Zhang Zhizhen

Zhang Zhizhen

27
muž
Čína
Datum nar.:
16. 10. 1996
Výška:
193 cm
Váha:
87 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: 49. / 46.
čtyřhra: 63. / 63.

VIDEO: Predikce tenistů na vítěze turnajů v sezoně 2024

Sedmička tenistů Andrej Rubljov, Sebastian Korda, Jack Draper, Zhizhen Zhang, Thanasi Kokkinakis, Lorenzo Musetti a Christopher Eubanks se před startem turnaje v Indian Wells zamýšlela nad vítězi turnajů v roce 2024. Kdo letos získá svůj první titul z podniků Masters 1000 a kdo z nich vybojuje alespoň dvě trofeje? Kdo oslaví nejvíce triumfů? A komu se bude nejvíce dařit na grandslamech či olympiádě?

Macháč má první titul z turnaje ATP. S Číňanem Zhizhen Zhangem ovládli čtyřhru v Marseille

ATP MARSEILLE - Tomáš Macháč (23) proměnil skvělou formu z posledních měsíců v deblový úspěch a zisk první trofeje na okruhu ATP. Český tenista slaví na druhé společné akci s Číňanem Zhizhen Zhangem (27), po semifinále na Australian Open nenašli přemožitele na halovém turnaji ATP 250 v Marseille. Ve finále si poradili 6:3, 6:4 s finským tandemem Patrik Niklas-Salminen (26) a Emil Ruusuvuori (24). Zhizhen Zhang se stal vůbec prvním čínským vítězem čtyřhry na okruhu ATP.

Macháč prohrál i své třetí čtvrtfinále, v Marseille nezaskočil obhájce titulu Hurkacze

ATP MARSEILLE - Ve skvělé formě hrající Tomáš Macháč (23) neuspěl ve čtvrtfinále turnaje ATP ani na třetí pokus. V hale ve francouzském Marseille český tenista nestačil na světovou osmičku Poláka Huberta Hurkacze (26), proti polskému obhájci titulu a nasazené jedničce si nevypracoval jediný brejkbol, vinou dvou zaváhání na servisu prohrál 3:6, 4:6 a dál čeká na skalp člena elitní desítky.

Konec deblových nadějí. Macháč i dvojnásobná šampionka Siniaková končí v semifinále

AUSTRALIAN OPEN - Tomáš Macháč (23) a Kateřina Siniaková (27) si o tituly ve čtyřhrách na Australian Open nezahrají. Třiadvacetiletý Macháč nestačil v semifinále s Číňanem Zhizhen Zhangem na indicko-australský pár Rohan Bopanna a Matthew Ebden 3:6, 6:3, 6:7. Dvojnásobná vítězka turnaje Siniaková prohrála po boku nové spoluhráčky Australanky Storm Hunterové s belgicko-tchajwanskou dvojicí Elise Mertensová a Su-Wei Hsieh 5:7, 6:1, 3:6.

Čtyřhry nehraje, nebyl v nich úspěšný. Teď je Macháč v deblovém semifinále Australian Open

AUSTRALIAN OPEN - Tomáš Macháč (23) na Australian Open pokračuje v povedené deblové premiéře na grandslamovém turnaji. a navazuje na nejlepší výsledek ve dvouhře. Ve čtvrtfinále s Číňanem Zhizhen Zhangem (27) smetli 6:3, 6:1 Adama Pavláska (29) s Uruguaycem Arielem Beharem (34) a na první společné akci postoupili mezi čtyři nejlepší páry turnaje. O finále si zahrají s druhým nasazeným australsko-indickým duem Matthew Ebden a Rohan Bopanna, nebo šestými nasazenými Argentinci Maximem Gonzálezem a Andresem Moltenim.

Zraněný Djokovič v United Cupu přišel o sérii 43 výher na australské půdě. Polsko a Austrálie jsou v semifinále

Novak Djokovič (36) v posledních dnech a krátce před startem Australian Open bojuje se zraněním pravého zápěstí a viditelně limitován byl ve čtvrtfinále United Cupu mezi Srbskem a Austrálií. Lídr žebříčku v Perthu prohrál 4:6, 4:6 s fantasticky hrajícím Alexem de Minaurem (24) a přišel o svou sérii 43 vítězství na australské půdě táhnoucí se od začátku roku 2019. Domácí výběr prošel do semifinále už po dvouhrách, stejně jako Polsko díky Hubertovi Hurkaczovi (26) a Ize Šwiatekové (22).

Vítězný vstup do sezony. Djokovič při debutu v United Cupu dvakrát pomohl k výhře nad Čínou

UNITED CUP - Novak Djokovič (36) má za sebou úspěšný vstup do sezony a zároveň vítěznou premiéru v United Cupu, v australském Perthu pomohl dvěma body k výhře Srbska nad Čínou. První hráč světa nejprve přehrál 6:3, 6:2 Zhizhen Zhanga (27) a jen pár minut před příchodem Nového roku společně s Olgou Danilovičovou (22) vybojovali proti Číňanům vítězný bod ve smíšené čtyřhře. První výhru v soutěži zaznamenali také Kanaďané a Američané.

Češi v United Cupu nestačili na Číňany. Lehečka a Vondroušová prohráli všechny tři duely

UNITED CUP - Čeští tenisté si na úvod United Cupu připsali jednoznačnou porážku 0:3 s Čínou. V australském Perthu přišli o šanci na vítězství už po dvouhrách, v nichž Jiří Lehečka (22) podlehl 7:5, 3:6, 4:6 Zhizhenu Zhangovi (27) a wimbledonská šampionka Markéta Vondroušová (24) prohrála 1:6, 6:2, 1:6 se světovou patnáctkou Qinwen Zheng (21). Jejich naděje na postup ze skupiny E pak navíc klesla i závěrečným nezdarem ve smíšené čtyřhře.

Po triumfu na Masters zklamání. Hurkacz hraje o Turnaj mistrů, v Tokiu ale body nezískal

ATP TOKIO - Hubert Hurkacz (26) tři dny po triumfu v Šanghaji a zisku druhé trofeje z turnajů Masters nezvládl vstup do podniku ATP 500 v Tokiu, když znovu po týdnu nedokázal najít recept na Číňana Zhizhen Zhanga (27). Polský tenista v japonské metropoli neudržel vedení 6:3, 3:1 a komplikuje si boj o druhý start na Turnaji mistrů. Připomněl se Kanaďan Félix Auger-Aliassime (23), jenž po dlouhých sedmi měsících dokázal vyhrát dva zápasy po sobě.

Exodus favoritů v dolní půlce pavouka. Po bitvách končí Tsitsipas i loňský finalista Ruud

Stefanos Tsitsipas (25) už byl ve druhém týdnu na všech grandslamech kromě US Open. A ani letos se do osmifinále závěrečného majoru roku nedostane. Sedmý hráč světa, který po finálové účasti na lednovém Australian Open neprožívá povedené období, skončil už ve druhém kole po pětisetové bitvě s Dominicem Strickerem (21). Proti švýcarskému mladíkovi podával na postup, ale nakonec prohrál 5:7, 7:6, 7:6, 6:7, 3:6. Už v prvním kole dohrál v dolní polovině pavouka čtvrtý nasazený Holger Rune.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist