Auger-Aliassime dvakrát utekl Paulovi ze tří mečbolů po sobě a vyzve oblíbeného Alcaraze

15. 3. 2023, 09:57
Aktuality 21
ATP INDIAN WELLS - Světová desítka Félix Auger-Aliassime v noční bitvě v Indian Wells udolal po zlikvidování šesti mečbolů 3-6 6-3 7-6 domácího Tommyho Paula a poprvé v Kalifornii postoupil do čtvrtfinále. V něm kanadský mladík vyzve nejvýše nasazeného španělského teenagera Carlose Alcaraze, s nímž vyhrál všechny tři vzájemné duely.
Félix Auger-Aliassime (© AFP)

Félix Auger-Aliassime v Indian Wells pouze jednou (2019) vyhrál dva zápasy po sobě. Poslední dva ročníky pro něj navíc skončily hned po úvodním vystoupení po porážkách s Albertem Ramosem a Boticem Van de Zandschulpem. 

Letos po čtyřech letech odstartoval vítězstvím, byť španělského antukáře Pedra Martíneze udolal až po dvou a půl hodinách boje. Následně si poradil i s argentinským antukářem Franciscem Cerúndolem, i když si v úvodu zápasu raketou rozseknul bradu a musel si ji nechat pár stehy zašít.

A dokonce uspěl i při své premiéře v osmifinále proti domácímu semifinalistovi letošního Australian Open Tommymu Paulovi. Proti světové devatenáctce odvrátil v prvním vzájemném střetnutí celkem šest mečbolů a po 2 hodinách a 48 minutách zvítězil 3-6 6-3 7-6.

Přitom v rozhodujícím dějství Auger-Aliassime dlouho tahal za kratší konec. V úvodu prohrával 0-3 a pak dvakrát čelil třem mečbolům po sobě. Poprvé za stavu 5-6 a 0-40 a podruhé  v tie-breaku za stavu 3-6. Pokaždé však zareagoval ziskem pěti bodů v řadě a čtvrt hodiny před půlnocí se mohl radovat z vítězství.

"Neustále jsem zůstával pozitivní, držel se naděje a pořád si říkal, že se můžu vrátit. Je to klišé, ale prostě jsem šel jeden bod po druhém. Jsem šťastný, že jsem postoupil, je to bláznivý pocit," radoval se Auger-Aliassime, který je ve čtvrtfinále na šestém turnaji Masters 1000 po sobě.




O semifinále si 22letý Kanaďan, jenž je ve čtvrtfinále i ve čtyřhře s krajanem Denisem Shapovalovem, zahraje s Carlosem Alcarazem (h2h 3-0). O tři roky mladšího Španěla porazil předloni na US Open i loni v Davis Cupu a v Basileji.

Nejvýše nasazený Alcaraz se v osmifinále příliš nezapotil. Nad Jackem Draparem vedl 6-2 a 2-0 ve chvíli, kdy mu britský soupeř kvůli zranění břišního svalu vzdal, a načal druhou stovku vítězných zápasů.

19letý Španěl vylepšil svou letošní bilanci po tříměsíční pauze zaviněné zraněními na 11-1. V Indian Wells má loňský semifinalista šanci sesadit z čela světového žebříčku Novaka Djokoviče. Na první místo se vrátí ale jen v případě triumfu a pokud by chtěl post světové jedničky udržet i pro začátek antukového jara, musel by následně obhájit titul na dalším podniku Masters v Miami.

Daniil Medveděv na svém neoblíbeném Masters 1000 v Indian Wells zdolal po třech a čtvrt hodinách boje 6-7 7-6 7-5 Němce Alexandera Zvereva, přestože si ve druhém setu podvrtl kotník a byl dlouho ošetřovaný, a poprvé v Kalifornii postoupil do čtvrtfinále.

V něm se již sedmnáct zápasů neporažený hráč střetne s Alejandrem Davidovichem (h2h 2-0). Španělský tenista přehrál 6-3 6-4 chilského kvalifikanta Cristiana Garína a potřetí v kariéře a poprvé mimo antuku v Monte Carlu postoupil do čtvrtfinále turnaje Masters 1000.





Cameron Norrie v Indian Wells, kde předloni slavil svůj nejcennější triumf, přehrál za 77 minut hry 6-2 6-4 světovou sedmičku Andreje Rubljova, oplatil mu porážku z loňského US Open a vzájemnou bilanci vyrovnal na 2-2.

Ve čtvrtfinále se osm zápasů neporažený Brit utká s domácím Francesem Tiafoem.

Domácí světová pětka Taylor Fritz porazil 6-3 6-4 Maďara Mártona Fucsovicse a vyhrál již 10 z 11 posledních zápasů. Ve čtvrtfinále se 25letý americký tenista obhajující svůj nejcennější titul střetne s Italem Jannikem Sinnerem, který znovu po měsíci zastavil švýcarského veterána a finalistu z roku 2017 Stana Wawrinku.

• ATP MASTERS 1000 INDIAN WELLS •
USA / Kalifornie, tv. povrch, 8.800.000 dolarů
úterní výsledky (14. 03. 2023)
• Dvouhra - osmifinále •
Alcaraz (1-Šp.) - Draper (Brit.) 6-2 2-0 / skreč D.
Fritz (4-USA) - Fucsovics (Maď.) 6-4 6-3
Medveděv (5-Rus.) - A. Zverev (12-Něm.) 6-7(5) 7-6(5) 7-5
Norrie (10-Brit.) - Rubljov (6-Rus.) 6-2 6-4
Auger-Aliassime (8-Fr.) - Paul (17-USA) 3-6 6-3 7-6(6)
Sinner (11-It.) - Wawrinka (Švýc.) 6-1 6-4
Tiafoe (14-USA) - Tabilo (Chile) 6-4 6-4
Davidovich (23-Šp.) - Garín (Chile) 6-3 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

21
Přidat komentář
Krisboy
Normálně mu ukradl vítězství! Viděl jsem to! Je to zloděj! smile
Reagovat
Nola
sa vyjadril, je to hanba tu hrat a mali by tento povrch zakazat, je tak pomaly, ze to nie je v ziadnom pripade hard, on si moze robit co chce a teda pojde na toaletu a pomaly sa vrati a je mu jedno, ze dostane warning ..... to som este jemne napisala smile

https://twitter.com/Tennis_Majors/status/1635722105923797005
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Se měl dívat na Amazonku, jak i na téhle měkotě můžou lítat míčky rychlesmile
Reagovat
Tennisfan77
To je vocas, mohl klidně vyhrát a měl vyhrát. Každopádně se vrací hodně do TOPu, ty těžké porážky mu pomůžou se ještě více zvednout a je s ním třeba počítat. smile
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Poloviční Zvěrev si značnou část zápasu vodil Daniila jako malého kloučka. Djokovic podrtil Zvereva na AO, US Open i FO.... z toho jasně plyne, že králem hardu je Novak. Nechci si ani představit, jak šíleně by podrtil PEAK Djokovic Daniila na hardech, ale nebyl by to příliš hezký pohled. A konec konců, i současná verze Novaka v posledních zápasech na hardu jasně drtí Medvěděvenka (s výjimkou Dubaje). :))) Další voda na náš mlýn.

Btw. Draper, stalo se přesně to, co jsem v předchozím článku avizoval, skřečoval. smile
Reagovat
Tennisfan77
Ne, ty si říkal, že skrečuje kvůli křečím, skrečoval kvůli břišáku. smile

Hele vzpomeň si na AO 2021, tam mohl Zverev klidně s Djokovičem vyhrát, USO 2021 pět setů opět, H2H 7:4 pro Djokoviče.

To není "drcení" jak říkáš, naopak Zverev je Nolemu na hardu více než důstojným soupeřem.
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Skreč jako skreč.

Ve špičkové formě hrající Zverev nebyl schopný na AO 2021 dostat Djokoviče alespoň do pěti setů.... a to měl Djokovic natržený břišní sval od zápasu s Fritzem. To hovoří za vše, dominance Noleho byla extrémní i s ohledem na okolnosti.
Reagovat
Tennisfan77
A kdo s Djokovičem na AO hrál vyrovnaný zápas? Tři hráči?
Reagovat
Tennisfan77
Chtěl jsem původně napsat, že Zverev na hardu uhraje s Nolem více než Nadal, ale pak jsem si uvědomil, že to umí každý z TOP100, tak jsem to smazal. smile
Reagovat
Patik
smile tomu ver.. Ale teraz vážne myslím si ze takýto zápas Zverev potreboval už len to ze mal po zranení na lopate rozohraneho Medvedeva v dobrej forme..aj keď tesná prehra ale ten zápas mu dal veľa informácií..je na dobrej ceste k dobrej forme.
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Patik, docela se těším, až si Zverev bude tradičně vodit Nadala na antuce v Římě nebo v Madridu jako malého školáčka. Sašenka tu formu po zranění nemohl postupně lépe časovat. :))smilesmile
Reagovat
Tennisfan77
Na tom FO by možná vyhrál, Nadal už nemohl chodit a to byl teprve druhý set.
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
To jo, ono celkově Nadal přišel k dobrým 20 % svých grandslamových vavřínů jako slepý k houslím. :))
Reagovat
Amputace
Ano, každý z top 100 ho 2x porazil ve finále hardového GS. Nebo tady zase máme tu známou písničku o tom, jak tenis existuje teprve posledních 7 let?
Reagovat
wojtop
V Dubaji uz Novak vedel pred zapasom s Medvedevom, ze nedostal povolenie na vstup do USA a bol z toho dost rozladeny, z toho pramenila aj znacna nesustredenost v zapase s Medvedevom. To len pre doplnenie, tazko povedat, ako by hral, keby to povolenie dostal.
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Přesně tak, souhlas.... ale tím samozřejmě nebudeme omlouvat Novaka. My jsme objektivní tábor a nemáme to zapotřebí. To Nadalovi by někteří jeho fandové snad odpustili i jím zaviněnou havárii auta s následkem smrti. A že už za sebou Nadal má autohavárii s následkem zranění pakliže si to dobře pamatuji, došlo k tomu před více než 10 lety.smile
Reagovat
Amputace
Objektivní tábor :D
Reagovat
EllNino
Velká škoda :/
Mohl klidně porazit i Carlose
Reagovat
Pe3k
Rune vs Wawrinka po zápase na síti se Stana Dán ptal jestli tentokrát nemá co říct (celé drama začalo už v předešlém souboji, kdy mu Babrinka řekl, že by se neměl chovat jak děcko). Rune je při neúčasti Tomice největší pyj na okruhu.

https://www.youtube.com/watch?v=QCZqyagHYx0

a celé to komentoval Andy Roddick.

https://www.youtube.com/watch?v=a7VneOaIBIw

FAA konečně něco uhrál a porazil soupeře co je ve formě a teď jde na Alkaraze, snad to zas nebude ráno.

Zverev vs Medvedev. Na zápas sem se díval a po tom divadle co tam Rus předvedl jsem fandil Zverevovi. Ty jeho kecy co tam včera vedl s rozhodčím to teda bylo něco. Zverev se mu musel smát jak tu situaci nezvládal (rozhodčí). Danil tam uklouznul a pak se tam na zemi válel způsobem, že by se za to i kdejaký fotbalista styděl. Hned jak spadl, tak sem věděl, že mu nic není. Snad nevyhraje sunshine double.
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
smile A Nick "the d*ck" Kyrgios se hned postavil za Runeho. :DD To jsem si hned jenom vzpomněl na tu scénku, když Kyrgios při zápase řekl, že Kokki brousil Wáwrovu přítelkyni. smile Solidní telenovela.

Nicméně Rune hráč s extrémním potenciálem je psycho. Viděl jsem s ním i epizoda "můj den" a neunáší to psychicky ani na tréninku. Proto není jeho excesy na kurtu nejsou až zas takovým překvapením.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Říkal jsem si, co to tam Stanovi šeptá.smile To je fakt magor. Přitom k tomu nebyl důvod, neviděl jsem tam žádnou vyhrocenou situaci, teda kromě toho, že spRatek prohrál ve třetím setu, čímž mě Stan mile překvapil.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist