Bez dvou nejvýše nasazených! Po Nadalovi nezvládli 2. kolo AO ani Ruud, Fritz či Zverev

19. 1. 2023, 07:02
Aktuality 48
AUSTRALIAN OPEN - Mužská dvouhra na Australian Open bude pokračovat bez dvou nejvýše nasazených hráčů. Po včerejším senzačním vyřazení obhájce titulu Rafaela Nadala neprošel sítem druhého kola ani Casper Ruud, který se loni zúčastnil tří grandslamů a na dvou byl ve finále. Norský tenista nestačil na debutanta Jensona Brooksbyho. V turnaji už nepokračují ani Taylor Fritz, Alexander Zverev či Pablo Carreňo, naopak nezaváhal Novak Djokovič a daří se nenasazeným Američanům.
Casper Ruud (© AFP)

Casper Ruud dorazil do Austrálie i loni, ale v ATP Cupu si přivodil zranění a Australian Open se nezúčastnil. To však jeho výkony v následujících měsících vůbec neovlivnilo, protože prožil nejlepší sezonu své kariéry. Čtyřiadvacetiletý Nor získal tři tituly z antukových podniků ATP 250 a hrál finále French Open, US Open a Turnaje mistrů. Ještě k tomu ho dělila jediná výhra od postu světové jedničky.

Vstup do letošní sezony mu ale vůbec nevyšel. Z United Cupu odjížděl s bilancí 1-1, v Aucklandu překvapivě nestačil hned na Lasla Djereho a další nečekaný nezdar si připsal ve druhém kole Australian Open proti Jensonovi Brooksbymu. Američanovi sice nedovolil utkání ve třetím dějství dopodávat a po třech odvrácených mečbolech dovedl set do tie-breaku, který přemožitel Tomáše Macháče vyhrál, nicméně ve čtvrté sadě soupeři nedokázal vzdorovat a po skoro čtyřech hodinách mu podlehl 3-6 5-7 7-6(4) 2-6.

"Myslím, že hrál velmi dobře. Vůbec nechyboval," řekl Ruud. "Nemám pocit, že bych hrál špatně nebo na slabší úrovni. Soupeř jen vyhrál řadu dlouhých výměn a našel odpověď na vše," doplnil.

Dvouhra mužů na letošním Australian Open tak přišla už ve druhém kole o dva nejvýše nasazené. Včera v této fázi neuspěl Rafael Nadal, jenž dohrával proti Mackenziemu McDonaldovi se zraněním kyčle a Američanovi nesebral ani set.

Dvaadvacetiletý Brooksby, který při svém debutu v Melbourne Parku zaregistroval teprve svůj druhý skalp Top 10 a nejcennější výhru v kariéře, si o vyrovnání svého maxima na majorech (osmifinále US Open 2021) zahraje s Tommym Paulem. Jeho krajan v pětisetové bitvě udolal Alejandra Davidoviche. V jediném předchozím souboji loni v Cincinnati měl jasně navrch starší z Američanů.

Fritz prohrál s Popyrinem
O další překvapení se postaral domácí Alexei Popyrin, který po čtyřhodinovém boji udolal 6-7 7-6 6-4 6-7 6-2 světovou devítku Taylora Fritze z USA a připsal si už druhý letošní a celkově čtvrtý skalp hráče Top 10.

"Je úžasné hrát na domácím turnaji a slyšet publikum vyvolávat mé jméno. Po tom nepovedeném loňském roce je to nepopsatelné," usmíval se Popyrin, jenž loni včetně challengerů a kvalifikací 19krát nezvládl svůj úvodní zápas na turnaji.

23letý Australan, syn ruských imigrantů, vypadl v prvním kole i v generálce na Australian Open v Adelaide a namále měl na úvod i v Melbourne. S Chun Hsin Tsengem byl čtyřikrát dva míčky od porážky, ale bitvu ustál a dnes vyhrál druhý pětiseťák během tří dnů.

Do třetího kola grandslamu Popyrin postoupil popáté v kariéře. O své první osmifinále si zahraje s dalším Američanem Benem Sheltonem (h2h 0-0). 20letý mladík, jenž loni na podzim vyhrál tři domácí challengery, na Australian Open debutuje a připsal si první dvě grandslamové výhry. Dnes porazil 3-0 na sety Chilana Nicolase Jarryho.

Zverev prohrál s Mmohem
Po dlouhé pauze se nedaří Alexanderu Zverevovi. 25letý Němec, který si loni v semifinále Roland Garros přetrhl vazy v kotníku a i vinou dalších zdravotních potíží půl roku nehrál, po návratu prohrál 3 ze 4 zápasů.

Na Australian Open přitom bývalá světová dvojka a aktuálně 12. hráč světa čelil lucky loserům. Jenže i se soupeři, kteří neprošli kvalifikací, měl potíže. Peruánce Juana Pabla Varillase ještě v pěti setech přetlačil, ale s Američanem Michalem Mmohem už dnes cestu k vítězství nenašel a prohrál 7-6 4-6 3-6 2-6.

25letý Mmoh, jenž startuje jako šťastný poražený kvalifikant a v prvním kole otočil zápas s Francouzem po odvrácení mečbolu a obratu z 0-2 na sety, tak postoupil poprvé do 3. kola grandslamu. V Melbourne to dokázal jako teprve pátý lucky loser v historii.

"Život je bláznivý. Už jsem měl sbaleno na cestu domů a rezervovaný let zpátky domů. A teď tu stojím po prvním postupu do třetího kola grandslamu. Když se vám zdá všechno černě, objeví se světlo na konci tunelu,," radoval se Mmoh.

O místo mezi šestnáctkou nejlepších se Mmoh utká s krajanem Jefrreym Wolfem (h2h 0-2). Ten smetl 6-1 6-4 6-4 trápícího se Argentince Diega Schwartzmana, jenž nenavázal na předchozí první výhru po sérii osmi porážek, a vyrovnal své grandslamové maximum.

Djokovičovi soupeř vzdoroval tři hodiny
Nečekaně dlouho se na kurtu zdržel Novak Djokovič. S francouzským outsiderem Enzem Couacaudem ovládl tři ze čtyř setů, ale zvítězil až po více než třech hodinách hry 6-1 6-7 6-2 6-0 a vylepšil letošní bilanci na 7-0.
Devítinásobný srbský šampion usilující o rekordní 22. grandslamový titul začal skvěle, ale v chladných podmínkách večerního programu začal mít znovu potíže s obvázaným hamstringem na levé noze a při medical timeout v průběhu druhého setu odešel do šaten.

Viditelné potíže s pohybem neměl, hráč z druhé světové stovky Couacaud ale srdnatě vzdoroval, skvělou obranou se s favoritem držel ve hře a v tie-breaku se postaral o vyrovnání na 1-1 na sety. Francouz ale vysokou úroveň své hry neudržel, Djokovič postupně převzal otěže zápasu a podle očekávání postoupil dál.

"Samozřejmě jsem chtěl vyhrát ve třech setech, ale Enzo hrál ve druhém setu skvěle a zaslouží si obrovské uznání. Když nastoupíte na kurt jako favorit, musíte počítat s tím, že soupeř bude riskovat a tlačit se do winnerů. Podařilo se mu vyrovnat na 1-1 na sety, ale tak to v tenisu chodí. Ne vždy vám všechno funguje podle představ. Mě to však spíše pomáhá, že si to rychle vyhodnotím a dostanu ze sebe maximum," komentoval Djokovič, jenž si v průběhu zápasu stěžoval na opilého fanouška. Dokonce až tak, že bývalá světová jednička požádala rozhodčího, aby opilého muže nechal vyvést.

"Dneska to bylo docela výživné a atmosféra byla elektrizující. Ale ať už jsou to pozitivní věci, nebo negativní, patří to k tomu. Já tyhle zápasy Night Session miluju a doufám, že si tu ještě nějaké zahraju," usmál se Djokovič a netradičně promluvil o svém zranění hamstringu, které ho trápí od 7. ledna, kdy v Adelaide vyhrál semifinále proti Medveděvovi a nakonec dokráčel k titulu.

"Popravdě noha není dobrá, mám z ní oprávněné obavy. Den po dni s tím pracuju. Minulý zápas to bylo lepší, dnes to bylo zase trochu horší. Teď to závisí na Bohu, jestli mi pomůže. A samozřejmě na fyzioterapeutech. Půjdu teď na regeneraci a budu čekat na další zápas," popsal rodák z Bělehradu s tím, že kvůli problémům mezi zápasy přestal trénovat.

O postup do osmifinále se Djokovič utká s Grigorem Dimitrovem (h2h 9-1). 31letý Bulhar, který v Melbourne čtyřikrát nechyběl ve čtvrtfinále a v roce 2017 si zahrál semifinále, dnes deklasoval 6-3 6-2 6-0 Srba Lasla Djereho a také druhý zápas ve dvou setech.

"Už delší dobu jsme spolu nehráli. Věřím, že to bude další skvělý zápas. On se v poslední době hodně zlepšil a dá se očekávat, že tady bude mít v publiku spoustu fanoušků," dodal Djokovič.

S přehledem prochází pavoukem Andrej Rubljov. Po dominantním výkonu proti Dominicovi Thiemovi si nejlepší Rus v žebříčku poradil 6-2 6-4 6-7(2) 6-3 s nebezpečným Emilem Ruusuvuorim a postoupil do třetího kola. V něm se bývalý čtvrtfinalista potká s Danielem Evansem (H2H 4-4).

Bonzi a Bautista otočili z 0-2 na sety
Benjamin Bonzi vyhrál i svůj třetí pětisetový souboj. Dnes udolal po více než čtyřech hodinách boje 4-6 4-6 7-6 6-2 7-6(10-4) světovou patnáctku Pabla Carreňu ze Španělska, vůbec poprvé v kariéře vyhrál zápas, v němž prohrával 0-2 na sety, a postupem do 3. kola překonal své grandslamové maximum. O osmifinále se 26letý Francouz utká s domácím Alexem de Minaurem.

Teprve podruhé v kariéře a z 22 pokusů otočil zápas z 0-2 na sety Roberto Bautista. 34letý Španěl porazil 4-6 2-6 6-3 6-2 6-2 amerického syna Tracy Austinové Brandona Holta a po dvou kolech zůstal posledním nasazeným hráčem ve spodní čtvrtině pavouka.

O osmifinále si Bautista zahraje s Andym Murraym (h2h 3-3), který v epické norní bitvě udolal domácího Thanasiho Kokkinakise.

• AUSTRALIAN OPEN •
Melbourne, Austrálie, tv. povrch, 76.500.000 aus. dolarů
čtvrteční výsledky (19. 1. 2023)
• Dvouhra - 2. kolo •
Brooksby (USA) - Ruud (2-Nor.) 6-3 7-5 6-7(4) 6-2
Djokovič (4-Srb.) - Couacaud (Fr.) 6-1 6-7(5) 6-2 6-0
Rubljov (5-) - Ruusuvuori (Fin.) 6-2 6-4 6-7(2) 6-3
Popyrin (Austr.) - Fritz (8-USA) 6-7(4) 7-6(2) 6-4 6-7(6) 6-2
Rune (9-Dán.) - Cressy (USA) 7-5 6-4 6-4
Mmoh (USA) - Zverev (12-Něm.) 6-7(1) 6-4 6-3 6-2
Bonzi (Fr.) - Carreňo (14-Šp.) 4-6 4-6 7-6(5) 6-1 7-6(4)
De Minaur (22-Austr.) - Mannarino (Fr.) 7-6(3) 4-6 6-4 6-1
Wolf (USA) - Schwartzman (23-Arg.) 6-1 6-4 6-4
Bautista (24-Šp.) - Holt (USA) 4-6 2-6 6-3 6-2 6-2
Evans (25-Brit.) - Chardy (Fr.) 6-4 6-4 6-1
Dimitrov (27-Bulh.) - Djere (Srb.) 6-3 6-2 6-0
Paul (USA) - Davidovich (30-Šp.) 6-2 2-6 6-7(4) 6-3 6-4
Shelton (USA) - Jarry (Chile) 7-6(3) 7-6(3) 7-5
Humbert (Fr.) - Kudla (USA) 6-2 6-7(5) 6-2 6-4
Murray (Brit.) - Kokkinakis (Austr.) 4-6 6-7(4) 7-6(5) 6-3 7-5
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

48
Přidat komentář
paddy
Zverev prohrál a ještě k tomu na něj ptáček hodil bobek smile
diváci se zasmáli, zatleskali a jelo se dál
smile
https://twitter.com/eurosport/status/1615968179498401792

po dnešním zápase turnaje (Murray) zbývá dořešit rébus, jestli titul vyhraje Medveděv nebo někdo jiný smile
Reagovat
Davor1
Predčasné finále v druhom kole. Myslím, že už na turnaji neuvidíme zápas, ktorý by dal viac emócii. Andymu môžu po zápase rovno odklepnúť invalidný dôchodok, ten chlap je schopný na tom kurte nechať aj život. Aj keď je už dávno a ďaleko za svojimi fyzickými limitami, tak tou neskutočnou morálkou to kompenzuje ako sa dá. Škoda, že z novej generácie hráčov sa mu v tomto smere nikto ani nepribližuje...
Reagovat
dako
Keby dnes stál proti Nolemu McDonald so včerajším výkonom, tak by ho vystrieľal z kurtu.
Reagovat
Davor1
Cez toho Couacauda musí prejsť Djoko aj na vozíku, ale som zvedavý v ďalšom kole na zápas s Dimitrovom, ten je v top forme na turnaji a proti nemu to asi Djok nedá s jeden a pol nohou...
Reagovat
Vlk-v-trave
Djokovic neni Sir. Andy;) Takze kdo vi... ten mladoch je slusne snazivy;)

Ale ten Dimitrov vs. Djoko v tehle kondici...no, taky nevim jak to uplne zvladne, pokud si nepristavi zase nejakou spec. centryfugu;)
Reagovat
Krisboy
Ten Enzo se s tím ale hrozně s.re smilesmile
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Coacaud udělal fatální chybu s tím, že si sundal botu před tím než přišel fyzio. Základní tenisová poučka, když už tak raději botu utáhnout. Každá vteřina důležitá.

To mi přijde jako solidní fail od zelenáče.smile
Reagovat
Pe3k
9:18 Fritz prohrál čtyřhodinovou bitvu s Fritzem smile smile
Reagovat
makro99
solidní počin :)
Reagovat
Vlk-v-trave
Ja bych tu expersku tak nechal...vyjadruje to skvele;)
Reagovat
Vlk-v-trave
No lepe bych to nevyjadril:)
Ano, opravdu prohral dnes sam ze sebou.:)
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak se mu splnil velky sen... nejakych 5-6 let byl tipvany na dobreho hrace, ktery chtel byt dobry jak Monfils...
Dost se mu nedarilo, ani to nevypadalo, ze se mu vubec splni sen aspon zahrat velky zapas na GS,... dokonce, tady sel do turnaje jako LL.

Je mozne ze to pro nej muze byt nejaky pomyslny prulom...

Pro Vlka, ikdyz s nim ma H2H 2:0, tak to ale neni ta nejlepsi zprava dne;)

Bohuzel s Amikama obcas dost failuje... uvidime jak ten USMonfils zvladne tuhle vyhru nad Zverevem;)

Ale jednoduche to rozhodne nebude, no nic... tohle derby bude stat zato...

USMonfils vs. Reznik z Indian Hill:)

Americane prave trhli nejaky rekord poctu muzskych hracu ve 3.kole na GS, pryyy dle komentare...
Reagovat
Tennisfan77
8
Reagovat
Pe3k
9
Reagovat
Drzymalski
Vzpoura US mužského tenisu? Kolik jich už je ve třetím kole?
Reagovat
Vlk-v-trave
si ted splnil svuj sen, byt jak Monfils - takze vystrihl se Zverevem vymenu, jakby tam fakt byl Monfils....:)
Reagovat
Vlk-v-trave
Americanum se na tomhle gs extremne dari, tedy krom Taylora...:)
Reagovat
EllNino
Tybrďo, 6 holek ve 3. kole (Collins, Keys, Gauff, Pegula, Volynets, Pera a ještě může postoupil Liu), chlapi ještě o dost lepší (McDonald, Tiafoe, Korda, Shelton, Wolf, Paul, Brooksby a ještě jsou ve hře Mmoh, Cressy, Holt :))

Alex Popyrin super, mám velkou radost :)
Reagovat
Pe3k
Taky to sleduju jak jdou Amíci nahoru. Zrovna Taylora jsem tipoval, že by mohl být na tomto AO úspěšný a on vyhučel z Popyrinem smile

Vlk jede jak řeznická pila smile
Reagovat
Tennisfan77
Hlavně neskutečně podává, to je takový atyp ten jeho servis a chodí mu to brutálně.

Dneska to Holt ještě uzavře s Bautistou, ten dostane 3:0 a je vymalované.
Reagovat
EllNino
Jinak Brandon Holt je syn Tracy Austin, nevím, jestli víš :)
Reagovat
Vlk-v-trave
ne, diky:)
Reagovat
Tennisfan77
Ten lišák z Petržalky mi říkal že toho Fokinu nemám dávat. smile
Reagovat
Davor1
Ruud prehral aspoň s kvalitným súperom, ale taký Zverev vypadne s challengeristom, ktorý ani neprešiel kvalifikáciou. Po tom zranení je Zverev ešte viac mimo ako Thiem, on kompletne zabudol hrať tenis, to je doslova utrpenie pozerať na neho, ako sa neskutočne trápi so základnými údermi. Normálne je mi ho ľúto...
Reagovat
Pe3k
Já myslím, že se do toho Zverev zpátky dostane třeba už během jara, ovšem Thiem je otazník.
Reagovat
Vlk-v-trave
To, ze Zverev padl s Mmohem, to se da pochopit, krom toho to byl hodne nadejny hrac... ale proste nikdy neprorazil, uz to vypadalo, ze svuj talent vubec nezuzitkuje, a bude to dalsi takovy z Harrisnu...

Ale to, ze odpadl Taylor:) Noooo.... ok Popyrin, domaci klokan, ale je videt, ze trebas Taylorovi ty mistni pucky nesedi...

Jinak si myslim, ze ty micky hodne meni hru, a dost sedly amikum, kteri jsou na tom odchovani - hard and pucka...:)
Reagovat
Davor1
Za mňa ten Mmoh synonymum priemernosti, na jeho hre ani výsledkoch nie je vôbec nič zaujímavé, nudná pinkaná od BL bez akéhokoľvek nápadu. Uhrá si niečo maximálne na amerických hardových challengeroch.

To ten Ryan bol pre mňa ďaleko zaujímavejší hráč.

Ale aj takí ako Mmoh zvyknú mať občas šťastie a urobia 3. kolo na GS. Tu mal šťastie už 3x, najprv ako LL po prehre v kvalde, potom v prvom kole, kde prehrával s Lokolim 0-2, 4-5 a frantík nedopodával, nedal MP v tajbrejku a po dažďovej prestávke sa zosypal... No a tretí raz dnes, že proti nemu nastúpil hráč, čo vyzeral ako keby držal raketu prvý raz v ruke...
Reagovat
Vlk-v-trave
Mozna pro tebe, ale pro nektere ani ne...

https://www.youtube.com/watch?v=nLOw_FtDuEI

Podle mne to proste totalne mentalne nezvladl... nerikam, ze je jediny...ale prumernemu hraci by se asi Davore ve 14. tak nevenovali;) jak jemu...

Ale asi chapu, pro mne je vlastne take trebas Ruud uplne nezajimavym hracem...:) a divim se, ze je nasazenou no 2.
Reagovat
Davor1
Však nehovorím, že to nebol veľký talent, ale chlapec už má 25 rokov a je úplne jedno, ako vyzeral v 14tich, keď medzi dospelými žiadnu dieru do sveta neurobil... Neviem, koľko si videl jeho zápasov na najvyššej úrovni, ja si nespomínam na žiadny, ktorý by niečím zaujal.

To porovnanie s Ruudom nie je podľa mňa najlepší nápad, je to ako porovnávať trabant a ferrari... aj keď rozumiem, že nie každému bude Ruudova hra smakovať, ale odoprieť mu top kvalitu sa proste nedá...
Reagovat
Vlk-v-trave
skoro zadny dobry, mozna par se podarilo, jinak jedna velka frustrace, z jednim vrcholu, sejmuti lajnoveho raketou:) Takze opravdu nic...

Vysledkove mohu rict podprumerny, kilometry za moznostmi a ocekavanim... ale kdo vi...trebas se neco v nem zlomi (ja tedy doufam, ze ho zlomi Vlk) Ze prehral Zvereva neni ani tak ze to je prumerny hrac (nepocitam vysledky)...

...bud rad, ze jsi nevidel Vlci challengry:D

Ruud je jen analogie...nepisu prumerny, ale nezajimavy... proste te nezajima, ale to neznamena, ze nema v sobe potencial, klidne toho Zvereva v tehle forme sejmout...

Ja jsem tomu moc neveril, ze to ten frustrat da, ale asi se neco zmenilo... tenis no...nikdy nevime...;)

Jen tak pro jistotu, jaky je tvuj tip na duel Mmoh vs. Wolf? :)
Reagovat
Davor1
Ja mám Wolfa hodne rád, je to zábavný tenista a fakt super sa na neho pozerá, budem mu fandiť samozrejme... Ak potvrdí tú dobrú formu z minulých zápasov, tak by nemalo byť o čom, Mmoh na neho kvalitatívne nemá... ale je to aj zápas štýlov a Wolf sa dokáže aj dosť nezmyselne vyhadzovať a proti sebe bude mať hráča, ktorý bude celý čas nechávať iniciatívu na ňom, takže treba len dúfať, že Vlk bude hrať tenis a nie bejzbal :)
Reagovat
Vlk-v-trave
No ja jsem si spis pral toho Zvereva:D
Doufam, ze to nepodela, jak dokaze z Amikama, nebo Kanadanama. Krom toho, to jejich H2H me vubec nejak neuklidnuje.

Ja is hlavne pral aby je v pavouku mijel, jenze v teto situaci je to dost tezke minout Amika v pavouku:D
Reagovat
Tennisfan77
Vypadnutí Zvereva nemůžeme počítat. Hrál první ostrý turnaj od loňského FO, navíc Varillas je nepříjemný vyťukávač a Mmoh hrál dneska téměř bez chyb.

Já jsem ten zápas viděl a tam byly momenty, kdy prostě měl Mmoh obrovské štěstí, ve třetím setu na dvou BB trefil prase které spadlo do kurzu Sašovi.

Ten byl většinu zápasu frustrovaný, netrefoval kolikrát vůbec míč, timing rozhozený, držel se za nohu, byl to prostě nápor.

On se zvedne, na začátek to nebylo nejhorší.
Reagovat
paddy
Potvrdilo se, že Ruud je neškodný a Murray o krok blíže QF smile
Reagovat
Kozoroh
Takže No1emu odpadl jeden z konkurentů v boji o 1. místo. Pokud Djoker nebo Tsitsipas vyhrají AO, tak vítěz vystřídá Alcatraze na 1. místě. Už teď by byl Serbinátor první, kdyby se mu počítaly body z Wimbledonu.
Reagovat
paddy
smile
Ruud jako seeded 2 byl až 10. největší favorit (kurz 34) a nedalo se s ním moc počítat
Reagovat
Amputace
Třeba nebyl, kdyby tam umožnili startovat Medvedevovi.
Reagovat
Pe3k
No jo antukáři ukázali jak jsou všestranní a poroučeli v prvních kolech smile
Reagovat
Tennisfan77
Ten Fokina je neuvěřitelný pacient
Reagovat
Vlk-v-trave
Co ti udelal?:DDD
Reagovat
Tennisfan77
Jsem ho měl na výhru a pak ještě 3:2 jsem zkusil. Za stavu 3:3 30:0 jsem tomu věřil, nicméně tradiční kolaps na sebe nenechal dlouho čekat smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Nasazený Argentinec ve druhém kole schytal výprask 1-6 4-6 4-6 od Jeffreyho Johna Wolfa

*
Hele Ondro, zase si kvuli mne nemusel az tak...:D
Reagovat
Ondřej.Jirásek
smile
Reagovat
makro99
Pella řádí i v deblu!
A Cerundolo taky :) dokonce proti Lehečkovi!
Reagovat
Vlk-v-trave
Koukam, ze dneska to byl dost Black Day pro Argentinos... jeste oslavuji ten titul;) Ono do nejakych par mesicu se urcite zase budou lepe soustredit na hru;)
Reagovat
makro99
přijde Santiago, přijde Montevideo.. ono to přijde :)
Reagovat
Krisboy
Brooksby by měl poděkovat Machačovi, bez jeho nezištné pomoci z prvního kola by nevyhrál smile
Reagovat
Drzymalski
Možná trochu. Ovšem Casper Casperson je totálně z formy. Pinká, pinká, pinká, bez razance a risku.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist