Coria Federico

Coria Federico

32
muž
Argentina
Datum nar.:
9. 3. 1992
Výška:
180 cm
Váha:
73 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: 83. / 49.
čtyřhra: - / 91.

O titul v Cordobě se střetnou dva kvalifikanti. Bagnis i Darderi budou hrát o životní úspěch

Antukový turnaj v argentinské Cordobě má překvapivé finalisty, o titul si zahrají dva kvalifikanti. Domácí hráč Facundo Bagnis (33) v semifinále přehrál krajana Federica Coriu (31) ve dvou setech 6:3 a 7:5, poté Ital Luciano Darderi (21) udolal loňského vítěze Sebastiana Baeze (23) 6:1, 3:6 a 6:3.

Náročný start pro obhájce titulu. Báez v Córdobě odstartoval dvěma výhrami během jednoho dne

ATP CÓRDOBA - Sebastián Báez (23) zvládl náročný start na cestě za premiérovým obhájením titulu. Druhý nasazený Argentinec na domácí antuce v Córdobě v pátek musel odehrát dvě utkání, po ztrátě úvodního setu se ale rozehrál a postoupil do semifinále. V něm jsou i další dva domácí tenisté Federico Coria (31) a Facundo Bagnis (33), kvarteto nejlepších doplňuje italský mladík Luciano Darderi (21) posouvající své maximum na okruhu ATP.

Ruud letos počtvrté vyhrál dvakrát po sobě. Rubljov vyhrál šlágr se Zverevem

ATP BASTAD - Předloňský šampion Casper Ruud (24) na antuce v Bastadu porazil 6:3, 6:4 Rakušana Sebastiana Ofnera a teprve počtvrté v sezoně vyhrál alespoň dva zápasy po sobě. O finále si čtvrtý hráč světa zahraje s Italem Lorenzim Musettim (21). Své místo v semifinále si vybojoval také Andrej Rubljov (25), který jednoznačně porazil Alexandera Zvereva (26) 6:2, 6:3.

Lehečka při premiéře v Miami zvládl roli favorita proti Coriovi

ATP MIAMI - Jiří Lehečka znovu po dvou týdnech úspěšně vstoupil do turnaje Masters 1000, při premiéře v Miami si poradil s argentinským antukářem Federicem Coriou. O své maximum na 'tisícovce' si zahraje s italským vrstevníkem Lorenzem Musettim.

Na pátý pokus se dočkal. Thiem v Buenos Aires vyřadil nasazeného Molčana a má první letošní výhru

ATP BUENOS AIRES - Dominic Thiem, který letos včetně Davis Cupu prohrál všech pět soutěžních zápasů, se na antuce v argentinském Buenos Aires dočkal první výhry v probíhající sezoně. Rakouský šampion z let 2016 a 2018 v úvodním kole bez ztráty setu porazil nasazeného Slováka Alexe Molčana a o první čtvrtfinále od října se utká s kvalifikantem.

Báez rázně utnul černé období. Na domácí antuce v Córdobě získal druhý titul

ATP CÓRDOBA - Triumfem na domácí antuce v Córdobě ukončil Sebastián Báez sérii 14 nepovedených akcí, na nichž prohrál 16 ze 17 zápasů. Dvaadvacetiletý Argentinec využil příznivého losu, ve finále porazil 6-1 3-6 6-3 krajana Federica Coriu a dokráčel si pro svůj druhý titul na okruhu ATP.

Coria si na domácí antuce v Córdobě zahraje o první titul. Ve finále narazí na krajana Báeze

ATP CÓRDOBA - Do finále turnaje ATP 250 v argentinské Córdobě postoupili stejně jako při premiéře v roce 2019 dva domácí tenisté. Federico Coria v semifinále vyřadil loňského šampiona Španěla Alberta Ramose, zajistil si premiérový posun do Top 50 a zahraje si o svůj první titul. Jeho soupeřem bude Sebastián Báez, který v předchozích sedmi měsících prohrál 17 z 18 zápasů.

Rubljov v Bastadu začal vydřenou výhrou nad Coriou, Thiem porazil i Bautistu

ATP BASTAD - Andrej Rubljov vstoupil do antukového turnaje v Bastadu vydřenou výhrou 7-5 4-6 7-6 nad Argentincem Federicem Coriou. Ve čtvrtfinále se světová osmička střetne se Srbem Djerem (h2h 1-1).

Veselý i poosmé v kariéře zvládl vstup do Wimbledonu, Rosol padl v pětisetové bitvě

WIMBLEDON - Jiří Veselý vstoupil i do svého osmého Wimbledonu vítězstvím. Letos 28letý Čech potvrdil roli favorita proti argentinskému antukáři Federicu Coriovi, kterého porazil 6-3 6-2 7-6. Naopak vypadl Lukáš Rosol, jenž neuspěl v pětisetové bitvě s Gruzíncem Nikolozem Basilašvilim.

Svrčina v Prostějově vyřadil jedničku a obhájce Coríu a má první skalp Top 100

ATP CHALLENGER PROSTĚJOV - Dalibor Svrčina si na domácím antukovém challengeru v Prostějově po setech 6-3 1-6 6-2 vyšlápl na 54. hráče světa, nasazenou jedničku a obhájce titulu Federica Coríu, přerušil sérii tří porážek a připsal si svůj premiérový skalp Top 100. O vyrovnání loňského výsledku se 19letý Čech utká s Jevgenijem Donským. Druhý nasazený Jiří Veselý z turnaje před dnešním zápasem odstoupil.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist