Federer Roger

Federer Roger

42
muž
Švýcarsko
Datum nar.:
8. 8. 1981
Výška:
187 cm
Váha:
85 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: - / 1.
čtyřhra: - / 5.

36 let a 322 dní. Djokovič je nejstarší světovou jedničkou, překonal legendárního Federera

Srb Novak Djokovič se stal nejstarší světovou jedničkou v historii. Už v neděli ve věku 36 let a 321 dní překonal rekord Švýcara Rogera Federera a dnes v čele žebříčku ATP načal už 420. týden. Znovu vylepšil vlastní historické maximum, rekordní počin Steffi Grafové (377 týdnů) pokořil už vloni v únoru.

Blíží se konec tenisové romantiky? Jednoručný bekhend poprvé zmizel z TOP 10 žebříčku ATP

V pondělí 19. února 2024 nastal pro tenisové fajnšmekry smutný den. Vůbec poprvé od založení žebříčku ATP v roce 1973 nefiguruje v elitní světové desítce jediný borec, který by ve své hře využíval jednoručný bekhend. Doba se mění, sport zrychluje. A hlavně to je prý důvod pozvolného konce tenisové romantiky.

Debata o GOAT: Update před sezonou 2024. Djokovič dál dominuje, Nadal se vrací

Debata o nejlepším hráči všech dob (GOAT) je s námi už několik let a bude pokračovat minimálně do konce kariér všech tří účastníků, Rafaela Nadala (37), Novaka Djokoviče (36) a Rogera Federera (42), ačkoli posledního jmenovaného už na turnajích nikdy neuvidíme. A velmi pravděpodobně dojde na tahanice fanoušků ještě dlouho poté, co řeknou tenisu sbohem i zbylí dva velikáni. Pojďme se podívat, jak si momentálně Big Three stojí. Článek průběžně aktualizujeme.

Federer se dál věnuje Laver Cupu. V budoucnu by chtěl být kapitánem evropského týmu

Bývalý první tenista světa Roger Federer (42) doufá, že v budoucnosti by mohl v Laver Cupu vést jako kapitán výběr Evropy. Legendární Švýcar to uvedl na webu soutěže, kterou v roce 2017 spoluzakládal.

Federer pomůže dovést do cíle uživatele navigace Waze

Dvacetinásobný grandslamový šampion Roger Federer dokázal často na tenisovém kurtu najít cestu z ošemetných situací a nyní v tom pomůže i motoristům. Jednačtyřicetiletý Švýcar namluvil pokyny do navigace Waze, jež o tom dnes informovala na webu.

Kvitová mezi boháči. Víc na kurtu vydělaly jen čtyři tenistky, první příčku drží Djokovič

Vypadalo to, že kariéra Petry Kvitové uvadá. Po pěti letech však česká tenistka nečekaně ovládla prestižní turnaj kategorie WTA 1000, když triumfovala v Miami. Třicátá trofej vynesla rodačku z Fulneku nejen zpět do elitní desítky světového žebříčku, ale také mezi nejlepší v kategorii prize money. Dvojnásobná vítězka Wimbledonu vydělala na kurtech 36 milionů dolarů (asi 772 milionů korun) a posunula se na 10. příčku historické tabulky, v níž jsou zastoupena obě pohlaví.

Konec tradice a revoluční změna dress codu? Ženy by mohly ve Wimbledonu hrát v barevném spodním prádle

Očekává se, že vedení Wimbledonu změní jedno ze svých dlouholetých pravidel, které i ženám nařizuje nosit nejen čistě bílé oblečení, ale také spodní prádlo stejné barvy. Informaci jako první přinesl britský list Daily Mail, podle nějž organizátoři nejslavnějšího tenisového turnaje světa změnu ohlásí včas před startem následujícího ročníku.

Při Federerově rozlučce tekly slzy proudem. Nic bych v kariéře nezměnil, prohlásil Švýcar

Fenomén a vítěz 20 grandslamových titulů Roger Federer prožil dojemné loučení se sportovní kariérou. Jednačtyřicetiletý Švýcar se v závěrečné čtyřhře úvodního dne Laver Cupu vítězství nedočkal, s Rafaelem Nadalem podlehli americké dvojici Jack Sock a Frances Tiafoe 6-4 6-7 9-11. Po utkání se ale se španělským spoluhráčem neubránili slzám, ne však z prohry v zápase.

Nadal: S Rogerem odchází důležitá část mého života

Většinu kariéry proti němu na kurtu bojoval, teď se ale ani španělský tenista Rafael Nadal neubránil při emotivní rozlučce Rogera Federera slzám. Rekordman v počtu 22 grandslamových titulů Nadal sehrál se švýcarskou ikonou závěrečnou čtyřhru úvodního dne Laver Cupu, po níž jednačtyřicetiletý rodák z Basileje potvrdil odchod ze scény. Jejich rivalita formovala a bavila dlouhé roky tenisový svět. Konec se proto nesl na vlně dojetí.

Rogerův poslední tanec. Federer uzavřel kariéru nevyužitým mečbolem po boku Nadala

LAVER CUP - Výjimečná éra Rogera Federera definitivně končí. 20násobný grandslamový šampion v uvolněné atmosféře Laver Cupu napsal tečku za svou veleúspěšnou kariérou deblovou porážkou po boku dlouholetého rivala a kamaráda Rafaela Nadala. Švýcarsko-španělský tandem nevyužil proti Američanům Jacku Sockovi a Francesi Tiafoeovi mečbol a prohrál 6-4 6-7 9-11. Výběr světa tak po prvním dnu vyrovnal na 2-2.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist