Siniaková v Guadalajaře skončila ve druhém kole na Trevisanové

19. 10. 2022, 23:02
Aktuality 6
WTA GUADALAJARA - Kateřina Siniaková skončila na turnaji WTA 1000 v Guadalajaře ve druhém kole. Česká tenistka prohrála ve třech setech s Italkou Martinou Trevisanovou a nenavázala na předchozí skalp světové osmnáctky Haddadové Maiaové. Poslední českou nadějí v soutěži zůstala Marie Bouzková.
Kateřina Siniaková (© j48tennis.net)

Kateřina Siniaková před měsícem vyhrála turnaj v Portoroži a ukončila pětileté čekání na 3. titul. V Guadalajaře na čtvrtém turnaji po sobě zvládla vstup do soutěže, druhou výhru ale už potřetí přidat nedokázala.

Den po skalpu 18. hráčky světa Beatriz Haddadové Maiaové nestačila na 28. ženu světového žebříčku Martinu Trevisanovou. S o necelé tři roky starší Italkou, kterou před měsícem hladce porazila, prohrála 0-6 6-4 3-6.

26letá rodačka z Hradce Králové vkročila do utkání špatně a Trevisanová jí v prvním setu udělila za dvacet minut 'kanára'. Také ve druhé sadě prohrála česká tenistka první dvě hry, poté se jí však podařily čtyři brejky a vynutila si rozhodující set.

V něm už však byla semifinalistka letošního Roland Garros Trevisanová na servisu znovu stoprocentní. Naopak Siniaková dvakrát o podání přišla a přesně po dvou hodinách hry duel ztratila.

Nejlepší deblistku světa Siniakovou v Guadalajaře čeká ještě čtyřhra. S Barborou Krejčíkovou plní v generálce na Turnaj mistryň roli nasazených jedniček.

Trevisanová v osmifinále vyzve Cori Gauffovou (h2h 1-1). Pátá nasazená Američanka si ve druhém kole poradila 7-6 6-3 s Elisabettou Cocciarettovou a v 18 letech si zajistila premiérový start na Turnaji mistryň.



Poslední Češkou ve dvouhře zůstává Marie Bouzková, která ve večerním duelu přehrála Kolumbijku Maríi Camilu Osoriovou a postupila do osmifinále.

• WTA 1000 GUADALAJARA •
Mexiko, tv. povrch, 2.527.250 dolarů
středeční výsledky (19. 10. 2022)
• Dvouhra - 2. kolo •
Bouzková (ČR) - Osoriová (Kol.) 6-3 6-1
Trevisanová (It.) - Siniaková (ČR) 6-0 4-6 6-3
Samsonovová (-) - Sabalenková (2) 6-4 2-6 6-2
Pegulaová (3-USA) - Rybakinová (Kaz.) 2-6 6-3 7-6(8)
Gauffová (5-USA) - Cocciarettová (It.) 7-6(1) 6-3
Kuděrmetovová (8) - Vekičová (Chorv.) 6-4 7-5
Stephensová (USA) - Bencicová (10-Švýc.) 6-4 6-4
Ostapenková (12-Lot.) - Bouchardová (Kan.) 7-5 2-6 6-1
Keysová (13-USA) - Tomljanovicová (Austr.) 3-6 6-4 6-3
Collinsová (14-USA) - Frechová (Pol.) 6-3 6-4
Kalinská (-) - Mertensová (Belg.) 6-4 0-6 7-5
• Čtyřhra - 1. kolo •
Kičenoková/Ostapenková (5-Ukr./Lot.) - Hradecká/Hao-Ching Chan (ČR/Tchaj-wan) 6-4 6-1
Schuursová/Krawczyková (7-Niz./USA) - Martincová/Kosťuková (ČR/Ukr.) 6-3 3-6 10-6
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
baba
Myslíte, že v tomto věku lze ještě zamakat na podání, to totiž sráží Káču dolů...
Reagovat
tommr
Katka dneska neodehrála dobrej zápas a trestuhodně nevyužila velice příznivej los. Je to obzvláště nepochopitelný po velmi dobrým výkonu proti BHM v předchozím kole ... smile
Neúspěch v singlu se ale naštěstí nijak neprojevil v deblu ve kterým spolu s Bárou Krejčíkovou dneska vyhrály bez problémů ... smile
Reagovat
Jan
Ty bys byl přísný trenér smile Od tebe by všechny prchaly smile
Reagovat
frenkie57
Když vidím tu úroveň hry Trevisan proti Coco, tak ta prohra Káti zamrzí dvojnásob. I proti Coco by měla šanci, ona hrála tak na půl plynu. Je ale pravda, že Káťu by vyhodnotila asi jinak a přepnula by na vyšší výkonnostní level.
Reagovat
tommr
Katka zápas hrubě podcenila. Asi si myslela že když minule Trevisanovou hladce porazila tak to tak půjde i podruhý. A když jí konečně došlo že musí pořádně zabrat tak už byla Trevisan v takovým laufu že si tu výhru nedala vzít ...
Reagovat
frenkie57
njn, nedá se už nic dělat, snad se Katka poučí. Škoda, že už končí sezóna, já bych čumákoval na ty WTA zápasy nonstop. Ještě tedy TM a pak dva měsíce utrum.No nic, jdeme držet palce Marušce, která už má Bouzie Botlle dvě, jednu černou a druhou černobílou. a také jsou o něco menší, než ta minulá.smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist