Patnáctiletá Townsendová ovládla dívčí soutěže na Australian Open

28. 1. 2012, 09:43
Aktuality 2
AUSTRALIAN OPEN junioři - Teprve patnáctiletá Taylor Townsendová vyhrála dvouhru i čtyřhru na dívčím Australian Open a připsala si premiérové grandslamové tituly. Američanka v dnešním singlovém finále zdolala čtvrtou nasazenou Rusku Julii Putincevovou, která tak neuspěla ani ve druhém finále.
Taylor Townsendová

Taylor Townsendové byste 15 let asi netipovali. Američanka tmavé pleti, robustní postavou připomínající hvězdnou krajanku Serenu Williamsovou, už ale i v tomto útlém věku na sebe začíná upozorňovat tenisový svět. Loni na US Open debutovala na dívčím grandsalmovém turnaji a i přes Češku Jesiku Malečkovou se dostala do 3. kola. Na podzim si pak připsala i premiérový juniorský titul.

A dnes slaví triumf i na juniorském grandslamu. Townsendová cestou do finále Australian Open ztratila jediný set a dnes po boji zdolala 6-1 3-6 6-3 i čtvrtou nasazenou Rusku Julii Putincevovou, jež ve čtvrtfinále zastavila Češku Barbora Krejčíkovou.

Taylor Townsendová a Julia PutincevováTownsendové pomohlo, že byla v zápase psychicky vyrovnanější hráčkou, než emotivně hrající Putincevová. "Snažila jsem se soustředit jen sama na sebe a říkala jsem si 'Hraj jeden míček po druhém'," komentovala Američanka recept na finálové vítězství. 

Sedmnáctiletá Putincevová - patřila k hlavním favoritkám soutěže, ani na druhý pokus však první grandslamový titul nezískala a po zápase se neubránila slzám. Frustraci si vybila i na své raketě a po zápase nebyla schopná promluvit. Ve finále hrála také na US Open 2010, kde podlehla krajance Gavrilovové. Předloni byla také v semifinále Wimbledonu, na londýnské trávě ji zastavila pozdější šampionka Kristýna Plíšková. 

Townsendová navíc už včera zvítězila i v soutěži deblistek, ve které dominovala s krajankou Gabrielle Faith Andrewsovou.

"Je to tak vzrušující. Je to pro mě sen," rozplývala se Townsendová. "Hodně lidí mě podporovalo, moje rodina a všichni jsou teď pyšní. Je to pro mě úžasný okamžik a ty pocity mám teprve někde uvnitř."

"Za poslední dny jsem se toho o sobě hodně naučila... Pokud tvrdě pracujete a jste soutěživí, je všechno možné," uvědomila si Townsendová. "Víte, klíčem je podpora rodiny a lidí kolem vás."

"A také vím, že na kurtu musím zůstat klidná. V té chvíli jsem hrálanejlépe," dodala vycházející hvězda amerického tenisu.

- GRANDSLAM AUSTRALIAN OPEN 2012 -
(Austrálie, tv. povrch Plexicushion, 26.000.000 austr. dolarů)
páteční a sobotní výsledky juniorek (27. - 28. 01. 2012)

Dívky:
Dvouhra - finále:
Townsendová (14-USA) - Putincevová (4-Rus.) 6-1 3-6 6-3

Čtyřhra - finále:
Andrewsová/Townsendová (USA) - Chromačevová/Koviničová (1-Rus./Černá Hora) 5-7 7-5 10-6

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
druhá Serena
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, odkdy do happy mealu začali dávat doping...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist