

Maria Šarapovová 8. 3.

Šarapovová přišla o velké sponzory. Končí s ní Nike, Porsche a TAG Heuer

lék meldonium 8. 3.

Meldonium sportovní výkon nezlepšuje, tvrdí jeho tvůrce i český lékárník

Maria Šarapovová 9. 3.

Serena: Maria svým přiznáním ukázala kuráž a srdce

Maria Šarapovová 10. 3.

Šarapovovou těší podpora fanoušků

Maria Šarapovová 10. 3.

Head Šarapovovou nezavrhl, bude jí věrný i po dopingovém odhalení

Andy Murray 11. 3.

Murray: Berete-li léky na zvýšení výkonu, musíte být suspendováni

Rafael Nadal 11. 3.

Nadal: Věřím, že Maria jen chybovala. Ale zaplatit za to musí

Maria Šarapovová 12. 3.

Chci, aby moji fanoušci znali celou pravdu, napsala na facebooku Šarapovová

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

190
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
George_Renel
V článku na iDnes, který vyšel dnes se objevuje poněkud nová informace, jemně naznačující další vlastnost meldonia. Doslova: vedle zlepšení muskulatury srdce také může zakrýt používání jiných preparátů. A můžeme být u jádra pudla. http://sport.idnes.cz/meldonium-dobyva-na-vychode-uz-i-biatlon-fdl-/biatlon.aspx?c=A160314_160301_biatlon_par
Reagovat
blixa
No, já jsem se to tu snažil naznačit, ale když už to někdo vyplác ... :D
Ano, to je vlastně hlavní důvod, proč bylo meldonium zakázané. To, že to je doping je opravdu krajně problematické tvrzení, ale WADA na něm musí trvat, chce-li ten přípravek udržet mezi zakázanými. WADA docela dlouho šetřila, proč je meldonium tak zhusta užívané v zemích bývalého východního bloku a na nic nepřišla. Jen údajně sem tam prosákly informace, že jde o přípravek na maskování zcela nových dopingových preparátů, ovšem chybí jakékoliv důkazy. Takže pak WADA jednala, jak jednala a udělala z meldonia doping. Jaká je realita, to bůh suď.
Reagovat
Frick
http://isport.blesk.cz/clanek/dalsi-sporty-zimni-sporty-biatlon-ms-v-biatlonu/263023/vysvedceni-soukalova-s-vitkovou-nezklamaly-moravec-mel-na-vic.html
Reagovat
vrabejka
http://sport.idnes.cz/tenis-nadal-zaloba-037-/tenis.aspx?c=A160314_105003_tenis_rou

Už se to začíná valit. Z tenisu přestává být bílý sport :(
Reagovat
turista
Nadala mám rád, ale to polínko, které si přiložil na hranici Šarapky si mohl odpustit. Nemusel říkat nic.
Reagovat
Pe3k
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Muller to na konci trosku pretap;) Ale jinak to byl podle me pekny zapas...Rafa ok. Na siti spatny, ale jinak snazil se;)

ovsem...moda stanaru a satnarek se jaksi opet vraci asi jak prichazi to jaro nebo co...
....u Nadala se aspon dalo ocenit, ze se fakt snazil pribehnout vcas a tak, proste bezel, nemel to na haku...aspon to...;)...ikdyz Muller se uz ptal jako o co jde...tak tam byla videt aspon ta snaha Rafy a jeste to nebylo az tak strasne.
Jinak vcera Putintseva a Kvitova... zenska klasika...zadny limit, vubec je nic netankuje...jako videt nejakych 5 zapasu a z toho tri satnove etudy, je opravdu zarazejici...dokonce v nasledujicim zapase po Petre... Julky se Serenou se uz komentatori podivovali, ze tohle vubec neni osetreno. No ale to se podivuji porad;)

Hele nevis, nebo nevite nekdo, jestli Larry nejak reagoval na ostrou kritiku Rafy minuly rok? Myslim ohledne kvalitu micu....jestli menili producenta, nebo ne?
Reagovat
Pe3k
Já jen vím, že Soderling přišel na trh s vlastními míči, které by měli být jakože good, ale očividně se s nimi ještě moc nehraje :D
Reagovat
Stan_Borowitz
Robinballs - The balls that I used to bounce Rafa back at Roland Garros!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak 1111 dnes opet nastoupil se svou famozni Warriorkou, opet pripravenou pro halfoveho mistra...zadna podradna lidovka jak headka, babolatka nebo wilsonka, tahle se dela v ctvrletnich cyklech, vzdy 100 kusu plus 11 pro 1111ho.

1111 je znam svou hrou pro divaky, takze se vzdy snazi to dostat zapas na max. pocet gemu. Nekdy je tezke tem souperum fakt dat vyniknout a vyjit jim vstric. Ale jinak by se celkem nudil... na zacatku setu poslal i nejaky ten mic do tribun, aby lide meli pamatku...ikdyz pry dle Nadala tyhle mice na IW jsou nejvetsi sunt na okruhu...tak letos to asi Larry zmenil;) Jinak by to 1111 tak nerozdaval....

Z hloubi kurtu 1111 problemy nemel, jeho FH s warriorkou byly nekompromisni, ovsem s BL se chvili zastreloval...by rekl amatersky divak, ale profik vi, ze tim behem par vstupnich gemu upevnuje struny na warriorce a dava ty darky.

1111 na zacatku setu predvedl famozni volej, ktery hned tak se nevidi...;) a tak musel ubrat z tech famoznuch vykonu, aby dal vyniknout tomu Seppimu....nebylo to jednoduche, na zacatku celkem zabiraly pekne passy Seppiho, jak si 1111 az okate lezerne nabihal na sit...no ale za nejakou chvili toho Seppi nebyl schopen vyuzivat, a tak zkusil 1111 loby, aby si trebas mohl aspon Seppi dat tweenera, jenze autovi jako vzdy ho o ty loby okradaji...byly jasne in,,,,a pryyy aut, a na to si ty oka 1111 proste nebere.

V TB jen opet ukazal, kde je misto Andrease,

...a uz sleduji druhy set, a vidim, ze tam to bude mit 1111 jeste mnohem tezsi, aby dal tomu Seppimu vyniknout, kdyz Andreas neni schopen ani udrzet svuj servis v uvodu zapasu...tohle bude fuska dostat do TB..ale tak snad se zadari.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak nez jsem dopsal report za prvni set, tak 1111 letel kosmickou rychlosti zapasem, a Andreas byl proste po tom TB roztrepany. Tyhle TB supy, jsou vzdy narocne...
Za stavu 5:2 pro mistra, ktery sel servirovat na vitestvi v zapase...jsem si rikla, co by mohl jeste 1111 vymyslet, aby toho Seppiho jeste udrzel ve hre...a na svem servu...nakonec to rozcisl famozne DFkem pri prvnim BP Andrease a divaci jeste mohli videt dva dalsi gemy...do tajbrejku to uz bohuzel nedostal.... 1111mu nestacila ani domluva s empairem, zeby behem jeho servu stihat divaky za to, ze drzi telefon v ruce a tak narusovat prubeh servisu 1111mu...
Nic uz nevymyslel a klasikou serv and voley zakoncil toto klani.

Jako Seppi je sympatak, jeho passy jsou pekne, ale co staci na to, aby porazil Federera, no pochopitelne to na 1111ho stacit nemuze...;)

P.S.cele je to v uvozovkach, kdo me nezna;D)
Ale jinak 1111 dnes s prehledem...jen me trapi to zafajcovane predklokti, vypada to, jak by mel jen po odberu krve, nebo skrabanec, tak doufam, ze to neco takoveho je...a nic vaznejsiho...
Reagovat
Pedronegro
dobrý info, jen nevím proč 1111 :)
Reagovat
VlS
no, a proč ne - reakce na zápis No1e :-)
Reagovat
ta-dah
No tak ta laskavost a um 1111ho jsou uz legendarni, mozna v te laskavosti se mu Andreas trochu blizi, v tom umu ma ale jeste porad rezervy;-)))
Reagovat
Tuttovka
Skutečně před Bjornem smekám. Hraje parádně. Ty je ho čopované beckhendy jsou světové.
Reagovat
janek_da
No a Nadal s Oslem to bude mít snad dost těžké.
Reagovat
janek_da
JInak, já se těšil na Venus s Barunou. Tu jsem chtěl vídět pokořenou.
Reagovat
janek_da
Baruna je super. jak dávala ucho, že neslyší potlesk :)
Reagovat
blixa
Koho ? Venus nebo Baruš ?
Reagovat
janek_da
twl, až jsem se zasnil :DDD. Du rači do peří, zítra mě čeká super mač, jakože mě.
Reagovat
smazaný uživatel
a ja se jdu oprit o 1111ho, abych neusnul;)))
Reagovat
FulnekUltras
má tato kauza aspoň jeden zřetelně pozitivní dopad - sráží dosavadní hřebínek jedné z nejarogantněji vystupujících hráček na okruhu. Zároveň je však smutné, že k tomu dochází až tímto poněkud nešťastným a do značné míry zákulisním způsobem.
Reagovat
VlS
A zákulisní je proto, že?
Reagovat
FulnekUltras
za 10 let se nenašel nikdo, kdo by evidentně nesportovní vnější projevy Maši pořádně zarazil přímo na kurtu
Reagovat
smazaný uživatel
jake projevy?
Reagovat
FulnekUltras
řev při hře regulovaný vysoce účelově podle okamžité potřeby - stavu a vývoje zápasu -, zdržování na servisu, zdlouhavě přezíravé čelemvzady k soupeřce pod záminkou jakéhosi nutného soustředění "hvězdy"...to jsou asi ty nejviditelnější, které mnoha jiným hráčkám z "plebsu" u rozhodčích zdaleka tak snadno neprocházejí
Reagovat
Tuttovka
Koukáte někdo na Djokovice :D ?
Reagovat
Tuttovka
Djokovic prohrává 0:3. Dvakrát ztratil podání :D.
Reagovat
smazaný uživatel
jiste...hraje proti nemu take Bjorn...takze dela cest svemu predkovi:)
kdyz uz nosi takove jmeno...
Reagovat
Tuttovka
Jeden winner deset UE :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Bjorn porazil i stepanka, Djoko bude rad kdyz vyhraje
Reagovat
janek_da
pořád je tu ten zatracený Nenand. Ten ho sráží obrovsky dolů.
Reagovat
smazaný uživatel
nene janku, tady bude fungovat ta magie jmena Borg:)
Jen musi Bjorn rychle zabrat, nez se No1e vzpamatuje...ty mishity letici do tribun jsou efektni, ale muze to mit drsne nasledky...
Reagovat
Tuttovka
Jako hraje fakt dobře :D.
Reagovat
smazaný uživatel
tak hlavne meni delku uderu...nevim jestli je to zamer nebo nahoda, ale No1emu to tedy problemy dela...
...jak by ztratil trochu cit pro mic...
pokud ho No1e nenajde, tak asi fakt rupne...ale Bkorna neznam, nevim jakou ma hlavu na takovy zapas, aby ho dovedl do vitezneho konce...
Reagovat
janek_da
Je to možné. Já se dívám na svojí Baurnu. Ta je v cajku, opírá se o mě.
Reagovat
smazaný uživatel
ja to chapu...ja zase cekam na 1111o a kratim si chvili timhle "predskokanem hlavniho koncertu";)
...ale 1111y ten se nepotrebuje o me oprit ani nahodou, to ja se jeste vpohode behem zapasu opru o nej;)
Reagovat
smazaný uživatel
neee, vis co snuuury, dnes no1emu nejdou...to bude tim:)
Reagovat
janek_da
Ten Nenand mu keca i do šňůr? Tak to se pak těžko hraje. Nicméně si můžeme osvěžit paměť, že by bylo obrovské překvapení, kdyby Djok nevyhrál, 4 násobný vítěz IW + čekaá ho dalších x rekordů.

I když asi ho trochu položilo i moje očekávání ve Fantasy. To je horší než ve finále FO. TO snesou jenom holčiny typu Angie, Lucy, Moňa.
Reagovat
smazaný uživatel
No jeden set vitezstvi jeste nedela;)
Ale ten styl Bjorna neni uplne spatny...ale ja ho neznam, takze fakt nevim, jestli to jeho zkracovani uderu, hloubec do kurtu je zamer, nebo jen nahoda,,,
No1e nevi ci je...no...bo najednou je mu schopny to flaknout i trikrat s presnoti na petnik na zadni lajnu...a pak zase hloubec v kurtu
...no a jak koukam uz pomalu to Bjorgovi nevychazi...a hlavne to No1e uz lepe cte, ovsem zacatek je to nestandartni...;)
Reagovat
janek_da
já teď sleduju Barunu. a má 4.MP
Reagovat
janek_da
ufff, konec. Výsledek vypadá jinak než hra, nebylo to jednoduché.

O 1111 nemám strah, tam si počkám na final s Berďou nebo s kým tam bude. Pořád dokola.
Reagovat
smazaný uživatel
no to je fakt...Rebela jeste muze ohrozit...jinej rebel Kyrgios, ale ten uz je venku z turnaje, takze tam nema soupere...krom 1111o...ale zase je to nejsilnejsi era Janku...to by za casu Samprase...zapomen, to tam byli same jelita, ktere i levou rukou prehravala Navratilova...
Reagovat
janek_da
promin, ale blbě skloňuješ

1. 1111
2. 1111ho
3. 11111mu
4. 1111ho
5. 1111
6. 11111m
7. 11111m
Reagovat
smazaný uživatel
hle moc dik, tahle pomocna tabulka me moc chybela;)))
Reagovat
smazaný uživatel
Ze zásady ne. 1) nekoukatelný antitenis. 2) podle všeho musel po AO taky vysadit meldonium a udělalo to z něj hráče 2.-3. stovky.
Reagovat
brixner
A mě se chce něco napsat...
Tak to napíšu...
John byl vžycky svůj...
A nakonec ho vyloučili :-)
Reagovat
a.magerova
Jsi mi připomněl.... a mně se chce něco říct... císař pán je.... a tato scéna je suprová, teda i přes svou drastičnost....

https://www.youtube.com/watch?v=1rL4Nfg7NIA
Reagovat
gigin
To je tam co za psychocirkus jako.
Reagovat
Tuttovka
Jako vyhrát první set 6:1 a pak další dva prohrát 0:6 a 1:6 :D je docela mazec. :D
Reagovat
gigin
Čumím na čísla jak puk :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, to byl hodne crazy match. V 1. Setu Gillu hral tu svou pinkanou a Vasek ho serezal. Frantik se zdrave nasral a ukazal, ze umi hrat taky tvrdou muziku a v dalsi setech Vaskovi nalozil co se do nej veslo...
Reagovat
gigin
Aha aha tak díky :-)
Reagovat
Frick
Bude moct hrát Maria během trestu nějaký exhibice?
Reagovat
smazaný uživatel
Bude. Otázka je, jestli si někdo na exhibici pozve dopingovou hříšnici.
Reagovat
Roger_Federer
Ty se vtom vyzivas..;)
Reagovat
PetaM
Mohla by si zahrát s někým stejně fetlým ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Věřím tomu, že Masha se vrátí stejně úspěšně jako Martina Hingis (akorát do dvouhry) a na jejich exhibici bych teda klidně šel...
Reagovat
FulnekUltras
Stejně jsem zvědav, kolik jí po návratu naměří decibelů... ;)
Reagovat
FulnekUltras
Jestli Maša přestane takticky hekat, vyhlašujem amnestii...
Reagovat
a.magerova
https://www.youtube.com/watch?v=67F4lJwkF_o

https://www.facebook.com/Federer#
Reagovat
sprchon
Jojo, už to tu bylo. :D Ale dobrý. :)
Reagovat
VlS
A pak nemá bejt chabrus se zádama, víš, jak vod toho rotoru fouká?
Reagovat
smazaný uživatel
http://msport.aktuality.sk/c/207322/real-madrid-podporil-nadala-v-boji-proti-obvineniam-o-dopovani/

http://www.cas.sk/clanok/187300/fuentes-sa-boji-o-zivot-lekar-obvinil-spanielov-z-dopingu/

http://sport.idnes.cz/fuentes-poprve-priznal-ze-nepomahal-pouze-cyklistum-p06-/sporty.aspx?c=A130129_184607_sporty_par
Reagovat
PH94
Zvereeeeeeeeeeeeeeeev!!!
Reagovat
smazaný uživatel
chtěl jsem strhující tiebreak, ale budiž :)
Reagovat
PH94
Ten poslední game byl taky slušně infarktovej :D
Reagovat
Grigor_Murray
Grigymu krize trvá dál, bohužel :,(
Reagovat
Grigor_Murray
Saša chytá nerva :D
Reagovat
Grigor_Murray
Tak se Grigy zase rozhotshotoval, ale ta hra, to je bída :(
Reagovat
aligo
Má Zverev něco s Lisickou? Nebo se na něj šla podívat jen tak a usmívají se na sebe taky jen tak? :D
Reagovat
Grigor_Murray
já si ničeho nevšimnul, ale proč by tam jinak Lisická byla? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Navíc teď dost kolujou fámy o tom, že se rozešla s Pocherem...
Možná už je to i někde potvrtzeny, netuším...;))
Reagovat
Grigor_Murray
A nebo se šla jenom podívat na parťáka z Hopman cupu :D
Reagovat
smazaný uživatel
To je velice pravděpodobné :D
Reagovat
gigin
Reagovat
smazaný uživatel
Kluci asi chtěli stihnout zápas Péra. :D Gratulka. ;) Se Spartou to bude hodně zajímavý.
Reagovat
gigin
Jj, díky venco :D
Reagovat
smazaný uživatel
taky vam gratuluji...ogari...
tak aspon to tam vyhrajte cely:)
Reagovat
Roger_Federer
Tu rozbijem
Reagovat
smazaný uživatel
to doufam, obet byla obrovska;D))))
Reagovat
Roger_Federer
No me je zle jeste od patku.
Reagovat
rod_laver
Sparta železná!
Reagovat
lars
docela by mne zajimalo, co by si Marfusa vybrala
1. trest 1 rok nejdriv by asi hrala Miami 2017
2. trest 4 mesice + prestat hekat < 10 % svych tenis. uderu
aspon by mela 4 mesice cas na odvyknuti hekani
Reagovat
lars
* 2.prestat hekat > 90 %
Reagovat
Krisboy
Utratit!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak co, gigine?! :D To musí být drama. To jsem chtěl zažít v pátek v Brně, ale postavil se proti tomu ten slávistický chuj. :-(
Reagovat
gigin
:-D jo no. Ale melou nás. Ale zase věřím, že to tam nějak spadne :-D
Reagovat
smazaný uživatel
hele kluci, vim ze to zni absurdne, ale nemate neco jako stream;D)))
Reagovat
sprchon
Já myslel, že je to v televizi... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli máš účet na tipáči, tak tam musíš mít za třicet dní vsazených aspoň třicet korun, jinak to tam musíš vložit teď, jestli chceš sledovat. Ale kvalita obrazu je dobrá a je to s komentářem z ČT Sport.
Reagovat
gigin
Vuku na Tipáči, ale to asi nemáš účet, nebo ivysálí České televize, ale to ti asi v Polsku nepůjde, jinak nevím.
Reagovat
smazaný uživatel
mafiany nepodporuji...a pochopitelne s ivysilanim si tak muzu vis co:D)))
...ale ted je to stejne fuk...
Reagovat
sprchon
Ani na tipáči nechoděj streamy, když jsi v zahraničí. Je to jako s ČT. Ale pak jsem zjistil, že na mobilní verzi na mobilu to jde. Ale nic moc jako...
Reagovat
smazaný uživatel
Fakt? Tak to je trapas. To je asi pak jediná soutěž, na kterou nejsou streamy. Divné.
Reagovat
sprchon
Njn, velkej sponzor extraligy... A ty jejich komentátoři, to je taky tragédie. :D
Reagovat
smazaný uživatel
O desíti jdu spat, tak do té doby mohou hrát. :D
Reagovat
Krisboy
Prosím rozlišovat! Hekání z námahy je pochopitelné a omluvitelné. (hekají třeba Djokovič s Nadalem po třech, čtyřech hodinách vražednýho boje - Cheatarenka a sibiřská kráva vřískájí od začátku do konce s jakoukoliv soupeřkou)To, co tyhle dvě předvádějí nemá s hekáním nic společného. To je taktika na hranici fair play s cílem rozhodit soupečku. Big John a Martina mají stoprocentní pravdu!!!!!!
Reagovat
FulnekUltras
plný souhlas
Reagovat
Mr.Pink
neni to zadna taktika k rozhozeni souperky, nechapu, proc tohle neustale nekdo tvrdi
Reagovat
FulnekUltras
za ta léta už by to měl vidět snad každý
Reagovat
Stan_Borowitz
tedy je?
Reagovat
Grigor_Murray
Už by toho ale mohli nechat, Sharapku trest nemine, tak na co kopat do mrtvoly
Reagovat
Krisboy
jseš fakt borec, řekl jsi to správně, jeden z mála, co nemají potřebu těm bulvárním dě....m lízt do análního otvoru. Souhlasím a podepisuji v plném rozsahu!!!!!!!!!
Reagovat
gigin
Holas je fakt borec.
Reagovat
smazaný uživatel
a mozno je to vsetko inak,WTA ide do kopru,tak to potrebovali nejako ozivit,iba za mna-sledujem zensky tenis cim dalej tym menej,posledne 2-3 roky takmer len na informacnej urovni a to ma niekedy dost bavil,este aj ta cinanka skoncila
Reagovat
Jabadu
Přiznám se, že záblesky geniálního Petřina forehandu (v zápase s Kovinic) mixované s rekreačními údery mne dost vyděsily!
Má někdo podobný pocit?
:-)
Reagovat
blixa
Mě už nic nevyděsí :D
Reagovat
VlS
Jo, byla to hrůza.
Reagovat
Haitik
https://vine.co/v/iwB0UIHKM6J

To mě celkem pobavilo.. :DD
Reagovat
EllNino
lol :D :D
Reagovat
gigin
https://mobile.twitter.com/ATPreactions/status/706704149107367940?s=09
Reagovat
Pe3k
Dobrý pokus, ale je to týden stará fotka :p
Reagovat
gigin
Ja vím. Tady to stačí :-D
Reagovat
a.magerova
Hele, Roger nás průběžně informuje, zde aktuálnější věci.... :-))

https://pbs.twimg.com/media/CdN-JQkUsAIVKyp.jpg

https://pbs.twimg.com/media/CdSEd4KUIAAAASM.jpg

https://pbs.twimg.com/media/CdSEd4WUYAIqRqp.jpg
Reagovat
Denis92
Mesacny vypadok a musi absolvovat znova celu kondicnu pripravu.
Reagovat
sprchon
:D
Reagovat
Denis92
Odvtedy uz bol aj na zapase NHL a stihol natocit dalsiu reklamu. Uz nech sa vrati na kurty.
Reagovat
Rogers
Johny, Johny, čekal jsem, že dáš nějakou historku o zkušenostech ze Tvé aktivní éry 1978-92 jako např. ATP+EPO. Vůbec Ti nevěřím, že jsi byl čistý tj. "Mezi slepými jednooký králem". Erythropoetin byl sice zakázaný až od roku 1989, ale ještě v roce 2007 se na něj občas jelo (testy od r. 2000). A to bylo EPO evidentní doping.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jiste, on i nakonec se ten nejvetsi tenisovy milacek tenisove historie Andre Agassi priznal ve sve knize OPEN...ze proste v tom jel taky...;)

Zajimave byly i reakce tenisoveych hvezd...po vydani one zpovedi...

http://www.telegraph.co.uk/sport/tennis/atptour/6467608/How-tennis-world-reacted-to-Andre-Agassis-admission-of-taking-crystal-meth.html
Reagovat
Pe3k
Reagovat
PetaM
Některé jsou fakt celkem k zasmání :D
Reagovat
smazaný uživatel
Konecne poradne video, ktere ukazuje jasne, ze tato problematika je jaksi hlubsiho kalibru...
...a dalo by se to pekne rozsirit...i o nektere, ktere uz aktivne na kurtu nevidame...;) ale take, ktere i vidame;)

Ono nakonec prervavacka Sandry Zahlavove s Vee W. dodnes slusne bavi nektere fans;)
Reagovat
Krisboy
To jo, třeba Serena s VVV ve Wimbledonu, to je fakt parodie. Hnus, hnus, hnus. Fair play pláče.
Reagovat
smazaný uživatel
http://sport.aktualne.cz/hekani-tenistek-bude-minulosti-krik-rozhodci-potrestaji/r~8cd95786c03111e1a442002590604f2e/

pravidlo, které hlasitý řev omezuje, už existuje, ale prakticky se vůbec se nevyužívá

Mezi velké kritiky jekotu patří legendární Martina Navrátilová. Ta považuje takové chování za podvod, protože protihráčka neslyší míček opouštět raketu.
Reagovat
PetaM
"... uvedla ruská kráska, které naměřili při podání jekot o intenzitě zhruba 110 decibelů. Takový zvuk se dá srovnat například se sirénou sanitky."

Jo, když kolem jede sanitka, je mi to strašně nepříjemné ... Zvláštní, že tohle dokáže vyplodit normální člověk ... I když třeba "lehce" zdrogovaný 10 let, ale co už.

Ale v tom článku se píše, že dospělým hráčkám to zakázat nemůžou, protože jsou zvyklé. Musíme si počkat na další generaci hráček, protože ty už nesmí hekat od 4 let, jako ostatní ...
Reagovat
Stan_Borowitz
A tak na meldonium je taky zvyklá a teď se bez něj bude muset obejít...
Reagovat
PetaM
Jestli vůbec bude muset ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Samozřejmě že by to v klidu mohli zakázat i dospělým hráčkám. Ne sice ze dne na den, ale kdyby měly třeba rok, rok a půl na to, se to odnaučit, tak by to jistě zvládly. Jenže zaříznout ty největší hvězdy se nikomu nechce, tak se hledají výmluvy, proč to nejde.

Kromě toho Maria před 10 lety rozhodně nedělala takový kravál jako v současnosti.
Reagovat
LukasH
Tohle by byl velikej problém. Nechci se těch hekajících hráček zastávat, samotnýmu mi to vadí, ale nedovedu si představit, jak by to bylo uplatnitelný. Spoustu hráček začne hekat a řvát při vypjatých situacích nebo když už nemůžou. Třeba Serena dřív řvala pořád a teď jenom někdy. I Petra občas zařve a pokud je to vítěznej míč, tak ještě svůj řev protáhne do vítěznýho "skřeku". A kdo by to všechno posuzoval...soupeřky by si začaly stěžovat záměrně....fakt si to celý nedovedu představit. Jediná cesta je nepodporovat to u těch mladých a to asi dost hapruje, když je někdy pozoruju.:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že kdyby opravdu byl zájem to vyřešit, řešení by se našlo.

A i když si Petra taky občas zařve, srovnávat to s tím, co dělá Maria nebo Vika je celkem úsměvné.
Reagovat
LukasH
Tohle by byl velikej problém. Nechci se těch hekajících hráček zastávat, samotnýmu mi to vadí, ale nedovedu si představit, jak by to bylo uplatnitelný. Spoustu hráček začne hekat a řvát při vypjatých situacích nebo když už nemůžou. Třeba Serena dřív řvala pořád a teď jenom někdy. I Petra občas zařve a pokud je to vítěznej míč, tak ještě svůj řev protáhne do vítěznýho "skřeku". A kdo by to všechno posuzoval...soupeřky by si začaly stěžovat záměrně....fakt si to celý nedovedu představit. Jediná cesta je nepodporovat to u těch mladých a to asi dost hapruje, když je někdy pozoruju.:-)
Reagovat
FulnekUltras
Rozhodčí s citem pro hru by neměl mít problém odlišit záměrný, resp. záměrně měněný řev/hekot od přirozeného a neúmyslného.
Reagovat
Mantra
a proč nehraje na IW, zákaz ještě nemá, to byla teprve legrace, jinak samo, že o tom nevěděla, tak hloupá asi nebude, spíš je problém prostě v tom že vůbec zobe
Reagovat
smazaný uživatel
Zákaz má už od včerejška.
Reagovat
George_Renel
Jen jestli ho četla .-).
Reagovat
Stan_Borowitz
Jestli v té zprávě bylo moc odkazů, tak se v tom mohla snadno ztratit...
Reagovat
George_Renel
Třeba to bylo kratší než 1000 slov :-b.
Reagovat
fera
a nedej bože, aby se musela přihlásit jménem a heslem, pokud to přišlo mailem :))
Reagovat
gigin
Podle mne jí to padalo do spamu. Tím se to celé vysvětlí.
Reagovat
smazaný uživatel
A protože má e-mail na googlu, je to určitě americké spiknutí :-))
Reagovat
VlS
Dobrej koment, kór jestli to bude malými písmeny :-))
Reagovat
Fandina
:-)))
Reagovat
Stan_Borowitz
možná je právě toto cílem toho mezinárodního spiknutí proti Márii (z pozadí řízeného Kalouskem). Ne náhodou je McEnroe z USA, a má tedy blízké vazby na CIA, NSA a vrahy z Wall Street.
Reagovat
VlS
No, Kalousek je jen kurýr, z členství u svobodných zednářů soustavně podezírám úplně jine osobya ani kníže nestojí na vrcholu pyramidy. Jak všichni víme, jedinej Čech, rozhledem, znalostmi a vlivem hodný takové pozice je znám pid pseudonymem Jára Cimrman, kdo se za ním skutečně skrývá je hluboké tajemství, který nevyřešil ani spojený tým CIA a KGB. Dokonce ani agent Frick se nechytá, tak co už?
Reagovat
FulnekUltras
žvaníš z cesty... ;)))
Reagovat
Stan_Borowitz
Ale tak jednou jsem si chtěl zkusit, jaké je to být v tvé kůži...
Reagovat
Jabadu
Je to dobrý nápad, bohužel Maria má ruské občanství. Fakt ale je, že za podobný přestupek letos WADA vosmahla (a dost tvrdě) i jiné sportovce - pochopitelně z Ruska.
Nelze očekávat shovívavost. ... No protože to by nešlo!!
:-)
Reagovat
blixa
WADA ? WADA snad nikoho "vosmahnout" nemůže, ne ? Nebo mi něco uniklo ?
Reagovat
smazaný uživatel
Přímo ne, ale není-li spokojená s verdiktem příslušného sportovního svazu, může se odvolat k CAS.
Reagovat
Jabadu
Děkuji ti, že ses mě zastal, načelníku! ...

Jasně, že to nechci pitvat do detailu, co kdo ... kde ... s kým ... a jakým způsobem ...
Jedno je jisté:
Je to prostě mafie několika velkých zemí - a z východu se tam kromě Číny nikdo jiný nechytá.
:-)
Reagovat
Stan_Borowitz
že jasné je to akorát milovníkům spikleneckých teorií, aby nedošlo k omylu, že je to snad jasné všem nebo většině...
Reagovat
Jabadu
... a nebo tak.
Reagovat
blixa
Hej ! Nějak jsme se domluvili. Tak to laskavě dodržuj !!!
Reagovat
Jabadu
No, no! ... Nezapomínej, že jsem vždy připraven mušketýrsky hájit čest našeho předsedy!
Vopatrně, hombre!
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale tak já mu slíbil, že na něj nebudu reagovat. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Pardon, moje chyba.
Reagovat
VlS
Neuniklo, trestá ITF, WADA i sportovec se mohou v případě nespokojenosti odvolat k arbitráži, která má pislední slovo, ale je to dlouhá cesta.
Reagovat
turista
WADA může osmahnout kohokoliv. Je všemocná.
Reagovat
Stan_Borowitz
kdyby přestala v průběhu zápasu řvát, tak bych jí to prominul s tím, že by napříště už nic nedovoleného nebrala.

Nakonec by se z ní stala fér sportovkyně. Vydělali by na tom tedy všichni, i její fanoušci.
Reagovat
smazaný uživatel
No podle me ten navrh muzu brat jako slusny vtip, i vzhledem k tomu z jakych ust zaznel, ale urcite ne za dobry...;)
Nevim proc by se melo jako kupcit jak nejaky smelinar s digitalkama na ulici.:)
No ja jen doufam, ze k tomuhle nedojde...to bych bral asi jako jeden z nejhorsich momentu v historii tenisu,...

Pokud nechteji rev v tenisu, tak to maji osetrit jinak...ikdyz si myslim, ze pokud by to vyresili nejakymi zvukometry, tak v te siti zvuku by asi skoncilo vic hracu a hracek...nez jen ona...
Reagovat
VlS
Já si nemyslím, že to potřebuje hlukoměry. Normální je u tenisu neřvat a normální ucho normálního rozhodčího na to stačí.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak potom na to staci jen warning, a je to...a nemusi se z toho delat nejaka kovbojka;) Jeden, dva staci, aby si zacaly davat vic bacha...
...ikdyz u nekterych by to asi skoncilo jak u BigMaca...;)))
Bo nekteri hekaji skoro na podobne urovni jak ta Maria rve;D)))
Reagovat
a.magerova
Jasan.

Mně se ten Johnův návrh líbí a ještě by nemusela tolik provozovat ty její zdržovací procedůry... nakonec mně ten její doping štve nejmíň z toho všeho nepovolenýho, co na kurtu předvádí... :-/
Reagovat
VlS
No, tenhle názor bych neodmítal, fakt je, že ten křik mě prostě ruší a vadí a to její modlení u zdi nářků a další zdržování mě bere taky fest.
Reagovat
Stan_Borowitz
ať hraje, ale neřve u toho, nezdržuje a nedopuje...
Reagovat
smazaný uživatel
Jasan...

ale ja se take ptam, kde jsou ti empajrovi, kteri vpohode toho BigMaca vyrazili z kurtu na GS?
Proc tedy nedaji ten vystrazny warning tem hrackam a hracum...a keca se kolem toho vic jak 10 let...nebot jasne, ze nejde jen o Marii, nebot uz to zaclo tou nestastnici Monikou...
Reagovat
a.magerova
https://www.youtube.com/watch?v=KZ2ZMw_yxnY&feature=youtu.be&t=2m3s

Koukni na Nadala, dupne si, že nechce modrou antuku a není, dupne si, že nechce toho a toho rozhodčího a nemá ho.... no prostě tak.... začli mít všichni strach asi..... :-/
Reagovat
janek_da
Ale s hardem mu to dupání zatím nevychází
Reagovat
a.magerova
Hard mu zpomalili, trávu mu zpomalili, jen antuku na TM a OH si zatím nevydupal... takže celkem má slušné dupací schopnosti... :-)))))
Reagovat
blixa
Jsi snad králík Nadale ? Kdyby on nevěděl že není králík. Ale on to ví ....
Reagovat
a.magerova
Taky může být z Moravy a tudíž ví, kde a jak zadupat.... :-P
Reagovat
smazaný uživatel
No a to je podle me spatne...nejen ten cely dopingovy system, kdy zacinam mit dost pochybnosti k tem latkam, na ktere je udelana ta vyjimka...

...ale to, ze tenis neridi tzv. "sudi", ale sami hraci...no a ti empajrovi uz davno podle me ztratili nejaky cit pro hru...prijdou mi obcas jak mechanicke pomerance na stolici...

A nemyslim si, ze to je jen Nadalem, teda...on si dokaze dupnout i Nole...dokonce i ten Roger, ale ten to neudela tak primym zpusobem a na kurtu;) No, ale aspon tzv. netlaci...je to diplomat...

Ja bych klidne vrazil do pravidel tzv. moznost warningu za umyslne ruseni prubehu zapasu,
a na skoleni tech empajru bych vysvetlil, ze proste jak nejaky hrac, hracka prekroci casove limity, warning... jak tam rve na siti pri voleji warning...MTO bych zrusil a zavedl tajm out...takze zadne nekonecne masaze na kurtu, ale kazdy hrac ma dan casovy limit, ktery vyuzije jak potrebuje...

Podle me hraci davno ztratili respekt k tem empajrovym...ale za to si muzou tak trochu i ti empajrovi podle me...a pochopitelne ti, kdo tim ridi...

Mas pravdu, dolary sefe, jak nemas dolary...
...ovsem magerova, je nevim, jestli to chapes, ale nam realne hrozi, ze si budeme lepit ten model v pokojiku a to zrcadlo jaksi nastaveno nikdy uz nebude;)))
Reagovat
Pedronegro
jako fór dobrý, taky bych byl pro, jenže to není jen ona a lepší by bylo systémové řešení v podpoře a donucení empajrů, aby to postihovali, myslím, že bychom se divili, jak rychle by se to všichni odnaučili ...
Reagovat
Stan_Borowitz
tak. Ale když teď padla jedna ikona řevu, tak možná půjde i to, co se dříve zdálo nemožné... uvidíme, co všechno to spustí.
Reagovat
a.magerova
Kéžby kéžby...
Reagovat
smazaný uživatel
Tenisový bouřlivák McEnroe připomněl vlastní příhodu z Australian Open 1990, kdy byl vyloučen ze zápasu, protože si nevšiml, že se v pravidlech snížil počet varování ze čtyř na tři.

Jen pro pripomenuti:)))
https://www.youtube.com/watch?v=-_2rjocv-Jo

Tak Johne, pokud si byl rad, ze jsi mel fandy, kteri i prez to, ze ses choval jako prase k souperum, lajnovym, empajrum,,,, stali za tebou, a snazili se te podporovat, a casto ti drzeli i palce, abys zaplatil mene na pokutach, nez si vydelas za turnaj...proste aby ses polepsil..;D)
...tak nevim proc davat Marii ultimatum s hekanim;))) Mozna to nech na ITF...
...ikdyz si myslim, ze spis uz skoncila...a tva myslenka nebude mit uz zadny vliv na konecny verdikt.
Reagovat
Krisboy
Mac byl magor, vo tom žádná. Ale zároveň tenisovej génius, toho s tou vřískající vopicí srovnávat fakt nechceš, nebo jo?
Reagovat
smazaný uživatel
Nevíte kdy se má rozhodnout o výši trestu?
Reagovat
smazaný uživatel
Prý až v květnu. První slyšení je 23. března.
Reagovat
pepin
Napsal to dobře, jen zapomněl dodat, že dělá z lidí blbce, ale to se o ní jako "sportovkyni" ví dávno.
Reagovat
smazaný uživatel
Další morální autorita se vyjádřila. :D S tím hekáním to asi okoukal z diskusí na idnesu...
Reagovat
smazaný uživatel
Hekání je prasárna.
Reagovat
rib
všichni vědí (a trenéři zejména), proč hráč systematicky na kurtu heká. V tomto případě by se spíš mělo říci "řve". A je jisté, že to není hekání z úsilí dávané do úderu. A Monty, ty jsi inteligentní diskutér, tak to asi víš také...
Reagovat
Mr.Pink
Hracky hekaji kvuli spravnemu dychani a ne aby narusili koncentraci souperky.
Reagovat
FulnekUltras
;)))))))))
Reagovat
Mr.Pink
tak smich je zdravy, tak proc ne :)
Reagovat
Stan_Borowitz
No budiž, kvůli tomu hekají, ale proč některé řvou?
Reagovat
smazaný uživatel
Potrefená husa... :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist