Tomova Viktoriya

Tomova Viktoriya

29
žena
Bulharsko
Datum nar.:
25. 2. 1995
Výška:
170 cm
Váha:
58 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: 81. / 64.
čtyřhra: 981. / 254.

Tři české výhry v Birminghamu. Krejčíková, Martincová a L. Fruhvirtová neztratily ani set

České tenistky mají za sebou v Birminghamu úspěšný den. Vítězně do travnaté části sezony vstoupila nejvýše nasazená Barbora Krejčíková (27), jež si poradila 6:3, 6:3 s Cristinou Bucsaovou (25) a má na dosah své první čtvrtfinále na zeleném pažitu. Bojovat o něj bude proti krajance a další kvalifikantce Tereze Martincové (28), jež smetla Bulharku Viktoriji Tomovovou (28) a vyhrála šest setů v řadě-. Na vítězku českého souboje už čeká Linda Fruhvirtová (18), která porazila Bernardu Peraovou (28) a poprvé v sezoně postoupila mezi osmičku nejlepších.

Nosková premiéru na trávě prohrála, v Birminghamu dohrála v prvním kole i Strýcová

WTA BIRMINGHAM - Linda Nosková (18) má za sebou neúspěšnou premiéru na travnatých dvorcích, v prvním kole generálky na Wimbledon v Birminghamu podlehla 2:6, 7:5, 1:6 nasazené dvojce a bývalé wimbledonské semifinalistce Jeleně Ostapenkové (26). Lotyška se o čtvrtfinále utká s pětinásobnou vítězkou neslavnějšího turnaje Venus Williamsovou. Prvním kolem neprošla ani loučící se Barbora Strýcová (37), vstup do turnaje mají v úterý podniknout ještě Barbora Krejčíková a Tereza Martincová.

Vondroušová v Linci nezaváhala, Nosková první zápas v roli členky Top 50 nezvládla

WTA LINEC - Markéta Vondroušová si i na třetím letošním turnaji poradila s úvodní soupeřkou, svůj debut v Linci začala hladkou výhrou nad bulharskou kvalifikantkou Viktorijí Tomovovou. Linda Nosková svůj premiérový zápas v roli členky Top 50 žebříčku nezvládla a svou premiéru v rakouské hale zakončila hned v prvním kole, když nestačila na nebezpečnou halařku Alison Van Uytvanckovou.

Vondroušová si ve Francii protahuje sezonu. V Angers postoupila už do čtvrtfinále

WTA 125k ANGERS - Zatímco většina tenistů má po dovolených a připravuje se na novou sezonu, Markéta Vondroušová letos ještě neřekla poslední slovo. Česká tenistka, jež polovinu letošní sezony promarodila, na turnaji WTA 125k ve francouzském Angers porazila hladce dvakrát 6-2 sedmou nasazenou Bulharku Viktoriji Tomovovou a po druhé dvousetové výhře postoupila do čtvrtfinále.

Bouzková má formu. V Monterrey přehrála Martičovou a je ve čtvrtfinále

WTA MONTERREY - Marie Bouzková na turnaji WTA 250 v Monterrey přehrála ve dvou setech bývalou světovou čtrnáctku Petru Martičovou z Chorvatska a svou letošní bilanci vylepšila na 10 výher a 3 porážky. Ve čtvrtfinále si česká finalistka z roku 2020 zahraje s Brazilkou Beatriz Haddadovou Maiaovou.

Collinsová i na 10. letošním turnaji začala vítězně, v Palermu porazila Gerlachovou

WTA PALERMO - Nejvýše nasazená Danielle Collinsová na úvod antukového turnaje WTA 250 v Palermu nezaváhala. Američanka začala vítězstvím nad Němkou Katharinou Gerlachovou a potvrdila, že první zápasy zvládat umí. O vyřazení nasazené hráčky se na Sicílii postarala domácí Lucia Bronzettiová.

Miami: L. Fruhvirtová při debutu v kvalifikaci neudržela vedení proti Stojanovičové, Martincová postupuje

WTA MIAMI - 15letá Linda Fruhvirtová sbírala své první zkušenosti v kvalifikaci turnaje WTA. V Miami dokonce dlouho trápila hráčku Top 100 Ninu Stojanovičovou, nakonec ale ve třech setech prohrála. Naopak úspěšně zahájila boj o hlavní soutěž Tereza Martincová.

Jednička Ósakaová začala na domácím turnaji vítězně

WTA ÓSAKA - Naomi Ósakaová svůj první zápas od neúspěšné obhajoby triumfu na US Open zvládla. Nasazená jednička si na domácím turnaji v japonské Ósace poradila s kvalifikantkou Viktorijí Tomovovou. O své teprve druhé semifinále od prvenství na lednovém Australian Open si zahraje s Varvarou Flinkovou, nebo Julií Putincevovou.

Birmingham nabídne souboj sester Plíškových. Kristýna dnes vyhrála souboj kvalifikantek

WTA BIRMINGHAM - Kristýna Plíšková na trávě v Birminghamu v prvním kole bez ztráty podání vyhrála souboj kvalifikantek s Viktorijí Tomovovou z Bulharska a postoupila do druhého kola, v němž narazí na své slavnější dvojče Karolínu. Tenisové sestry se potkají po šesti letech.

Martincová ve Francii prosvištěla do boje o první letošní semifinále

ITF SAINT-GAUDENS - Tereza Martincová po třech měsících vyhrála dva zápasy po sobě. Na antukovém turnaji ITF 60k ve francouzském Saint-Gaudens navíc ztratila ve dvou duelech jen pět gamů, když po domácí Ponchetové smetla 6-0 6-3 Bulharku Viktoriji Tomovovou. O první letošní semifinále si zahraje s patnáctiletou Američankou.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist