Kodes Jan

Kodes Jan

52
muž
Česká republika
Datum nar.:
11. 3. 1972
Výška:
-
Váha:
-
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: - / -
čtyřhra: - / 1282.

Možná si dám skleničku vína, řekl Kodeš k 50. výročí triumfu ve Wimbledonu

Legendární Jan Kodeš nemůže uvěřit, že od jeho vítězství ve Wimbledonu uběhne v pátek už 50 let. Výročí oslaví v Londýně sklenkou vína. Sedmasedmdesátiletý rodák z Prahy je letos zvláštním hostem v All England Clubu a zúčastní se i řady slavnostních akcí. V rozhovoru s novináři si přál, aby se dařilo českým zástupcům, zmínil především dvojnásobnou šampionku Petru Kvitovou.

Paříž je o morálu a ten v sobě Kája má, říká Kodeš o Muchové. Dnes už jí prý radit nemusí

Karolína Muchová se probojovala na Roland Garros do semifinále ženské dvouhry a ve čtvrtek bude mít na tribuně o jednoho vzácného fanouška víc. Do města nad Seinou míří Jan Kodeš, dvojnásobný vítěz antukového grandslamu. Právě na jeho domovské Štvanici se česká tenistka na letošní Paříž připravovala.

Trojnásobný grandslamový šampion Kodeš byl před 30 lety uveden do Síně slávy

Jako druhý hráč z Československa po Jaroslavu Drobném byl před 30 lety, 14. července 1990, uveden do mezinárodní tenisové Síně slávy Jan Kodeš. Vítěz Wimbledonu z roku 1973 a dvojnásobný šampion French Open (1970, 1971) se řadí mezi nejvýraznější tuzemské osobnosti historie "bílého sportu". Nyní je v mezinárodní tenisové Síni slávy již osm československých či českých tenistek a tenistů, naposledy tam byla v roce 2018 uvedena Helena Suková.

Kodešovi je líto, že nemá z pařížských titulů videozáznamy

Před padesáti lety vyhrál tenista Jan Kodeš poprvé antukové Roland Garros, ale připadá mu, jako kdyby zvedl trofej nad hlavu teprve včera. Trojnásobný grandslamový šampion lituje, že nemá z pařížského finále v roce 1970 ani z úspěšné obhajoby o rok později videozáznam. Ve Francii ho sháněl marně.

Kodeš: České finále Kvitová-Plíšková by se mi líbilo

Legendárnímu tenistovi Janu Kodešovi by se letos ve Wimbledonu líbilo české finále ženské dvouhry. Jediný český vítěz mužské dvouhry na londýnské trávě to řekl v All England Clubu, kde předal Heleně Sukové zlatý prsten symbolizující její loňské uvedení do Síně slávy.

Berdych má proti Djokovičovi šanci. Záležet bude na Tomášově výkonu, myslí si Kodeš

Výkon Tomáše Berdycha bude podle Jana Kodeše určující v souboji se srbským tenistou Novakem Djokovičem ve čtvrtfinále Wimbledonu. Český šampion turnaje z roku 1973 uvedl, že bude záležet na Berdychově servisu a jeho odhodlání ukončovat výměny.

Máme mladý a perspektivní tým. Vyhrávat můžeme dál, shodují se české legendy

Drama s obratem a skvělým koncem předvedly české tenistky ve finále Fed Cupu. Tým kapitána Petra Pály v Praze porazil Rusky 3-2 na zápasy a obhájil titul. Soutěž družstev Češky vyhrály počtvrté za posledních pět let a podle odborníků oslovených ČTK může výběr okolo Petry Kvitové přidat v budoucnu další trofeje.

Kodeš: Berdych nehraje rozmanitě. Všichni vědí, co přijde

Letos už je to 45 let, co Jan Kodeš získal první ze dvou titulů na Roland Garros. Do Paříže jezdí od svých dvaceti let a antukové galeje, jak turnaji říká, vynechal jen jednou. Dnes v Paříži promluvil i nejlepších českých tenistech Tomáši Berdychovi a Petře Kvitové.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist