A zase to oblíbené Mexiko. Bouzková je v Guadalajaře bez ztráty setu v osmifinále

20. 10. 2022, 08:11
Aktuality 9
WTA GUADALAJARA - Marii Bouzkové se znovu daří na oblíbených turnajích v Mexiku. Na akci WTA 1000 v Guadalajaře finalistka letošního podniku WTA 250 přehrála 6-3 6-1 Camilu Osoriovou a po třech měsících vyhrála v hlavních soutěžích dva zápasy po sobě. O první čtvrtfinále od červencového triumfu v pražské Stromovce se utká s ve formě hrající Ljudmilou Samsonovovou.
Marie Bouzková (© j48tennis.net)

Marie Bouzková v oblíbeném Mexiku dosáhla už řady milníků. Připsala si debut na okruhu WTA (Acapulco 2015), vyhrála první dva turnaje ITF W25 (Cuernavaco 2016 a Irapuato 2018), poprvé prošla kvalifikací podniku WTA (Monterrey 2018), poprvé se dostala do finále akce WTA 125k (Guadalajara 2019) a zahrála si své první finále na hlavním okruhu WTA (Monterrey 2020).

A letos svou lásku k zemi na jihu Severní Ameriky potvrzuje znovu. V únoru v Guadalajaře (WTA 250) po roce vyhrála v hlavní soutěži víc jak dva zápasy po sobě a ukončila stejně dlouhé čekání na semifinále. Nakonec se prodrala až do svého celkově třetího finále, jen další významný bod kariéry v podobě prvního triumfu na okruhu WTA se jí zkompletovat nepodařilo.

První titul slavila až v červenci na domácí půdě v pražské Stromovce, od té doby v hlavní soutěži téměř tři měsíce nevyhrála dvakrát po sobě. Povedlo se to až tento týden. V Mexiku. Na novém turnaji prestižní kategorie WTA 1000 v Guadalajaře. 

Po úvodní výhře nad krajankou Terezou Martincovou si ve dvou setech poradila i s Kolumbijkou Maríou Camilou Osoriovou, kterou porazila snadno 6-1 6-3.

Bouzková v Guadalajaře hraje počtvrté v kariéře a zatím nechyběla v semifinále. Na akci WTA 125 došla do finále (2019), na podniku WTA 250 prohrála v semifinále (2021) a ve finále (2022). A nyní je v osmifinále velké akce WTA 1000. 

O postup do čtvrtfinále se 24letá Češka utká se svou vrstevnicí Ljudmilou Samsonovovou (h2h 1-1), jež vyřadila po setech 6-4 2-6 6-2 světovou čtyřku Arynu Sabalenkovou a z posledních 22 zápasů zaznamenala 20. výhru.

Bouzková se do osmifinále dostala jako jediná z osmi českých tenistek. Už v prvním kole ztroskotaly Barbora Krejčíková, Karolína Plíšková, Linda Fruhvirtová a Tereza Martincová, druhé kolo bylo konečnou pro Petru Kvitovou a pár hodin před zápasem Bouzkové v něm vypadla Kateřina Siniaková.

Už s jistotou premiérové účasti na Turnaj mistryň hrající Američanka Jessica Pegulaová až po odvrácení tří mečbolů zdolala 2-6 6-3 7-6 kazašskou vítězku letošního Wimbledonu Jelenu Rybakinovou a postoupila mezi šestnáctku nejlepších. O čtvrtfinále se světová pětka utká s Kanaďankou Biancou Andreescuovou (h2h 1-1), která už v úterý zastavila Kvitovou.



Desátá nasazená Švýcarka Belinda Bencicová prohrála 4-6 4-6 s vítězkou únorové akce WTA 250 Sloane Stephensovou a přišla o šanci zahrát si podruhé v kariéře na Turnaji mistryň. Američanka, jež letos poprvé porazila hráčku Top 20 a teprve potřetí v sezoně a poprvé od French Open vyhrála dva zápasy po sobě, si o čtvrtfinále zahraje s Francouzkou  Caroline Garciaovou (h2h 1-4), které středeční výsledky daly jistotu startu na Turnaji mistryň.

"Guadalajara mé hře vyhovuje, předvádím tady dobrý tenis. V této sezoně jsem vyhrála nejvíc zápasů právě tady. Je zřejmé, že tu mám dobré výsledky a hezké vzpomínky, takže se už těším na další zápas," řekla Stephensová.

Španělka Paula Badosaová ukončila sezonu stejně, jako ji zahájila - porážkou s Viktorií Azarenkovou. V Mexiku po prvním prohraném setu (2-6) vzdala kvůli nemoci a přišla o možnost obhajovat semifinále na Turnaji mistryň. V závěru roku prohrála 8 z 10 zápasů, letos skrečovala již potřetí a celkově pošestadvacáté v kariéře (včetně akcí ITF).

• WTA 1000 GUADALAJARA •
Mexiko, tv. povrch, 2.527.250 dolarů
středeční výsledky (19. 10. 2022)
• Dvouhra - 2. kolo •
Bouzková (ČR) - Osoriová (Kol.) 6-3 6-1
Trevisanová (It.) - Siniaková (ČR) 6-0 4-6 6-3
Samsonovová (-) - Sabalenková (2) 6-4 2-6 6-2
Pegulaová (3-USA) - Rybakinová (Kaz.) 2-6 6-3 7-6(8)
Gauffová (5-USA) - Cocciarettová (It.) 7-6(1) 6-3
Kuděrmetovová (8) - Vekičová (Chorv.) 6-4 7-5
Stephensová (USA) - Bencicová (10-Švýc.) 6-4 6-4
Ostapenková (12-Lot.) - Bouchardová (Kan.) 7-5 2-6 6-1
Keysová (13-USA) - Tomljanovicová (Austr.) 3-6 6-4 6-3
Collinsová (14-USA) - Frechová (Pol.) 6-3 6-4
Kalinská (-) - Mertensová (Belg.) 6-4 0-6 7-5
• Čtyřhra - 1. kolo •
Kičenoková/Ostapenková (5-Ukr./Lot.) - Hradecká/Hao-Ching Chan (ČR/Tchaj-wan) 6-4 6-1
Schuursová/Krawczyková (7-Niz./USA) - Martincová/Kosťuková (ČR/Ukr.) 6-3 3-6 10-6
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
Alien
Tak už to tam vyhrej celé!
Reagovat
aligo
to by bylo fajn
Reagovat
misa
Skóre jednoznačné, ale docela se nadřela. Hrály se dlouhé výměny a musela odvracet 8 brejkbolů (7x se jí to povedlo). Osorio naštěstí dost chybovala a její podání je slabé. Kolumbijka se párkrát pokusila i o dropshoty, ale Bouzková všechno doběhla (a nespadla). Marie mě párkrát potěšila zrychlením hry bekhendem po čáře smile
Reagovat
misa
Těším se na pondělní žebříček :)
Reagovat
turista
Tak držím pěsti. Maruško, vyhraj to tam celé!
Reagovat
bardunek666
využila dobrého losu a postupuje dál :) Jsem rád, že to zranění vyléčila a stihla oblíbené Mexiko, protože, jak je vidno, se tady cítí jako ryba ve vodě. A každý bodík dobrý, že jo.

V dalším kole Samsonova. Pro Marušku hraje do karet prostředí. Viděl jsem zápas Ludmily s Arynou a ani jedné to moc nešlo. Takže šance určitě jsou. Ale byl by to bonus, splněno již je.

No a Katka naopak nevyužila dobrý los, velká škoda...
Reagovat
Pavol
Pripadá mi taká skromnejšia ako ostatné české hráčky. smile
Reagovat
A211
To Bára Krejčíková se zdála skromná po RG loni taky chodila na kurt oblíkána jak ze second handu a dnes ji moc lidí nemůže přijít na chuť kdo by loni řekl, nemám rád podlezavou skromnost Serena,Sharapovova, Grafová, Navrátilová,Evertová a další byli championky protože nebyli skromne
Reagovat
Petra86
U Báry to není o skromnosti. Na kurtu se někdy chová dost špatně. Začala se chovat hodně nadřazeně. Oblečení, které nosila předtím nebylo špatné, ale neseděla jí velikost. Trochu uklidnit hlavu a bude to lepší, tenis má pěkný,jen odbourat některé zlozvyky.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist