17letá Fruhvirtová vyhrála řežbu s krajankou Vondroušovou a je už v osmifinále! Plíšková dominovala i proti Gračovové

21. 1. 2023, 02:31
Aktuality 130
AUSTRALIAN OPEN - Linda Fruhvirtová pokračuje ve svém senzačním debutu na Australian Open a poprvé si zahraje ve druhém týdnu grandslamů. Sedmnáctiletou Češku nedokázala zastavit ani zkušená krajanka Markéta Vondroušová ve více než dvouhodinovém derby. Ve skvělých výkonech pokračuje v Melbourne Parku také Karolína Plíšková, semifinalistka ročníku 2019 si ve třetím kole bez ztráty podání poradila s Varvarou Gračovovou.
Linda Fruhvirtová (© AFP)

Linda Fruhvirtová pokračuje ve velmi mladém věku v rakovém vzestupu mezi ženami. Loni touto dobou figurovala až na konci třetí stovky pořadí, ovšem díky prvnímu triumfu na turnajích WTA, osmifinále na prestižní "tisícovce" v Miami a úspěšné premiéře v hlavní fázi grandslamů (druhé kolo na US Open) se velmi rychle vyšplhala do Top 100 a dál stoupá.

Po šokujícím prvenství v indickém Čennaí ale dlouho hledala formu a na následujících čtyřech podnicích včetně letošního Aucklandu skončila hned v prvním kole. Sérii nezdarů přerušila až na probíhajícím Australian Open, kde prožívá naprosto senzační debut.

V úvodních dvou kolech si bez ztráty setu poradila s domácími divokými kartami Jaimee Fourlisovou a Kimberly Birrellovou a dnes si vyšlápla 7-5 2-6 6-3 na přemožitelku světové dvojky Ons Džabúrové a zkušenější krajanku Markétu Vondroušovou.

Jasnou favoritkou na postup byla o šest let starší Vondroušová. Od Fruhvirtové se očekávalo, že bude na technickou a taktickou hru finalistky French Open 2019 jen marně hledat recept. Opak byl pravdou. Vondroušová nechala krajanku tvořit hru, ta úspěšně rozdělovala míče po celém dvorci a dostala se do vedení 4-2 40-15. Zradil ji však servis a Vondroušová mohla úvodní dějství za stavu 5-4 dopodávat. Fruhvirtová jí to ale nedovolila a získala následující tři hry.

Ve druhé sadě měla jasně navrch bývalá světová čtrnáctka, když trefila 17 vítězných úderů, udělala jen sedm nevynucených chyb a starší z talentovaných sester povolila pouhé dva gamy.

Dobře rozehrála i rozhodující set, ačkoli si před jeho začátkem nechala ošetřovat puchýř na levém chodidle. Po skončení pátého gamu mohla jít do vedení o dva brejky, nicméně Fruhvirtová brejkbolovou hrozbu zlikvidovala, skóre snížila a nechala si během ošetření zatejpovat levé stehno. Vondroušová začala mít po delší přestávce a pár odehraných bodech křeče a ve zbytku utkání uhrála už jen čtyři fiftýny.

"Je to neuvěřitelné a jsem šťastná, že si mohu říct: Ahoj, druhý týdne," uvedla na tiskové konferenci Fruhvirtová. "Je mi pořád sedmnáct let. Tohle je má druhá účast v hlavní soutěži grandslamu a být mezi nejlepšími šestnácti je úžasné. Markéta je výborná hráčka, která dokáže porazit kohokoliv. Naposledy zdolala třeba světovou dvojku," doplnila Fruhvirtová.

Fruhvirtová tak už podruhé vylepšila své maximum na podnicích velké čtyřky a další možnost bude mít v pondělí v premiérovém oficiálním souboji s Donnou Vekičovou, ve kterém si navíc může zajistit debut v Top 50 světového hodnocení. S Chorvatkou prohrála před pár dny na exhibici v Kooyongu.

Vekičová v Melbourne stále pokračuje v letošní neporazitelnosti. Bývalá světová devatenáctka si poradila 6-2 6-2 s Nurií Párrizasovou, zvládla i šestý letošní zápas a přesně po dvou letech postoupila do osmifinále grandslamů. Proti Fruhvirtové zabojuje o své druhé čtvrtfinále a zároveň vyrovnání svého maxima na podnicích velké čtyřky (US Open 2019).

Statístíky zápasu Fruhvirtová - Vondroušová

Pár hodin po dvouhře nastoupila Fruhvirtová do debla s Američankou Alison Riskeovou Amritrajovou. V 2. kole nestačily na první nasazený pár a obhájkyně titulu Barboru Krejčíkovou a Kateřinu Siniakovou, kterým podlehly za hodinu a dvě minuty dvakrát 2-6. Vítězky tří loňských grandslamů narazí v osmifinále na gruzínsko-americkou dvojici Oksana Kalašnikovová a Alycia Parksová.


Plíšková dál dominuje, set nepovolila ani Gračovové
Karolína Plíšková o loňské australské léto kvůli zlomenině ruky přišla. Do sezony naskočila až v březnu, rok zakončila s nelichotivou bilancí 21-21, čtyřmi porážkami v řadě, jen se čtyřmi vítěznými sériemi a bez jediné finálové účasti. Bývalé světové jedničce se nedařilo ani v úvodních týdnech aktuální sezony, na obou generálkách v Adelaide skončila po jasných prohrách hned v prvním kole, a na druhém podniku dokonce musela poprvé od srpna 2014 do kvalifikace.

Na Australian Open ovšem využívá příznivého losu, už při osmém startu v řadě postoupila do třetího kola a bez ztráty jediného setu prošla do druhého hracího týdne letošního ročníku. Poslední obětí její zlepšené formy se stala Varvara Gračovová, která ani ve svém pátém utkání třetího kola na grandslamech neuhrála set.

Třicetiletá Češka je v Melbourne Parku jako vyměněná, hraje aktivně, soupeřky se snaží od prvního úderu dostat pod tlak, chodí si pro vítězné údery a hlavně skvěle servíruje. Ve třech zápasech zaváhala na podání dohromady jen dvakrát, v obou případech proti Julii Putincevové ve druhém kole. Rusku dokonce nepustila k jedinému brejkbolu a ani v jedné hře na servisu nemusela přes shodu.

Premiérový souboj s aktuálně 97. hráčkou světa možná rozhodla už v maratonském třetím gamu. V něm nedovolila Gračovové využít dva gameboly, sama proměnila čtvrtý brejkbol a ve zbytku utkání už v Rod Laver Areně dominovala. Druhou sadu odstartovala brejkem a celkově třetí a poslední se jí povedl za stavu 4-2. Na postup potřebovala jen hodinu a 17 minut a stala se čtvtou Češkou, která v open éře získala 85 singlových výher na grandslamech, více jich mají jen Jana Novotná (149), Helena Suková (143) a Petra Kvitová (124).

Statistiky zápasu Plíšková - Gračovová

"Soupeřka tu porazila několik dobrých hráček, takže jsem chtěla být připravená. Je to navíc třetí kolo grandslamu, takže to není snadné, ať už proti vám stojí kdokoliv. Myslím, že jsem odehrála dobrý zápas," řekla Plíšková v rozhovoru na kurtu. "Servis může být vždy mou velkou zbraní. Jsem ale spokojená i s hrou od základní čáry. Uvidíme, jak to půjde během druhého hracího týdne," doplnila Plíšková.

Semifinalistka z roku 2019 se v Melbourne Parku dostala do druhého týdne počtvrté v kariéře a poprvé po čtyřech letech. A i v dalším kole má velmi hratelnou protivnici, o 11. grandslamové čtvrtfinále bude totiž usilovat proti Shuai Zhang, se kterou zvládla všech sedm předchozích soubojů. Světová dvaadvacítka nezaváhala, přehrála 6-3 6-2 kvalifikantku Katie Volynetsovou a zaútočí na své třetí grandslamové čtvrtfinále (Australian Open 2016 a Wimbledon 2019).

V osmifinále letošního ročníku Australian Open jsou tak čtyři čeští zástupci, včera slavili postup Barbora Krejčíková a Jiří Lehečka.


Sabalenková letos stále neztratila set a čeká ji souboj s rozjetou Bencicovou
Aryna Sabalenková na australské půdě pokračuje v dominanci a i sedmý letošní zápas zvládla bez ztráty setu. Vítězka jedné z generálek v Adelaide, která se řadí mezi největší adeptky na titul, ve třetím kole Australian Open deklasovala 6-2 6-3 svou bývalou deblovou parťačku Elise Mertensovou a třetím rokem po sobě v tomto dějišti postoupila do osmifinále.

Čtyřiadvacetiletá Běloruska zatím nemusela řešit žádné komplikace, Tereze Martincové povolila pět gamů a dvojnásobné grandslamové čtvrtfinalistce Shelby Rogersové ještě o jeden méně. Na první čtvrtfinále v tomto dějišti zaútočí proti Belindě Bencicové (H2H 1-1), jež v Adelaide triumfovala o týden později.

Švýcarka se slovenskými kořeny si poradila 6-2 7-5 s Camilou Giorgiovou, protáhla svou neporazitelnost na sedm zápasů a po sedmi letech a podruhé v kariéře postoupila do osmifinále Australian Open. Proti Sabalenkové zabojuje o své premiérové grandslamové čtvrtfinále mimo US Open (2014, 2019 a 2021).

Caroline Garciaová ve večerním duelu zdolala 1-6 6-3 6-3 Němku Lauru Siegemundovou a postupem do osmifinále vyrovnala své maximum na Australian Open.

O jeho překonání se čtvrtá nasazená Francouzka utká s Magdou Linetteovou (h2h 0-1). 30letá Polka pár minut po půlnoci porazila 6-3 6-4 turnajovou devatenáctku Jekatěrinu Alexandrovovou a zaznamenala nejlepší grandslamový výsledek.

• AUSTRALIAN OPEN •
Melbourne, Austrálie, tv. povrch, 76.500.000 aus. dolarů
sobotní výsledky (21. 1. 2023)
• Dvouhra žen - 3. kolo •
L. Fruhvirtová (ČR) - Vondroušová (ČR) 7-5 2-6 6-3
Kar. Plíšková (30-ČR) - Gračovová (-) 6-4 6-2
Garciaová (4-Fr.) - Siegemundová (Něm.) 1-6 6-3 6-3
Sabalenková (5-) - Mertensová (26-Belg.) 6-2 6-3
Bencicová (12-Švýc.) - Giorgiová (It.) 6-2 7-5
Linetteová (Pol.) - Alexandrovová (19) 6-3 6-4
Shuai Zhang (23-Čína) - Volynetsová (USA) 6-3 6-2
Vekičová (Chorv.) - Párrizasová (Šp.) 6-2 6-2
• Čtyřhra žen - 2. kolo •
Krejčíková/Siniaková (1-ČR) - L. Fruhvirtová/Riskeová-Amritrajová (ČR/USA) 6-2 6-2
• Čtyřhra muži - 2. kolo •
Lehečka/Molčan (ČR/SR) - Erler/Miedler (Rak.) 7-5 7-5
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

130
Přidat komentář
Fandina
Plíšče hraje moje dobře. Podívala jsem se na záznam zápasu s Gračevou a hraje přesvědčivě a tlačí na pilu. Hraje tady super a doufám, že jsem jí to nezakřikla. Moc držím palce. smilesmilesmile
Reagovat
turista
Vypadá to, že si své tenisový očistec už odbyla a snad je u něj už venku.
Reagovat
George_Renel
https://www.idnes.cz/sport/tenis/linda-fruhvirtova-australian-open-3-kolo-vyhra-rozhovor.A230121_122236_tenis_ikuc
Reagovat
A211
Karolína+Linda+Bára jsou prostě SUper SPecial jen tak dál a přidávat (Zátopek) a hlavně se z toho ne.....t(Hlinka)smilesmilesmile
Reagovat
Jan
smile
Reagovat
EllNino
Výbuch, Kasatkina, Kudermetova, Samsonova, Alexandrova končí před osmifinále ...a ve 4. kole není ani jedna ruská hráčka
Reagovat
magnus
Rybakina tam je.
Reagovat
paddy
přesně tak
a když započteme celý Sovětský svaz alias Velkou Rus, pak ještě Ostapenko, Sabalenka, Azarenka

celá čtvrtina jsou Sovětky smile smile
Reagovat
Nola
kedy pridu davky od Uradu prace? presne tak posobis v tom krci, kr eten, co tu kritizuje hracky, ktore sa dokazali presadit na GS, si uplny traged, a to vobec nemusim trebars Azarenku....
Reagovat
paddy
jestli si zvyklá svému otci říkat "kr eten" nebo "traged", tak si to nedovoluj ke mně nebo si urážej vašeho tenisového.nadšence smile

beze mě se v poslední době neobejde skoro žádný tvůj komentář, i když ani nemusím být ve vláknu, to je diagnóza smile
jsi jako Pe3k, v bledě modrém, klidně byste se mohli vzít smile

kritika není, když upozorním na lehký los, a hlavně se snažím uvést argumenty na rozdíl od jiných. V jiných případech je možné použít i kritiku, když je opodstatněná. Teď bych mohl třeba kritizovat tvé urážení mé osoby. A přiznej si, že tvoje komenty některých hráčů, nebyly někdy lichotivé

---------------
obecně je nechutné, jak tady všichni přehlíží komenty lidí, kteří tady slovně uráží hráče, kterým nikdo nefandí, nedají jim ani ty jejich trapné palce dolů, kteří jsou schopni použít za informace z médií

nebo tady lidi zaslepeně brání své miláčky, kteří jsou pro ně bohy, i když mohou porušovat pravidla či chovat se agresivně, jen na to nesmí nikdo upozornit či dokonce je za to kritizovat
---------------
BTW redakce si tady na sebe upletla bič

bohužel hodně normálních lidí odsud odešlo, o tenise se tady nedá moc bavit, někdy je třeba vyvracet nesmysly či zbylo jen nekritické adorování a plakání, jak některým hráčům celý svět ubližuje
Reagovat
magnus
neprovokuj načo je to dobré? Rybakina sa narodila v Moskve a aj reprezentovala Rusko. Azarenka ani Sabalenka nie, to sú Bielorusky, A Ostapenko Ruska? To by ti Lotyši dali.
Reagovat
Liverpool22
smile smile Rybka snad zítra vykostí Igu - hru na to má smile
Reagovat
lvicek
A pocitas mezi ne i Kaju, Baru a Lindu?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Kosatka na GS moc velké šance nemá, Carevny mi není ani trochu líto, Samsonova a Alexandrova jsou mi tak nějak volné. Rybka mi přijde fajn, hraje dobře a je to i pěkná holka, Naducánek nějak trpkne, Amazonka kupodivu moc nemusí hady, ale jinak je to myslím v pohodě holka, Hejkal no comment - bohužel má velkou šanci na QFsmile
Reagovat
magnus
Linda Fruvirtová, další český supertalent. Nechcela by zmeniť občianstvô a reprezentovať Slovensko?smile
Reagovat
Liverpool22
smile ne, ne smile Lindu nedáme. V holkách máte na Slovensku taky pár talentů - chce to trpělivost např. ségra Kužmové nebo Radka Zelničková je mladá a nadějná smile
Reagovat
Carter
Katka Kužmová má už 21 a zatiaľ sa v podstate nepresadila. Radka mi príde taká nemastná neslaná.
Skôr by som to videl na prerazenie u Niki Daubnerovej a Renáty Jamrichovej. Hlavne Renáta začala slušne seniorské turnaje. Má 15 rokov a hrala zatiaľ iba dve 60tky ale má tam jedno štvrťfinále a jedno semi. Uvidíme. V každom prípade sme od Česka na míííííle ďaleko :D
Reagovat
Blondie
Nole vydává stejné zvuky jako já na badmintonu. Očividně jdu správnou cestou.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
smilesmilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tak to se musím podívat, taky občas hrajusmile
Reagovat
Nola
smile
Reagovat
Fandina
Tři obrovské úsměvy. smilesmilesmile
Reagovat
tommr
https://www.tennisforum.com/attachments/linda_live_rankings-png.246571/

bude zajímavý sledovat která smile Linda se dostane dřív do top-50. Myslím že to letos zvládnou obě a jde jen o to která tam bude dřív ... smile
Reagovat
Jan
smile
Reagovat
Stippy
Nole má jaké zranění, že komentátoři tvrdili, že odstoupí? Přivodil si ho v tomto zápase? Nesledoval jsem od začátku. Díky.
Reagovat
Krisboy
Ne, o zranění hamstringu mluvil už před turnajem. Evidentně ho to limituje, ale na Grišánka to v pohodě stačí.
Reagovat
Torn
Tak Grišánka by klidně stačila i jedna noha. :D
Reagovat
Blondie
Není ta Linda s Maki někde jako záznam, prosím? Já to, blbec, zaspala...
Reagovat
Stippy
Možná highlits na YT.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Už zase?smile
Reagovat
Blondie
Jo XD a celkem o hodně, vzbudila jsem se asi v 11:30 XD
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Taky jsem musel naspávat a sousedi mě vzbudili vrtačkou též nějak po 11h. Taková zvrhlost v sobotu...smile
Reagovat
Fandina
Myslím že pro Markétu se používá Maky, s y. Vyhledala jsem několik článků, kde je to dokonce v nadpise. Maky s y.

https://www.sport.cz/clanek/tenis-maky-a-muska-kamosky-ze-stvanice-jistily-postup-3287254

https://www.lidovky.cz/sport/ostatni-sporty/dve-vyhry-k-titulu-maky-je-talent-od-boha-chvali-vondrousovou-trener-hernych.A190606_195144_ln-sport-ostatni_lar/foto/nahledy

https://sport.aktualne.cz/tenis/nicitelka-maky-bojovala-sama-se-sebou-rekla-vondrousova-o-sa/r~66e2a666bd7611ec94760cc47ab5f122/

https://www.tenisovysvet.cz/article/detail/15921--hlasujte-pro-maky-vondrousova-je-v-nominaci-na-oceneni-srdce-bjkc?countryCode=CZE

https://isport.blesk.cz/galerie/muj-isport-blogy-redaktori-jan-jaroch/375513/narozena-pro-velke-veci-jak-maky-vondrousova-dobyva-kurty?foto=8
Reagovat
bardunek666
To je, myslím, úspěch. Hlavně Karolína zatím potěšila a využívá toho, že nic neobhajuje. I další soupeřka je hratelná, ale Shuai se tady dlouhodobě daří.
Linda proti Markétě překvapila, vydřela to. Snad je fyzicky v pořádku, Vekic je na vlně, ale může se vyházet.
Bára s Pegulou je podle mě dost nepředvídatelný zápas.
Reagovat
Liverpool22
Linda bude v pohodě - teď prohrála debla proti Báře s Katkou.
Jinak souhlas - Bára s Pegulou hodně nečitelný zápas, ale věřím, že pokud Báře půjde servis, tak vyhraje smile
Reagovat
com
Ted by jeste mohla vyhucet Garcia s Alexandrovou a Karoline by opet vypadli dalsi nasazeny hracky smilesmile
Reagovat
Liverpool22
Teď si to zrovna říkám - pokud by vyhučela Garcia, tak se to Káje neuvěřitelně otevře až do semifinále smile smile
Reagovat
Blondie
Nemají si rovnou zlomit nohu? XD
Reagovat
George_Renel
Myslím, že Markéta doplatila na ten noční zápas.
Reagovat
makro99
51. Linda 56. Linda - hádejte, která je která? :)
Reagovat
EllNino
Fruhvirtová před Noskovou
Reagovat
Krisboy
https://m.youtube.com/watch?v=T8ztbnALU9Q
Reagovat
makro99
jj, neskutečně se ty lindy přeskakují - sem si říkal, že po tom Adelaide to zase chvilku vydrží a vono ne...
Reagovat
Alien
Linda na mě na rozdíl od té druhé hráčky působila sympatičtěji. Konec zápasu a pozdravení u sítě mě v tom jen utvrdilo! Tak už to tam Lindo vyhrej celé!
Reagovat
Petra86
Pozdravení u sítě, Markéta je taková jaká je. Někdo má podání ruky pevnější, jiný jak leklá ryba, to už je v tom člověku. A kdyby vyhrála podání ruky by bylo nejspíš úplně stejné.
Reagovat
EllNino
Nebylo :) když vyhraje, podá ruku normálně ... neumí prohrávat se ctí, neuměla to třeba ani Bára Strýcová, i když ta aspoň uměla podat pořádně ruku
Reagovat
Marie9
Gratulace Lindě. Zápas jsem neviděla po noční šichtě u Karolíny a teď jsem zvědavá, zda Linda nastoupí do debla. Podle mne by měla odstoupit a neplýtvat silami.
Reagovat
tommr
bylo by to sice pro ní asi lepší, ale zase by to nebylo fér vůči její deblový partnerce ...
Reagovat
Marie9
Pravda. Necháme se překvapit.
Reagovat
Liverpool22
Linda už je na place i v deblu smile
Reagovat
Alien
Skvělá Linda Frühaufová. Pevně věřím, že na letošním AO neřekla poslední slovo! Ohromná gratulace.
Reagovat
com
Karolina bude mit ve ctvrtym kole poprve nasazenou souperku, tak aspon ze ji vysla ta Zhang smile Titul ceka smilesmile
Reagovat
Krisboy
Víš co, Lindo?
Vyhraj to tam celé! smile
Reagovat
Dobry-den
Český souboj mě dost rozčaroval. Koukatelný byl akorát první set. Pak přišel propad Lindy se spoustou dvojchyb, po druhém setu MTO Markéty, v půlce třetího pro změnu MTO Lindy, po kterém Markéta fyzicky úplně odpadla.
Takovýhle konec jsem si nepřál. Přiznám se, že ani nemám z výhry Lindy radost, byť jsem jí fandil...
Reagovat
EllNino
Taky z toho mám divné pocity ...
Reagovat
Liverpool22
1. set byl super a to hlavně od Lindy smile Pak se ze zápasu stala šachová partie - prostě derby....
Reagovat
GaelM
Proto na české souboje většinou nekoukám smile
Reagovat
Ela-fon-isi
Tak to ani nemusím litovat, že jsem po prvním setu usnula.
Reagovat
elsky
Viděl jsem první dva sety a přišlo mi to jako kvalitní zápas. Markéta typicky všechno uběhávala a vracela a Linda do toho celkem, přes zdejší pověst "pinkalky", řezala.
Reagovat
George_Renel
To není zdejší povět, to je jen vyjádřování dvou sázkových frustrátů.
Reagovat
elsky
smile
Reagovat
Mony
snad zajde za Andy Murrayem zeptat se jak to dělá
Reagovat
Liverpool22
smile a třeba i Lendl něco poradí smile
Reagovat
tommr
z postupu Lindy mám samozřejmě radost a doufám že bude do zápasu s Vekicovou zase fit jinak by proti ní asi neměla šanci. Už sám postup do osmifinále je pro Lindu obrovskej úspěch ... smile
Markétin zdravotní stav je ovšem alarmující. Dneska měla problémy s ramenem, s chodidlama a v závěru měla ještě křeče. To je úplnej chodící lazaret ... smile
Reagovat
Liverpool22
Linda má velký potenciál a s Vekič může opět překvapit - slabina je zatím 2.servis
U Maky jak píšeš je problém zdraví - Rosický v sukni smile
Reagovat
Mony
přitom měla tolik času, aby dřela kondici!smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Po zápase s Žabkou tvrdila, že na kondici makala, tak nevím... Lorenzo je mladší a je to taky totál lazar.
Reagovat
tommr
já si myslím, že Markéta hřeší na svůj talent a v tréninku tomu nedává všechno ... smile
Reagovat
Fandina
To si nemyslím, protože podle info ze Štvanice Maky je tou, která by pořád byla na hřišti.
Reagovat
historik
by měla trochu přibrat a nabrat svaly... takto bude pořád náchylná ke zraněním.
Ten konec taky odevzdal až moc snadno... Proč nebyl MTO?
Podání ruky také velice vlažné... neprekvapilo
No jak říkáte.... jiná už nebude
Reagovat
bIbec
Maky má na profi tenistku možná až moc prohnutá záda, to může vést k řadě omezení a větší náchylnosti ke zranění, obzvláště při nabírání svalové hmoty
Reagovat
bIbec
nechci říct, že je to úplně hrozné, ale jenom malá odchylka od ideálního postoje dovede nadělat neplechu.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Gyros syndrom?smile
Reagovat
Krisboy
Taky mě hned napadl smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Bohužel smutný příběh.

Jinak pochopils ty úlety Kokkiho při smečích? To byly strašný faily, který ho stály zápas. Přitom vítěz GS v deblu. Jako, díky tý jeho neschopnosti se odehrál historický zápas, ale...
Reagovat
Liverpool22
podle mého názoru jasně lepší a zasloužený postup smile i když Maky v závěru odpadla fyzicky - to je fakt
Reagovat
Mony
tak další sesterský souboj naštěstí až v SF
Reagovat
EllNino
První set nedopodávaný, to stálo Matkétu zápas ... a od toho MTO uhrála Markéta 4 míče :/

A na Lindu se při podání ruky ani nepodívala, čekal jsem to :) Jiná už nebude, navíc jsem nepochopil, proč si nezavolala někoho, jen tam seděla a konec úplně odevzdala, podivné ...

Linda tedy ve 4. kole GS v 17 letech, neskutečné :) S Donnou musí zlepšit servis, ale šance bude, věřím, že jo :)
Reagovat
paddy
Body se určitě hodí, ale nezapomínal bych na krásný los
160,167,86 s fyzickým odpadnutím soupeřky
Pro srovnání Sabalenka
74,51,32

Teď čeká Vekič 64, která ji letos porazila
Reagovat
baggik
V 17 je to uplne jedno jestli mas stesti na los. Jsou to neocenitelne zkusenosti a v zebricku to jak Linde, tak Leheckovi (20 let, ale muzi dozravaji pimaleji) neskutecne pomuze, protoze odted uz budou hrat pravidelne ty nejvetsi turnaje a grandslamy bez kvalifikace.
Reagovat
EllNino
Los je souřástí hry samozřejmě, někdy nepotkáš na cestě za GS hráče top 10, jindy musíš vyhrát nad těžkými soupeři, ale Donna ani Markéta mají strop vysoko, obě měly zdravotní potíže, tudíž žebříček není dobrý, ale herně jsou teď určitě hráčky první padesátky, třicítky
Reagovat
zfloyd
bylo to vyrovnaný rozhodlo zdraví
Reagovat
Pavol
smilesmilesmile
Reagovat
Ondřej.Jirásek
Markéta zase krásné podání ruky, achjo.
Reagovat
jirkaS
hodně vlažnýsmile
Reagovat
Vlk-v-trave
Jsme to psali vedle, je to Punk:)))
Reagovat
Dobry-den
Tak to je slušný bizár. Nemám slov. smile
Reagovat
EllNino
Křeče ... na lavičce vytuhla a teď to už nepůjde
Reagovat
tommr
kéž by to byly jen křeče a ne nic vážnýho. Uvidíme zítra jestli nastoupí do debla nebo ne ... smile
Reagovat
EllNino
protahovala se, nic jiného to být nemohlo
Reagovat
tommr
vypadá to že dnešní zápas rozhodne to která z nich dřív odstoupí ... smile
Reagovat
tommr
jako první si vzala MTO Markéta a teď si bere pro změnu MTO Linda. Obě holky jsou nějaký rozbitý ... smile
Reagovat
EllNino
Není se co divit, obě singla a debla, Donna si mne ruce
Reagovat
EllNino
s Alexem Molčanem porazili Miedlera a Erlera z Rakouska a jsou ve 3. kole debla :)) Navíc je tam čekají buď Martin/Chardy nebo Balaji/Neduchenzhiyan, takže šance i na čtvrtfinále :)
Reagovat
Dobry-den
Bohužel to vypadá na postup Markéty, Linda si po prvním setu nějak přestala věřit a přestala hrát aktivně. Navíc ty dvojchyby. smile
Reagovat
EllNino
Dvojchyby hrozný teda :/
Reagovat
Pavol
Vondrusova jej to tymi kopcami znechutila. smile
Reagovat
tommr
proč bohužel? Markéta má podstatně větší šanci uspět i v příštím kole proti Vekicový ...
Reagovat
Dobry-den
Šanci nemá ani jedna, jde spíš o sympatie. :))
Reagovat
EllNino
Donna je ve formě, bude těžké ji zastavit :)
Reagovat
Petra86
Tak vyhraje titul? Když má takovou formu?
Reagovat
EllNino
Asi ne, nemá na to hlavu, a neměla nic moc soupeřky za celou australskou štaci, takže uvidíme :)
Reagovat
tommr
to snad nemyslíš vážně? Vekic je teď sice v dobrý formě ale Markéta by si s ní měla poradit ...
Reagovat
Dobry-den
Teda tommre, dřív na tebe byl větší spoleh. Takhle tam Markéta (pokud dneska vyhraje) ani nemusí nastupovat. smile
Reagovat
EllNino
Myslím, že Linda to otočí
Reagovat
tommr
druhej set jde pro změnu jasně za Markétou. Zdá se že Lindě trochu dochází síly ...
Reagovat
Liverpool22
u Lindy je problém 2.servis + dvojchyby, kterýma Maky defacto vrátila do zápasu viz. začátek 2.setu
Reagovat
tommr
jj těch dvojchyb je dneska nějak moc ...
Reagovat
historik
delší dobu jsem Markétu neviděl takto bez rukávů... ale co to má na těch rukou? To je fakt příšerný. Navíc už má zase zafačovaný rameno. Fakt tenisový Rosický.
A její řeč těla... jde vidět, že nezvládá povzbuzování a emocionalitu Lindy... přitom ta nedělá nic špatného, v jejím věku a situaci je to pochopitelné. Ale to není taky poprvé, co to u ní vidím.
Reagovat
EllNino
Markéta se sama povzbuzuje, ale nikdo jinej to dělat nesmí :)))
Reagovat
Liverpool22
To tetování se mi u Maky taky nelíbí je to už moc, ale ať si dělá každý se svým tělem co chce. Všeobecně u holek je OK nějaké malé tetování, ale jak se říká všeho s mírou smile Nicméně je to otázka vkusu, který má každý jiný.....
Reagovat
frenkie57
podle mně to není permanetní tetování, ale Henna čmáranice.
Reagovat
EllNino
a Linda se hodně hecuje smile

Pozápasové podání ruky bude asi chladné :))
Reagovat
Liverpool22
Linda je více nažhavená a více chce - vizuálně působí lépe smile
Reagovat
Mony
no vidasmile tohle jsem tedy nečekal. Maky jsem pasoval na Černého koně turnaje, ale že by s ní zametala takhle Linda? Klobouk dolů..Vyspívá nám další Esosmilesmile
Reagovat
Ondřej.Jirásek
neskutečný, Markéta vůbec neví, co má hrát, nic nefunguje, Linda je všude, je aktivnější, dobíhá kraťasy... já si myslel, že to bude přesně naopak, že Linda nebude vědět, co má s hrou Markéty dělat...

s větrem se teda zatím pere jasně lépe Linda a bere zaslouženě první set, ale ještě rozhodně není konec.
Reagovat
Liverpool22
Linda je zatím jasně lepší smile U Maky je problém, že když na ní nějaká ranařka trošku přitlačí, tak nestíhá....smile
Reagovat
tommr
Linda zatím hraje překvapivě dobře a zaslouženě bere první set ... smile
Reagovat
Liverpool22
smile
Reagovat
zfloyd
kdyby nebyla Markéta levačka tak jí Linda tím svým bekhendem umlátí
Reagovat
Liverpool22
Holky zatím super. smile Linda se toho nebojí smile
Reagovat
zfloyd
Linda je aktivnější a Markéta zase zkušenější ,může to být dlouhý zápas smilesmilesmile
Reagovat
Liverpool22
smile Linda zatím milé překvapení - hraje skvěle smile byť občas udělá lacinou chybu + dvojchybu
Reagovat
tommr
Karolína nezaváhala a připsala si třetí jasnou výhru na letošním AO. To už je víc než jsem před začátkem turnaje doufal ... smile
V dalším kole bych Karolíně jako soupeřku přál Volynets, ale na 99% to bude Zhang. S tou má Karolína skvělou bilanci 7:0, ale poslední zápas odehrály v roce 2018 a v poslední době hraje Zhang v životní formě, Takže čekám spíš vyrovnanej zápas ...
Reagovat
Liverpool22
Tak dle očekávání bude hrát Kája s Zhang. Jak jsi psal bilance 7:0 pro Káju může být matoucí - poslední zápas 2018 + většinou se šlo do 3. setů + nyní je rozpoložení hráček jiné.
Navíc Číňankám se na AO daří - kromě Li Na si pamatuju, že tady byla nějaká ve ČT a SF, ale nevím zda to byla zrovna Zhang....
Nicméně pokud Kája bude servírovat jako dnes, tak by měla postoupit smile
Reagovat
zfloyd
má štěstí , že to není Zhu , ta předvedla včera parádní výkon proti Sekyrce a nakonec byla tak dojatá , uslzená , že téměř nebyla schopna pozápasového rozhovoru smilesmile
Reagovat
tommr
Zhang ale hraje taky dobře a je navíc mnohem zkušenější než Zhu. Karolína to s ní bude mít určitě hodně těžký ...
Reagovat
Liverpool22
Zhang už na AO byla jednou ve čtvrtfinále a vyhrála tady titul ve čtyřhře - takže zkušenosti má, ale věřím, že Kája jí porazí byť třeba zase ve 3.setech smile
Reagovat
Liverpool22
dnes dominovala hlavně na servisu a Varvaře nedala čuchnout. smile Vše rozhodla dlouhá 3. hra a brejk - pak už Kája převzala opratě zápasu do svých rukou a šla si nekompromisně za postupem smile
Další kolo už taková pohodička nebude - Číňanka i Volynets můžou být nebezpečné....
Reagovat
turista
Dobře Karolína!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist