Auger-Aliassime a Rune po životní sezoně nezvládli vstup do roku 2023. Djokovič vypadl z deblu

2. 1. 2023, 09:54
Aktuality 10
ATP ADELAIDE - Hned úvod nové sezony přináší nečekané výsledky. Na turnaji ATP 250 v australském Adelaide dnes nezvládli vstup do roku 2023 dva hráči elitní světové dvanáctky Kanaďan Félix Auger-Aliassime a nejlepší nováček loňské sezony Dán Holger Rune. Ve čtyřhře skončil Srb Novak Djokovič.
Félix Auger-Aliassime (© AFP)

Félix Auger-Aliassime v loňské sezoně získal první čtyři tituly na okruhu ATP a především díky parádnímu podzimu se vyšplhal až na post světové šestky. Poprvé si zahrál na Turnaji mistrů a byl lídrem Kanady při premiérovém triumfe v Davis Cupu.

Na novou sezonu se pak naladil třemi výhrami na exhibičním turnaji v Dubaji, kde během vánočního období s Nickem Kyrgiosem, Dominicem Thiemem a Alexanderem Zverevem neztratil ani set.

První ostrý zápas v roce 2023 se ale 22letému Kanaďanovi nepovedl. V australském Adelaide, které si naplánoval jako jediný přípravný turnaj před Australian Open, nestačil na domácího kvalifikanta Alexeie Popyrina. Bývalému 59. hráči světa figurujícímu aktuálně až na 120. místě žebříčku ATP podlehl 4-6 6-7, když ve druhém setu neudržel vedení 4-1.

23letý Australan si připsal teprve třetí skalp hráče Top 10 a vůbec první po využitém mečbolu. Dominic Thiem na Australian Open 2019 a Stefanos Tsitsipas v Paříži 2021 mu totiž vzdali.

"Je to pro mě dobrá výhra. Zejména po loňské sezony, během níž jsem na okruhu vyhrál jen pět zápasů. Je to pro mě opravdu důležité vítězství. Vím, že mám úroveň hry, abych s takovými soupeři hrál a dnes jsem to potvrdil. Jsem šťastný a popravdě nejsem ani překvapený," radoval se Popyrin.


Popyrin si o své celkově třetí čtvrtfinále na akci ATP a první od února 2021, kdy v Singapuru slavil svůj jediný triumf, zahraje s Marcosem Gironem (h2h 0-1). Americký tenista už v neděli udolal po odvrácení dvou mečbolů a tříhodinové bitvě Francouze Richarda Gasqueta.

První zápas v roce 2023 nečekaně nezvládl ani jedenáctý muž žebříčku Holger Rune. 19letý Dán, který loni slavil první tři tituly na okruhu ATP a byl vyhlášen Nováčkem roku, v prvním vystoupení od senzačního skalpu Novaka Djokoviče a triumfu na Masters 1000 v Paříži podlehl 6-2 4-6 4-6 Japonci Jošihitu Nišiokovi.



První zápas v Austrálii po dvou letech a loňské deportaci ze země má za sebou Novak Djokovič. 35letý Srb zahájil novou sezonu netradičně ve čtyřhře, s kanadským kamarádem Vaskem Pospisilem ale vypadli nečekaně už po úvodním vystoupení, v němž podlehli 6-4 3-6 5-10 páru Tomislav Brkič a Gonzalo Escobar.

Do dvouhry šampion z roku 2007 a letos nasazená jednička Djokovič vstoupí v úterý zápasem proti Francouzi Constantu Lestiennemu.

• ATP 250 ADELAIDE •
Austrálie, tv. povrch, 642.735 dolarů
pondělní výsledky (02. 01. 2023)
• Dvouhra - 1. kolo •
Popyrin (Austr.) - Auger-Aliassime (2-Kan.) 6-4 7-6(5)
Nišioka (Jap.) - Rune (5-Nor.) 2-6 6-4 6-4
Kecmanovič (Srb.) - O'Connell (Austr.) 6-4 6-4
Halys (Fr.) - Thompson (Austr.) 6-3 6-4
Safjulin (-) - M. Ymer (Švéd.) 6-4 6-2
Draper (Brit.) - Soon-Woo Kwon (Kor.) 6-2 6-1
Kokkinakis (Austr.) - Cressy (USA) 7-6(7) 7-6(9)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
Patik
Nadal nevie skĺbiť rodičovstvo s tenisovou kariérou v okamihu kedy každý turnaj môže byť jeho posledný co nám síce vykladá už dekádu ale tentokrát už je naozaj vybavený a posledne šance v podstate v úvodzovkách zahadzuje.. rodičovstvo je samozrejme najdôležitejšie ale pokiaľ si to dobre nepremysli tak už cesta späť k nejakým väčším víťazstvám nevedie.. Roger s Novakom tento problém nemali i keby sa venovali dieťatku doma celý rok mali by ešte ďalšie sezony na rôzne comebacky..jednoducho zle načasované z hľadiska kariéry.. Ako Roger uviedol v neskoršom veku si príprava vyžaduje omnoho väčšiu námahu a pozornosť.. Rad si pozriem ako sa s tým vysporiada.
Reagovat
Pe3k
Reagovat
EllNino
Super :) DOufám, že letošní sezónu bude mít lepší než tu loňskou, protože má skvělou hru smile
Reagovat
Tennisfan77
Je ok? Viděl jsem závěr zápasu, prohrál 8 míčků v řadě a u podávání rukou nevypadal vůbec dobře.
Reagovat
Patik
Koncentrácia na zápasy menšia pred par dňami len búchali šampus tie výsledky niesu podľa mňa smerodajné..do AO času kopec.
Reagovat
Tennisfan77
To AO bude asi zajímavé, ještě jsem zvědavý co Djokovič s Medveděvem, protože ostatní členové TOP20 zatím hrají otřesně.
Reagovat
Patik
Djokovic bude podľa mňa 200 percent..neverím ze odflakne prípravu na grandslam.. Po minuloročnej kauze a absencii bude šlapat ako dobre namazany stroj..Medvedev je otázny ale podľa mňa on ma svoj určitý herný štandard a aj keď nehrá dobre dostane sa vysoko.
Reagovat
Marduch
no uvidíme, druhou půlku sezony jel veterán na krev až do samotnýho závěru.
Reagovat
Pe3k
Při pohledu na los jsem moc velkou radost neměl protože Felix měl jít brzy na Runeho a jejich poslední duel mám v živé paměti (Felix neměl šanci). Při pohledu na výsledky jsem s radostí zjistil, že Dán vypadl ovšem hned potom sem viděl, že vypadl i Felix, který neuhrál set s Popyrinem smile smile No naštěstí šlo jen o malý turnaj a tento neúspěch snad přemění na větší snahu během AO.
Reagovat
Marduch
uvidíme, co dál tento Rune, na svůj mladý věk mi přijde fyzicky i hrou až příliš nabušený, např. stehna, přitom zesílení s věkem by ho teprve mělo čekat..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist