Murray: Berete-li léky na zvýšení výkonu, musíte být suspendováni

11. 3. 2016, 12:55
Aktuality 116
Andy Murray odsoudil Marii Šarapovovou za užívání léku meldonium. A to za předpokladu, že látka je i není na seznamu zakázaných. Také ho překvapilo rozhodnutí firmy Head, která chce s Ruskou prodloužit smlouvu.
Profily hráčů
Andy Murray

Maria Šarapovová v pondělí oznámila, že měla pozitivní test na meldonium, které je na seznamu zakázaných látek od 1. ledna 2016. Užívala ho prý už 10 let kvůli nedostatku hořčíku, nepravidelnému srdečnímu tepu a jako prevenci proti cukrovce.

Ale udělala velkou chybu, když si prý aktualizovanou černou listinu nepřečetla, meldonium užívala dál a hned na svém prvním (a taky jediném) letošním turnaji byla přistižena. O
d 12. března má pozastavenou činnost a ITF jedná o výši trestu. Ruska může dostat až čtyřletý distanc.

Větší část fanoušků i některé tenisové legendy vyjádřily bývalé světové jedničce podporu a věří, že nedopovala záměrně. Do skupiny zastánců osmadvacetileté Rusky však rozhodně nepatří její britský vrstevník Andy Murray. Druhý hráč světa si myslí, že užívat meldonium a podobné látky jen proto, že nejsou mezi zakázanými, je špatné.

"Myslím, že užívání léků na předpis, které nejsou nutné, nicméně jsou legální, je špatné. To je jednoduše špatně... Berete-li lék na předpis a neužíváte ho na to, k čemu je určen, tak si pomáháte ke zvýšení výkonu. A to není správné," prohlásil Murray před startem turnaje v Indian Wells.

"Rozhodnutí o výši trestu není na mě, ale pokud berete léky na zvýšení výkonu a neprojdete dopingovou kontrolou, musíte být suspendováni," řekl nekompromisně Murray, který je dlouholetým zastáncem zpřísnění dopingových kontrol.

Murray: Rozhodnutí Head nechápu
Dvojnásobný grandslamový vítěz a majitel zlaté olympijské medaile také zpochybuje tvrzení, že všichni přistižení sportovci užívali meldonium, které se předepisuje hlavně na léčbu anginy pectoris, pouze z lékařských důvodů.

"Látka je na seznamu zakázaných teprve od 1. ledna a četl jsem, že pozitivní test na ní mělo už 55 sportovců. Já prostě nevěřím, že tolik vrcholových sportovců v různých sportech má problémy se srdcem," je Murray rozladěn situací kolem meldonia.

Šarapovová už začala přicházet o velké sponzory v čele se společnostmi Nike a Porsche. Ale například firma Head se za ní postavila a její představitelé prohlásili, že s ní plánují prodloužit smlouvu. A to se Murraymu, který hraje také s raketami Head, nelíbí.

"Myslím, že je to velmi zvláštní postoj vzhledem k tomu všemu, co se v posledních dnech stalo. Nevím, co víc k tomu říct, ale není to nic, čemu věřím," řekl Murray. "Podle mě je teď potřeba držet se faktů a počkat si na více informací, než udělají rozhodnutí s prodloužením smlouvy. Osobně bych takhle nereagoval."

Murraymu, který se před měsícem stal otcem, se nelíbil ani způsob, jakým Šarapovová o situaci informovala. "Zdá se mi to podivné, když vám o takové události poví sám hráč. Podle mě by bylo lepší, kdyby ta zpráva přišla z míst, která o tom informovat mají. Myslím, že si to Maria celé velmi dobře připravila," dodal Skot.

TÉMA: Maria Šarapovová a meldonium
Maria Šarapovová 7. 3.

Šarapovová: Měla jsem pozitivní test na meldonium

7. 3.

S dopingem se v tenise zapletli i Korda, Strýcová či Hingisová

Jevgenij Kafelnikov 7. 3.

Šarapovová musí podle Kafelnikova nést následky. Navrátilová se Rusky zastává

Maria Šarapovová 8. 3.

Šarapovová přišla o velké sponzory. Končí s ní Nike, Porsche a TAG Heuer

lék meldonium 8. 3.

Meldonium sportovní výkon nezlepšuje, tvrdí jeho tvůrce i český lékárník

Maria Šarapovová 9. 3.

Serena: Maria svým přiznáním ukázala kuráž a srdce

Maria Šarapovová 10. 3.

Šarapovovou těší podpora fanoušků

Maria Šarapovová 10. 3.

Head Šarapovovou nezavrhl, bude jí věrný i po dopingovém odhalení

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

116
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
vyjadreni a asi i pocity Andyho mi nejsou nijak cizi, ale pri jasne deklarovanem pozadavku, ze si nekdo mohl "pockat" mi prijde vhodne a docela sikovne si "pockat" take.. ;-) A mimochodem, 55 sportovcu je jiste velke cislo, ale nevim, zda tak "velke" vzhledem k celkovemu poctu lidi ve svetovem sportu - z ruznych odvetvi, ruzneho veku, na ruznych urovnich - aby nemohli mit zdravotni problem.
Reagovat
Meceon
jinak meldonium údajně výkonnost nezvyšuje...ted bych se zaměřil na francouzské biatlonistky...například bescond...
Reagovat
Meceon
od doby,co hraje murray nemám rád květák...
Reagovat
smazaný uživatel
Neví někdo, jestli je slivovice na aktualizovaném seznamu nepovolených látek? Já ten mail od WADA nečetl a už jsem ho neuváženě smazal.
Reagovat
Fandina
Až odevzdáš vzorek, tak se to dozvíš. Neboj.
Reagovat
smazaný uživatel
Zeptej se Marie, ta ho teď bude umět vyjmenovat zpaměti. ;-))
Reagovat
sprchon
Nebo dostane doživotní zákaz a nějakej seznam jí bude ukradenej.
Reagovat
Pe3k
Reagovat
Grigor_Murray
Krásný video
Reagovat
Pe3k
No vidíš a Tomasinho to ani neocení :(
Reagovat
Grigor_Murray
Tak třeba to jen nechce komentovat, ale líbí se mu to :) , to se musí líbit všem co mají rádi Andyho aspon trošku
Reagovat
a.magerova
Šak tu není, až tu bude, jistě ocení.... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Vole, co myslíš, že tu sedím 24/7? :D Nejsem takový psycho. Dneska jsem tu po sto letech vlezl do článku, když byl o Andym :D
Reagovat
a.magerova
Tož nefrflej a oceňuj.... jinak příště nic nebude.... :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Musel jsem se podívat. No na můj vkus moc obrázků a málo tenisu, mám radši, když je to aspoň půl na půl, ale spíš tenis s příběhem, tohle mě neuchvátilo.
Reagovat
Pe3k
Já hlavně oceňuji, že se vůbec někdo namáhá dělat video s Můrou :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak právě proto bych dal více tenisu, protože koukat na něj mě nebaví :D Za to tenisových parád on zahrává prostě dost.
Reagovat
Holahej
Zajímavé, letos chytili a suspendovali ruského rychlobruslaře /21 roků/, mistra světa, také za meldonium, jeho trenér řekl, ... už je to skoro rok, co to přestal užívat, to by naznačovalo, že to zůstává dlouho v organismu...a napovídá to tomu, že jak se podivovalo, jak je možné, že tým Marie mohl přehlédnout ?lék? zakázaný od 2016...., ona to svedla na omyl, ale mohla to přestat 2016 brát, zvlášť, když bylo AO, ale projevilo se to dlouhodobé užívání v minulosti..., i když se v posledních letech mluvilo o tom, že řada sportovců si pomáhá touto látkou....a antidopingové organizace se snažili docílit zakázání....a dnes se již mluví o chycení cca 60 sportovců....rychlobruslení, atletika, biatlon...
Reagovat
FulnekUltras
Přesně pro tuto svou dlouhou setrvačnost v organismu bylo také meldonium vybráno coby ideální "důkazní" prostředek k "dopingové" likvidaci ruských sportovců před LOH. Je vysoce pravděpodobné, že ve skutečnosti se i u Maši na AO jednalo pouze o zbytkový podíl ještě z předchozího kalendářního roku.
Reagovat
a.magerova
No ale proč to neřekla na tiskovce, že je to zbytkáč z loňska, kdy se ještě smělo, proč ta trapnost s neotevřením přílohy mailu? Takhle to totiž vypadá, že si šlehla těsně před zápasem se Serenou.... :-/
Reagovat
FulnekUltras
Však samozřejmě - čf AO byla vlastně první kontrola Marie po novém roce. Zřejmě s celým marketingově-psychologickým týmem předem připravenou tiskovku teď v LA ovšem příliš nezvládla. Možná to opravdu chtělo ještě konzultaci s lékařem a právníkem, co vlastně bude vhodné říct. Děsnej svět... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Naopak je vysoce pravděpodobné, že si to vzala záměrně. Kdyby to bylo tak, jak říkáš, neměla by potřebu si vymýšlet historku s přehlédnutým e-mailem. A neuváděla by ho během testu na formulář jako lék, který právě užívá, máme-li věřit jejímu právníkovi, že ho tam uvedla.
Reagovat
smazaný uživatel
*Že si to na letošním AO vzala záměrně.

Navíc výmluva "je to zbytkáč" je takové celkem klišé.
Reagovat
FulnekUltras
Viz výše - myslím, že všichni z MŠ týmu se do toho předem zrežírovaného obsahu tiskovky pěkně zamotali...ale skutečnost lze z podobných případů pořád ještě odvodit bez ohledu na to, co Maša vlastně v LA odříkávala jako nastudovanou roli...
Reagovat
smazaný uživatel
Lze z toho odvodit to, že Maruš na tiskovce lhala jako když tiskne.
Reagovat
FulnekUltras
Upřímnost v těchto věcech a na této úrovni očekávat bohužel nelze. Skutečnou míru možného dopingového provinění Maši to ale nijak zásadně nemění.
Reagovat
tito
Ten počet je zarážející. Nabízí se různá vysvětlení:
1) Nikdo z těch desítek sportovců nečetl email a jsou obklopeni diletanty
2) Všichni riskovali svou sportovní kariéru proto, že se zrovna odehrával největší závod(turnaj) jejich života
3) Účinná látka se uvolňuje z tkání ještě mnoho měsíců po posledním požití
Pokud se jedná o bod 3, tak stojí za úvahu, zda by neměla WADA zohledňovat po určité období naměřenou hodnotu, nikoliv jen průkaz látky v organismu. Byl by to precedens, ale pochopitelný vzhledem k tomu, že lék tolerovali 10 let. Očekávaně s tím nemohla největší celebrita dané aféry vylézt na tiskovce.
Co s tím, milý Watsone?
Reagovat
brixner
To je jediné správné rozhodnutí!
Jestli Mashu nevyloučí, přestávám sledovat WTA!
S tím si fakt neradno zahrávat!
Reagovat
Haitik
Ty jo, už jsem se lekl, že ti něco je.. Dneska teprve poprvé "VYLOUČIT".. :D
Reagovat
brixner
No jo...Snažím se hledat jiné cesty uvažování, prostě být objektivní.
Ale ať se na to dívám jakkoli, pořád mi vychází to jediné správné a spravedlivé:
VYLOUČIT!!
Reagovat
a.magerova
Doufám, že nejsi učitel?!!!
Reagovat
brixner
Aj Těba bysom vylúčil! Veď niesi vobec objektivná, čož je mi ľůto, Ty, taká sportovkyňa...
Reagovat
blixa
On je zaměstnaný jako vylučovatel. Otázkou je, čeho .... :D
Reagovat
brixner
Všetkých bysom vylůčil!
Veď něje fér hráť a bráť drogi, nie?
Toto sa niesmí robiť ani vo športě!
VYLŮČIŤ!!!
Reagovat
a.magerova
Bože.... kroužek a háček ve slovenčine ?!!

VYLÚČIŤ !!!

https://www.youtube.com/watch?v=OH4i9oZWbzY
Reagovat
blixa
Vylučuje se ale briskně, brixner jeden .... ;-)
Reagovat
turista
Murrayho, Nadalova, Berdychova a Kafelnikovova prohlášení jsou farizejská. Šarapovová udělala chybu, ale přikládání polínek na její hranici jsou často za hranicí vkusu.
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych neřekl nic farizejského :-)
Reagovat
FulnekUltras
tak proč si zcela bez rizika trochu nezamoralizovat na účet volané, nazvat pár věcí plně očekávanými jmény - a neztratit se s rezavými mimikry kdesi hluboko ve stádu hyen, které se na můj vkus už poněkud nechutně rozrůstá.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak s tou Headkou je to dost dobry;)

Jinak bez nejakeho prekvapeni, tohle tvrdi stale... (Marie, neMarie)
...prekvapive je pro me jen poradi vypovedi...horlivce Nadala jsem cekal na zacatku, ale pak jsem spis ocekaval Fedexe, potom No1eho a Muru spis nekde na konci...

Jinak obecne Murovci me celkem bavi:)
Matka Andyho mela celkem taky slusnou prupovidku, takova slusna skotska ironie;D)

Jinak se tesim na No1eho jak se s tim popasuje. Uvidime, zda se bude moci Marie o neho oprit, nebo spis ne;)

Zato u Fedexe se da predpokladat nejaka ta volne vlozena veta o hezkem vztahu k Wilsonce;)

U me Mura za tu Headku +100;)
Reagovat
a.magerova
Roger je logický.... ten je teď na marodce, takže nemusí na žádnou tiskovku před začátkem turnaje chodit, tudíž nemusí na dané téma odpovídat.... před antukovou sezónou už bude vědět víc, tudíž i líp odpovídat.... :-)))

Nole prý už se kdesi vyjádřil na podporu Máši, ale nevím přesně jak.

Ono je to těžko, když se ostatních na to novináři ptaj, tak prostě něco říct musí... :-/
Reagovat
Haitik
Jj, Nole už se o Mashe vyjádřil.. :-)
https://www.youtube.com/watch?v=2Vg-d8qdAAc
Reagovat
smazaný uživatel
zdá se, že už se před stihnul lehce obveselit nějakým nápojem mladistvým zakázaným :)
Reagovat
Nola
Nole neholduje alkoholu, je to profik, sem, tam si dopraje poharik vinka...
Reagovat
FulnekUltras
gdyž je nejaká příležitosť, tož si dá... ;)
Reagovat
a.magerova
Taky jsem slyšela.
Reagovat
Pedronegro
no, postoj zdánlivě správný, ale že rozhodnutí Head nechápe, neměl říkat, buď je to pokrytectví nebo to svědčí o chabém obchodním duchu, kromě toho Head mazaně neřekli, jaká ta smlouva bude, pochybuji, že na 10 mega za každý rok distance :)
Reagovat
vrabejka
Arogant opět potvrzuje tímto tvrzením proč je jeden z nejen oblíbenějším hráčem na okruhu.
Reagovat
Kozoroh
https://en.wikipedia.org/wiki/2016_BNP_Paribas_Open_%E2%80%93_Men%27s_Doubles

1. kolo debla v IW nabídne zajímavé zápasy, neboť startuje neobvykle velké množství hráčů TOP 20 v čele s Andym, který společně s krajanem Flemingem bude bojovat o postup do 2. kola s Isnerem a Raoničem. Dalším pozoruhodným duelem bude souboj bratrů Bryanových s Nadalem a Verdaskem.
Reagovat
gigin
http://www.menstennisforums.com/2-general-messages/769689-bruno-agostinelli-killed-motorcycle-crash-28-a.html
Reagovat
a.magerova
http://sport.aktualne.cz/wada-uz-nachytala-pres-60-pozitivnich-sportovcu-s-meldoniume/r~50b8f59ee79311e59c4a002590604f2e/
Reagovat
kada.tom
Hmm. Nechce se mi věřit, že to je náhodě těch 60 sportovců a nechce se mi věřit, že by byli všichni tak moc naivní a mysleli si, že s tím nic odpovědné orgány neudělají. Začíná to nabírat docela zajímavé obrysy tahle kauza.
Reagovat
misa
Antidopingový svět tentokrát přechytračil ten dopingový.
Reagovat
FulnekUltras
tím, že si z něj vytáhl jen to, na co ještě právě tak stačí...
Reagovat
Ravik
Já taky, ale že to s tebou podepsali květáku. Aby si nezačal hrát s Artiskou ...být boss Headu, tak se mni to tvoje prohlášení, ale vůbec nelíbí a osobní antipatie v tom nehraje vůbec roli, vůbec ...
Reagovat
rod_laver
Tak Andy zrovna byznysovým myšlením nikdy neoplýval...
Reagovat
tmora
To není skot, ale buran..
Reagovat
Nola
trebars nie je odkazany na Head, ma dostatok domacich sponzorov, povod je rozdielovy faktor, kedy si mozes dovolit kopnut, a kedy je lepsie drzat jazyk
Reagovat
smazaný uživatel
ahojte, potřeboval bych od Vás radu. Máte někdo nějaké dobré internetové stránky nebo lepší zdroje k získání vstupenek na French Open. Zkoušel jsem různé cestovky(czechsporttravel) poté jsem čekal na oficiálních stránkách Roland Garros ,ale ty vstupenky mi příjdou strašně drahé. POhybují se nejlevnější za 5990 kurt Phillip Chartier 2. kolo..Pomůžete mi prosíím. Budu moc rád.
Reagovat
Hector21
takhle drahé jsou jen package, normální vstupenky jsou podstatně levnější
vstupenky jsou na jméno, takže jiné stránky fakt nee
Reagovat
smazaný uživatel
Jo dobře tak ,kde mám prosím hledat.
Reagovat
Hector21
vše je na ofiko stránkách včetně podrobného objednávání

https://tickets.rolandgarros.com/en/public/packages-and-prices/simple-ticket
Reagovat
smazaný uživatel
JOjo na to koukám,ale jsou to šílené ceny jeden den třeba 605 euro.
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych potřeboval nejlépe Phillip Chartier 25.5 a 26.5 + vedlejší kurty.
Reagovat
Hector21
to pořád koukáš na ty package...
normální vstupenky jsou 70-30 Eur

na vedlejší kurty je to 30 eur
Reagovat
smazaný uživatel
To,ale mi nejde koupit nebo na to kliknout nechápu.
Reagovat
Hector21
pro širokou veřejnost je zahájeno od 23.3.
Reagovat
smazaný uživatel
ahááá tak to dííky. Takže 23.3. začíná předprodej těchto vstupenek jo? Který se pohybují kolem 50 euro atd. Ty už jsi byl třeba na Roland Garros? Tak snad se mi to podaří koupit za co nejnižší cenu.
Reagovat
Hector21
jj jezdím posledních pár let
koupím si online vstupenky a pak hotel+dopravu
ještě je možnost potom kupovat/prodávat vstupenky na viagogo za pořizovací cenu...
například jsem takhle několikrát sehnal vstupenky na hlavní kurty na zápasy, které jsem chtěl vidět

od 23.3. jdou do prodeje za ceny, které jsou uvedeny - když rozklikneš "single tickets" tak tam uvidíš tyto - buď připraven na to, že to bude velký boj o lístky a dlouhou dobu strávíš u internetu ve frontě, nicméně jsem vždy pořídil, co jsem chtěl :)
Reagovat
smazaný uživatel
Děkuji moc za info. Psal jsem ti zprávu.
Reagovat
smazaný uživatel
Opět zpráva :)
Reagovat
George_Renel
To by mě zajímala ta většinová podpora kolegů vyjádřená procentuálně. Takhle je to jenom jakési klišé.
Já místo podpory všude čtu jen překvapení, rozpaky, dpufání, že jde o omyl. Žádné jednoznačné "Baníčku my jsme s tebou, neopusťme tě" nikde nevidím. Ani se nedivím, odráží to jen její přezíravé postoje. Víte jak se to říká o tom stoupání na vrchol a pádech do hlubin a potkávání lidí při těch cestách....
Reagovat
gigin
Banik pyčo.
Reagovat
smazaný uživatel
V téhle kauze je informační bordel, taky mám problém brát vážně vyjádření některých Mariiných kolegů. Do jaké míry vůbec vědí, jak meldonium působí, to by mě překvapilo, kdyby ho teď začali nějak pečlivě studovat nebo ho dobře znali už dříve. Taky co odborník, to jinej názor a jde o to, koho si dotyčný novinář zrovna vybere. Pozastavil jsem se u vyjádření Nadala, jestli to tak tršoku nebude že potrefená husa nejvíc kejhá, zrovna jemu tu naprostou čistotu nevěřím, ta poslední léta působí docela podezřele.
Reagovat
smazaný uživatel
Právo vyjádřit názor má každý, ale souhlasím, že od Nadala (prominentního klienta dopingové legendy dr. Fuentese) to působí docela směšně. S tím co řekl Andy víceméně souhlasím.
Reagovat
Alois_Mlok
Zobali vrabci zobali...
Reagovat
Alois_Mlok
meldoniové obaly
Reagovat
Hector21
anebo nandrolon jako svého času Rusedski
Reagovat
Alois_Mlok
Nebo Korda.
Reagovat
blixa
A co mají vrabci dělat ? Když nebudou zobat, umřou hlady. Co zobeš ty ? ;-)
Reagovat
Andrew89
Raději nic neříkej prosím :D

Nechápu, že má zapotřebí to komentovat. Jasný, řeknu to normálně, ale nepřidávám kydy typu nechápu Head a že to neměla oznamovat sama mě dorazilo:DDD hlupák no...
Reagovat
smazaný uživatel
:D Jojo, s nickem Andrew to vyznívá hodně komicky. Škoda, že tyhle komentáře nemají logiku. Když dostanu otázku, odpovím. Hrčái nechodí sami za novináři a nezačnou mluvit o čem chcou. Náhodou to řekl dobře, tohle prostě smrdí a já bych kritizoval oba extrémy, jak Head, tak Nike třeba, mají počkat.
Reagovat
a.magerova
Proč by Head čekal?!
Má teď na několik týdnů zajištěnou celosvětovou reklamu ZADARA, byli by sami proti sobě, ti teď mají dost práce se zvýšeným prodejem.... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
To by měl i bez toho, aby se vyjadřoval. Takhle může to jejich stanovisko brzo vyznít komicky.
Reagovat
a.magerova
Neměl, takhle si šplhl u Mášiných fanoušků a obdivovatelů a těch je neurekom... :-))
Reagovat
smazaný uživatel
To je fakt, ale jak říkám, brzo budou za komiky. Ale co, udělají novou reklamu s Nolem a zas vydělají.
Reagovat
a.magerova
Kšeft je kšeft a každá reklama ZADARA navíc je dobrá.... co bude pak se bude rozhodovat až pak.
Reagovat
George_Renel
Víš že Anfy není zrovna mým idolem. Ale tentokrát mě překvapil. Do značené míry vyjadřuje to, co píšu již od začátku aféry, protože jsem nepodlehl sentimentu TK Šaraovové.
Reagovat
Stan_Borowitz
teď jsi se pro některé na TP zařadil mezi lidskou spodinu, odpad, 3,14če, slepou ovci nebo přímo účastníka spiknutí...

Ale předpokládám, že tě to nebude nějak extra budit ze spaní.
Reagovat
blixa
Já bych ho vyloučil. Bez milosti. Přísnost muší bejt ! ;-)
Reagovat
a.magerova
Srandičky srandičky, ale zrovna s Tebou si ho mohou ostatní splést a budeš se teprve divit... :-P
Reagovat
blixa
Se mnou ??? Andyho ? Děvče, to asi věru těžko, Andy je mladý chlapec, ne stařec na hrobem, to si nespleteš :D Ale divit se můžu ... divím se nakonec pořád ... :D
Reagovat
a.magerova
Jéééžiš... néééé s Andym, ale s místním nickem brixner....

http://www.photopinups.org/wp-content/uploads/2013/04/double_facepalm1.png
Reagovat
blixa
:D Jo brixle v pixle ? :D No to snad taky ne, i když mě s tím nickem sere, ale snad ještě lidi umí čist ;-)
Reagovat
a.magerova
No číst jo, ale pamatovat si nemusí... a příště uvidí v nicku počáteční písmeno malé b a pak v nicku ještě obsaženo písmenko x a i to počáteční souznění vašich nicků.... jednoduše a prostě - nebudeš TO tu mít jednoduché.... :-P
Reagovat
janek_da
:)))
Reagovat
blixa
Tož si změním nick na "jouda". To bude jednak více odpovídat kvalitám příspěvků a jednak to nikdo nesplete :-P
Reagovat
a.magerova
No jo ale..... jsem si na Tebe dělala zálusk..... jouda.... no nevím nevím jestli má vášeň nepohasne.... :-/
Reagovat
blixa
No zatím si nás nepletou, tak klídek ;-) :D
Reagovat
tommr
když si ale změníš nick na jouda tak zase nikdo nebude vědět, že se jedná o blixu. Nick jouda blixa by to asi všechno vyřešil ... :)
Reagovat
a.magerova
Reagovat
Fandina
néééééééééééé já smíchy nemůžu :-)))))))))))
Reagovat
blixa
Tssssss, polopatické a ukecané ! :D
Reagovat
spaniel
U mě stoupl :)
Reagovat
kada.tom
No, i já po tiskovce Sharapovovou dost hájil, byŤ rozhodně nejsem nijaký velký fanoušek její hry i osoby. Je ale fakt, že problém s meldoniem se ukazuje u více a více sportovců a většina je ze zemí bývalého východního bloku, hlavně z Ruska. Nechci z toho dělat žádný závěry, ale je fakt, že to začíná být více či méně podezřelé a Andy má asi pravdu v tom, že tolik sportovců se srdečními problémy nebude, jeden, dva ano, ale padesátpět? To asi opravdu ne.
Reagovat
smazaný uživatel
Ta kauza má zajímavý vývoj. První noc a den po konferenci byla Máša vykreslována jako oběť, někteří ji za to přiznání div neprohlásili za svatou, a den po dni se miska vah obrací postupně proti Rusce.
Reagovat
a.magerova
Tak logicky.... první okamžiky všichni prožívali podle scénáře Máši... teď se zjišťuje, že v něm měla trhliny.... viz to, že si nepřečetla jeden mail pár dní před 1.1.2016.... a ono to bylo 5 mailů v průběhu celého prosince plus říjen listopad - švitoření o tom, že to bude platit...

Ale stejně furt zůstává záhadou, proč to zveřejnila první Máša...

Murraymu se nelíbil ani způsob, kterým Šarapovová o svém dopingovém provinění informovala. "Přijde mi to celé divné, když vám o takové události poví sám hráč. Myslím, že by bylo lepší, kdyby ta zpráva přišla od pověřených instancí. Maria si to celé velmi dobře připravila," podělil se Murray o své dojmy.
Reagovat
smazaný uživatel
Žádná záhada to není. Naopak to vyznívá logicky, Máša to mohla vylíčit po svém a a dle reakcí se jí to také velmi dobře povedlo. Dobrý tah. Kdyby to jako první zveřejnila nějaká ofiko instituce, byl by na adresu Rusky daleko větší flame.
Reagovat
a.magerova
Souhlasím, prostě kdo dřív přijde ten má dřív pravdu a všichni ostatní už jen musí tu svou pracně dokazovat... o to víc si myslím, že někde něco smrdí.... buď Máša něco tají nebo ji někdo chtěl vydírat, tak tomu tímto chtěla zabránit.... ovšem o tom, že lhala o jednom mailu místo aby přiznala pět se jaksi pochybovat nedá.... leda by jí fakt úmyslně poslali jen jeden mail, ale zase zákulisní info mluví o tom, že už se to řešilo v září a že by ani tadyma k ní info neproteklo... je dost zvláštní.... :-/
Reagovat
smazaný uživatel
+1
Reagovat
janek_da
i kdybych nesouhlasil, tak za nealibistické řeči, co mají hlavu a patu
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, tak on Andy z cesty mluví málokdy, narozdíld od chování na kurtu občas.
Reagovat
misa
"Látka je na seznamu zakázaných teprve od 1. ledna a četl jsem, že pozitivní test na ní mělo už 55 sportovců. Já prostě nevěřím, že tolik vrcholových sportovců v různých sportech má problémy se srdcem," je Murray rozladěn situací kolem meldonia.

Přesně tak, tohle nepůjde jen tak odbýt pár měsíci, postupně se ke kritice přidávají další tenisté. WADA prý chce na výši trestu taky dohlédnout. Je už jiná doba... Čekám minimálně rok.
Reagovat
aligo
A hlavně je většina z Ruska a to taky o něčem vypovídá
Reagovat
VlS
Jestli je pravda, že to dávali vojákům v Afghanistánu pro zlepšení výkonnosti a vytrvalosti ve velkých nadmořských výškách, tak to bylo dobře klinicky otestováno včetně vedlejších účinků a asi není problém si představit, jak to dál od armády dál ke sportu fungovalo. V době Afghánského ruského angažmá ještě před Gorbačovem sport na repre úrovni byl až na výjimky součástí armády, včetně sportovců, trenérů a sportovních lékařů.
Dalo by se usoudit, že přípravek podporuje distribuci kyslíku a jiných látek i v nepříznivých podmínkách nemoci, velkých nadmořských výšek a velkého zatížení a pak by to doping nesporně byl.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist