10. den ve Wimbledonu: Karolína Plíšková se o finále utká se Sabalenkovou, Bartyová s Kerberovou

8. 7. 2021, 06:00
Previews 193
V rámci desátého hracího dne Wimbledonu poznáme finalistky letošního ročníku. Karolína Plíšková se v semifinále nejslavnějšího turnaje světa střetne s Arynou Sabalenkovou, ještě před nimi nastoupí světová jednička Ashleigh Bartyová s šampionkou ročníku 2018 Angelique Kerberovou.
NÁŠ DNEŠNÍ VÝBĚR
• Semifinále žen •
Bartyová (1-Austr.) - Kerberová (25-Něm.) | Centre Court (14:30 SELČ)
Kar. Plíšková (8-ČR) - Sabalenková (2-Běl.) | Centre Court (16:00 SELČ)


Ashleigh Bartyová (1.) - Angelique Kerberová (28.) | Centre Court (14:30 SELČ)
První finalistka vzejde ze souboje mezi současnou světovou jedničkou a vítězkou předloňského French Open Ashleigh Bartyovou, která ve Wimbledonu poprvé překročila osmifinále a postupem do semifinále si zajistila setrvání na tenisovém trůnu, a bývalou světovou jedničkou, šampionkou ročníku 2018 a trojnásobnou grandslamovou vítězkou Angelique Kerberovou. Bartyová je v semifinále grandslamů poprvé od loňského Australian Open, Kerberová přesně po třech letech. Vzájemná bilance je před dnešním utkáním vyrovnaná 2-2.

Pětadvacetiletá Bartyová si letos zahrála čtyřikrát finále a bude usilovat o svou celkově 18. finálovou účast, druhou na grandslamech (triumf na French Open 2019). V případě dnešního vítězství se stane první australskou finalistkou Wimbledonu od prvenství Evonne Goolagongové v roce 1980. Třiatřicetiletá Kerberová na generálce v Bad Homburgu získala svůj první titul od Wimbledonu 2018 a hrála své první finále od Indian Wells 2019 a 31. kariérní. Na grandslamech byla ve finále čtyřikrát, dvakrát ve Wimbledonu.

Bartyová i Kerberová se v All England Clubu prezentují vynikající formou. Kerberová se na trávě probudila a vyhrála posledních deset zápasů. Rozjetou Němku je velmi těžké zastavit, ale Bartyová je určitě jednou z mála hráček, kterým se to může podařit. Bartyová je jasnou kurzovou favoritkou, my ovšem vidíme šance na postup jako velmi vyrovnané. I ve druhém semifinále očekáváme napínavou bitvu.

Tip: Bartyová ve třech setech

Aktuální forma
Bartyová je se třemi triumfy nejúspěšnější hráčkou letošní sezony. Po finálové účasti v Madridu se však trápila zdravotně. V Římě musela vzdát dobře rozehrané čtvrtfinále a na French Open druhé kolo, v Paříži tak neobhájila předloňský triumf. Na trávě žádnou z generálek neabsolvovala.

Cesta turnajem
Ve Wimbledonu po cestě do čtvrtfinále ztratila jediný set, a to hned v prvním kole proti Carle Suárezové. S Annou Blinkovovou, Kateřinou Siniakovou, 15 zápasů neporaženou Barborou Krejčíkovou i krajankou Ajlou Tomljanovicovou jí stačily dvě sady.

Historie ve Wimbledonu
Bartyová předloni ve Wimbledonu startovala počtvrté (v hlavní soutěži) a poprvé se probojovala do druhého týdne, v osmifinále nestačila na Alison Riskeovou.

Ashleigh Bartyová  - Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Stuttgart, Miami,  Melbourne 2 (vítězka);  Madrid (finále)
Největší úspěchy na trávě: první turnaj
Bilance: 33-6
Bilance z posledních 10 zápasů: 8-2
Bilance na trávě: 5-0
Bilance proti hráčkám Top 21-30: 1-1 (kariérní 17-8)
Bilance v semifinále grandslamů: 0-0 (kariérní 1-1)
Grandslamy: Australian Open (čtvrtfinále), French Open (2. kolo)

Ashleigh Bartyová - Wimbledon
Kariérní bilance: 10-4
Nejlepší výsledek: semifinále (2021)
Výsledek v posledním ročníku 2019: osmifinále
Bilance v semifinále: 0-0
Generálka: žádná
Cesta turnajem: Suárezová (6-1 6-7 6-1), Blinkovová (6-4 6-3), Siniaková (6-3 7-5), (14) Krejčíková (7-5 6-3), Tomljanovicová (6-1 6-3)

Aktuální forma
Kerberová ještě nedávno procházela velmi dlouhou krizí. Před startem travnatých generálek letos jen na dvou turnajích porazila více než jednu soupeřku. Na trávě v Berlíně sice skončila už ve druhém kole po porážce s Viktorií Azarenkovou, nicméně poté ovládla menší domácí akci v Bad Homburgu.

Cesta turnajem
Ve Wimbledonu si na úvod poradila s Ninou Stojanovičovou, ve třech setech se Sarou Sorribesovou a Aljaksandrou Sasnovičovou a v osmifinále přehrála do té doby suverénní Cori Gauffovou. Ve čtvrtfinále nedala šanci Karolíně Muchové. Momentálně má na kontě deset výher v řadě.

Historie ve Wimbledonu
Kerberová si v hlavní soutěži Wimbledonu odbývá svou již 12. účast. Zatímco v roce 2016 ve finále proti Sereně Williamsové neuspěla, o dva roky později ji ve finále porazila. Předloni vypadla už ve druhém kole po porážce s Lauren Davisovou.

Angelique Kerberová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Bad Homburg (vítězka)
Největší úspěchy na trávě: Bad Homburg (vítězka)
Bilance: 19-10
Bilance z posledních 10 zápasů: 10-0
Bilance na trávě: 11-1
Bilance proti hráčkám Top 10: 1-1 (kariérní 40-63)
Bilance v semifinále grandslamů: 0-0 (kariérní 4-3)
Grandslamy: Australian Open (1. kolo), French Open (1. kolo)

Angelique Kerberová - Wimbledon
Kariérní bilance: 36-11
Nejlepší výsledek: vítězka (2018)
Výsledek v posledním ročníku 2019: 2. kolo
Bilance v semifinále: 2-1
Generálka: Berlín (2. kolo), Bad Homburg (vítězka)
Cesta turnajem: Stojanovičová (6-4 6-3), Sorribesová (7-5 5-7 6-4), Sasnovičová (2-6 6-0 6-1), (20) Gauffová (6-4 6-4), (19) Muchová (6-2 6-3)


Karolína Plíšková (13.) - Aryna Sabalenková (4.) | Centre Court (16:00 SELČ)
Karolína Plíšková ve Wimbledonu poprvé v kariéře zvládla osmifinále i čtvrtfinále a poprvé od Australian Open 2019 na podnicích velké čtyřky postoupila mezi nejlepší kvarteto. Navíc už na všech čtyřech grandslamech dokázala uhrát minimálně semifinále, což se povedlo jen dalším pěti aktivním tenistkám. O finále se popere s Arynou Sabalenkovou, která se na grandslamech nikdy předtím nedostala přes osmifinále. Oba předchozí souboje nabídly bitvu zakončenou těsným rozhodujícím setem, v obou případech (Eastbourne a Cincinnati 2018) se z postupu radovala Sabalenková.

Devětadvacetiletá Plíšková bude útočit na své 31. kariérní finále, druhé v letošní sezoně a na grandslamech (US Open 2016). Rodačka z Loun stále může navázat na triumf Petry Kvitové z roku 2014, jež je poslední českou finalistkou nejslavnějšího turnaje světa. Do finále Wimbledonu se z Češek v open éře dostaly už jen Hana Mandlíková a Jana Novotná. Třiadvacetiletá Sabalenková má za sebou 15 finále, tři v letošní sezoně, a může se stát první běloruskou finalistkou v historii Wimbledonu.

Plíšková sice měla snazší cestu do semifinále, ale ve Wimbledonu se celkově prezentuje vyrovnanější formou a ještě neztratila set. Sabalenková má zase v poslední době mnohem lepší výsledky. Plíšková určitě může těžit ze zkušeností, závěrečná kola na grandslamech si už několikrát zahrála. Pokud Sabalenkové budou fungovat její zbraně a nebude kupit nevynucené chyby, pak by měla potvrdit roli favoritky. Nejspíše nás čeká další bitva s těsným koncem.

Tip: Plíšková ve třech setech

Aktuální forma
Plíšková se po loňské koronavirové pauze trápí. Letos má sice na kontě finále v Římě, ve kterém neuhrála jediný game, ovšem jen na třech z 12 turnajů dokázala porazit více než jednu soupeřku či postoupit do čtvrtfinále. Na travnatých generálkách nevyhrála jediný zápas, když prohrála s Jessicou Pegulaovou i Camilou Giorgiovou.

Cesta turnajem
Ve Wimbledonu bez ztráty setu porazila senzační semifinalistku nedávného French Open Tamaru Zidanšekovou (odvracela setbol), Donnu Vekičovou, krajanku Terezu Martincovou, deset zápasů neporaženou Ljudmilu Samsonovovou, která neměla svůj den, i další překvapivou účastnici druhého týdne Viktoriji Golubicovou.

Historie ve Wimbledonu
Plíšková hraje hlavní soutěž Wimbledonu podeváté. Při úvodních šest startech nepřešla přes druhé kolo, pak dvakrát po sobě skončila v osmifinále. Předloni v něm prohrála bitvu s krajankou Karolínou Muchovou.

Karolína Plíšková - Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Řím (finále)
Největší úspěchy na trávě: Wimbledon (semifinále)
Bilance: 20-12
Bilance z posledních 10 zápasů: 6-4
Bilance na trávě: 5-2
Bilance proti hráčkám Top 10: 0-1 (kariérní 32-41)
Bilance v semifinále grandslamů: 0-0 (kariérní 1-2)
Grandslamy: Australian Open (3. kolo), French Open (2. kolo)

Karolína Plíšková - Wimbledon
Kariérní bilance: 16-8
Nejlepší výsledek: semifinále (2021)
Výsledek v posledním ročníku 2019: osmifinále
Bilance v semifinále: 0-0
Generálka: Berlín (2. kolo), Eastbourne (1. kolo)
Cesta turnajem: Zidanšeková (7-5 6-4), Vekičová (6-2 6-2), Martincová (6-3 6-3), Samsonovová (6-2 6-3), Golubicová (6-2 6-2)

Aktuální forma
Sabalenková na začátku roku ovládla novou akci v Abú Zabí, na antuce ve Stuttgartu se dostala do finále a v Madridu získala svou první antukovou trofej. Jenže na French Open roli jedné z největších favoritek nepotvrdila a skončila již ve třetím kole. Na travnatých generálkách se jí nedařilo, v Berlíně prohrála hned na úvod s Madison Keysovou, v Eastbourne ve čtvrtfinále neudržela vedení proti Camile Giorgiové.

Cesta turnajem
Ve Wimbledonu si snadno poradila s Mónicou Niculescuovou i Marií Camilou Osoriovou, ve druhém kole zvládla bitvu s domácí Katie Boulterovou a v osmifinále s Jelenou Rybakinovou. Ve čtvrtfinále zastavila letos na trávě výborně hrající Ons Džabúrovou.

Historie ve Wimbledonu
Sabalenková hraje hlavní soutěž Wimbledonu počtvrté a v předchozích ročnících se dočkala jediné výhry. Předloni ztroskotala hned na úvodní soupeřce, Slovence Magdaléně Rybárikové.

Aryna Sabalenková - Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Madrid,  Abú Zabí (vítězka);  Stuttgart (finále)
Největší úspěchy na trávě: Wimbledon (semifinále)
Bilance: 34-10
Bilance z posledních 10 zápasů: 7-3
Bilance na trávě: 7-2
Bilance proti hráčkám Top 11-20: 4-3 (kariérní 17-8)
Bilance v semifinále grandslamů: 0-0 (kariérní 0-0)
Grandslamy: Australian Open (osmifinále), French Open (3. kolo)

Aryna Sabalenková - Wimbledon
Kariérní bilance: 6-3
Nejlepší výsledek: semifinále (2021)
Výsledek v posledním ročníku 2019: 1. kolo
Bilance v semifinále: 0-0
Generálka: Berlín (2. kolo), Eastbourne (čtvrtfinále)
Cesta turnajem: Niculescuová (6-1 6-4), Boulterová (4-6 6-3 6-3), Osoriová (6-0 6-3), (18) Rybakinová (6-3 4-6 6-3), (21) Džabúrová (6-4 6-3)

WIMBLEDON 2021 - PROGRAM 10. HRACÍHO DNE
• CENTRE COURT • (od 14:30 SELČ)
1. Bartyová (1-Austr.) - Kerberová (25-Něm.)
2. Kar. Plíšková (8-ČR) - Sabalenková (2-Běl.)
3. Rojer/Klepačová (14-Niz./Slovin.) - N. Skupski/Krawczyková (7-Brit./USA)
• NO. 2 COURT • (od 12:00 SELČ)
1. Viďmanová (ČR) - Mutavdzicová (13-Brit.)
3. Krawietz/Peschkeová (9-Něm./ČR) - Pavič/Dabrowská (2-Chorv./Kan.)
• NO. 3 COURT • (od 12:00 SELČ)
6. Viďmanová/Zelníčková (ČR/SR) - Alvisiová/Paolettiová (It.)
• COURT 12 • (od 12:00 SELČ)
2. Petr (ČR) - Borg (14-Švéd.)
• COURT 18 • (od 12:00 SELČ)
2. Palicová (ČR) - Stoiberová (Brit.)
• COURT 5 • (od 12:00 SELČ)
2. Donald (ČR) - Lajal (16-Est.)
5. Jurajda/Westphal (ČR/Fr.) - Florig/Rehberg (Něm.)
• COURT 7 • (od 12:00 SELČ)
1. Bejlek (ČR) - Guthová (15-Něm.)
6. Bejlek/Havlíčková (ČR) - L. Fruhvirtová/Kuděrmetovová (2-ČR/Rus.)
• COURT 10 • (od 12:00 SELČ)
1. L. Fruhvirtová (8-ČR) - Marcinková (Chorv.)
• COURT 11 • (od 12:00 SELČ)
1. Klimovičová (ČR) - Jepifanovová (7-USA)
Kompletní program 10. hracího dne
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

193
Přidat komentář
Jon61
Děs, děs! Plíšková zahazovala brejboly, zahrála volej mimo kurt a Aryně stačil jediný! brejbol na zisk sady.
Reagovat
Jon61
Na brejboly Aryna skvěle podávala, mám obavy, že teď přijde o podání Karolína.
Reagovat
hippos
Tak samo klasikasmile
Reagovat
George_Renel
se lepší zápas od zápasu, dnes ve dvou povolila soupeřkám jen 6 gamů a je v QF.smile
A to má dnes hrát ještě debla, snad se neutaví.
Reagovat
Nenela
Taky jsem se na ni divala, super ted, zvlaste po tom zklamani na RG
Reagovat
com
No tak proste bude muset Karolina porazit nasazenou dvojku i jednicku a aspon nebude nikdo moct rikat, ze mela cestou pro titul lehkej los smilesmile
Reagovat
Nenela
Nevim, jestli to uz tady probehlo, ale nevite, proc vlatne Linda Noskova nehraje juniorku?
Reagovat
asgard33
Lakonicky oznámeno z osobních důvodů bez bližšího vysvětlení.
Reagovat
Nenela
Aha...dik, aspon ze neni zranena nebo neco
Reagovat
smazaný uživatel
Mám radost a těším se na sobotní finálesmile
Angie dnes opět houževnatá, ale v závěru jí došlo.
Come on, Ashsmile
Reagovat
Patik
Škoda myslel som že Kerber je natom lepšie ale pozerám že čo úder to umučenie Krista..zachvílu nastúpi Sabalenka z umučenia prejdeme na orgazmické údery..to je strašné WTA nemá žiadnu normálnu hráčku..fakt tá nesympoška Barty poslajzuje celý Wimbledon..
Reagovat
smazaný uživatel
Díky, Paťo :-)
https://www.instagram.com/
Reagovat
brixner
A dneska i po zábavě, na Zabalenku koukat prostě nedokážusmile
Ale antižena prostě umí, takže dík, Endžísmile
Reagovat
blixa
Hele, ber to jako sousedky. Řekni si, že je hezoučká a půjde to ... smile
Reagovat
Blondie
Nebo ať hladí Čendu v rámci zklidňující canis terapie :P
Reagovat
Jon61
Kámoš tvrdil: "Já na každou nevlezu, musí v testu dosáhnout aspoň 80 bodů. První otázka: Má ženské přirození? Má! Osmdesát bodů."
(Bez toho vulgarního označení ženského přirození nemá historka šťávu. smile)
Reagovat
Blondie
XD XD XD XD XD XD XD
Reagovat
Petr_Fisk
Kolem našeho klukovského stolu se na maturiťáku prodírala holka za holkou a vždy uslyšela třeba "čtyři" a další třeba "šest" a další třeba "devět"...A pak šla jedna a slyší "dvanáct" a bylo vidět jak se zapýřila, že má takové hodnocení...
Kdyby chudák jen věděla, že to číslo znamená počet vypitých piv, aby na ni někdo byl vůbec schopen vlézt...
Reagovat
brixner
No jo, ale to bych musel mít něco více v žíle! Jenže já nechlastam, tak co s tim, more? Ale byla by možnost - pustim si "Dark Side of the Moon" a u Zabalenky típnu zvuksmile
Reagovat
Jon61
Také to praktikuji, pouštím si hudbu. Koncert už běží. smile
Reagovat
Jon61
Máte tam kočenu jako čárovou rozhodčí, ta by vám prdla do vajec. smile
Reagovat
hippos
Doporučuji masturbaci, ta dycky zvedne náladu!
Reagovat
brixner
Si myslíš, že mam gumový zápěstí???smilesmile
Reagovat
hippos
smile
Reagovat
Patik
už som myslel že som jediný..pohoda..aj premňa je to taký ten typ ženy čo viac zapadne medzi chlapcou a nie ženy.
Reagovat
Jon61
Co proti Aryně máte? Vždyť z ní sálá živočišné zdraví, já pluhem by byla zdatná, v boji obstála... Je to vzor Amazonky. smile
Reagovat
hippos
Tak půlka hotovo, teď je potřeba dotlačit Sabalenku, ať má finále vysokou úroveňsmile
Reagovat
blixa
Njn. Tak co ? Tak nic. Tak slez ... smile
Reagovat
Petr_Fisk
...tak jo.
Reagovat
brixner
To máš jako v mezipatře v paneláku:

"Když to de, tak to de! A když to nejde, tak někdo de!"

smile
Reagovat
Petr_Fisk
Come on, Barty, let's go party (ah ah ah yeah)
Come on, Barty, let's go party (ooh oh, ooh oh)
smile
...ale Angie nedala svou kůži lacino.
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
aape
Spíš jo, ten druhej set pěkně pokonila
Přitom stačilo udržet si servis
Reagovat
com
ja chtel do finale radsi Kerber smile
Reagovat
zfloyd
Aryna by Kerber rozstřílela
Reagovat
Petr_Fisk
Takhle to bude ještě větší kontrast stylů a možná případně ještě cennější vítězství pro Karolínu.
Reagovat
Blondie
Ty bláho, ta Ash je satan...
Reagovat
Vlk-v-trave
Tajbrejk v SF...skvely napad holky, bude aspon dramo:)
Reagovat
Vlk-v-trave
A z dramatu se nam rysuje nemecka tragedie...jaj
Reagovat
Patik
Kerberovej údery sú strašne ťažkopádne akoby jej jeden úder vysal celú životnú energiu..krčí sa pritom backhande stiahne hlavu vzdychy jak na smrtelnej posteli..Barty úplna pohodička potichúčky spokojne vystrelí úder a má to väčšiu silu a razanciu než Kerberovej utrpenie..
Reagovat
EllNino
možná to tak vypadá, protože levačka není Angie dominantní ruka, takže se na každý úder víc nadře, podle mě :) ale nevím
Reagovat
blixa
Je jí třiatřicet bábě, a ty bys chtěl zázraky ...
Reagovat
zfloyd
tu její 33 letou fyzičku ji mohou jen závidět
Reagovat
blixa
Fyzička je OK, ale ta dynamika prostě už chybí.
Reagovat
Patik
úplne by stačilo vystrieť ten chrbát lebo všetko hrá úplne prikrčená prihrbená akoby čakala bolesť pri každom údere..s vekom to nič nemá..má to zafixované v hlave a v tele..
Reagovat
Petr_Fisk
Výměna na 5:4 to byla paráda.
Reagovat
Titan
Nezdržujte, potřebuju mít volný kurt...smile
Reagovat
blixa
Ash konečně pod tlakem. Podaří se Andělce otočit ?
Reagovat
brixner
Vůbec vo tom nepochybuj, moresmile
Reagovat
brixner
Ale ty její slajzy sou fakt jeďákysmile
Reagovat
blixa
No právě ... je to s ní těžký, fakt těžký...
Reagovat
George_Renel
Koukám, že juniorky mají ještě dnes druhé zápasy. Dá se někde zjistit kurt?
Reagovat
sojka1
ja to proklikavam, metoda pokusu a omylu, ale opruz... :-))
Reagovat
EllNino
https://www.wimbledon.com/en_GB/scores/schedule/index.html
Reagovat
sojka1
diky... :-))
Reagovat
George_Renel
Díky.smile
Takže je opět na "své" desítce.
Reagovat
Petr_Fisk
https://www.wimbledon.com/en_GB/scores/schedule/index.html
Reagovat
Jon61
http://freestreams-live1.com/tennis-13/
Reagovat
Vlk-v-trave
Angie se zacina rozjizdet...
Reagovat
evik
Už by si to holka zasloužila.smile
Reagovat
aape
Musí si to uhrát sama
Reagovat
Petr_Fisk
Bárty se nesmí dát čas, jakmile to někdo udělá, tak se zápas změní v šachovou partii a tam je Ash téměř neporazitelná.
Reagovat
zfloyd
bude záležet jestli začne Andží dobře returnovat zatím podání Barty dominuje a rozhoduje
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně - taky si říkám, že Ash, ale i Bára by byly skvělé šachistky :-)
Reagovat
EllNino
Docela šikovnej :)

A hodně se povzbuzuje
Reagovat
dadaft
zatímco Ash se zklidnila po třech výměnách, Angie po třech gemech ............ asi to rozhodne první set.
Reagovat
Mony
Kdo může říci, že porazil Borga? smile
Reagovat
Petr_Fisk
Třeba Lendl a rovnou na dvou turnajích.
Reagovat
zfloyd
Andží po velkém poklesu se vrátila v oslnivé formě
Barty ten hraje pořád stejně dobře , tipuju to na tříseťák
Reagovat
brixner
Zatim se mi moc nelíběj Endží returny, všechno hraje na tu antiženu...smile
Reagovat
sojka1
Vojta Borga mete, neprevysuje ho sice postavou, zato spolehlive technicky i takticky, hraje skvele... :-) Leo i nejaky zdravotni problem, bylo osetreni....

Sara otocku nedokonala, skoda... :-(
Reagovat
George_Renel
Ale byl to skvělý mač. Co vracela bylo neuvěřitelné. Škoda 2. setu.
Reagovat
EllNino
Vojta hraje moc dobře :)
Reagovat
Petr_Fisk
Prakticky ve stejném čase skončily zápas Palicová a Bejlek a bohužel obě prohrály. Obzvlášť u Sáry to mrzí, protože měla na vítězství.
Reagovat
Andrew89
Rekl bych tek Angie vyprasi kozisek
Reagovat
Andrew89
Ze
Reagovat
Vlk-v-trave
Hraje hodne pekne... nevim jak se s tim Angie srovna...
Reagovat
Andrew89
To teda?naprosto klidna a jista ruka
Reagovat
Vlk-v-trave
No, a zacina nam novy turnaj:)
Jde o postup do finale nejslavnejsiho turnaje na svete, tenhle centr kurt uz zazil mnoho veci...

...uvidime ktere 2 hracky to nejlepe zvladnout.
Reagovat
Dobry-den
Jsem zvědavý, jestli Karolína konečně překročí svůj stín, nebo jestli opět klíčový zápas nezvládne. Bohužel ve hře zbývají už jen hráčky, proti kterým příliš neumí. Já si tipnu, že to nedá.
Arynka 7:5 7:6
Kerber 6:4 5:7 6:2
Reagovat
zfloyd
To samé s tím stínem čeká i Arynu , pro tu je to první SF GS
Reagovat
hippos
Ale Saba je vzhledem k věku v jiné pozici, navíc mi nikdy nepripadalo, že by řešila s kým hraje nebo v jaké fázi turnaj je. Prostě přijde na kurt a tu druhou holku zasype úderama. Za mě je topka, dycky se královsky bavímsmile
Reagovat
evik
Moc držím Karolíně palce. Snad to zvládne??????????
Reagovat
evik
Proč otazníky!
Reagovat
smazaný uživatel
Proč otazníky!
Reagovat
tommr
taky to Karolíně moc přeju, ale ty otazníky jsou bohužel namístě ...
Reagovat
evik
Jsem nová .... uvedla jsem pakce nahoru!smile
Reagovat
hippos
musíš použít ty místní, portál je už starší pán
Reagovat
sojka1
:-))))
Reagovat
evik
Já je tam nedávala!!!!
Reagovat
hippos
nedávala jsim tam smajly, emoji?
Reagovat
RFanousek
Fandím Karo a Kerber.
Něco tak nesympatického jako Sabalenka jsem na tenisovem kurtu už dlouho neviděl.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
nesympatického čím?smile
Reagovat
annah
Hlavně tím nechutným řevem.
Reagovat
hippos
čumte na sportovní výkony a neřešte ocasoviny jako symp/nesymp OMG
Reagovat
brixner
Jo no to, přesně tak! Je prostě vodporná a SF, případné finále s ní, naprosto bez výčitek oželím, stejně tak, jako tenkrát na AO mezi VVV a Zobkou!smile

Ale stejně mi příde, že Kája má z nich aspoň největší uši! Tak nevim, no...smilesmile
Reagovat
hippos
lebo Kája je elf jak som pisal dole
Reagovat
brixner
Všimla sis, že při tréningu tahle slepice ani nepípne? Je to prostě hnus!smilesmilesmile
Reagovat
annah
Žádný trénink jsem neviděla. Možná řve jen na ostrých zápasech, aby umocnila sílu a zdeptala soupeřku. Na tréninku to potřeba není. Ale nedá se to poslouchat. Na její zápasy se nedívám. Nebo jen chvilku, než mě to zase naštve.
Reagovat
Petr_Fisk
Pokud by někdo řval jen proto aby zastrašil a vykolejil soupeře, tak pak to je na jednoznačný zákaz.
Reagovat
zfloyd
je sympatická hezká mladá dámasmile
Reagovat
Titan
Aryna je jedna z nejsympatičtějších holek na okruhu. Je vidět, že ji vůbec neznáš...
Reagovat
Jan
V článku tipují Plíšková ve 3 setech, tak jsem zvědavý smile Přál bych jí to. smile
Reagovat
hippos
Karolajna ví, že kariéra ide do finiše a furt nemá ten GS. Až sem cejtím jak se klepe! smile
Reagovat
Petr_Fisk
Kupodivu letos ve W byla zatím v pohodě a nějaké klepání se moc nekonalo. Tak snad to zbytečně nepřivoláš.
Reagovat
hippos
Dyť je těžkej introvert, tak co bys chtěl na ni vidět. Já to dělám jinak. Mám doma zavařovací sklenice a na nich napsané iniciály našich tenistek. Dycky dyž jedna z našich hraje, tak ji napustím vodou a pozoruju hladinu, jestli je (ne)klidná.
Reagovat
Petr_Fisk
Vidět to na ní je, pokud ji sleduješ už roky, ale to s těma zavařovačkama, to je geniální...smile
Reagovat
paddy
Zapomněl jsem na to nejdůležitější. Číselná řada lichých čísel nakonec nefungovala, ale je tu ještě jedna číselná sekvence, která je ve hře, a to počet našich holek, které prohrají v každém kole. Počítejte se mnou a k večeru se dozvíme, jak to dopadlo smile

9-7-5-3-2-1-0
2-2-2-1-1-1 smile
Reagovat
Mony
Vypadá to hezky, až z toho jde strachsmile
Reagovat
paddy
Je to silnější než voo-doo smilesmile
Reagovat
Mony
Uvidíme.., já mám ale z Kaji na rozdíl od Aryny dobrý pocit a dobrá intuice je nad numerologii i astrologii
Reagovat
paddy
1 Barty 33-6 0.846
3 Sabalenka 34-10 0.773
25 Kerber 19-10 0.655
36 Pliskova 20-12 0.625
Reagovat
Mony
To vím, ale ženský to mají ve vlnách a ne co bylo před 3 měsíci, bude i ted
Reagovat
Mony
A u Aryny je to o pár balonech, které tam spadnou, či ne.. To vůbec nemusí být o formě, ale o štěstí a o tom, jak se vyspi. Vsadil bych se, že viditelné dominovat nebude
Reagovat
Petr_Fisk
Má někdo stream na Darju?
Reagovat
Esgalnor
16. cervence vyjde na Netflixu (dost necekane) dokument o Naomi.
Trailer zde: https://youtu.be/5mtt18L_SLc

Nez jsem si ukazku pustil, prislo mi to dost zbytecny, ted se ale na film tesim. Je fakt, ze Osaka se za hrozne kratkou dobu a ve strasne mladym veku stala jednou z nejvyraznejsich tenisovych osobnosti soucasnosti, ma mnohem vetsi vliv nez Ash, Simona i protlacovana Coco a vhled do jejiho soukromi, ktery si dost chrani, by vlastne tak mohl byt docela dost zajimavy.
Nejsem nejaky jeji velky fanousek, ale v tenise uz mi docela chybi.
Reagovat
tommr
spíš než o dokument půjde o propagandu. Z Osaky je třeba udělat novodobou progresivistickou ikonu ... smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Sára teď nedopodávala na vítězství a Linda K. dokonce přišla o druhý setsmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Němka se nějak rozehrálasmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Sára povolila a set je v hájismile
Reagovat
Petr_Fisk
Dnes je takový "plechový" den...:)
Reagovat
GaelM
K těm juniorkám: víte prosím někdo za co se uděluje SE (special exempt)? Koukal jsem že v celém pavouku jsou jen dvě a obě mají Češky (Palicová a Klimovičová).
Reagovat
EllNino
Mozna ze jinak by musely do kvaldy kvuli Roehamptonu?
Reagovat
GaelM
Linda Fruhvirtová hraje dnes skvěle, velký kontrast oproti včerejšku. Sice soupeřka vypadá trochu slabší, ale to je taky tím, že nedostane prostor se nadechnout...
Reagovat
Andrew89
Kez by dostala WC alespon do kvaldy na USO
Reagovat
Mony
A do MD v Praze
Reagovat
GaelM
Bylo by to fajn, ale upřímně řečeno zatím není moc za co. I přes dnešní pěkný výkon jsou zatím její výsledky mezi juniorkami dost průměrné. Kdyby vyhrála juniorský GS, tak si rozhodně WC na dospělý GS zaslouží, ale zatím byla v singlu nejdál ve 3. kole a v deblu taky nijak nezáří, na to že většinou hraje s hodně kvalitními spoluhráčkami smile Je dost juniorek, které by si divokou kartu zasloužily víc...
Reagovat
EllNino
Podle me je teda dulezitejsi, ze se prosazuje mezi zenami ? juniorske vysledky jsou k nicemu, kdyz v semiorech nevyhravas :)
Reagovat
Andrew89
Presne tak?.a neni malo pripady kdy holky valely v juniorech a pak se jen tak placaly?..
Reagovat
Andrew89
Jezis bez tech otazniku :D
Reagovat
SydneyOpen
Moje "černá ruka" jak jste si všimli udělala celkem haló, chápu neni to uplná klasika což u mě neni překvapení .. je to něco co neni uplně obyvklé .. hodně lidí zajimá co to vlastně je na to Vám odpovim jasně .. je to dílo mojí @zofka_tattoo a @srbitch který ještě neni zdaleka hotové .. z @bangatelier
Nebudu tu vysvětlovat významy apod .. ale řekla bych to tak - abstrakce s mejma prvkama který jsem chtěla zanechat . Takže kdo by o něčem přemejšlel že by si nechal udělat a to nemusíte mít takovou černotu nebojte uměj všechno ale @srbitch je spíš přes geometrické věci a @zofka_tattoo abstrakce .. dávam ruku do ohně že budete spokojený co Vám vytvořej
Zdroj: Instagram Terezy
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Sára má první set proti 15.nasazené Němce Guthové!
Reagovat
Vlk-v-trave
Dekujeme nasi tenisove ustredne paddymu za rozbor... a navrhuji, abychom do drevoplechu napsali zhruba toto:

Kajo bud vklidu, Aryna behem turnaje jeste nenarazila na poradnou servismanku, a nedostala se jeste pod poradny tlak, stacilo aby Katie, ktera hraje hlavne mistni travarske prebory mela trochu lepsi servis a brojler se nam uz rozhasil a celkem slusne zacal dymit...
...po vitezne zapase doporucujeme cist TP pouze pod dozorem zkuseneho pracovnika... (hlavne prispevky FU)
Tecka.
Reagovat
Torn
Vidím to podobně. Nevím, co je furt keců k tomu losu. At se podívají, jak se dostala do SF Barty, která měla jedinou solidní protihráčku Báru. Stejně tak jiné GS. Nemluvě o tom, že i ty hráčky druhého sledu musely porazit ty lepší.
Reagovat
Blondie
Tak Karo opravdu měla relativní štěstí na los. ALE! Dokonale ho využila - úplně stejně to mohla udělat Peťa. Navíc byla Karolínina hra opravdu dominantní a soupeřky k ničemu nepustila, čímž trošku vyvolala dojem, že jsou babky neškodné.

Jinými slovy, Karolína výborně využila dano příležitosti. Stejně jako Petra loni na RG. Nemohu jednu plácat po rameni a druhou hejtovat :D
Reagovat
hippos
Srovnavat Plíškovou s Barty? Dyť jsou dva rozdílný levly.
Reagovat
Mony
???
Reagovat
Vlk-v-trave
Hlavne je to SF Wimbledonu...

Aryna ho jeste nehrala, a opravdu nebyla tak pod tlakem servisu protihracky, tedy servismanky. Kaja se odbrzdila a dostala se nam do modu USO...
Preji si trebas, aby vyhrala Ash nad Angie, ale take to nebude jednoduche... Ash proziva svuj sen Angie nakopla Tormo, a nekdo muze rict, co je to za souperka...a super los...eh...kazda souperka ma svou hodnotu, od ktere se odviji dale cely turnaj... Neni tu podle mne zadna dominantni hracka, neco jak ve stylu RG20 a Igy.

Dale, co bylo se nepocita, co se urcite pocita s jakou hrou mohou vsechny nastoupit, a uvidime, jestli to vsechny zvladnou na 100%
Pokud ano, tak tu muzeme mit klidne opacko z USO, Angie x Kaja...
pak uz muzem pocitat ruzne kombinace, jestli to nezvladnou... ale asi ztrata casu:)

Rozhodne se na kurtech.
Idealni finale, za mne urcite, Ash x Karolina, ale uvidime...jestli Ash Angie zvladne a tlak SF, to same Aryna...pro obe to je obrovsky moment...

No a hlavne faktor WTA...na ten se zapomina celkem nejvic:) takze stat se tam dnes muze vlastne cokoliv :)
Reagovat
tommr
ideální by bylo každý finále s Karolínou. Mezi Bartyovou a Kerberovou na trávě není žádný rozdíl ...
Obávám se ale, že rozjetá a sebevědomá Sabalenka bude pro Karolínu příliš velký sousto. Kdyby na ní Karolína narazila na začátku turnaje kdy byla ještě Sabalenka pod dekou z GS neúspěchů tak bych Karolíně věřil. Ted už je ale Sabalenka uvolněná a v takovým módu je skoro nezastavitelná ... smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Mezi Bartyovou a Kerberovou na trávě není žádný rozdíl ...
Nooo, odvazne tvrzeni:)
Reagovat
tommr
nemluvím o herním stylu ale o výkonnosti ...
Reagovat
Petr_Fisk
Ash je výkonnostně někde jinde a dnes se to předpokládám ukáže.
Reagovat
tommr
dlouhodobě ano, ale na trávě se to trochu srovnalo. I když dneska to pro Kerberku zatím nevypadá dobře ...
Reagovat
Petr_Fisk
Je to ale WTA, takže velotoče můžou nastat...smile
Reagovat
Petr_Fisk
A jen jsem to dopsal, tak už nastal první.
Reagovat
Jan
Zase Karolína poctivě trénovala, s Golubicovou byla vidět lehkost v ruce při úderech, šlo jí to velmi dobře, třeba to půjde i se Sabalenkovou.
Reagovat
Andrew89
Rozhodne preji Ash,tam by to snad problem byt nemel. Ac ji rad uplne rad nemam,tak preji Aryne. Za letosni vykony a celkou hru si to zaslouzi. Karolina poprve narazi na tezsi souperku,vyuzila los snu,ale pokud chce konecne GS, cekaji ji pripadne dva nejvetsi zapasy jeji kariery.(pardon USO), ale W je precen jen cennejsi:)
Reagovat
Blondie
Ale vyhraje Plíšková :)
Už 2x se mi o ní a Wimbledonu zdálo!

Poprosila jsem včerejší bouřku a kosa o znamení, ale jsou nejasná. Tak nevím!
Reagovat
Andrew89
:D
Reagovat
Blondie
nejhorší je, že na moje "když do deseti vteřin sjede blesk, tak Plíšková s Arynou" znamení opravdu přišlo, ale já jsem tak tupá, že jsem zapomněla, zda to měla být výhra, nebo prohra smilesmile
Reagovat
Jan
To jsou všechna ta alchymistická a astrologická znamení smile Vždycky si je lze vyložit na obě strany smile
Reagovat
Petr_Fisk
Představ si, že by to bylo tak jednoduché...bouřku a kosa atd.
To by to sázkovky mohly zabalit. Tzn. žádné chtění, žádné přání, žádné sympatie nebo antipatie, žádný strach.
Dá se to vyčistit, ale je to běh na hodně dlouhou trať.
Reagovat
Blondie
Kdybys potřeboval, ještě věštím z vlaku, bažantů a tramvajových kolejí smile
Reagovat
paddy
Je neuvěřitelné, že na posledních 4 GS hraje SF 16 různých hraček, žádná 2x. Takova trageďija smile

Postup by si měly uhrát favoritky, tzn. Barty a Sabalenka, které mají letos dobrou formu a k tomu spolu letos již 3x hrály. Potenciální finále by pro ně bylo letos jejich 3. finále a 4. zápas. Obě jsou v kurzu okolo 1,5, což znamená cca 66% šance na vítězství. Jinými slovy by měly vyhrát 2 ze 3 takových zápasů.

Pro zajímavost % pro různé scénáře:
Obě favoritky vyhrají 44%
Obě favoritky prohrají 11%
Jediná (libovolná) z favoritek vyhraje 44%
Reagovat
paddy
Podívejme se ještě na kurzy na celkové vítězství (+ odvozená % šance na vítězství)

Barty 2,50 _ 38% - asi to zvládne
Sabalenka 3,10 _ 30%
Kerber 5 _ 18%
Plíšková 6,40 _ 14%

Bar+Sab letos hrají konsistentně dobře. Barty je navíc historicky silná i na trávě. Sabalenka zlomila GS prokletí prvních kol a tvrdě půjde za postupem do finále, kde jí už může zradit hlava. Zjednodušeně existují 4 typy turnajů. Podle rostoucí psychické obtížnosti: 1) běžný turnaj, 2) finále běžného turnaje, 3) GS a 4) GS finále (zejména to první), které umí svázat ruce lépe než ocelová pouta.

Kerber v poslední době sice nezáří, ale na trávě se vrátila do staré formy a ve finále se rozhodně nezlomí, když už v něm porazila i Serenu. Vítězka vzejde z horní půlky pavouka a SF Bar-Ker bude proto takové předčasné finále.

Plíšková je největší outsider a k titulu by musela vyhrát dva těžké zápasy za sebou. Letos se jí nedaří a do SF se dostala díky příznivému losu (5 průměrných soupeřek 47-77 rank). Sama prý ještě na titul nemyslí. Na turnaji je vidět zlepšení, ale skutečný test formy ukáže až zápas se Sabalenkou. Smutné je, že ji lidi začali chválit za dobíhání míčů, tedy činnost, která by měla být samozřejmostí. Asi poslední šance urvat titul, tak lehký los do SF se nebude opakovat. Očekávám, že tlak Sabalenky naruší dosavadní klid na servisu, slabší soupeřky ji totiž moc neprověřily. Rozhodne aktuálně větší kvalita Sabalenky.
Reagovat
paddy
Dnešní oběd bude muset být skromnější. Kuřecí křídlo s krajícem chleba, na brojlera nemá smile
Reagovat
smazaný uživatel
smilesmile
Reagovat
blixa
No jo, hlavní chod bude až od čtyř ! smilesmile
Reagovat
Torn
Podívej se na los jiných hráček na tomhle nebo jiném GS. Třeba taková Barty. Koho tam měla kromě Báry? Nikoho. Karla v důchodu, Blinková, Katka a Alja.
Reagovat
smazaný uživatel
smileje to tak
Reagovat
Blondie
Docela by mě zajímalo, jak si v těchto tipech vedla před SEMI RG Barča K. :-)
Reagovat
dadaft
Bude to zajímavé. To teda bude. Tipovat si netroufám.
Reagovat
Vlk-v-trave
+1111
Doufejme, ze SF budou stat za to:)
Reagovat
whales
Zápas Karolíny to bude velký kontrast ve svalové hmotě. Karolína a její ruce jako párátka proti namakané Bělorusce. V páce by Karolína vydržela tak 3 vteřiny, ale na kurtu jí věřím, Lets go Karolínasmile
Reagovat
blixa
To je otázka. To záleží na typech svalových vláken a míře jejich zastoupení ve svalu a způsobu tréninku. Proto třeba zápasníci mají větší sílu než kulturisté, přestože objem svalů je jasně ve prospěch kulturistů. Nedávno jsem viděl nějaké video, kde si nějaký posilovnový cvičík zve různé hosty a poměřuje se s nimi. Zde konkrétně si pozval Adama Ondru a přestože ten chlap byl tak 2x těžší a objem bicepsů měl tak trojnásobný, rozdíl v síle byl překvapivě malý a v něčem ho Adam i porazil. Takže velikost svalů nemusí nutně znamenat i mimořádnou sílu.
Reagovat
Torn
Prej svalů. :D
Reagovat
smazaný uživatel
smilesmile
Reagovat
SydneyOpen
No Angie by mohla mít 4. GS titul stále bez toho aniž by vyhrála turnaj Premier 5/Mantadory... prostě se na GS vždy dokázala plně soustředit, narozdíl od Petry nebo Viky a to mě jako jejich fanouška občas zamrzí. Obě mají mimo GS ohromné úspěchy, ale obě jen 2 tituly...
Reagovat
Blondie
Rozum mi říká, že postoupí Ash a Aryna.
Srdce, že Anglie a Karolína - s vítězným koncem pro Karo.

A nevím nic XD
Za mě smutné semi, dvě moje nejméně onlíbené hráčky :)
Reagovat
Mony
Srdce musí vítězit. I já půjdu za Kajou, i když už dlouho mám vysazeno na celkové vítězství Anglie..Oslnila me, už v Homburgu, kde vyučovala i skvělé hrající Katku. S Muskou to jen potvrdila. Věřím ale i Kaje, že tvrdě a dobře poslední měsíc pracovali
Reagovat
Mony
Angie ne Anglie.. Ach ten editor! Anglii jsem nevěřil vůbec, ale musím smeknout nad jejich kondici
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
Andrew89
To je hrozna fales co tu pises:D spill the T sis. Karoline to z tech 4 prejech rozhodne nejmene:D tak to rekni na plnou pusu. Tyhle tanecky jsou zbytecny:D
Reagovat
Blondie
Ano, přeji jí to naprosto nejméně :) popravdě nejenže nejméně, ale vůbec.
Jaká faleš?
To je snad jasné, ne?
Řekla jsem milionkrát, že je mi hluboce nesympatická.
Fandila bych jí, leda kdyby proti ní hrál Stalin :) akorát mi to dneska bude k --------- :D
Reagovat
Andrew89
Neee Stalina sem netahej:D nech ho u ledu
Reagovat
Blondie
Já doufám, že v pekle! :D
Reagovat
annah
Tam se určitě smaží. Masový vrah...
Reagovat
smazaný uživatel
ach ta falešsmile
Reagovat
Blondie
Lol, jaká?
Doufám, že dneska Plíšková vypadne ;) ale hádám, že to dopadne jinak. A jestli jo, tak prostě congrats. Není faleš uznat kvality někoho, koho nemám ráda, mám s ním spory, jiné vidění světa a pod. V životě to dělám naprosto běžně. Ale je pravda, že tím strašně moc lidí vytáčím :D
Reagovat
brixner
Moje přání je Kája vs. Endží!
Jenže sakra práce, vůbec nevím, komu bych fandil...Ale Kája musí tu vodpornou Zabalenku vyndat, prostě MUSÍ!!!
Reagovat
hippos
Finále musí bejt Barty s Sabalenkou bo obě mají osobitej herní projev a bude to zajímavý. Ty dvě další cácory nemastný neslaný si spletu z každou jinou z top 100. Nemluvě o tom, že dyž tam bude Plíšková s Kerber, tak to bude rychlý finále pro Němku.
Reagovat
brixner
Tak taksmile
No uvidímesmile
Reagovat
Torn
Jasně...:D Nejméně zajímavá z těch čtyř je rozhodně Kerber. Stejně tak Kerber dostala v Eastbourne ok Káji totální klepec. A to finále US Open? Vyhrála až ve třech setech.
Reagovat
smazaný uživatel
to nebude zajímavý Sabalenka prohraje a je to.
Reagovat
cabuna
smile Také moje velké přání
Reagovat
smazaný uživatel
smilesmile taky
Reagovat
Mony
A Borg po 50 letech nikoho nezajímá? Chápu, chybí McEnroe..
Reagovat
baba
tak ASh a Kája - jedéééééem
Reagovat
Pavol
Moja predstava je podobná. Ale v podstate mi je jedno koho Karolína vo finále porazí. smile
Reagovat
hippos
To je sestavička jak z ňákýho toho Pána prstění. Hobit, nadčlověk, elf a orksmile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
jirkaS
ještě kdo je kdo? smile
Reagovat
Torn
Kája - Legolas, Aragorn - Angie, Gimli - Ash, Aryna - Skurut-hai :D:D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist