17letý Rune v Santiagu smetl i hráče Top 30 Pairea a má nejcennější skalp

11. 3. 2021, 09:40
Aktuality 4
ATP SANTIAGO - Nejlepší junior světa Holger Rune na antuce v Santiagu navázal na premiérovou výhru na okruhu ATP, když ve svém teprve druhém střetnutí s hráčem Top 100 přehrál Francouze Benoita Pairea (29. v ATP) a připsal si nejcennější skalp. Ve čtvrtfinále se 17letý Dán utká s Argentincem Federicem Delbonisem.
Holger Rune

Holger Rune v 16 letech vyhrál juniorku na Roland Garros 2019 a od loňského srpna si už připisuje první menší úspěchy mezi muži. Sedmkrát se dostal do finále turnajů ITF, čtyři z nich proměnil v titul.

A nyní začíná sbírat zkušenosti i na okruhu ATP. Debut si odbyl díky divoké kartě minulý týden v Buenos Aires, kde podlehl ve třech setech zkušenému španělskému antukáři Albertu Ramosovi.

Následně se přesunul na antuku do chilského Santiaga, kde teprve podruhé v kariéře absolvoval kvalifikaci a poprvé v ní uspěl. 17letý Dán zvládl tři třísetové souboje s hráči druhé a třetí světové stovky a zajistil si druhý start v hlavní soutěži.

A v té si připsal první dvě výhry. V úterý si nejlepší junior současnosti Holger poradil 6-3 6-2 s o tři roky starším Argentincem Sebastianem Baezem a den na to zaznamenal nejcennější skalp, když smetl 6-2 6-3 o čtrnáct let staršího Benoita Pairea

Rune měl až dosud na kontě jen jednu výhru nad hráčem druhé světové stovky a s členem Top 100 hrál podruhé. Náladovému a nevyzpytatelnému Francouzi, který je 29. hráčem světa, ale nedal šanci. Nenabídl mu jediný brejkbol a za hodinu hry ho vyřadil.

"Snažil jsem se nemyslet na to, s kým hraju. Jen jsem se soustředil na svou hru, od prvního do posledního míčku. Až mě překvapilo, jak rychlý zápas to nakonec byl," pochvaloval si Holger, který má za cíl dostat se do konce sezony do Top 100. V Santiagu si zatím zajistil posun ze 410. na 315. místo.



Ve čtvrtfinále se sebevědomý rodák z Kodaně utká s 85. hráčem světa Federicem Delbonisem. Třicetiletý Argentinec si ve druhém kole poradil snadno 6-0 6-3 se Slovákem Andrejem Martinem a poprvé v sezoně vyhrál dva zápasy po sobě.

Mezi nejlepší osmičkou je také další Argentinec Facundo Bagnis, který udolal ve dvou tie-breacích Američana Francese Tiafoea a oplatil mu týden starý debakl z Buenos Aires. 

O druhé semifinále během tří týdnů si 31letý Bagnis zahraje v prvním vzájemném duelu s Laslem Djerem. Čtvrtý nasazený Srb zdolal po odvrácení dvou mečbolů 5-7 7-5 6-3 Portugalce Joaa Sousu.

• ATP 250 SANTIAGO •
Chile, antuka, 393.935 dolarů
středeční výsledky (10. 03. 2021)
• Dvouhra - 2. kolo •
Rune (Dán.) - Paire (2-Fr.) 6-2 6-3
Djere (4-Srb.) - P. Sousa (Portug.) 5-7 7-5 6-3
Bagnis (Arg.) - Tiafoe (5-USA) 7-6(3) 7-6(2)
Delbonis (8-Arg.) - Martin (SR) 6-0 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
gocii
Tady se ukazuje jak absurdne resene jsou v soucasnosti zebricky. Loni to smysl zmrazovat melo, ale letos se hraje bez pauzy a tak neni duvod. Diky tomu se tragedi typu Paire drzi vysoko i kdyz tyden co tyden dostavaj naklep v prvnim kole.
Reagovat
Palmovka1
Jak se ukazuje, tento týden je poslední, co se na žebříčku ATP body neodečítají. Příští týden by snad měl nastat klasický režim. Jak je to na WTA jsem zatím nevypozoroval.
Reagovat
tommr
na WTA by se na klasickej systém mělo najet od Miami ale kdo ví jak to bude ... smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
tak on Péro je tragéd hlavně v hlavě, jinak zahrát umí... Nebýt už žebr zmrazený, možná by si nějaký ten výlev odpustil...
Ale zajímavé je, jak se na scéně zjevují dva velké talenty z Dánska a tentokrát i dánského původu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist