Nadal se generálky na sezonu nezúčastní. Do Abú Dhabí ho nepustí bolest kolena

23. 12. 2017, 08:37
Aktuality 13
Rafael Nadal se odhlásil z 10. ročníku prestižní exhibice v Abú Dhabí, kterou v minulosti čtyřikrát ovládl. První hráč světa se omluvil kvůli zhoršeným bolestem kolena a je nejisté, zda stihne první turnaj sezony 2018 v Brisbane. V Abú Dhabí ho nahradí jeho krajan Roberto Bautista Agut.
Rafael Nadal

Jak už jsme informovali včera, Rafael Nadal byl začátkem týdne kvůli zhoršeným bolestem kolena na testech na klinice v Barceloně a zrušil pětidenní blok tréninků s Joaaem Sousou.

A zranění světové jedničce nekomplikuje jen přípravu na novou sezonu. Donucen byl vzdát se i startu na prestižní exhibici v Abú Dhabí, kde měl 29. a 30. prosince absolvovat generálku na novou sezonu.

"Moc mě mrzí a jsem zklamaný z oznámení, že letos nebudu moct hrát na. Byl by to můj již devátý start na oblíbeném turnaji, který označuju za začátek sezony," oznámil Nadal. "Rok 2017 byl náročný a já musím upravit svůj kalendář, abych byl připravený. Z tohoto důvodu bohužel musím oznámit, že tentokrát v Abú Dhabí hrát nebudu."

Exhibici v Abú Dhabí, jejíž vítěz získá odměnu 250.000 dolarů, čeká jubilejní 10. ročník a šampion z let 2010, 2011, 2016 a 2017 Nadal na ní bude chybět teprve podruhé. Rovněž v roce 2013 nehrál kvůli zranění kolena, tehdy však na levé noze.


Sezonu 2018 by měl jednatřicetiletý Španěl odstartovat první lednový týden v Brisbane, kde letos debutoval a ve čtvrtfinále prohrál s Miloem Raonicem. Pak by se měl představit na jednodenní exhibici Fast4 v Sydney a od 15. ledna šestnáctinásobného grandslamového šampiona čeká obhajoba 1200 bodů za finále na Australian Open, na němž letos prohrál s Rogerem Federerem. V žebříčku má před druhým Švýcarem náskok 1040 bodů.

Abú Dhabí letos přichází o hvězdy
Na Mubadala World Tennis Championship v Abú Dhabí startuje pokaždé šest hráčů a většina z nich bývá z Top 10. Letos však pořadatelům zbyla jediná velká hvězda Srb Novak Djokovič a dva hráči elitní desítky Dominic Thiem a Pablo Carreño-Busta.

Nadal je totiž již třetí hvězdou, která se pořadatelům během pár dnů omluvila. Do Spojených arabských emirátů letos nedorazí ani Švýcar Stan Wawrinka a Kanaďan Milos Raonic.

Nadala v soutěži nahradí jeho krajan Roberto Bautista, který se 29. prosince dočká svého debutu. Stejně jako jeho semifinálový soupeř, který vzejde z duelu Kevin Anderson - Carreño-Busta.

 

• EXHIBICE ABÚ DHABÍ 2017 •
program turnaje (28. - 30. 12. 2017)
čtvrtek 28. prosince
14:00 Anderson (JAR) - Carreño-Busta (Šp.)
16:00 Thiem (Rak.) - Rubljov (Rus.)
pátek 29. prosince
11:30 zápas o 5. místo
14:00 Bautista (Šp.) - Anderson/Carreño-Busta (1. semifinále)
16:00 Djokovič (Srb.) - Thiem/Rubljov (2. semifinále)
sobota 30. prosince
14:00 zápas o 3. místo
16:00 finále
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

13
Přidat komentář
Nola
po Stanovi a Milosovi aj Rafa? to vyzera znovu na lazaret.... kde su tie casy, kedy sme sledovali suboj titanov skoro na kazdom turnaji, B4 boli to hraci z inej galaxie, mimozemstania, az dnes si uvedomujem a ocenujem ich neohrozitelnu nadvladu nad zbytkom bojoveho pola, "pesiaci" nemali sancu na ziadnom turnaji, kde tito neohrozitelni bojovnici bojovali..... slzicka .... dnesni mladici vyhraju 1 turnaj behom pol roka a potom je to bieda.....
Reagovat
Mayo
Píšeš veľa a múdro.
Reagovat
janek_da
Promiň Nolo, ale B4 jsou úplně jiní hráči

B4 jsou bombarďáci - Big John, Berdych, Berlocq, pak se nedovedem shodnout na tom spojovniku (Baghdatis, Belluci, Bhambri, ty bys byl možná pro Bautistu)

viz první historická zmínka o B4
http://www.tenisportal.cz/zpravy/wawrinka-se-po-10-letech-rozchazi-s-manzelkou-16267/
Reagovat
peggy
Mily Rafo je smutne,ze nemuzes nastoupit,ale zdravi je jen jedno a sezona dlouha.Doufam,ze to dozenes.Do roku 2018 Ti preji pevne zdravi a znovu rok koncit jako svetova jednicka.
Reagovat
smazaný uživatel
Vzhladom k tomu, ze Austrália je pre Rafu smolným turnajom, začínam mať obavu. Nehovoriac o tom, ze vzdy ked Rafa zacinal sezonu ako jednotka, tak mal na GS zdravotne problemy...
Reagovat
bIbec
kdyby někdo chtěl juknout na nějaké dnešní ženské zápasy (konkrétně na Simonu proti Johaně a Karolínu proti Oštěpánkovi) tak to najdete normálka na těch ukrajincách nebo co to je.

http://videostream.dn.ua/videopage/videoPage.php?g=NjExOTM%26%238470%3Bf&c=en&i=eWlvY3VtbmZuYg%26%238470%3Bf%26%238470%3Bf
Reagovat
bIbec
chmm, ale dost mě ty streamy zlobí. Asi si raději počkám na leden..
Reagovat
blixa
Simča se zdá být celkem ve formě ;-)
Reagovat
bIbec
a šak ať si teď je :-) Není to zrovna dvakrát adrenalin, když se nehraje o ty body a "tituly". Za týden a něco to bude jiná kávička :-)
Reagovat
Kozoroh
Sezóna nám ještě nezačala a zase se to nějak sype.
Snad ten můj No1e je na 100 % v pořádku.
Reagovat
turista
Myslím že Djoker bude OK. Radek Štěpánek mu pomůže k návratu na No1. Myslím, že to nebude dlouho trvat. Rafa Nadal evidentně tak přepálil loňskou sezónu, že s ním Novak v roce 2018 nebude mít velkou práci a s Federem asi taky ne.
Reagovat
smazaný uživatel
:-)

Chcel by som mat tvoj entuziazmus Turista. Aké jednoduché. Svet je gombička :)
Reagovat
Mayo
Azda sa da rýchlo dokopy, Vamos.
Takze majú aj ostatní šancu na nejaký titul.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist