Australanky nahradily vyloučené Rusky v tenisovém Poháru Billie Jean Kingové

14. 3. 2022, 09:54
Aktuality 22
Australské tenistky nahradily vyloučené Rusky ve finálovém turnaji Poháru Billie Jean Kingové. Do letošního vyvrcholení soutěže se tak dostaly přímo i Slovenky a také Belgičanky, které měly hrát kvalifikaci s rovněž vyloučenými Běloruskami. V mužském Davisově poháru mělo získat místo ve finálovém turnaji Srbsko, ale to již obdrželo divokou kartu a její nový držitel bude určen. Uvedla to dnes Mezinárodní tenisová federace v tiskové zprávě.

Ruští obhájci titulů v obou soutěžích a spolu s nimi výběry Běloruska byli vyloučeni z týmových tenisových soutěží v reakci na invazi Ruska s pomocí Bělorusů na Ukrajinu.

Mezinárodní federace ITF rozhodla, že Rusko ve finále nahradí v žebříčku nejvýše postavené týmy z loňských semifinále, což byly hráčky Austrálie a tenisté Srbska. Srbové ale už účast ve finálovém turnaji získali díky divoké kartě a ITF tak vybere v dohledné době jiný tým z dvanácti poražených celků z nedávné kvalifikace, teoretickou šanci tak mají i čeští tenisté.

Slovenky postoupily do finálového turnaje, jelikož měly hrát s Austrálií v kvalifikaci. Belgičankám odpadl duel s Běloruskami. Australanky, Slovenky a Belgičanky doplnily v turnaji Švýcarky. Češky budou o postup bojovat 15. a 16. dubna v Praze na Štvanici proti Britkám.

V Poháru Billie Jean Kingové ani v Davisově poháru zatím nejsou určena dějiště závěrečných turnajů.

Ondřej Jirásek, ČTK

Komentáře

22
Přidat komentář
Newcombe
Jiné sporty to mají vyřešené, jen tenis lehce přešlapuje. Naštěstí mají někteří ruští tenisté soudnost a prohrávají. Ještě zbývá ten Rublev, jdu si vsadit na černouška
Reagovat
FulnekUltras
jseš normální?
Reagovat
annah
Na rozdíl od tebe je normální.
Reagovat
FulnekUltras
slípko sorosova
Reagovat
Fandina
Je to úsměvné, jak FU provokuje.
Reagovat
fialka
Mala by som mať radosť, že sa tam dostali Slovenky, ale nemám dobrý pocit. Nech je ako je, ale politika do športu nepatrí. To je môj názor, nič nic.
Reagovat
fialka
*nič viac
Reagovat
FulnekUltras
tuplovaná trapnost smile
Reagovat
FulnekUltras
přesněji tupá antiruská nenávist v Západu podléhající servilní sportovní administrativě - že se k tomuto hnusu přidávají mladá sportující holátka, která si případným "nekonformním" postojem nechtějí na prahu aktivního života kazit "kariérně-společenský kredit", to snad lze ještě trochu pochopit a omluvit... smilesmilesmile
Reagovat
Fandina
Až jednou pochopíš, že je nemorální vytahnout vojska na souseda, tak se ti uleví.
Reagovat
FulnekUltras
soused už osm let nelegálně zbrojí a ve sklepě má ještě navíc čerstvě schovanou síťovku s handgranáty od Černochové smile
Reagovat
Fandina
Soused si může na svém území dělat co chce.
Reagovat
FulnekUltras
to se kurevsky pleteš - stejně jako ušáci, jejichž "územím zájmu" je už od WWII celý svět a přesto ještě mají tu nebetyčnou drzost skrz zaprodaná sorosmédia v celé EUSA prdeli roztrubovat, jak je ve všech "neposlušných" zemích nutno "všemožně" podporovat "demokratickou opozici" - která ve finále zajistí pouze bezohledné parazitování ekonomických elit na pracujících lidech a trvale narůstající míru průměrné chudoby

smilesmilesmile
Reagovat
Fandina
Neobhajuj agesora, mně tyhle kecy nezajímají. Ten, kdo vleze do druhé země s vojskem je ubohý agresor a vrah.
Reagovat
Fandina
Reagovat
FulnekUltras
opravdu chceš oběti vojenských akcí SSSR (RF) a USA od WWII přesně spočítat?
Reagovat
FulnekUltras
a to jak oběti fyzické, tak ekonomické?
Reagovat
Fandina
To si spočítej ty a poměř si, kdo zabil víc lidí. Ubožáku.
Reagovat
Newcombe
Je to stejná sorta lidí, tihle antivaxeři tíhnou k blbům typu putlera.. mají novou hračku, jsou to takoví malí trolíci
Reagovat
Fandina
Máš pravdu.
Reagovat
misa
15. dubna se má hrát u nás venku?
Reagovat
Fandina
Venku na antuce. Pokud by bylo počasí jako třeba dneska, když odpoledne bylo na sluníčku fajn, nezlobila bych se.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist