Nejistý začátek: Murray ztratil set, ale postoupil

3. 1. 2013, 20:44
Aktuality 10
Před rokem v Brisbane prohrál hned první set, v dalším zápase málem vypadl, a nakonec z toho byl titul. Podobně nejistě odstartoval Andy Murray i letošní sezonu. Cestu za obhajobou zahájil třetí hráč světa v Austrálii vydřenou výhrou nad domácím kvalifikantem Johnem Millmanem.
Andy Murray

Pro Andyho Murrayho to mělo být rutinní vítězství - minimálně tedy podle jeho trenéra Ivana Lendla, který si nepřipouštěl možnost, že by dnes Brit mohl prohrát. Ostravský rodák přiletí do Brisbane až v pátek, a ještě před dnešním utkáním svého svěřence proti Johnu Millmanovi poslal týmu světové trojky SMS zprávu s dotazem, kdy Murray hraje v pátek s Denisem Istominem.

"Naposledy jsme spolu trénovali 22. prosince v Miami a potom jsem odletěl domů," řekl po svém postupu do čtvrtfinále obhájce titulu. "Napsal Dannymu (Vallverduovi, Murrayho tréninkovému partnerovi, pozn.), a stálo tam: 'Můžete mi poslat výsledek a kdy zítra hraje?'. O Johnovi nikdy neslyšel. Samozřejmě čekal, že půjdu dál, ale klidně to mohlo být jinak. Tenis je teď hodně vyrovnaný, žádný zápas není jednoduchý. Za Ivanových časů to bylo trochu jiné, tenkrát prvními koly procházeli snadno," dodal Murray.

První set jeho úvodního zápasu v Brisbane přitom nenasvědčoval tomu, že by diváci měli vidět nějaké drama. Loňský vítěz olympijských her a US Open si díky rychlému brejku vypracoval náskok, jediné nebezpečí ve čtvrté hře zažehnal a sadu vyhrál hladce 6-1. Další set už se mu ale nepovedl: v sedmém gamu se Millman konečně dočkal brejku, a přestože za stavu 5-4 nedokázal při svém podání využít ani jeden ze tří setbolů a nechal favorizovaného soupeře srovnat, po dalším prolomeném podání už srovnal na 1:1.

Překvapení ale Murray nepřipustil. V rozhodujícím setu už si servis držel s přehledem, domácímu tenistovi dvakrát sebral jeho podání a po dvou hodinách zvítězil 6-1 5-7 6-3.

"Johnovo jméno už jsem někdy zahlédl, ale nikdy jsem ho neviděl hrát. Když hrajete s někým, na koho jste ještě nenarazili, je důležité si o něm něco zjistit. (Millman) je hodně konzistentní, dokáže hrát daleko za základní čárou a moc neriskuje. A pak najednou začal dávat rány a padaly mu tam," řekl Murray, který ocenil domácí diváky na vyprodaném stadionu. "Hrát první zápas v roce v takové atmosféře je skvělé. Znovu jste před početným a hlasitým obecenstvem, které samozřejmě bude i na Australian Open. Nezáleží na tom, jak moc se na to připravíte, je to nenapodobitelné. Pro mě je důležité si to vyzkoušet hned na začátku roku. S tím, jak jsem hrál, nejsem nespokojený. Byl to dobrý první zápas," dodal loňský vítěz turnaje.

Zatímco nejvýše nasazený hráč své úvodní utkání nakonec zvládl, druhý hráč v pavouku Milos Raonic takové štěstí neměl. Kanaďan doplatil v souboji s Grigorem Dimitrovem na neproměňování příležitostí. V první sadě nejprve zahodil dva brejkboly, aby o několik minut později vlastní podání ztratil, a podobná situace se opakovala i ve druhém setu: Dimitrov v něm za stavu 4-4 odvrátil tři hrozby v řadě, vzápětí znovu prolomil obávanému servismanovi jeho podání a v následujícím gamu zápas ukončil.

Výsledky - Brisbane - muži (tvrdý povrch, dotace 436.630 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Murray (1-Brit.) - Millman (Austr.) 6:1, 5:7, 6:3, Dimitrov (Bul.) - Raonic (2-Kan.) 6:3, 6:4, Melzer (7-Rak.) - Goffin (Belg.) 6:4, 7:6 (7:4), Istomin (Uzb.) - Hewitt (Austr.) 7:5, 7:5.

Komentáře

10
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tak dnešní výkon už byl podstatně lepší. Ke konci už dost solidní. Istomin výborně podával a údery mu šli taky pěkně. Naštěstí to v TB nezvládnul hlavou, když vyhodil dva celkem rutinní forhendy a završil to dvojchybou. Je určitě pozitivní, že Andy neztratil servis. Zejtra s Keiem to bude dobrej zápas.
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, ale pořád velké rezervy, oproti Abu Dhabi ten starý Andy, uvidíme, jak to půjde dál.
Reagovat
smazaný uživatel
Simon s tim džbánem rpo pivo chodil až se mu ucho utrhlo řiká Bidrman ;)))
Reagovat
smazaný uživatel
No zítra to bude muset být lepší. Istomin je zdá se v hodně dobrý formě. Tvl ale Kei s Alexem hrajou strašně brzo, no snad vstanu.
Reagovat
smazaný uživatel
Já asi nevstanu, pak mi tu hoď nějaký stručný popis zápasu, na oba se dobře dívá a patří k mým oblíbeným. Já vstanu až na Andyho asi.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak byl to parádní zápas. Především 1. set byl hodně kvalitní. Oba dva hráli hodně aktivně. Kei hned ze začátku sebral Alexovi servis a pak s přehledem dopodával. Obou hráčům dělali hlavně potíže soupeřovi údery po lajně, z toho padlo hodně fiftýnů. 2. set už šel s kvalitou dolů. Kei se taky rychle dostal do brejku, ale tentokrát ho neudržel. Byl tam i docela kurióní moment, kdy Kei 2x měnil raketu a v obou případech překročil 25 sekund a dostal trestný fiftýn. Potom Kei na chvíli úplně "zmizel" z kurtu, ale Alex to vůbec nezvldánul a místo aby nechrát Keie, tak se vyházel. v TB už to Kei s přehledem zvládnul, stačili mu dva minibrejky, svůj servis už neztratil ani jednou.

Jinak překvapivě byl Kei lepší na servisu, dal i víc es a celkově podával hodně slušně. To je dobře, protože servis byla jeho hlavní slabina.
Reagovat
smazaný uživatel
Super, díky, to je dobře, že servis zlepšil. Musel to btý dobrý zápas. Koukám, že vyhráli Marcos i Dimitrov, zatím skvělé výsledky teda, už chybí jenom Andy.
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak Kei hraje s Dimitrovem čtyřhru a jsou už ve čtvrtfinále, že? Zajímavá dvojka, na rozjezd sezony jim ten debl pomáhá asi.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj a maj velkou šanci na finále. Hrajou proti dvojice Melo,Robredo.
Istomin zatim podává hodně dobře, bude to asi ještě těžký.
Reagovat
smazaný uživatel
Vypadá to ale jako by se zase bál útočit po tom, co se vyházel v Abu Dhabi. Forhend se vrátil k normálu, nemá to agresivní držení a hraje ho po staru. Aspoň, že teď dva těžké gamy našel servis.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist