19letá Šwiateková bez ztráty setu ovládla French Open a je první polskou vítězkou grandslamu!

10. 10. 2020, 15:55
Aktuality 171
FRENCH OPEN - Iga Šwiateková ve finále Roland Garros přehrála 6-4 6-1 o dva roky starší Američanku Sofii Keninovou a stala se první polskou vítězkou grandslamového turnaje. Teprve 19letá naděje během svého suverénního představení na pařížské antuce senzačně neprohrála jediný set a cestou za titulem ztratila pouhých 28 gamů.
Profily hráčů
Iga Šwiateková (© j48tennis.net)

Iga Šwiateková vstoupila do letošního French Open nečekanou demolicí loňské finalistky Markéty Vondroušové. Vyřazená Češka po zápase prohlásila, že to byl zápas 'na jednu bránu' a že absolutně neměla šanci.

Naděje polského tenisu tak svým výkonem předznamenala, že by mohla být černým koněm turnaje. Ale že by podobným způsobem dominovala i v dalších kolech, čekal ale asi málokdo. Nicméně Šwiateková dál pokračovala v suverénních výkonech a nakonec na pařížské antuce nenašla přemožitelku. 

Šwiateková zametla i se Su-Wei Hsieh, Eugenií Bouchardovou, předloňskou šampionkou Simonou Halepovou, Martinou Trevisanovou, Nadiou Podoroskou a v dnešním finále také se světovou pětkou Sofií Keninovou.

Devatenáctiletá Šwiateková ztratila v sedmi zápasech jen 28 gamů, což jsou v průměru pouhé čtyři hry na zápas. Neprohrát na cestě za pohárem Suzanne Lenglenové ani set dokázala jako první od roku 2007, kdy triumfovala Belgičanka Justine Heninová v roce 2007.



"Jsem šťastná a dojatá," uvedla Šwiateková po utkání v rozhovoru na kurtu, u kterého sledovali výhru i její rodiče. "Předloni jsem vyhrála juniorský grandslamový titul (Wimbledon) a teď stojím tady. Za tak krátkou dobu. To je bláznivé!"

Finále měla Šwiateková pod kontrolou. Nad Keninovou, semifinálovou přemožitelkou Petry Kvitové, vedla v prvním setu 3-0. O náskok sice přišla, ale ve zbytku utkání už ztratila jen dvě hry. Ve druhém setu získala od stavu 0-1 šest gamů v řadě a ztratila v nich jen šest fiftýnů.

Zápas trval hodinu a 24 minut. Šwiatekové se neroztřásla ruka ani v závěru. Hned první mečbol proměnila jistě vítězným forhendem. "Snažila jsem se hrát agresivně jako předešlé zápasy a byla soustředěná. Bylo to náročné a nevím, co rozhodlo. Vyhrála jsem poslední míč a to je nejdůležitější," dodala první polská vítězka grandslamu.

Rodačka z Varšavy je teprve sedmou nenasazenou grandslamovou šampionkou v tzv. open éře datované od roku 1968. Dosud naposledy uspěla Američanka Sloane Stephensová na US Open před třemi lety.


V žebříčku se polská hráčka posune z 53. místa poprvé do světové dvacítky a bude sedmnáctá. Za triumf získala šek na 1,6 milionu eur (zhruba 43 milionů korun).

Jednadvacetiletá Američanka Keninová hrála finále grandslamu podruhé, na lednový triumf z Australian Open ale navázat nedokázala. 

"Jsem zklamaná a smutná, ale Iga je teď na vlně," řekla moskevská rodačka Keninová. V rozhodujícím setu si navíc nechala za stavu 1-2 ošetřit nohu. "Pár věcí mi nevyšlo v prvním setu a pak už na tom nebyla nejlépe moje noha," konstatovala.

• FRENCH OPEN 2020 •
Francie / Paříž, antuka, 6.947.000 dolarů
sobotní výsledky (10. 10. 2020)
• Dvouhra žen - finále •
Šwiateková (Pol.) - Keninová (4-USA) 6-4 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

171
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Fransoas
Abych se přiznal,nečekal jsem takto hladké finále.Mohlo být ovlvněno zdravotní idispozicí Sofie.Igu ale nerozhodila nátlaková hra soupeřky.Protože se jí podařilo hrát ve stejném módu jako předešlé zápasy,hrála jakoby v klidu a skoro by se mohlo říci bez emocí.Přes určité výkyvy měla hru pod kontrolou.Jsem zvědav,zda veškerý tlak do budoucna bude takto zvládat.Patří jí velká gratulace k zisku prvního titulu a k předvedené hře.
Reagovat
paddy
Do ošetření to hladké nebylo smile
Reagovat
Rogers
Super výsledek, velké blahopřání sympatické Ige, přehledný výkon i s hysterkou ve finále. Přeji další GS.
Reagovat
LukasH
Je mi moc sympatická a líbí se mi, jak hraje. Připomíná mi Justine Henin. Ovšem nemyslím si, že by se z ní stala nějaká dominátorka. Její hra sedí na antuku. Na rychlým povrchu jí může ranařka vystřílet. Jsem zvědav na příští sezónu a jestli se ještě prosadí starší hráčka (Víka, Petra, Simona, Karolína).
Reagovat
tommr
tý generaci okolo Petry a starším (Serena, Venus) už odzvonilo. Střídání stráží na vrcholu je neodvratný ...
Reagovat
freeteepek
Iga předvádí momentálně fantastický tenis, nicméně bude to mít ještě těžké. V Paříži jí pomohly faktory jako podzimnní počasí, těžké míče a nepřítomnost ranařek: Osaky, Barty, Andreescu. Na rychlém tvrdém povrchu v Austrálii už to bude mít o dost těžší.
Reagovat
FulnekUltras
na AO bude zase vše jinak - jako ve WTA ostatně vždy
Reagovat
turista
Hezké finále. První set vyrovnaný. Druhý už jednoznačný. Skvělý tenis.
Reagovat
brixner
Pravda, bylo by docela zajímavé, kdyby si to Ida rozdala s Biancou v její loňské formě, nějak nevím, no...myslím, že na tvrdém povrchu by asi Bianca vyhrála, ale na antuce...Bianca mi na Tour dost chybí! Ida, Bianca, Osaka, Kenin...nejspíš se pomaloučku začíná formovat nová Top ten a až se situace zase uvolní a vrátí do nějakého normálního režimu, bude sladování WTA asi móóóc zajímavé!

Jen aby nám ještě nevytřela zrak matka, vodkojeno už má, takže...smilesmile
Reagovat
FulnekUltras
dej pokoj s krakaticí - té už bylo opravdu dost
Reagovat
Cico93
Barty je ranárka?
Reagovat
PetaM
Jasně. Její slajzovaný BH je mega útočný.
Reagovat
blixa
To víš, tady je to samej "vodborník" ... smilesmilesmile
Reagovat
Holahej
...
Na turnaji v Ostravě se nepředstaví ani Iga Swiatek. Čerstvá šampionka z Paříže se rozhodla ukončit sezónu 2020.

Bude-li se konat turnaj WTA v Ostravě, přihlášená Sofia Kenin na něj po tažení do finále RG nepřiletí: Are you going to play Ostrava? KENIN: Oh, yeah, I forgot there's Ostrava. I'm not going there, unfortunately. My agent was joking. Oh, you want to go to Ostrava? I have to rest.
Reagovat
Holahej
Pokud na zítřejší finále seženu lístky, ráda přijdu. Fandím Nadalovi celý život a doufám, že zítra vyhraje.
Iga
Reagovat
turista
Ty fandis Nadalovi. Já Djokovicovi ať už tu Nadalovu obludnou hegemonii na RG škodlivou pro popularitu antukového tenisu přeruší.
Reagovat
misa
Dalo se to čekat smile
Reagovat
Mantra
s tím nemohl nikdo počítat ani u jedné, podle mě se odhlásí mnohem víc hráček a když se bude hrát, pokud, tak to bude CZ SK Pol možná Rus (bez nejlepší) mistrovství, kde nejvýše nasazená možná bude na okraji stovky.
Reagovat
tommr
něco takovýho opravdu nehrozí. Největší nebezpečí pro turnaj je šílenej Prymula smile. Pokud se ale turnaj podaří uskutečnit tak účast bude určitě solidní. Vždyt jen Češky smile samotný jsou schopný dodat devět hráček z první stovky ... smile
Reagovat
smazaný uživatel
Videl som prvy set, ale kvalitka celkom prahbiedna.

Potom sa to zlepsilo?
Reagovat
paprikovygulas1
Hej hej bola to pohodka na sledovanie
Reagovat
Roger_Federer
Na ženský tenis byla kvalita dost slušná, uz od prvniho míčků.
Reagovat
d@ve
Jsem rád, že i na FO vítězí útočný tenis. smilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
https://twitter.com/i/status/1315011720033849350
Reagovat
EllNino
Smekám, jak prosvištěla turnajem ... cenné skalpy - Markéta, Su-wei, Genie, Simona, Sonya

Markéta měla velký pech, ale to tak někdy je, bude lépe :)

Celkově pěkný turnaj, Petra je stále konkurenceschopná, i na neoblíbené antuce ...přál bych jí ještě jeden Wimbledon :) To by byla jezká tečka za kariérou, tak třeba ještě nějaký jeden dva zkusí :)

A snad se odehraje Melbourne ...
Reagovat
Jan
smile
Reagovat
com
smile
Reagovat
FulnekUltras
žhavíš drát? smile
Reagovat
com
Frech open za nama, tak su nazhavenej na dalsi boje s nasi jednickou smilesmile
Reagovat
PetaM
Jak trapné, že všechny holky kolem získávají GS a Karolína pořád nic a nic, stále stárne ... Hrůza. Přijde další GS a opět ho vyhraje někdo jiný, než Kája ... Co s tím budeme dělat?
Reagovat
Dobry-den
Měla by zkusit čtyřhru se ségrou. smile
Reagovat
paddy
nebo trojku smile
Reagovat
Jabadu
Já žhavím 5150! smile
Reagovat
Roger_Federer
Jak to vnimaji v Polsku, takový progres behem jednoho roku, to se u bab nevidelo tak "100" lwt.. Se vsema si vpodstate vytrela prdel.
Loni jeste hrala kvalifikaci v Praze na 250tky...
Vyborny tenis, dobra holka.
Reagovat
Fandina
Kde jsou hrubky? Nějak si zapomněl.
Reagovat
FulnekUltras
i ten Pohlreich se teď už učí u Vietnamců smile
Reagovat
blixa
No vidíš to, jen ty si furt čteš sebrané Stalinovy spisy ... smile
Reagovat
paddy
Reagovat
lars
Federer uz nekolik mesicu nehraje ATP turnaje a jeste nekolik mesicu hrat nebude. Takze "spi" dal :)
Iga loni prohrala finale na intu v Luganu.
Reagovat
Roger_Federer
A co to meni, natom, že se za cca rok dokala z kvalifikace na "Spartu" dostat az k vitezce FO.
Reagovat
lars
je to vic nez rok
v dobe kdy hrala kvaldu, tak uz mela zebrik na MD
Reagovat
FulnekUltras
tedy nakonec Igu donesl až k titulu. Soně se nepodařilo ji dostatečně nahlodat, jak jsem předpokládal. Osobně jsem ovšem velice zvědav, kde bude tato momentálně zdánlivě neprůstřelná koloběžková generace za dva tři roky, natožpak za deset. Jisté je jen to, že kamónovat budou všechny pořád zdatně.

A ještě si neodpustím něco ke zdejším kritikům Petry. Jeden by po ní chtěl nejmíň deset GS, druhý méně emocí, třetí zas promyšlenější hru - a pro všechny dohromady je už věkově za zenitem. Řeknu vám jen tohle, soudruzi: vzhledem k tomu, co má tato žena za sebou, vy můžete leda tak šoupat nohama. Nehledě k tomu, že např. u Seles byste si podobně prázdné čvaňhání stoprocentně odpustili. Karma dá, že Peťa vám ještě ukáže, o čem sport a život ve skutečnosti jsou.

Sportu zdar a WTA tenisu zvlášť !!!!!
Reagovat
blixa
Ano, jak už jsem psal níže. Nasraný Ultras, k nezaplacení .... smile
Reagovat
FulnekUltras
smile
Reagovat
Blondie
Karma jim nemusí dát, hlavně že dala Petře :D
Vzhledem k výčtu a cennosti jejích titulů je to v podstatě hrající legenda, navíc s fajn rodinným zázemím. Tak ještě dva roky ji snad tenis bude bavit, pak jí přeju strašně fajn chlapa a mnoho šťastných let mimo kurty smile
Reagovat
FulnekUltras
za dva roky se ještě stane věcí ;-)
Reagovat
Jan
A mnoho dětí smile Nových tenistů a tenistek smile
Reagovat
Fandina
A na ČT2 po finále RG a fajn pořadu o Petře je zase o Martině Navrátilové.
Reagovat
smazaný uživatel
Skvělá. Přesně, jak mi psal v týdnu kamarád ze Slovenska - "hraje ako chlapčisko" :-)
Úzasný přehled, skvělý pohyb.
Sofie neskutečná bojovnice.
Uprostřed 1. setu se rozhodovalo. Místo 5:3 to mohlo být klidně 3:5.
Sofie ve druhém setu asi limitovaná zraněním. Škoda že u sítě k soupeřce nevyslala aspoň nějaké uznání.

Rád bych viděl velký finálový zápas kšiltovkářek Ash a Igy, případně Petry (proti kterékoli hráčce).
Jsem zvědavý, jestli Bianca zvládne návrat.
Reagovat
FulnekUltras
Ash a Bianca mají - pokud to nebude proti Petře - vždy mou podporu.
Reagovat
annah
Tyto dvě dámy mám taky ráda. Teď se k nim přiřadila i Iga. Těším se na jejich zápasy na AO.
Reagovat
blixa
Jo, včera tu jeden "odborník" něco blekotal o nějakém holátku ... no ... co říci ?
Nasraný Ultras, k nezaplacení! Na vše ostatní je tu ... smilesmilesmile
Reagovat
FulnekUltras
holátko zůstane holátkem a modrý fanatik vypelichaným opakovacím ptákem smilesmile
Reagovat
blixa
A blbec blbcem. smile A furt mi tu ódéesku vnucuje a furt. Nejsi ty nějakej její agent ? Buď ujištěn že modré národní socialisty jsem nevolil ani tentokrát smile
Reagovat
FulnekUltras
modrej je v podstatě celej opoblok - přívěsky už to moc nepřebarví smile
Reagovat
blixa
Ano, blbec blbcem ...
Reagovat
FulnekUltras
faktem je, že pravičáci jsou už dneska mezi lidmi na veřejnosti většinou raději zticha - jen se divím, že tady nechceš přiznat barvu ani anonymně - kdyby něco, elfízlové stojí beztak na tvé straně smile smilesmile
Reagovat
blixa
Netuším, kdo je elfízl, ani kde tu chceš vzít v naší nabídce stran či hnutí nějakou pravici, ale v tvým pomateným mozečku je asi všechno možný ... smilesmilesmile
Reagovat
FulnekUltras
pravičácký = asociální smile
Reagovat
FulnekUltras
plus samozřejmě fanaticky antikomunistický a antiruský
Reagovat
Fandina
Když je pravičák vegetarián, nejí maso.
Když je levičák vegetarián, dělá povstání proti živočišným proteinům.

Když je pravičák buzík, užívá v klidu svého života.
Když je levičák buzík, požaduje od společnosti, aby ho respektovala.

Když pravičák přijde o práci, přemýšlí, jak by se z této situace dostal.
Když přijde o práci levičák, stěžuje si na diskriminaci.

Když se pravičákovi nelíbí televizní diskuse, tak tu televizi vypne.
Když se levičákovi nelíbí televizní diskuse, chce ty, co v televizi vykládají nesmysly zažalovat.

Když je pravičák nevěřící, tak nechodí ani do kostela, ani do synagogy, ani do mešity.
Když je levičák nevěřící, tak chce zakázat, aby se na veřejnosti objevovaly jakékoli symboly Boha, víry a jakéhokoli náboženství.

Když je pravičák nemocný, jde k doktorovi, koupí si léky a bere je.
Když je levičák nemocný, apeluje na národní solidaritu.

Je-li na tom ekonomika špatně, uvědomí si pravičák, že je třeba vyhrnout rukávy a začít něco dělat.
Je-li na tom ekonomika špatně, hořekuje levičák a nadává na zlé zaměstnavatele, kteří si cpou kapsy, okrádají zemi a on zaměstnanec je oběť.

Pravičák, co dočetl tyto řádky, pošle je dál.
Levičák, co dočetl tyto řádky je rozhodně dál nepošle.
Reagovat
blixa
smilesmilesmile
Reagovat
FulnekUltras
co není z tvé hlavy, opravdu nečtu smile
Reagovat
Fandina
Jsi hloupý.
Reagovat
FulnekUltras
je pěkné, že i vy "lidé na úrovni" si umíte přeposílat něco, co vám dodá ten správný pocit sebevědomí smile smilesmile
Reagovat
Fandina
Je to výstižné a vtipné. Přesně o levičácích.
Reagovat
FulnekUltras
jinak za ty Halíkovy černoprdelnické křiváky se stydět nemusíš ;-)))
Reagovat
Fandina
Hlavně to, že když je problém, tak si začnete stěžovat na zaměstnavatele, místo abyste začali konat.
Reagovat
FulnekUltras
jsi hodně naivní, ale to už tady dávno není žádná novina smilesmilesmile
Reagovat
Fandina
Jsi hloupý.
Reagovat
FulnekUltras
možná to nevíš, ale na TP jsem se původně přihlásil hlavně kvůli tomu, abych zde zastavil opakované ubohé útoky na Tebe - půl roku trvalo, než mě zaregistrovali
Reagovat
Fandina
Což neznamená, že si o tobě myslím, že jsi chytrý a vzdělaný.
Reagovat
FulnekUltras
smilesmilesmile
Reagovat
blixa
Nech ho, Ultras je jako raněné zvíře, jeho milovaná ušanda prohrála a on neunáší, tak obrátil na politickou notečku, aby nám to natřel aspoň jinde, když to naše "holátko" mu vypráskalo jeho lásku smilesmilesmile
Reagovat
Fandina
Jj, je to chudáček raněný, stěžuje si. Patří mu to. smile
Reagovat
brixner
A moc pěkňoučký holátko, hnedky bych se po vočku podíval...smilesmilesmile
Reagovat
annah
smile
Reagovat
misa
Zklamání je velké. Hádám asi dobře, že teď teče z jejích očí vodopád slz. Ale i takový je život... Nikdo nezemřel, jen prohrála tenisový zápas a zase bude líp :) Asi nebyla fyzicky dokonale připravená, párkrát si nechala ošetřit stehno. Škoda, protože Polka měla občas drobné propady.

Celkově ale s turnajem spokojenost, Sonya na tom byla blbě už v prvním kole a nakonec došla až do finále. Body za finále se budou náramně na začátku roku 2021 hodit.

Je mi líto, že tahle ruskoamerická dívka vzbuzuje u řady lidí po celém světě takovou nenávist. Pravděpodobně nikdy nikomu neublížila, obětuje život tenisu a chce vyhrávat. Je trochu jiná než ostatní, právě proto mě zaujala. Spíše to je výpověď o lidech, kteří neodpouštějí odlišnost a hned se potřebují vymezit nebo urazit. Smutné... Nakonec třeba dadaft upozornil na jeden hezký moment z dnešního zápasu, kdy se SK soupeřce s úsměvem omluvila, i když nebylo za co. Ale ať si lidi nadávají, nikdo mě nemůže přesvědčit o tom, abych ji neměl rád. Nikdo smile

Možná to byl poslední zápas sezony, uvidíme.
Reagovat
dadaft
no jo, na kurtu někdy působí trochu tenisově džihádisticky, ale asi to nebude tak zlý...
Reagovat
lars
je hyperaktivni ??
Reagovat
misa
Podle jejího chování na kurtu tam nějaká odchylka od "normálu" být může. Ale jak už jsem psal dříve, při čtyřhrách je klidnější. A na tiskovkách nebo rohovorech vystupuje normálně. Spíš je její chování při tenise výsledkem tlaku, který na sebe ona nebo její otec vytváří a touhy po úspěchu. Kdo ví.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jsi celkem mistr v urážení tenistek, tak je vlastně fajn, že ochutnáváš vlastní medicínu.
Reagovat
misa
Tak možná před lety. Asi sis to spletla s mou kritikou na adresu Prymuly a spol.

Pošli odkaz, zamyslím se nad tím.
Reagovat
smazaný uživatel
Hledat to nebudu, ale nějaký čas zpátky si byl taky dost jedovatej.
Reagovat
smazaný uživatel
Mistr v urážení tenisek je tommr.
Nepamatuji se, že by misa nějak zásadně urážel nějaké tenistky.
Reagovat
tommr
já se zase nepamatuju, že bych někdy mluvil o "teniskách" natož abych je urážel ty debílku ... smile
Reagovat
blixa
No myslím že ses tu jednou nechvalně vyjadřoval o kvalitě tenisek značky Nike ? smile
Reagovat
Fandina
Možná to byly adidasky. Také si to už nepamatuji. smilesmilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
Děkuji za upozornění.
Reagovat
smazaný uživatel
oprava - tenistek, ale to snad pochopí i chytrák tommr
Reagovat
smazaný uživatel
Sofia je ve své bublině a občas možná působí jako bublina, ale mně se líbí, jak přemýšlí a nevzdává se.
Když se dívám na semifinále letošního AO, tak tam měla perfektně nastavenou hlavu.
A ve finále se Garbiňe nestačila divit, jak Sofia returnuje.
Reagovat
Nenela
Nenavistne tu na ni reagoval jediny clovek, myslim marsden. Ostatnim je nesympaticka, a to proto, ze se tak vyhrocene chova. Hezky moment mozna byl, na druhou stranu souperce sotva podala ruku. Tedy raketu. Slavi uplne blbe kazdou chybu souperky, jestli tomuto rikas odlisnost, tak ano, ale negativni. Mne je podobne nesympaticka i Osaka, ale obe jsou mlade a treba se jim to v hlave srovna, myslim co se tyce chovani na kurtu.
Reagovat
tommr
Keninová mi taky není moc sympatická, ale s Osakaovou bych jí nesrovnával. Na rozdíl od ní si nehraje na spasitelku světa a neotravuje neustále s politickou agitací ...
Reagovat
misa
Psal jsem celosvětově, tady to není zas tak špatné :) Pár nicků mě i potěšilo, když napsali, že jí fandí nebo že se jim líbí. V podstatě ale všude, kde se o ní lidi můžou vyjadřovat, převažují negativní hodnocení. Chová se podle toho, jaký má temperament. Skrývat to by jí asi vzalo síly.

Každou chybu určitě neslaví, ty hlavně při důležitém stavu. Upřímně, Maruška dělá úplně to stejné, tu jsem slyšel řvát pojď už i po dvojchybě soupeřky. Ale protože vyzařuje pozitivní energii a vystupuje velmi mile, lidi jí všechno odpustí. Včetně mě :)
Reagovat
Denna
smile
Reagovat
Jan
Mi je sympatická. Nedivil bych se, kdyby kvůli koroně zařízli hned AO.
Reagovat
FulnekUltras
Austrálie bude cajk.
Reagovat
brixner
Ale no tak! Myslím, že nenávist je moc silný výraz! Prostě jsou to takové menší antipatie, jako mám třeba já vůči Rumunce nebo mamince, ale že bych je doslova nenáviděl...to zase ne!
Chce to klid, ona tahle Sofie ještě něco vyhraje, vo to strah nemamsmile
Reagovat
Mr.Pink
omluva byla za spatne trefeny mic, za to se omlouva, i kdyz je pravda, ze spousta hracek tohle neresi. Nepatri mezi me oblibene hracky, ale rozhodne mi neni nesympaticka, prave i diky tomu, ze SK se za spatne trefeny mic omluvi temer vzdy.
Reagovat
dadaft
Iga miluje muziku, její nejoblíbenější kapely:
Pearl Jam, Pink Floyd, Red Hot Chili Peppers, Amy Winehouse, ABBA, Coldplay.
Těsně před zápasy si většinou pouští Welcome to the Jungle od Guns N'Roses.

jo jo, vítej v džungli elitního tenisu Igo smile
Reagovat
blixa
Jojo, vím, má dobrej vkus děvče smile
Reagovat
FulnekUltras
hlavně zase nová vítězka GS - v tomhle je pro mě ATP zatuchlým rašeliništěm ;-)
Reagovat
brixner
V Melbourne ať si pustí "Welcome to the Machine", to zabere skoro jako Kourossmile
Jsem z ní opravdu velmi překvapenýsmile
Reagovat
annah
Lidi, to byla nádhera!!! Neviděla jsem zápas celý, ale to podstatné ano. Mám takovou radost za tu sympatickou holčinu! V Polsku musejí mít národní svátek. :-)
A teď - co to s Igou udělá. Z objevu a překvapení turnaje bude najednou favoritkou, nebo jednou z favoritek. Moc jí držím palce, ať to ustojí a ať famózní forma vydrží.
Reagovat
Jan
Buď to ustojí (čekám, že ano) nebo ne. Mě zajímají české hráčky smile
Reagovat
FulnekUltras
co to s ní udělá, uvidíme nejpozději v Austrálii
Reagovat
Jan
Pokud bude.
Reagovat
FulnekUltras
bude - a pokud v ušákově vyhraje Biden, tak už i s diváky smile
Reagovat
blixa
Pokud vyhraje Biden, tak budou diváci vypadat asi takhle ...
https://c1.primacdn.cz/sites/default/files/styles/landscape_extra_large/public/f/d4/5127561-kostra.jpg?itok=a8vfyIbG&c=def_cloudinary
Reagovat
tommr
tam snad moc šílenýho lampasáka nesahá. Může ale našim tenistkám zakázat přípravu a vycestování do Austrálie ... smile
Reagovat
FulnekUltras
zas nepřeháněj smilesmilesmile
Reagovat
Jan
To je naprostá realita. A australský Prymula se může opičit smile
Reagovat
Jan
Když jsme na RG, měli dát na ČT po utkání dokument o Haně Mandlíkové, která jako poslední za ČSSR vyhrála titul. A o Janu Kodešovi, který ho vyhrál 2x. Skok na Wimbledon mi přijde rušivý.
Reagovat
Fandina
Ten pořad o Petře, který tam teď běží je moc pěkný. Takhle uspořádaný ho vidím prvně.
Reagovat
Jan
Pěkný je, ale ten přechod z antuky na trávu byl pro mě moc rychlý smile
Reagovat
brixner
Holt zamakej na riternu smile smile smile
Reagovat
turista
Dodnes nechápu jak tady mohla v roce 1981 vyhrát se svým stylem servis sako. Kodeš byl úžasný celodvorcovy hráč. U něj to bylo logické že tady 2x vyhrál.
Reagovat
misa
Gratulace k titulu, je zasloužený. Její hra na antuku výborně pasuje. Používá hodně topspinu, kterým realativně malou Sofii zle trápila. Občas jí připomněla hlava, že se hraje finále gs., ale nakonec to zvládla výborně.

Už nějakou dobu se snažím hledat na každé hráčce něco sympatického a pozitivního, takže nemám žádný problém ani s Igou. Vystupuje sympaticky a hraje hezky. Snad se jí bude dařit i dál. V současnosti potřebujeme každou hráčku, která bude hrát konzistentně na špičkové úrovni. Aby ten krásný sport v ženském podání pořád lidi lákal a měl před sebou v dnešní nelehké době světlou budoucnost.
Reagovat
dadaft
no, to se dá podepsat smile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
FulnekUltras
podle možností WTA aspoň trochu ŽENSKY konzistentně a bez dopingu smile
Reagovat
aape
smile
Reagovat
dadaft
stats -- vysoký počet winnerů a +8 v poměru s UE (25/17) napovídá, že i přes trochu nervozity v prvním to byla pořád ta Iga jako v ostatních zápasech turnaje.
klobouk dolů.
Reagovat
FulnekUltras
jedna vlna holt došplouchla až na lido
Reagovat
George_Renel
No, uvidíme jak to bude zvládat z druhé strany. Teď bude lovnou zvěří ona.
Reagovat
smazaný uživatel
vypadá že dobře
Reagovat
FulnekUltras
smilesmilesmile
Reagovat
Frix211
Co je mezi chlapama Sinner, to je u ženských Swiatek. Sebevědomí, agresivní a na koukání fakt pěkná hra, tuna potenciálu do budoucna.
Mimochodem, vzpomínáte, jak loni na FO dostala od Puig kanára v prvním setu a pak ji sundala dvakrát 6-3? Už tehdy bylo vidět, že tady s tou mladicí to může být zajímavý. A je smile
Reagovat
tommr
docela by mě zajímalo jestli už byla v historii nějaká hráčka která jako první titul získala rovnou GS? smile
Reagovat
blixa
No, to by mě taky zajímalo. Prostě žádný troškař ... smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Se to tak sešlo, nosmile
Reagovat
PetaM
Pokud myslíš titul na WTA, tak třeba Ostapenko.
Reagovat
lars
asi Ostapenko
Reagovat
tommr
jj to je pravda. Ale Ostapenko aspon těsně před titulem z FO uhrála finále v Charlestonu takže to nebyl takovej blesk z čistýho nebe ... smile
Reagovat
lars
Ale letos byla sezona prerusena a narusena covidem
Reagovat
tommr
podle mýho názoru to může být jeden z důvodů proč Swiateková náhle tak vylítla. Někomu to uškodilo, jiným pomohlo ...
Reagovat
Pavlis
Stačilo mi jen pár gamů, abych pochopil, že něco takového jsem ještě neviděl. Neskutečný pohyb a agresivita. Je to důsledek mnoha faktorů, letošní covidová doba, absence řady hráček, mrtě času na trénink, motivace no name hráček, co potají trénujou, favoritky nemají ponětí, motivaci, o co jde. Polka má sen, bum, bum, mám gnadslam. Co je na tom těžkého? Nic :)
Reagovat
FulnekUltras
jedna vlaštovka jaro nedělá ;-)
Reagovat
Jan
A 2 vlaštovky ? smile
Reagovat
marsden
To je hnusnej fracek, ta ani neumi navazat kontakt s Igou a byt nad veci. Do zivota nepouzitelna. Ztracenej pripad ego parchanta.
Reagovat
com
jen prskáš protoze vyradila Kvitovou smile
Reagovat
iamtgc
vzdyt má pravdu
Reagovat
marsden
Lenin znam od fed cupu kde ji porazila v Praze Siniak. Uz tehdy nazivo v 02 mi vadila. Skakala tam jak koza, od podavacu chtela micky okamzite, ani nemeli cas je sesbirat. A nic se nezmenilo. Jebnuta.
Reagovat
Mayo
Si extrémne kysly smile
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že je ještě celkem slušný narozdíl od některých názoru tady třeba na Serenu.
Kenin má extrémně nesympatická vystupování.
Reagovat
misa
Hnusný fracek a parchant jsou slušné slova? Díky.
Reagovat
Pe3k
Nechápu ty co jí fandili...
Reagovat
smazaný uživatel
aneb jak se ztrapnit nenávistným komentářem
Reagovat
tommr
zasloužená výhra. Celým turnajem projela tak suverénně jako snad žádná hráčka co pamatuju ... smile
Pokud jí to vydrží nebo pokud se bude ještě dál zlepšovat tak z ní bude nejspíš dominantní světová jednička. A musím říct, že na rozdíl od jiných hvězd z nedávné minulosti by mi na tomto postu nevadila ... smile
Reagovat
Fandina
Souhlasím s tebou. Jsem z téhle holky vedle. Žádná jiná z těch, kromě Petry, které v posledních letech vyhrály GS, se mi takhle jako tahle nelíbila. Herně i osobností.
Reagovat
blixa
smilesmilesmile
Reagovat
paddy
Je na čase emigrovat do Polska smile
Reagovat
Fandina
Kvůli fandění, nejsem ty.
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
paddy
34 minut a bylo vymalováno smilesmilesmile
Reagovat
tommr
to mi nic neříká. Takovej pamětník bohužel nejsem ... smile
Reagovat
dadaft
v Polsku to jede ... smile
Reagovat
Jan
Gratulace Ize. Při objímání v lóži přijala koronu, kterou předá dál při přebírání ceny smile
Reagovat
Mayo
Veď je to korona GS smile
Reagovat
FulnekUltras
Flégr by na to zahlásil, že se u ní ještě plně nerozvinula behaviorální imunita.
Reagovat
Pe3k
Než se tam objevila Bartoliová, tak jsem si ženské finále užíval. Gratulace Polce smile
Reagovat
Nenela
TAk nakonec se nerozberecela Kenin, ale Iga
Reagovat
Mayo
V 19 rokoch vyhrať FO. Ako inak fanúšička Rafu smile
Reagovat
iamtgc
parada, gratulace do Polska, kenin je jen rusky spratek
Reagovat
Mayo
Neskutočná polka smile
Reagovat
blixa
Tak už víš, komu jsi měl dnes fandit ? smile
Reagovat
dadaft
parádní jízda
a zasloužený grandslamový titul.
skvělá hra.

musím to vydýchat ...............
Reagovat
tommr
vypadá to že už je rozhodnuto. Swiateková se zase rozjela ... smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist