Siniaková má první titul z turnaje WTA! V Taškentu vyhrála čtyřhru s Kruničovou

13. 9. 2014, 09:37
Aktuality 28
WTA TAŠKENT - Kateřina Siniaková si v uzbeckém Taškentu připsala premiérový titul z turnaje WTA. Osmnáctiletá Češka společně se Srbkou Aleksandrou Kruničovou vyhrály čtyřhru, když ve finále smetly duo Gasparjanová/Panovová.
Kateřina Siniaková a Aleksandra Kruničová

Kateřina Siniaková si před měsícem ve Stanfordu připsala po boku Polky Pauly Kaniaové první výhru na turnaji WTA ve čtyřhře a nakonec po vyřazení několika favorizovaných párů postoupily až do finále.

Hned svou další účast (celkově teprve čtvrtou) na turnaji WTA ve čtyřhře však Siniaková již přetavila v premiérovou trofej. Osmnáctiletá Češka se z ní raduje v uzbeckém Taškentu, kde soutěž ovládla společně s o tři roky starší Srbkou Aleksandrou Kruničovou.

Kateřina Sianiková a Aleksandra KruničováČesko-srbský pár hned v prvním kole vyřadil druhou nasazenou dvojici Doiová/Kalašnikovová a po třech třísetových bitvách postoupil do dnešního finále. V něm Siniaková s Kruničovou nedaly šanci ruskému tandem Margarita Gasparjanová a Alaxendra Panovová, které smetly 6-2 6-1.

Talentovaná rodačka z Hradce Králové Siniaková tak získala svůj první deblový titul na okruhu WTA. Loni vyhrála s krajankou Barborou Krejčíkovou tři juniorské grandslamy ve čtyřhře a čtyři deblové trofeje už získala i mezi ženami na menších turnajích ITF.

Za vítězství v Taškentu si vítězný pár rozdělí prize money ve výši 12.300 dolarů a každá z hráček si připíše 280 bodů do světového žebříčku deblistek. Siniaková se v něm poprvé v kariéře posune do Top 100.

- WTA INTERNATIONAL TAŠKENT -
(Uzbekistán, tv. povrch, 250.000 dolarů)
sobotní výsledky (11. 09. 2014)
• Čtyřhra - finále •
Kruničová/Siniaková (Srb./ČR) - Gasparjanová/Panovová (Rus.) 6-2 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

28
Přidat komentář
freeteepek
Katka Siniaková se v budoucnu ještě hvězdou stát může. Časy Hingisové jsou nenávratně pryč. Konkurence je dnes mnohem tvrdší (doslova), než za osmnáctiletých časů současných hvězd. Kvitová je jediná hráčka narozená po r.90 s GS titulem. Šarapovová porazila v 17ti Serenu, ale od té doby to nedokázala. Proč? Protože potom Sereně narostly svaly, který má nyní 2x větší:-) Všechny hráčky se přitom snaží hrát tvrdě, dokonce už i Wozniacká. Ta hraje v současnosti určitě agresivně, než ještě v r.2011, kdy byla nedostižnou světovou jedničkou. Až Katce taky narostou větší svaly...
Reagovat
blixa
..., tak bude vypadat jako Serena ! :D
Reagovat
Frick
Když bude chodit hodně do solárka...
Reagovat
Fandina
:-)))))))
Reagovat
Frick
Tak když tenistky budou připomínat spinterky nebo tyčkařky, určo to bude fajnější než kdyby vypadaly jak diskařky :o)
Reagovat
smazaný uživatel
To s těmi svaly je jdna z největších blbostí, jaké jsem se na tomhle portálu dočetl (i když tady je to celkem běžný jev :-) )
Reagovat
Patri.k
Super koberec :D
Reagovat
darek.vrana
Aby neskončila jako deblová specialistka.
Reagovat
darek.vrana
Tím to nechci snižovat, ale je škoda, že v singlu nenaplňuje očekávání. Myslel jsem, že to bude velká hvězda, ale úplně se zasekla a vypadá to spíš na průměr.
Reagovat
George_Renel
kdyby uhrála dvě kola v singlu, bylo by to pro ni daleko lepší. Skvělých deblistek máme na mancáry. Tudíž zahazovat se v deblech v jejím věku a postavení je trochu kontraproduktivní.
Reagovat
EllNino
No nevím, proč by mělo, timhle získá experiences i do singla, a tady měla dost ve formě hrající Doi, tak s tim moc hnout nešlo ...Katka má tuhle sezonu otukávací, hraje poprvé celou mezi ženami, tak titul z debla je velice cennej, není jediná, kdo hrála v mládí debla a pak se jí to v singlu hodilo, třeba Vika, Máša ...
Reagovat
aligo
Sam Stosur
Reagovat
George_Renel
Ale to není jen tento turnaj. Vždyť již v singlu nevyhrála ani nepamatuji a debl je pak jen jako berlička. Raději by měla ten čas věnovat zlepšení servisu a taky trošku krocení emocí. Oboje ji sráží dolů.
Reagovat
EllNino
vyhrála 2 kola v kvaldě na US Open, to je 14 dní, vyhrála 3 zápasy v Istanbulu..teď jí porazila zkušenější nasazená Doi ...
Reagovat
George_Renel
A ještě dodám, že srovnávat ji s tou Ruskou a Běloruskou je úlet. Ty byly v jejím věku mezi ženami někde jinde. A ten čas dost letí. V 16, 17 letech to chápu, teď by však již měla tvrdě šlapat v singlu.
Reagovat
smazaný uživatel
Deblik je dobry na trenovani voleju, nabehu na sit a cit pro mic, ale samozrejme singl je jinde a s tim podanim souhlasim, mela by tu pravou ruku zmenit a zjednodusit. Na druhou stranu, kdyz ma letenku na nedeli, proc by nehrala debla?:-)
Reagovat
smazaný uživatel
A pak jeste, urcite se penize za titul z wta debla hodi...neni to urcite jenom na kafe.
Reagovat
blixa
Naše děvčata zrajou pomalu ale jistě ! :D
Reagovat
EllNino
a kdo je srovnává, já jen říkám, že taky hrály v mládí debla a pak přešly na singla ...ty si teda nějakej přísnej na ně, jen málo holek je v 18 letech ve stovce a bude hůř si myslim ...
Reagovat
George_Renel
To bude asi tím, že hodně pamatuju... :-)))
Reagovat
EllNino
to nevím :DD tak jsem to nemyslel :DD
Reagovat
Fandina
gratulka a mám radost. Super a jen tak dál!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace holky!!! :-) Snad ten titul Katce pomůže i v singlu!!
Reagovat
Fredy
Supééééér !To je paráda. FINÁLE !!!!!! KÁJO POJĎ !!!
Reagovat
smazaný uživatel
rozhovor

http://krqe.com/2014/09/12/sports-office-nicole-vaidisova/
Reagovat
smazaný uživatel
Jak už jsem napsal: Holky odehrály nejlehčí zápas na turnaji paradoxně ve finále. Těžko říct, jestli Rusky (které turnajem procházely bez ztráty setu) dneska neměly den, anebo prostě narazily na nejlepší pár. :) Katka s Aleksandrou působily sehranějším a celkově lepším dojmem... Takže velká gratulace holkám k titulu! Pro Katku je to poprvé na turnaji WTA a pro Aleksandru taky (jak jsem se právě dozvěděl z wikipedie). :)

Co se týče ruských holek, tak obě jsem dneska viděl asi úplně poprvé a musím říct, že Panova je docela pěkně vyvinutá. :) Jinak se mi líbilo, že Katky táta se šel po zápase pozdravit s Katkou a Aleksandrou, ale taky s jejich soupeřkami. :) No a už se nemůžu dočkat fotek, jak bude Kačenka v tom uzbeckém kroji. :D
Reagovat
smazaný uživatel
:)
Reagovat
smazaný uživatel
:D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist