Benešová konečně vyhrála, Hradecká a Šafářová se trápí dál

13. 4. 2010, 13:10
Aktuality 2
Tři české tenistky dnes zasáhly do hry na turnaji v Barceloně. V katalánské metropoli se po více než měsíci dočkala výhry Iveta Benešová, která vyřadila krajanku Petru Kvitovou. Hůř se vedlo Lucii Hradecké, která se ani ve Španělsku nevzpamatovala a stále čeká na první letošní vítězství v hlavní soutěži turnaje WTA.
Iveta Benešová

Iveta Benešová čekala na výhru od začátku března, kdy uspěla v úvodním kole turnaje v mexickém Monterrey. Hráčka, která na začátku roku byla českou jedničkou, ale hledá formu celou sezonu, během které se zatím ani jednou nepodívala do 3. kola.

Změnit se to může v Barceloně, kam Benešová odcestovala po neúspěchu v Marbelle. Los jí poslal do prvního kola Petru Kvitovou, se kterou loňském roce s ní třikrát prohrála, včetně lednového finále v Hobartu. Tentokrát se poprvé potkaly na antuce a mostecká rodačka Kvitovou poprvé v kariéře porazila. Benešová si během zápasu vypracovala 21 brejkbolů, z nichž sedm proměnila, a za 81 minut zvítězila 6-1 6-4.

Příští soupeřkou bývalé české jedničky bude na barcelonské antuce pátá nasazená Sorana Cirsteaová z Rumunska.

Hledat ztracenou formu vyrazila do Barcelony i Lucie Hradecká, která ale na rozdíl od Benešové černou sérii neukončila. Momentálně 73. hráčka světa letos ještě nevyhrála ani jeden zápas v hlavní soutěži turnaje WTA. Po Austrálii se jí nedařilo ani na americkém kontinentu a také v Evropě nezačala dobře.

Tentokrát jí vystavila stop Italka Tathiana Garbinová, která využila slabšího dne Hradecké na podání. Česká tenistka měla úspěšnost prvního servisu pouhých 35 procent a za dva sety vyrobila 13 dvojchyb. Sama sice soupeřce čtyřikrát podání sebrala, Garbinová ale využila šest z 15 brejkbolů a za necelé dvě hodiny zvítězila 6-4 7-5.

Spolu s Kvitovou a Hradeckou se hned v úvodním kole rozloučily s katalánským podnikem WTA dvě z nasazených hráček. Turnajová dvojka Aravane Rezaiová nestačila na Italku Robertu Vinciovou, které podlehla 3-6 4-6, a šestá nasazená Gisela Dulková prohrála s další Italkou Sarou Erraniovou 6-2 1-6 6-7.

Svůj úvodní duel nezvládla česká jednička a osmá nasazená Lucie Šafářová, která prohrála s Ruskou Reginou Kulikovovou po setech 3-6 6-7. Šafářová neprošla přes první kolo na třetím z posledních čtyř turnajů.

 

Výsledky - Barcelona (antuka, dotace 220.000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Benešová - Kvitová (obě ČR) 6:1, 6:4, Kulikovová (Rus.) - Šafářová (8-ČR) 6:3, 7:6 (7:4), Garbinová (It.) - Hradecká (ČR) 6:4, 7:5, Vinciová (It.) - Rezaiová (2-Fr.) 6:3, 6:4, Martinezová-Sanchezová (3-Šp.) - Petkovicová 6:4, 6:4, Erraniová (It.) - Dulková (6-Arg.) 2:6, 6:1, 7:6(7:4), Parraová-Santonjaová (Šp.) - Vögeleová (Švýc.) 6:4, 4:6, 6:4, Schiavoneová (1-It.) - Briantiová (It.) 6:2, 6:1, Kirilenková (4-Rus.) - Zecová Peškiričová (Slovin.) 7:5, 6:1, Suarezová (7-Šp.) - Halepová (Rum.) 6:4, 3:6, 6:3, Švedovová (Kaz.) - Medinaová (Šp.) 6:1, 6:4, Dulgheruová (Rum.) - Solerová (Šp.) 6:2, 6:1, Pousová - Dominguezová (obě Šp.) 4:6, 6:3, 6:3, Bacsinszká (Švýc.) - Cornetová (Fr.) 7:5, 6:3.

 

Komentáře

2
Přidat komentář
skott
Tak konecne se snad Ivet chytla.Smula, ze to muselo byt zrovna na Petre, ale co se da delat, los je holt nekdy kruty (viz. Kiri a Jarka) Hlavne, ze druhe kolo s Cirsteou je vcelku hratelne.Akorat koukam jak blazen s kym to Ivet znova hraje debla.Strycova je sice v Americe, ale Foretz z druhy stovky singlovyho i deblovyho rankingu mi prijde hodne pod uroven teda...
Reagovat
smazaný uživatel
jsou to lezby a ty ji musis respektovat.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist