Lehečka v pěti setech přetlačil Norrieho a je v osmifinále Australian Open!

20. 1. 2023, 09:47
Aktuality 177
AUSTRALIAN OPEN - Jiří Lehečka na Australian Open už potřetí vylepšil své grandslamové maximum. Dnes 21letý Čech udolal v pětisetovém souboji světovou dvanáctku Camerona Norrieho, oplatil mu týden starou porážku, zaznamenal třetí skalp hráče Top 20 a postoupil již mezi šestnáctku nejlepších. O místo ve čtvrtfinále se utká s Kanaďanem Félixem Augerem-Aliassimem.
Jiří Lehečka (© AFP)

Jiří Lehečka si loni odbyl premiéru na všech grandslamech a pokaždé uhrál minimálně set, ale vyhrát nedokázal ani jeden ze čtyř duelů. Nicméně v průběhu sezony získal spoustu cenných zkušeností, 'zabydlel' se v Top 100 a rok zakončil porážkou ve finále Turnaje mistrů pro hráče do 21 let. 

A nabytou herní praxi i sebevědomí nyní prodává v úvodu nové sezony. 21letý rodák z Mladé Boleslavi vyhrál 7 z 9 zápasů a na Australian Open zaznamenal první tři výhry na grandslamových turnajích.

Lehečka v Melbourne vyřadil Chorvata Bornu Čoriče (23. v ATP), Američana Christophera Eubankse (116.) a dnes vyhrál i více než tříhodinovou bitvu s Cameronem Norriem (12.). O šest let staršího Brita zdolal 6-7 6-3 3-6 6-1 6-4 a oplatil mu devět dní starou porážku z Aucklandu. Ve třetím vzájemném duelu uspěl poprvé.

V prvních šesti gamech po svém podání Lehečka ztratil jen šest míčků, ale nevyužil ani jeden ze tří brejkbolů, v tie-breaku neproměnil tři setboly a Norrie zvítězil 10-8. Český tenista však pokračoval v dobré hře na podání, na začátku druhé sady získal brejk a později vyrovnal.

Ve třetím setu Lehečka poprvé přišel o servis a Norrie se vrátil do vedení. Český tenista ale našel v dalším průběhu recept na soupeřovo podání, ve čtvrtém setu ho prolomil třikrát a vynutil si pátou sadu.

V jejím úvodu favorizovaný Norrie neudržel servis počtvrté v řadě a nechal si ošetřit koleno. Lehečka pak sice nepotvrdil brejk na 4-1 a Brit vykřesal naději, český tenista ale už další drama nepřipustil.




"Bylo to dlouhé utkání, ale nic, co bych neznal. Umím tyhle zápasy hrát a cítil jsem, že ho konečně můžu porazit. Byl to skvělý zápas, Cameron hrál neuvěřitelně. Děkuju všem fanouškům, moc jsem si vaši podporu užil," radoval se v solidně zaplněné Kia Areně Lehečka po výhře nad semifinalistou loňského Wimbledonu.

"Bylo těžké na něj najít taktiku, protože je to velmi dobrý hráč. Z minulých zápasů jsem se poučil jen v tom, nikdy se nevzdat a bojovat o každý míček," usmíval se Lehečka po životním postupu.

"Je to úžasné. Cítím se úžasně po postupu do dalšího kola. Loňský rok byl pro mě těžký, hrál jsem na všech grandslamech poprvé a nikdy jsem nevyhrál. Být teď tady je pro mě něco nového. Jsem superšťastný, že jsem postoupil dál," uvedl Lehečka.

Jiří Lehečka po postupu do osmifinále Australian Open

Hráče Top 20 Lehečka porazil potřetí v kariéře a podruhé v sezoně. Bilanci s nimi má 3-7. Skalpem světové dvanáctky vyrovnal své maximum - poprvé loni v Rotterdamu zaskočil Kanaďana Denise Shapovalova a podruhé v letošním United Cupu skolil po zranění se vracejícího Němce Alexandera Zvereva.

Do osmifinále grandslamu ve dvouhře mužů se Lehečka dostal jako první Čech od roku 2019, kdy Tomáš Berdych došel mezi nejlepších šestnáct právě v Melbourne. Berdych je i posledním českým čtvrtfinalistou (Australian Open 2018), semifinalistou (Wimbledon 2017) a finalistou (Wimbledon 2010).

Lehečka si o postup do čtvrtfinále a teoreticky i o premiérový posun do Top 50 zahraje se světovou sedmičkou Kanaďanem Félixem Augerem-Aliassimem (h2h 0-0). S hráči Top 10 má bilanci 0-4, když prohrál se Stefanosem Tsitsipasem, Andrejem Rubljovem, Casperem Ruudem i Taylorem Fritzem.

Loňský čtvrtfinalista Félix Auger-Aliassime letos ani na třetí pokus nevyhrál bez ztráty setu. Dva dny po obratu z 0-2 na sety proti Slováku Alexi Molčanovi si dnes poradil 6-1 3-6 6-1 6-4 s Argentincem Franciscem Cerúndolem.

Sinner poprvé otočil z 0-2 na sety
Namále měl ve třetím kole patnáctý nasazený Jannik Sinner, který prohrál s Mártonem Fucsovicsem úvodní dvě dějství. Jednadvacetiletý Ital se ale zlepšil a i s pomocí velkého počtu nevynucených chyb soupeře poprvé v kariéře otočil zápas z 0-2 na sety a nakonec Maďara přehrál 4-6 4-6 6-1 6-2 6-0.

"První dva sety pro mě byly těžké. Bylo zřejmé, že musím ve své hře něco změnit. I když jsem se necítil špatně, chyběly mi finální údery. Ani takticky jsem nehrál dobře," řekl Sinner.



O zopakování loňského čtvrtfinále Sinner zabojuje proti Stefanosi Tsitsipasovi (h2h 1-4), kterému může oplatit rok staré vyřazení. Řecký tenista pokračuje bez ztráty setu a navíc v posledních dvou zápasech ani jednou nezaváhal na podání. Semifinalista tří ze čtyř posledních ročníků si dnes v souboji dvou letos neporažených hráčů poradil 6-2 7-6 6-3 s Nizozemcem Tallonem Griekspoorem.

"Myslím, že jsem dnes dobře měnil údery. Slajsoval jsem, jindy jsem si otevíral kurt. Také umisťování servisu jsem měl výjimečné. Po podání jsem nemusel často do výměn, což mi pomohlo k 'čistému kontu'," komentoval Tsitsipas svou sedmou výhru v sedmém letošním duelu.

"Dnešní boj jsem si užíval, i díky skvělým divákům. Opět jsem měl fanoušky v zádech, je to vždy skvělý pocit," dodal Řek, který se v případě premiérového grandslamového triumfu stane poprvé světovou jedničkou.



Poprvé až v 27 letech se do osmifinále grandslamu dostal Jošihito Nišioka. Japonský přemožitel Dalibora Svrčiny do něj dokonce prošel bez ztráty setu, dnes si poradil 7-6 6-3 6-2 se zdravotně indisponovaným Američanem Mackenziem McDonaldem, který předevčírem vyřadil obhájce titulu a nasazenou jedničku Rafaela Nadala.

O druhé vylepšení svého maxima na podnicích velké čtyřky se Nišioka popere s 20. hráčem světa Karenem Chačanovem (h2h 1-2), s nímž před čtyřmi lety v Melbourne hladce prohrál, ale loni v létě ho zdolal na betonu ve Washingtonu.

26letý Chačanov si dnes už pátý rok po sobě zahrál na Australian Open třetí kolo, ale až letos v něm uspěl. Do prvního osmifinále v Melbourne Parku postoupil po výhře 6-3 6-4 3-6 7-6 nad Američanem Francesem Tiafoem, s nímž si poradil i potřetí. V příštím zápase bude semifinalista loňského US Open bojovat o zkompletování sbírky grandslamových čtvrtfinále.

• AUSTRALIAN OPEN 2023 •
Melbourne (Austrálie), tv. povrch, 76.500.000 australských dolarů
páteční výsledky (20. 01. 2023)
• Dvouhra mužů - 3. kolo •
Lehečka (ČR) - Norrie (11-Brit.) 6-7(6) 6-3 3-6 6-1 6-4
Tsitsipas (3-Řec.) - Griekspoor (Niz.) 6-2 7-6(5) 6-3
Auger-Aliassime (6-Kan.) - F. Cerúndolo (28-Arg.) 6-1 3-6 6-1 6-4
Korda (29-USA) - Medveděv (7) 7-6(7) 6-3 7-6(4)
Hurkacz (10-Pol.) - Shapovalov (20-Kan.) 7-6(3) 6-4 1-6 4-6 6-3
Sinner (15-It.) - Fucsovics (Maď.) 4-6 4-6 6-1 6-2 6-0
Chačanov (18) - Tiafoe (16-USA) 6-3 6-4 3-6 7-6(9)
Nišioka (31-Jap.) - McDonald (USA) 7-6(6) 6-3 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

177
Přidat komentář
Nola
ceski fans, asi mate noveho Toma Berdycha, nevidela som, ale mate znovu komu fandit, cely cesky tabor dnes sleduje duely zien, lebo mate tenisovu zensku liahen, ale na GS u panov su tie duely ovela zaujimavejsie, vzdy sa da zapas otocit aj za stavu 0:2, resp. 1:2, na beznych turnajoch je hotovo, tak si uzivajte, tisko mozeme zavidiet... ako, je mozne, ze vam sa tak dari a u nas mame dnes iba Molcana a siroko daleko nikto, nikde, snad sa Forhendovi zadari vychovat z dcerky hviezdu, inak to nevidim
Reagovat
Patik
Osobne by som bol opatrný predikovať ho ako ďalšieho Berdycha samozrejme kiežby prajem to jemu aj jeho fanúšikom zatiaľ je to pekný úspech porazil Norrieho ten neviem či nebol mimo koncentráciu videl som niečo že ho urážali počas zápasu že je slabým odvarom Andyho..každopádne Lehečka má všetko pred sebou týmto to nekončí práve naopak začína chalani v jeho veku už si vyskúšali väčšie zápasy s Big3 vo vyšších kolách..inak ten slovenský tenis je to škoda nikde nikto akoby sme nemali ani žiadnu budúcnosť v tenise v česku kopec mladých hráčov kde sú tí naši tu sa čo nehrá tenis či čo..
Reagovat
Nola
fakt Norrieho urazali? nikdy som mu nefandila, dokonca mi bol neprijemny, ale ak je to pravda, ziskal si dalsieho fanusika, neznasam anglosaske fanaticke sposoby, vytvorene mediami... pokial viem, nie je Britom, iba pristahovalcom, Australani klesli na dalsie dno, pamatam, ze ho britske media lyncovali skrz nejaku smiesnu exho, no nie je Murray, ktory moze vsetko, iba tolko....
Reagovat
Patik
neviem či mu diváci nenadávali do Andyho hov*en..tuším ich vyviedli potom z tribúny neviem či ho to rozrušilo alebo nie..ale teraz čítam lebo sa mi to nezdalo že to nebolo v zápase s Lehečkom ale v zápase predtým takže beriem späť všetko ohľadom pochybností Lehečkovej výhry.
Reagovat
Nola
na tom vobec nezalezi v akom zapase sa to udialo... ak by stali zoci-voci tomu hracovi ani nepipnu, v skupinke su velki frajeri, inak by mali nalozene v trenach a hanba by ich fackovala este par mesiacov
Reagovat
Patik
To je pravda..
Reagovat
Nola
a k tomu slovenskemu tenisu, nie je co dodat, budme stastni aspon za tu Dominiku Cibulkovu a Danielu Hantuchovu, aj ten Klizan, ak by mal nejaku slusnu podporu aj ked bol hulvat /nie je mu co vycitat/, mohol dosiahnut viac, asi nemame v genoch vitazstvo, sme iba potomkovia Rakuska-Uhorska a vdacime za svoju vzdelanost Cechom, taka je pravda, aj ked nase korene siahaju do Velkomoravskej rise
Reagovat
turista
Klizan měl velké předpoklady se dostat snad až do první světové desítky.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
parádní senzace!smilesmile Neviděl jsem ani míček, jen ráno kouknu na čísla a tam v pátém 5:4 a šel na servissmile Radši jsem ten mobil zas vypnul a kouknul se až po čase a zařval jsem si, že soused určitě spadnul ze štokrle:)

Tak, teď už se ničeho nebát, vypiplat si tým a vrhnout se do bojů o nejvyšší mety!
Jestli zvládne FAA, tak se toho může dočkat už tady na AO, ale spíš bych věřil na postupné pronikání mezi elitu.

Každopádně super a zaslouženě!!!
Reagovat
Tomas_Smid_fan
pardon, čísla ve 4.setu ne v pátém... naštěstísmile
Reagovat
George_Renel
https://www.idnes.cz/sport/tenis/jiri-lehecka-australian-open-3-kolo-vyhra-rozhovor.A230120_124158_tenis_pls
Reagovat
Vlk-v-trave
Jiří Lehečka, nový lídr, po kterém čeští tenisoví velikáni toužili...

Není to tak dávno, co Česká republika prožívala velmi šťastná a úspěšná léta v mužském tenise se skvělou dvojicí Radek Štěpánek a Tomáš Berdych. Dva Davisovy poháry v řadě a spousta skvělých výsledků pro generaci, která nedělala nic jiného, než že pokračovala v odkazu a tradici skvělého tenisu v srdci Evropy. Po nich se však projevila nejistota a nic nenasvědčovalo rychlé nebo kvalitní výměně generaci. Dokud nepřišel chlapec jménem Jiří Lehečka.;)

Kde je strop 21letého hráče?

Momentálně ho čeká Felix Auger-Aliassime:
Opět bude souper v zápase favoritem.
I když je pravda, že si myslím, že ví, čeho jsem schopen. Znám také jeho slabiny. Znám také jeho silné stránky.
Bude to velký zápas. Myslím, že tady v Melbourne mi turnajové podmínky velmi vyhovují, upozorňuje Lehečka, který se stává stále menším outsiderem v jskemkoliv zapase.

Budeme ho muset bedlivě sledovat, protože je velkým příslibem.

https://www.puntodebreak.com/2023/01/20/jiri-lehecka-nuevo-lider-ansiaba-excelso-tenis-checo
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile čte se to hezky.
Reagovat
elsky
No nevím- není na ódy brzo?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
nejde o ódy, ale o příslibsmile
Reagovat
Mark976
Jirka zůstává jako jediný nenasazený v horní části pavouku:)
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Hodně dobře Korďas.... Radost pohledět, winnery z BH, FH.... Kraťasy, náběhy na síť, loby.... Variace čopů. Mixoval to, to na Medveděva platí. Jeho slabina je hlava a psychika... Medvedev se nikdy nevzdává, nutí hrát o míč navíc... Tohle je cenné vítězství.

Btw. sympatický rozhovor. smile
Reagovat
Krisboy
Bravo, Sebe! To jsem nečekal, ale zaslouženě! Moc to přeju tobě, tátovi i Štěpcovi!

smilesmile
Reagovat
Tennisfan77
Proč je Brooksby zítra kurzový outsider?smile
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Pamatuju si ho z US Open 2021, udělal na mě dojem. Takhle silnou generaci Američani neměli dlouhé roky. smile
Reagovat
Tennisfan77
Ne no, navíc vyřadil Ruuda, překvapuje mě že je favorit Paul.
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Jediný vzájemný zápas vyhrál tedy Paul, ale to není dostatečný vzorek. Nicméně Brooksby má do budoucna mnohem větší potenciál.

Až ti mladí dozrají, tak bych se vůbec nebál o tenis. TOP10 bude našlapaná, možná nebude tak silná TOP4 jako byla, ale bude to zajímavé vyrovnané pole.
Reagovat
Krisboy
Proti generaci Agassi/Sampras/Courier/Chang je ta současná asi tak krajský přebor smile
Reagovat
paddy
okresní smile
Reagovat
Krisboy
smile
Reagovat
darek.vrana
V podstatě proti každé generaci až do r. 2000:).
Reagovat
Grape
Nevím, osobně bych tam viděl rovinu.
Reagovat
Tennisfan77
Já taky, pošlu tam Brooksbyho za 2.23
Reagovat
Grape
smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Ty jak sazis, tak rad vyhazujes asi prachy do vzduchu;)
Reagovat
Tennisfan77
Ani ne, na AO jsem zatím 8k v plusu, dneska mě vypekla jenom Keys a Shapovalov, chytil jsem over Sinnera, over 40.5 Tiafoa, a over 1 set Kordy. Tu Keys jsem měl jistit, to byla jediná chyba.
Reagovat
woody
Co si budem, ještě jsem nepotkal sázkaře, co by přiznal,že je v mínusu (netvrdím,že je to Tvůj případ), nicméně všude máme reklamy na sázkovky, takže na tom něco bude...
Reagovat
Tennisfan77
Já mám statistiky od 2018 v excelu a jsem v plusu přes 100k, ale sázím fakt za drobné, v 99% vše sólo, vloni jsem získal v soutěžích taky dost netů za které jsem hrál snad měsíc, to taky udělá svoje.
Reagovat
Ereinion
Ono taky sázet za velký peníze a být z toho hodně v plusu každej měsíc je dlouhodobě nereálné...dřív nebo později přijdou limity, snižování kurzů a případně až zrušení účtu...
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, toto sa deje a je to dost podpasovka. Stavkové to majú v podmienkách, ze mozu stávku odmietnut bez udania dovodu :)

Mne v 2012 zrusili ucet, aj ucty kamarátov cez ktore som podá val skrz promo akciu, kde mali "matematicku chybu" a dalo sa to obist..

Zlaté časy.
Reagovat
Tennisfan77
Hlavně to je cesta do blázince. Mě bohatě stačí to dávat do 1000,- denně, maximálně 1.500,- denně a vědomi, ze jsem ucet nedobil tři roky a svůj vklad jsem si vybral. Čili kdybych vše sjel, nestane se nic.
Reagovat
paddy
do konce zápasu může být ještě 2,5 hodiny a abychom vyplnili čekání, tak připomeňme, že Korda prohrál s Nadalem ze stavu 5:2 3:0

na Medvěda je nyní kurz 2,35 a to nemá ani brejk

TB 3. setu asi bude klúčový gem zápasu smile
Reagovat
paddy
Korda to zvládl, ale viselo ve vzduchu, že neproměnní 5 MB v řadě

pro Tsitsipase se otvírá velká šance na titul smile
Reagovat
Patik
Za pár minút sa z pôjdem dopodavat zápas stane idem podávať na udržanie sa v sete.. Ak to Korda pohnoji môže prísť o momentum môže sa zviesť až do piateho setu.
Reagovat
Tennisfan77
To může a taky se to pravděpodobně stane.
Reagovat
woody
Pokud dnes Medvěděv vypadne, otevírá se obrovská šance na GS pro Stefanose.
Reagovat
Patik
Ak to nedá ani Djokovic s hamstringom tak Tsitsipas by mohol zaslúžene.
Reagovat
woody
Novak podle mě zítra končí.
Reagovat
Tennisfan77
Dimitrov je strašně labilní, byť je Dimitrov atleticky skvěle založený, ta nálož tiketů na over 3.5 či set Dimitrova mě fakt děsí.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Gríša se zatím pokaždé rozsypal na servisu. Jestli mu někdo do hlavy nalil vítězný elixír, pak bez šance není, hru má skvělou a dobře se na ni kouká.
Reagovat
Patik
Začínam mať pocit ze nie..ma síce problémy s hamstringom ale keď má pred sebou hračou o ktorých vie ze ho neporazia a ze ich porazil niekoľkokrát pomerne hladko tak to nepusti..vcera mal problémy s hamstringom ale akonáhle stratil set a zacítil ze môže prehrať tak prepol na vyšší level aj cez zranenie.
Reagovat
Tennisfan77
Asi tak, jsem zvažoval taky over nějaký, ale už vidím jak Djokovič vezme prášky a sestřelí Bulhara tradičně 3:0.
Reagovat
woody
Novak bude potřebovat hrát brutal agresivně, aby měl šanci. Ale myslím,že zítra aby vyhrál bude potřebovat svou atletičnost. A to bude problém - protože hamstring a tím nastane konec.
Reagovat
turista
Myslím, že zítra to ještě uhraje hlavou a rutinou. Přece jen s Dimitrovem to má 10:1. Pak už to bude problém. Neumím si představit, že s tímto zdravotním problémem by mohl vyhrát ještě 5 zápasů tady. Novak 22. GS tady nevyhraje. Nevěřím tomu.
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Zkusí první set. Když to nepůjde, tak ani nedohraje zápas a raději skrečuje. To by bylo rozumné z dlouhodobého výhledu. Sezóna bude dlouhá.
Reagovat
woody
to možná bude ale pravdepodobně ne pro Novaka, když do USA zatím nemůže, takže po AO (Dubai nepočítám) má 3-4 měsíce pauzu
Reagovat
turista
Bohužel ano. Při absenci na Sunshine Double bude muset zabrat na antuce.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Spíš jestli se dá věřit tomu zranění. Joker a Nadal a jejich zranění, to nemá s běžnou realitpo nic společného.smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Ale ted teprve zacina zapas, hlavne zapas vnitrni u Sebastiana.

Tak doufejme, ze se zase nevylozi..., byla by to urcite velka ztrata pro turnaj;) nevidet HuHU vs. Seba...;)
Reagovat
Tennisfan77
Výhoda je, že Medveděv je sotva poloviční, čili bych se nedivil, kdyby to bylo ještě s double breakem.
Reagovat
Vlk-v-trave
No nechval dne pred vecerem,...;)
Reagovat
farr
Bruh, je tu servis na odvrácení ztráty 3. setusmile.
Reagovat
vavrinec
Byla by škoda, kdyby si Seb nedal pár HuHU koktailů! smile
Reagovat
Tennisfan77
5 MB mu snad bude stačit.
Reagovat
Usm
tak Medved 0-2 a v třetím brejk dole :-)
Reagovat
Patik
Medvedev bol pre mňa medzi tromi najväčšími favoritmi aj s Tsitsipasom a Djokovicom.. Ale Danil vyzerá ze pokiaľ si nevybavi účty s Nadalom tak sa nepohne dopredu za výsledkami..dnes si vybral slabší deň no ma smolu ze Korda hra práve dobre posledné týždne..aj tak mam nejaký slabý tusiak ze to Medvedev otočí pre Kordu to je asi príliš veľké sústo na psychiku dokončiť ho v troch setoch..ak by Medvedev predsa len vypadol tak Djokovic to musí uhrať na titul aj bez hamstringu..teda ešte je tu Tsitsipas takže.. Uvidime..
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
V tom případě je to KO pro Danila, jelikož Nadal už se k němu na dalších turnajích těžko probojuje do finálních fází. smile
Reagovat
Patik
Práveže si myslím ze teraz to bude už možno o čosi pravdepodobnejšie lebo myslím si ze Nadal vypadne z top10 túto sezónu na US Open ho môže stretnúť vklude v skorších kolách až do konca sezóny.
Reagovat
Tennisfan77
Medveděv dostane 3:0 a je vymalováno.smile
Reagovat
Patik
No asi to tak vyzerá zatiaľ.. Som zvedavý ci sa nechá Medvedev vyradiť v troch setoch v treťom kole keď obhajuje ci neprepne na vyssie obrátky ale vyzerá ze asi ho Korda herne a takticky zaskočil a nevie kde je sever..
Reagovat
Vlk-v-trave
Neee, tak finale Vlk vs. Denis nebude:D
To je velke zklamani...a big upset tohoto puckoveho turnaje:)

A jeste vypadne s Hubertem... jako Korda by mel maknout, nebot Hubert bude pro nej dobre sousticko...;)

Je treba tedy zmenit plany, tak co rikate na Semifinale:

Korda vs. Lehecka!:)))
Reagovat
smazaný uživatel
Medvedev za ten rok neskutočne spasívnel.

Presne takto si predstavujem 33-34r. Medvedeva, ktorému uz holt chýba výbušnosť, je za zenitom a hrá na čo má. Ale chlapík má 26.

Korda, ten kvalite zápasu tiež nepomáha, uspávač hadov, herne mi pripomína Tomica. Ten mal rovnako nepredvídateľné údery, nehral super agresívne, ale vedel zrýchliť hru, keď bolo treba.

Štepánek bol šašo ako hráč, a je ním aj ako tréner. Jeden z najnesympatickejších českých športovcov, resp. Čechov všeobecne. Aj po rokoch si s prehladom drží vysoké postavenie.

Shapovalova teniso naozaj možem, ale tomu chlapcovi naozaj chýba tenisová inteligencia. To akým sposobom sa on rozhoduje, výber úderov v aký moment, kvantum nevynútených chýb. Je to škoda, lebo v ruke má ekrazit, bohužiaľ nemá na neho manuál pouzitia.
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
"Korda, ten kvalite zápasu tiež nepomáha, uspávač hadov, herne mi pripomína Tomica. Ten mal rovnako nepredvídateľné údery, nehral super agresívne, ale vedel zrýchliť hru, keď bolo treba."

Ty jsi vážně slovenský zakomplexovaný impotentní panic. :))

Je vidět, že jsi raketu viděl možná tak v obchodě se sportovními potřebami, jsi vyloženě k smíchu s těmito kvazi pseudo hodnoceními. Korda od začátku sezony hraje výborný variabilní tenis, kontrolovaná agrese. Neocenit to může jedině hloupoučký tragéd bez logického uvažování jako ty. Ale co už, fanatický asslicker Nadala se nedá brát vážně, jsi k pláči. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale ale, pozrime sa. Latentný homosexuál a bezvýznamný tenisový teoretik má opäť potrebu hlásiť sa o slovo.

Ak by si vedel deliť dvojkou, tak by si videl, akého chabého protivnika dnes Korda má, ty naše nepodarené odvrhnuté tenisportálové mláďa :)

Venuj sa radšej hejtovaniu a recesii, ako správna béčková attention whore, kde može tvoja epická malosť prekvitať a dostávať pozornosti, keďze mimo onlinu si len vláčnym prdom vo vetre.
Reagovat
Pe3k
On je jen pomatenec, který neví co píše...Celý tenisportál z něho má srandu, místní šáša smile
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
smile

Bylo by to zajímavější, kdyby měl alespoň nějaké elementární znalosti či rozlišovací schopnosti, takhle je to nuda bez výzvy. :)

Spíš by někdy zasloužil profackovat kabanosem Radka Štěpánka, ale vzhledem k tomu, že má očividně značné mindráky se svou nejistou sexuální orientací (podle toho co píše)... tak by proplesknutí od Radka za ty jeho kydy bylo pravděpodobně odměnou pro Peterovo chatrné křehké ego. smilesmile :)
Reagovat
smazaný uživatel
No výborne. Konecne si si tu nasiel seberovného kamaráta :)

Ja ti teda aj s tvojim ostravyským guru vysvetlim, kde je sever, potrebuješ usmernit.

Korda v prvom sete, ktorý som hodnotil stratil double break, pri 60% prvom servise dal jedno eso, dve dvojchyby a spáchal 27 nevynutených chyb. Jeho súper mal taktiez prebytok UE.

Čiže platí, zapas poslabšej úrovne.

Mýliš si dramatičnosť s kvalitou, ako typický rychlokvasený, menej bystrý fanúšiček, ktorý tenis vníma, v tvojom pripade, signifikantne, prvoplánovo.

Ak nerozumieš základným reáliám, oslov svojho švédskeho priatela, aby ti večer vysvetlil, predtym nez ti strčí péro do prdele, malú tenisovu násobilku.

Do budúcna ušetríš tento argumentačný világoš, myslim, ze tvoj obézny zadok sa zaobide aj bez tychto nevďačných kopancov.

Ber to ako radu, priateľu.
Reagovat
Pe3k
Jsi dno tenisportálu...
Reagovat
smazaný uživatel
Obavám sa priateľu, že s tvojim TP performance, hodnotovým kompasom a po tom, čo si tu verejne klamal ohladom nedodržania našej stávky, ty rozhodne nemáš mandát moralizovať. Z tejto diskusie si definitivne diskvalifikovaný, usvedčený klamár. Rešpektu sa teda právom nedočkáš.
Reagovat
Pe3k
Neumíš nic jiného než psát tyhle hovna a proto si místní kašpar...
Reagovat
Ondřej.Jirásek
napíšu to i sem, zklidněte se, nebo okamžitě letíte. tohle si pište do vzkazů.
Reagovat
Kozoroh
Rafa loni ve finále zabil Medvědovu auru na HC. Med se z toho dosud nevzpamatoval.

Korda umně kombinuje baseline s hrou na síti, čímž dostává Meddyho z komfortní zóny.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, Medvedev hra akoby so zatiahnutou ručnou brzdou, chýba mi pridaná hodnota; presne ten X factor, ktory mal od 2020-2022.

Bolo by zaujimave sledovat, kde by dnes bol, ak by jedno z tych, pre neho smolnych finále s Rafom, vyhral.
Reagovat
Usm
tak Medvěd už je brejk dole i v druhým setu, noooooo...to už vypadá dost nadějně. Ono asi ne náhodou Korda zatraceně natrápil Djoka v tom finále v Adelaide...zřejmě hraje v top formě
Reagovat
annah
HuHu je hrdina! Poslal Šampóna domů. Paráda. Udělal mi radost. Odpouštím mu toho kanára ve Wimblu... :-)
Reagovat
Tennisfan77
Psychopat Shapovalov, na to není asi co říct. To jsou mentální krachy jak ve WTA, dva míče ve výměně zcela nepochopitelně napere mimo. Tiafoe totéž, 5:1 v TB a ještě to prohraje. Čistá WTA tohle fakt.
Reagovat
Usm
a to u WTA se to dá pochopit, protože ty blikance mohou mít třeba v době, kdy ty feny hárajísmile
Reagovat
George_Renel
To mělo být vtipné?
Reagovat
aape
a co vy jste za odpad, odporné smile
to si TP neumí pohlídat tu úroveň diskuze aspoň trochu? to je na ban podobně jako forehand viz výše
Reagovat
baggik
Tak to je borec. Hrozne mu ten uspech pomuze, protoze se posune na zebricku a bude oravidelne hrat velke turnaje bez kvaldy. Takovy prulom ve 20 letech to je parada, cesky muzsky tenis uz potreboval sveho hrdinu. smile
Reagovat
aape
naprostý souhlas smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Jako takhle, kdyby vyhral AO23, tak se dostane do top15;)))

Je videt, ze to je ted hodne vyrovnane... uvidime v dalsim kole, FAA nebude lehky orisek k rozkousnuti.
Reagovat
paddy
Medvěd v 1. setu vyhrál více míčů, oba získali jen 50% míčů na servisu, to je teda úroveň

každopádně dělat závěry o výsledku zápasu v průběhu 1. setu je více než odvážné
takový místní oblíbený kolovrátek smile
Reagovat
Vlk-v-trave
hobluje Medveda?;) Jako Korda ma na to ho vyndat celkem vpohode, ale on ma i na Djoka, i na Nadala, ale ta hlava je zatim drsne tezka zatez...

S Nadalem podpisova akce jak na nejakem koncerte vyhasle hvezdy (jako zase se nezlobte, ale uplne sejmul jakoukoliv value GS), s Djokem slusne menu krasnych nabidek, jak v luxusni restauraci, no a uvidime co nam nabidne s Medvedem:D

Jako mohl by se ten hrac dat do cajku, nebot pak by to byl killer vsech favoritu...
Reagovat
Tennisfan77
Přesně tohle jsem čekal, ten over 9.5 za stavu 4:1 byl zadarmo.
Reagovat
Vlk-v-trave
Doufam, ze se prostrilis v tom 5. setu dale... jinak Vlci motivace dojit do finale pujde dost do haj...:D
Reagovat
Vlk-v-trave
melo byt nahoru...
Reagovat
Tennisfan77
Denis si krásně nahraje 0:40 na příjmu a pak vyhodí 4 míče po sobě, neskutečný.
Reagovat
Davor1
No čakal som, že mladý udrží tú úroveň o čosi dlhšie, ale nevyzerá to s ním dobre, ťažko s tými loptami ukončiť výmenu a to viac vyhovuje Medveďovi...
Reagovat
Tennisfan77
To jednak, ale opět to nedává v hlavě.
Reagovat
farr
Vyhrát 1. set skroro za hodinu a pul s klikou jak od blázince v tom TB kolikrát trefil lajnu. Tomu říkám utrpět zisk 1. setu ... BRUHsmile Medvěd hraje mizerně a půjde nahoru, ale další sety jestli Korda neodstraní blikance těžko už získá...
Reagovat
paddy
Medvěd měl všechna hlavní čísla lepší
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Štěpcem do hlavy a snad bude v pohoděsmile
Reagovat
Tennisfan77
Seb dobře využívá ty úhly, ale bude mu to k ničemu pokud ty míče po lajně z FH bude vyhazovat.
Reagovat
Vlk-v-trave
https://www.puntodebreak.com/2023/01/20/toni-nadal-nadie-dispuesto-frenar-velocidad-bola

Toni si stezuje, ze nikdo nema odvahu zmenit micky, aby byly pomalejsi, proste na pucky, nebot s rychlymi mici se hraci na hardu odrovnavaji a nici jim to zdravi...

Tohle neprojde ani ve Spanelsku:D Na co uz poukazuje hned prvni koment pod kratkou zpravou;) Ze neunesl, ze Nadal vypadl...

Ironii ovsem je, ze praaave na AO hraci hraji s puckama jak hovado:DDD

Kdy nejen Navratilova poukazuje na to, ze to ma velky vliv na hru, a pochopitelne, ze maaa...;)

Jinak vsimli jste si jak Nadal dohraval ten zapas s McDonaldem jake dava paradni placky?!?!

Toni vyrazil na krizovou vypravu, nebot stejny argument muze byt i z druhe strany, ze s puckama budou hraci strasit na kurtu 6 hodin, a nekteri az do rana, ze :D a tak se na tom kurtu zrakvi...:D

Jako, kdyby vytahl na krizovou vypravu s tim, ze mice musi byt stale stejne bez zmen pro kazdy povrch, tak vythanu s nim...bez vahani... nebot to co predvedli letos na AO, je proste prasarna...jako nezlobte se na mne;) ale trebas takovy Vlk tam na kurtu je jak nejaka pani-mama ve vesnici ktera vydrhava peri ze slepice,;) ten zase vydrhava chlupy z micku:D
Reagovat
George_Renel
Já bych zase udělal křížovou výpravu za modrou antuku. Byla perfektní.
Reagovat
paddy
zelená antuka je pro oko šetrnější a když ji nechají zarůst zelenou trávou, pak je to ideální smile smile
Reagovat
Davor1
Dnes hrá s prvým kvalitnejším hráčom a hneď sa ukazuje tá jeho "forma", fakt vtipné, ako ho tu mnohí videli ako favorita turnaja, pozdravujem Kamila smile

Ak sa Korda nejako nezblázni, tak ho v kľude pošle domov v troch setoch, Medvedev je absolútne tragický...
Reagovat
Tennisfan77
Nezapomeň že Korda je mentál, já mam HCP +5,5 Kordy čili jsem v klidu. smile
Reagovat
Pe3k
Nevím jak Kamil, ale trollhand psal, že Medvedev vyhraje AO. Já ho řadím mezi top 3 favority, když je Djokovic zraněný tak ještě výš...Každopádně Seb zatím GOATí, tak snad Rusa pošle dom smile
Reagovat
smazaný uživatel
Mozes uviest a ukázat, kde som niečo také tvrdil?..

Lebo nikdy sa nič podobné nestalo.

Teraz budeš ticho a neprídeš s ničim, ty jedno malé ostravské houno :)
Reagovat
Pe3k
AO23 vyhra Medvedev.

Od roku 2022 plati, ze kazdy, kto v prvom kole znici M. Girona vyhrá celý turnaj.

Já už se ti nemůžu ani smát jaký ty si loser smile smile
Reagovat
Tennisfan77
Jinak když se podíváš na styl Kordy - variabilní tenis, dobrý servis, přechody na sít a mrkneš na H2H Medveděva s Federerem (0:3), je jasné, že Meddy může dneska vyhučet.
Reagovat
Pe3k
Ovšem ke vší úctě ke Kordovi Seb není Federer...
Reagovat
Tennisfan77
To ne ale ta variabilita Medvědovi nesedí.
Reagovat
Davor1
Medvedev v tejto antiforme, s tým jeho chronickým prehadzovaním a ešte k tomu s tými pomalými loptami prakticky nie je schopný zahrať winner, tam to fakt bude len o Kordovi, či mu vydrží koncentrácia, herne je totiž úplne inde...
Reagovat
Tennisfan77
On má limity, to nerozporuju a nejsem ani jeho fanoušek, já přeju od prvního dne Tsitsipasovi.
Reagovat
Davor1
Tsitsimu by som kľudne doprial aj celkovú výhru, robí na mňa dojem jeho súčasná hra a pokrok, aký spravil od minulého roka...
Reagovat
Tennisfan77
Určitě, teďka má beast mód a vylepšil BH, to byla jeho slabina. Asi si pouštěl finále AO2017 ze záznamu a díval se na Federera jak má hrát jednoručák.
Reagovat
Vlk-v-trave
Ja nechapu jen jednu vec... plno lidi se smeje Cameronovi jak to hraje, ale u lopady Medveda je to jako v pohode:D

Pouze Kafelnikov nebo Safin byl drsny, a rekl, ze nektere ty jeho udery proste jako tenisove nebere, ale spis jako bizar... asi prestrelil,...

Ale me to zvire take nebere, a ani to neni spojeno s tim, ze jsem Vlk :D

Me staci jak ho vidim na trave... to je takovy u mne vyzarovak... Medved u mne nemuze projit ani z odrenyma usima:)
Reagovat
Davor1
Norrie to totiž robí na nižšej úrovni a Medvedev s tým slávi úspechy... a ľudia sa nebudú smiať úspešným, len tým menej :D
Reagovat
Vlk-v-trave
Take si to myslim;)

Ikdyz stale ten 1 major...., a uprimne, Djokovic byl v zapase stoleti, nebot utocil jako prvni hrac z B4 na kalendarni GS...nerikam, ze by hral spatne, nebo neco podobneho, ale porad byl prvnim v tomto stoleti, a kdo vi na jak dlouho zustane jedinym;)

Da se rict, ze nikdo z hracu tri generaci nebyl nikdy tak blizko, jediny zapas...! A mohl byt legendou jak Laver... Uz to OH ho zlomilo, takze tam zanechal dost spatnou sprotovni stopu, nebo netenisovi divaci si ho zakodovali, jako magora...

Nekdy si rikam, skoda, ze to nezvladl, a jak si tu ctu toho djoko nadsence a podobne., tak si zase rikam, ze je to mozna i dobre:D
Reagovat
Davor1
Ja som to Djokovi vtedy prial, aj keď mu nefandím, ale za ten rok si to zaslúžil... A za tých retardov na TP a podobných fórach on bohužiaľ nemôže, no smile
Reagovat
Vlk-v-trave
:D
Tak jiste... cim vetsi zakladna fans, tim vetsi nachylnost na magory...

Pochopitelne obecne sportovne jsem mu to pral, i vlastne kvuli Lejvrovi, nebot se pak hodnoti ten kalendarni ruzne, a nejcasteji bohuzel, jako ze on to mel easy:D
Reagovat
Tennisfan77
Klidně bych si tipnul že to Shapo i Tiafoe ještě otočí. Pět setů tam bude určitě.
Reagovat
Vlk-v-trave
Nevidel jsem ani micek;) Ale nedokazal jsem si predstavit jak ho Cameron prehraje, takze nakonec tech 5 setu je trosku prekvapivych...

Jirka preci jen hraje vic placky nez Cameron, takze pro nej tyhle Dunlopky musely byt asi neprijemne vs. Jirka...krom toho je vic utocnejsim hracem.

Jestli jde FAA, tak si myslim, ze ho trosku podcenujete, ale jen trosku;)

Ze se casto trapi na GS, jako jo...ale pokud mu pada serv, tak dokaze toho protihrace dostat dost pod tlak...

Aby jirka vyhral, musi FAA vyfailovat na servu, ve vymenach asi bude hrat Jirka spis do BH, pokud chce mit sanci...

Verim, ze FAA ztrati set...ale jestli postupi Jirka, nooo, to mam tak 50/50.

Dalsi vec, uvidime, jak na Jirku bude pusobit 4.kolo;)

Kazdopadne QF Tsitsipas x Lehecka by bylo paradni, pochopitelne:D
Reagovat
Davor1
Dnes to ešte dal, fandil som mu, väčšinu zápasu hral výborne... ale myslím, že proti Augerovi už narazí na limity. Norrie nehral vôbec dobre, má fakt slabý servis a vo výmene väčšinu zápasu len čistá údržba, pomer winnerov a UE 31/53, čo je fakt tragédia. Napríklad taký Kokki mal včera 102/67 a aj tak to nestačilo, hral ale o niekoľko parníkov lepšie ako Norrie.

Auger tiež nehrá zatiaľ top tenis, ale u neho mi to príde, že sa dosť necháva stiahnúť na úroveň súpera a s tými slabšími je aj jeho výkon hrozne prispatý, videl som ho s Molčanom a začal hrať až vtedy, keď mu tieklo do topánok... Ale zase, keď zapne na vyšší level, tak je o triedu inde a ani Lehečka s tým veľmi nič nespraví, ak pôjde od začiatku 100% koncentrovaný...

Osemfinále AO je ale fantastický výsledok pre Lehečku, ešte pred rokom by som nestavil ani staré ponožky, že na hardovom GS bude hrať taký tenis...
Reagovat
Vlk-v-trave
Podle mne se asi sesly dve veci, United Cup, mentalne se proste zlepsil... vic si veri...dokaze hrat vic pestre atd.

No a pochopitelne mice, se kterymi takovi hraci jako Ruud, nebo Norrie mohou mit potize...

4.kolo, ...jak Felix bude soustredeny bude to mit tezke, a budou rozhodovat asi TajBrejky... pokud ten tlak Jirka ustoji, dale si myslim, ze tu lide podcenuji jeho FH;)

Jeden set Jirkovi verim, a pak uz jen si prat aby Felix se na servu dostal do herniho utlumu;)

Uvidime... ten potencialni souboj se Stefanem me laka;) Lehke to ale nebude se k nemu dostat... Take uvidime co Stefan, nebot take dokaze predvest slusne mentalni black-outy, tak snad si je nevybere se Sinnerem:D
Reagovat
Tennisfan77
Sinner podle mě nemá TOP formu kterou na Tsitsipase potřebuje, ale uvidíme.
Reagovat
Vlk-v-trave
Take si to myslim, ale zname Stefana;DDD
Reagovat
Davor1
On bol už vlani schopný hrať výborný tenis, ten potenciál tam bolo vidieť, ale práve tá hlava mu nefungovala a tam je vidieť ohromný progres, mentálne sa dostal na úplne inú úroveň a vďaka tomu je schopný hrať svoj najlepší tenis bez tých obrovských výpadkov, čo ho sprevádzali doteraz...

Ten United Cup myslím pomohol veľa hráčom, výborný nápad zvoliť to ako prípravu, keďže tí hráči tam kvôli tímu hrajú v maximálnej intenzite a sústredení a to ich môže dostať do optimálnej formy...

Tsitsipas hrá fakt parádne, dnes ďalší famózny výkon na servise, odvracal len jeden BP za celý zápas a to hral proti hráčovi v životnej forme... Uvidíme ako dopadne so Sinnerom, to bude zápas, ktorý ho poriadne zverifikuje, pretože Sinner hrá takisto skvele a na tom turnaji patrí k najlepším...
Reagovat
Vlk-v-trave
Jako jeho charakter to je fakt neco...to me uz prijde i ten Kyrgios snesitelnejsi, prez nejaky ten skripot zubu:) Jako vim ze Gyros je buran, a to se nezmeni, ale Stefan je trochu krivak, no,...slabe jeste receno, mozna...:D

Ale za mne, na antuce je to parada ho sledovat...predvadi paradni tenis, na hardu celkem take... ikdyz vyse stavim jeho hru na antuce;)
Reagovat
fujtajblick
si Jirka určitě zaslouží, mužský úspěch nám tady už dlouho chybí
Reagovat
fujtajblick
Doufala jsem, že mu tu porážku oplatí. Už před týdnem byl blízko vítězství. Ale říkala jsem si: tahle prohra nebolí, až budeš v Melbourne, tam mu to natřeš. A je to tady!!
Reagovat
Krisboy
Velká paráda!!! J2rka má splněno. Už teď může být s výletem k protinožcům maximálně spokojenej, cokoliv navíc už bude jenom bonus. Ale FAA se mi nezdá být v ideální formě, nemožné to není.
Ještě jednou gratuluji a děkuji za trochu radosti s hnusné době. smile
Reagovat
farr
FAAcko Jirka zadupe, je tenisově chytřejší a variabilnější ne jen bum bum. 3:1 na sety vyhraje můj TIPsmile
Reagovat
Torn
Jirku mám rád a přeju mu to. Je o parník herně někde jinde než opylovač Veselý. Jestli se vyrovná někdy Tomášovi Berdychovi? Těžko říct. Tomáš měl rozhodně lepší servis a dokázal víc zatlačit, ale přijde mi, že Jirka má větší mentální sílů a kondičně na to bude líp. Vizuálně si trochu podobní jsou, možná i chováním, ale herně už tolik ne.
Reagovat
EllNino
Tomas hral prave v 21 letech presne takhle
Reagovat
Torn
A to si pamatuje takové mladé kuřátko, jako seš ty? :D
Reagovat
Ereinion
Fantazie smile Lehečku asi nakoplo to Next Gen Finals na konci roku, teď už nehrozí, že vypadne z TOP100 po Rotterdamu smile
Reagovat
George_Renel
Mělo to vše, skvělé vítězné výměny, prohozy, emoce a korunované pěkným interview na konci.
Pokud to dokáže zopakovat, ani Ožer by nemusel být konečnou.
Reagovat
Haitik
Super Jirka!! :-)

Bál jsem se, aby to ustál, ale zvládl to!

Z toho co jsem viděl, tak hrál hodně super, nějaké minely na síti byly strašidelné, ale pak dokázal zahrát super míč hned v další výměně, takže :D

Gratulaceee
Reagovat
Blondie
Zaspala jsem, ale jupííííííí, to mám radost :-)
Reagovat
GaelM
Viděl jsem až od závěru 4. setu, ale hrál opravdu skvěle. V závěru se nevyhnutelně dostavilo trochu nervozity, ale je vidět že už to párkrát zažil a to mu pomohlo.

Skoro v poslední možné chvíli konečně využil bodový polštář z loňského Rotterdamu a zabookoval si místo v top100 na další rok - paráda smile

A s těmito výkony to nemusí být poslední meta. Velká škoda, že FAA otočil ten zápas s Molčanem. Jirka mohl být favoritem na postup do QF... Takhle favorit určitě nebude, ale věřím že aspoň set urve a když FAA nebud hrát svou nejlepší hru, může se stát cokoliv.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Lepší případně vypadnout s FAA než s Molčanem a jak píšeš, stát se může cokoliv...
Reagovat
GaelM
No a ještě lepší by bylo nevypadnout vůbec a porazit Molčana/Cerúndola, kde by byl Jirka favoritem smile
Reagovat
historik
když mu to jde, tak na ty údery je kolikrát radost pohledět.
Nemůžu si pomoct, ale v některých ohledech mi připomíná Tomáše Berdycha.
Asi by to ještě chtělo zapracovat na úspěšnosti 1. servisu, tam to procento není moc vysoké.
Reagovat
Marie9
To je dneska krásný den, sluníčko svítí, Jirka Lehečka září, co víc si přát! Bravo, Jirko!smile
Reagovat
turista
Jirka Lehečka výborně! S tímto výkonem může přejít i přes dalšího soupeře.
Reagovat
Dobry-den
Jirka překvapil. Dopodával čistou hrou. smile

Jako upřímně, proti takhle marnýmu Norýmu to vůbec nemělo být na 5 setů, ale budiž, důležitá je výhra, takže gratulace. Navíc zase mažeme mentální bloky, tak jen tak dál. smile
Reagovat
Patik
Lehečka vyradil premožiteľa Nadala.
Reagovat
Stan_Borowitz
GOAT Lehecka!
Reagovat
Patik
smile
Reagovat
Pe3k
smile smile smile

A teď je n řadě FAA!
Reagovat
Tennisfan77
Felix je hratelný, pokud se složí a tradičně vyhází, tak má Lehečka solidní šanci. Pokud předvede standard, dostane Jiřík 3:0.
Reagovat
dadaft
smekám smile
Reagovat
EllNino
smile smile

Moc gratuluju, úplně jsem si teď vzpomněl na Tomáše :) Kéž by ho vystřídal
Reagovat
Nenela
On i trochu jako Berda vypada. Jen doufam, ze z nej nebude druhy "pan spolehlivy", ktery ale nikdy neudelal vyjimecny vysledek
Reagovat
historik
jj přesně moje řeč
Reagovat
Petra86
Protože si dostatečně nevěřil.
Reagovat
Tennisfan77
Jenom bych ti připomněl, že Berdych jako jeden asi ze dvou hráčů (mimo big4) došel do semifinále všech GS a vyhrál Masters v Paříži a dalších asi 13 titulů
Reagovat
Ereinion
zpětně je asi nejvíc absurdní, že na jednom Wimbledonu porazil Federera i Djokoviče, ale stejně to nestačilo na titul smile když vidím, jaký losy stačí na finále GS v dnešní době (např. Ruud), tak tohle je dost podceňovaný výsledek
Reagovat
Tennisfan77
Obecně Češi mají tendenci Berdycha hodně podceňovat a zapomínat na to co dokázal v dobách největší tenisové konkurence v historii.
Reagovat
Ereinion
jn, kdyby měl peak v dnešní době, tak nějakej GS asi urve...tehdy prostě pravidelně narážel v QF nebo max. v SF na Big3 a stejně je občas i dokázal porazit
Reagovat
Tennisfan77
Jsem se schválně podíval na historii. Na AO ho 9x vyřadil někdo z BIG4, na Wimbledonu 6x, to je šílený. smile
Reagovat
Marduch
Jenže jedním dechem dodejme, že hrál stejně tak mraky OF, ČF, SF proti Wawrinkům, Gasqeutům, Simonům, Fishům, Tsongům, Čiličům, Gulbisům nebo Monfilsům a stejně to většinou nedal. I přes velký kvality v něm stejně bylo něco omezujícího, co mu nedovolilo alespoň jednou za čas překročit v posledních kolech svůj stín.
Reagovat
Tennisfan77
O tom byl někde článek. Jeho mentální kouč tam říkal, že v sobě něco dusil a nikdy to nechtěl říct, což mohl být ten faktor X.
Reagovat
Petra86
To mu nikdo nebere, ale za semifinále se titul nebere. On byl konzistentní hráč, dlouho se držel v top10, ale na to jak byl vysoce postaveným hráčem, získal titulů málo. Pamatuji jak to kolem 20 let považovali za černého koně, který určitě vyhraje grandslamový titul, toho bohužel nedosáhnul.
Reagovat
Tennisfan77
15x prohrál v QF/SF/F GS s Nadalem, Djokovičem, Federerem, nebo Murraym.
Reagovat
Marduch
Ale také jen jediné Masters někdy v začátcích kariéry (kdy hrál ještě rtuťovitý Lehčkovský tenis:), na kterém ještě půlka hráč ze špičky nehrála.
Reagovat
makro99
tak supr, skvěles to vyargumentovals
Reagovat
Marduch
zažil jsem většinu jeho klíčových GS mačů, holt trauma:D
Reagovat
Petra86
Ale když chce být někdo nejlepší musí porazit každého. On měl v sobě blok,že si na ně nevěřil, já ho nijak nezpochybňuji jen prostě chyběla ta třešnička na dortu. Podle mě měl na víc.
Reagovat
Petra86
Ale když chce být někdo nejlepší musí porazit každého. On měl v sobě blok,že si na ně nevěřil, já ho nijak nezpochybňuji jen prostě chyběla ta třešnička na dortu. Podle mě měl na víc.
Reagovat
darek.vrana
No kdyby se dostal spolehlivě 17x do čf gs jako Berďa, tak bych mu to i odpustil...
Reagovat
George_Renel
smile
Reagovat
darek.vrana
Tohle je neuvěřitelná statistika, to dá dohromady víc než 4 roky čf na gs v řadě... Na to, že nic velkého nevyhrál, je to úplně absurdní.
Reagovat
Tennisfan77
Vyhrál Masters v Paříži, píšu to podruhé. smile
Reagovat
darek.vrana
Samozřejmě vím. Myslím ale gs.
Reagovat
makro99
DC a 2x :)
Reagovat
elsky
smile
Reagovat
Vladan
Bravo Jirko!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist