Auger-Aliassime ve Stuttgartu postoupil do 8. finále. Prokletí finalisty se pokusí zlomit proti Čiličovi

12. 6. 2021, 13:32
Aktuality 3
ATP STUTTGART - Félix Auger-Aliassime na trávě ve Stuttgartu porazil Američana Sama Querreyho a poosmé v kariéře postoupil do finále turnaje ATP. V něm dosud neuhrál ani set, o premiérový titul si 20letý Kanaďan zahraje s Chorvatem Marinem Čiličem, který se do finále dostal poprvé pop třech letech.
Félix Auger-Aliassime (© AFP)

Třetí nasazený Félix Auger-Aliassime ve Stuttgartu zatím neztratil ani set a pouze jednou přišel o podání.

Po Jihoafričanu Lloydu Harrisovi a Francouzi Ugu Humbertovi si dnes poradil s Američanem Samem Querreym, kterému v prvním vzájemném duelu nenabídl jediný brejkbol a porazil ho 6-4 7-5. 

21. hráč světa Auger-Aliassime tak poprvé od Australian Open vyhrál tři zápasy po sobě a podruhé v sezoně postoupil do finále. Ve Stuttgartu si v něm zahraje znovu po dvou letech a bude usilovat o premiérový titul, neboť předchozích sedm finálových zápasů prohrál a neuhrál v nich ani set. 

V neděli se 20letý Kanaďan utká s 32letým Marinem Čiličem. Chorvatský tenista v semifinále vedl 6-3 a 1-0 nad Jurijem Rodionovem ve chvíli, kdy mu rakouský soupeř vzdal.

Bývalý třetí hráč světa a vítěz US Open Čilič postoupil do celkově 33. finále a prvního od června 2018, kdy na trávě v londýnském Queen's Clubu získal poslední 18. titul.

• ATP 250 STUTTGART •
Německo, tráva, dolarů
sobotní výsledky (12. 06. 2021)
• Dvouhra - semifinále •
Auger-Aliassime (3-Kan.) - Querrey (USA) 6-4 7-5
Čilič (Chorv.) - Rodionov (Rak.) 6-3 1-0 / skreč R.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
Fandina
Čilič má 18 titulů, tak to je opravdu úctyhodné číslo. Ani by mě to nenapadlo. USO samozřejmě vím, ale jinak mě to číslo celkem překvapilo. Jsem zvědavá, jestli bude 1í a nebo jestli bude prvně slavit FAA.
Reagovat
Pe3k
Téměř 60 vzájemná bitva mezi Djokovidem a Nadalem a postup Krejčíkové do finále singlu i deblu zastínila zprávu dne, kdy jde Felix prohrát své 8 finále smile
Reagovat
vergus
Ve 2 setech ;)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist