Bezchybná Bouzková zastavila Garciaovou a je ve čtvrtfinále Wimbledonu!

3. 7. 2022, 13:44
Aktuality 87
WIMBLEDON - Marie Bouzková ve Wimbledonu porazila i díky pouhým čtyřem nevynuceným chybám 7-5 6-2 osm zápasů neporaženou Francouzku Caroline Garciaovou a postupem do čtvrtfinále už potřetí vylepšila své grandslamové maximum. O semifinále si 23letá Češka zahraje s Džabúrovou, nebo Mertensovou.
Marie Bouzková (© AFP)

Marie Bouzková měla před letošní sezonou jedinou výhru na grandslamových turnajích. V roce 2022 ale na každém grandslamu zvládla svůj úvodní duel a nyní ve Wimbledonu vyřadila dokonce už čtyři soupeřky. Přesto, že před měsícem měla pozitivní test na Covid-19 a musela odstoupit z French Open.

V Londýně si po třech výhrách nad Američankami - světovou osmičkou Danielle Collinsovou, Ann Liovou a Alison Riskeovou - poradila i s rozjetou Caroline Garciaovou. O pět let starší Francouzku, která před týdnem triumfovala v Bad Homburgu a neprohrála osm zápasů v řadě, přehrála 7-5 6-2 a vyhrála tak i druhý vzájemný duel.

Do osmifinálového duelu vstoupila ziskem brejku. V osmém gamu jí sice Garciaová také vzala podání, ale v koncovce za stavu 5-5 Francouzka nabídla české tenistce další brejkboly. Bouzková čtvrtý využila a při vlastním servisu proměnila druhý setbol.

Garciaová se také ve druhém setu prezentovala útočnou hrou, ale Bouzková dokázala její údery často z těžkých pozic vracet a opakovaně si vysloužila ovace publika. Za stavu 2-2 ukořistila znovu soupeřčin servis a díky výborné defenzivní hře nutila Francouzku k dalším chybám. Garciaová už nezískala ani game a Bouzková po hodině a 25 minutách dotáhla duel k vítězství.

"Omlouvám se, ale nevím, co teď říct. Prostě vstřebávám tento okamžik a díky všem za podporu. Já prostě nevím, jak jsem se sem dostala a jak jsem mohla odehrát takový zápas. Asi bod za bodem a bojovala jsem, co mi síly stačily. Je to jako sen," řekla v rozhovoru na kurtu Bouzková, poté co si otřela z očí slzy štěstí.

"Kdyby mi někdo před turnajem řekl, že budu ve čtvrtfinále, pravděpodobně bych mu nevěřila," doplnila později na tiskové konferenci.

Vítězka dívčího US Open z roku 2014 se dosud dostala na grandslamech nejdál ve Wimbledonu do druhého kola před třemi lety. V této fázi skončila i letos na Australian Open a Roland Garros. V Paříži musela odstoupit kvůli pozitivnímu testu na koronavirus. 

"Navzdory covidu se teď cítím fyzicky velmi dobře. Mám ráda hru na trávě. Vím, že to vždy zabere jen pár dní, aby se do toho člověk dostal a udělal pár změn," podotkla Bouzková.

"Člověk musí věřit sobě a týmu, který je za ním. Každý z nich k tomuto výsledku nějak přispěl. Být tady při stém výročí Centre Courtu je úžasné a evidentně se vyplácí naše každodenní práce. Pro tyhle momenty tenis hrajeme," radovala se 23letá rodačka z Prahy, jež cestou mezi osmičku nejlepších ztratila jediný set.

"Všechno do sebe zapadá. Nemůže to být ani lepší a je na mně, abych si to teď s týmem užila. Určitě bude zmrzlina jako oslava dalšího zápasu tady v All England Clubu. Máme asi stovku rituálů, které musíme vždy splnit," dodala Bouzková.



Bouzková se letos na trávě v All England Clubu prezentuje takřka bezchybnými výkony. Dnes udělala pouze 4 nevynucené chyby a v předchozích zápasech na tom nebyla o moc hůře: 11, 10 a 6 (ve třech setech!). Přitom dokáže trefovat i vysoký počet vítězných úderů: dnes 13, předtím 16, 18 a 24.

O semifinále si finalistka tří turnajů WTA Bouzková zahraje s další letos na trávě neporaženou soupeřkou. Vyzve světovou dvojku Ons Džabúrovou (h2h 0-0), která před dvěma týdny triumfovala v Berlíně a dnes proti Elise Mertensové přidala devátou výhru v řadě. Belgičanku porazila 7-6 6-4 a třetím postupem do čtvrtfinále vyrovnala své grandslamové maximum.

Dnes byla Džabúrová blízko, aby poprvé na turnaji přišla o set. V úvodní sadě prohrávala ve zkrácené hře 3-6 a čelila celkem pěti setbolům. Sedmadvacetiletá Tunisanka však těžké chvíle ustála, získala tie-break poměrem 11-9, následně vyhrála i druhý set a druhý rok po sobě nechybí ve čtvrtfinále Wimbledonu.

Vítězka duelu Bouzková-Džabúrová bude o finále bojovat proti vítězce německého souboje mezi nenasazenými Tatjanou Mariaovou a Jule Niemierovou. Obě dnes postoupily do čtvrtfinále grandslamu poprvé v kariéře.



Počtvrté v řadě ve Wimbledonu postoupily do čtvrtfinále Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková. Dnes druhé nasazené Češky zdolaly 7-6 6-4 s kariérou se loučící Belgičanku Kirsten Flipkensovou se Španělkou Sarou Sorribesovou.

O překonání loňského výsledku se šampionky z roku 2018 utkají s americko-australskou dvojicí Nicole Melicharová-Martínezová a Ellen Pérezová.

• WIMBLEDON 2022 •
Velká Británie / Londýn, tráva, 40.350.000 liber
nedělní výsledky (03. 07. 2022)
• Dvouhra žen - osmifinále •
Bouzková (ČR) - Garciaová (Fr.) 7-5 6-2
Džabúrová (3-Tun.) - Mertensová (24-Belg.) 7-6(9) 6-4
Mariaová (Něm.) - Ostapenková (12-Lot.) 4-6 7-5 7-5
Niemeierová (Něm.) - Watsonová (Brit.) 6-2 6-4
• Čtyřhra žen - osmifinále •
Krejčíková/Siniaková (2-ČR) - Flipkensová/Sorribesová (Belg./Šp.) 7-6(2) 6-4
• Dvouhra juniorek - 1. kolo •
Išiiová (Jap.) - Valentová (12-ČR) 6-1 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

87
Přidat komentář
Pavol
Zajtra na ňu vsadím. Je tam dobrý kurz. smilesmilesmile
Reagovat
Krisboy
Dej k tomu van Aerta - vítězství v etapě. Po třech druhých místech mu to dnes vyjde.
Reagovat
Pavol
Ja sa držím len tenisu to je môj zákon číslo 1 .
Reagovat
misa
S Mariinou soupeřkou pro čtvrtfinále jsem spokojený - zahraje si na centru (zbylá nejvýše nasazená by tam měla hrát) a pokud prohraje, tak s opravdu elitní soupeřkou.

Pokud chce celý turnaj vyhrát, tak stejně musí porazit pár hráček top 10, aby nebyly žádné připomínky :)
Reagovat
Frick
Měli podepsat prohlášení, že nebudou hrát, pokud nebudou body.
Reagovat
Jabadu
Kdo má zlato, určuje pravidla.
Reagovat
Titan
On je nikdo hrát nenutí, Plíšková to pochopila. Jenže se najdou i lidé, kteří chtějí za odvedenou práci peníze, a ty jsou letos rekordní...
Reagovat
Jabadu
Tak tohle všechno my máme.
Komenský, Ressel, Cimrman, Božena Němcová, Kvitová ... Bouzková. Tak tohle všechno my máme.
Reagovat
Dobry-den
Takže Marii čeká souboj s Ons.

Z tohoto zápasu snad vzejde vítězka celého turnaje. smile
Reagovat
Liverpool22
No uvidíme. Marie nemá co ztratit a do karet jí může hrát, že Žába bude favoritka a všichni od ní budou čekat postup do SF, kde na GS nikdy nebyla. Takže je otázka co s Žábou tento psycho tlak udělá. Mertens jí měla v 1. setu na lopatě, ale pohnojila to.....
Reagovat
Dobry-den
Mertensové v tajbrejku chyběla odvaha. Ta ovšem Marii chybí taky, tak uvidíme...
Reagovat
vergus
Škoda, že jí do ČF nepřihrál los nějakou z Němek, to by ještě mohla urvat, ale Ons je na trávě opravdu někde jinde (proti Mertens nehrála úplně bezchybně, přesto to skončilo ve 2 setech). I tak ale budu věřit v zázrak smile
Reagovat
com
vitezkou stejne tak muze byt jedna z dvojice Halepka/Badosa smilesmile
Reagovat
Dobry-den
Halepka ne. smilesmile
Reagovat
Rafaeoli25
4 UE to je úctyhodná věc smile
Reagovat
HolyMotors
To neumí ani Rafa
Reagovat
tommr
i ve druhým setu začaly naše hráčky špatně a musely otáčet ze stavu 1:3. Pak sice Bára za stavu 5:3 zápas nedopodávala ale nemuselo je to tak mrzet protože se jim vzápětí podařilo zápas ukončit na returnu ... smile
Flipkens sice odchází do tenisovýho důchodu, ale myslím že přinejmenším debla by mohla s dobrou partnerkou hrát ještě řadu let. Dneska byla opravdu hodně dobrá ... smile
Reagovat
Petr_Fisk
Ten nespravedlivě opakovaný první servis v závěru zápasu, ale musel soupeřky hodně mrzet.
Reagovat
zfloyd
tak nakonec vítězství , dá se říct že celý zápas táhla hlavně Kačenka , Bára tam byla občas jen do počtu
Reagovat
George_Renel
Že tys to vůbec neviděl?
Reagovat
tommr
obě dneska střídaly dobrý momenty s těma špatnejma. Katce se jako obvykle víc dařilo na síti, Bára byla solidní na podání a od BL ...
Reagovat
vavrinec
Maruška, Maruška, nebyla pyšná, ona si v neděli na jahody vyšla ... smile
Reagovat
tommr
Bára s Katkou nezačaly zrovna nejlíp a prohrávaly v prvním setu už 2:5 15:40, ale oba setboly odvrátily a set vyhrály v TB jasně 7:2. Zápas je to zatím velmi kvalitní a dramatickej ... smile
Reagovat
Dobry-den
Fantazie. smile Maruška je zatím žebříčkově nejvýše postavenou čtvrtfinalistkou. To se sice brzy změní, ale nevadí. Snad postoupí Mertenska, ta se jeví hratelnější než Ons. smile

A zítra taky fandím oustiderkám (Martič, Tomljanovic, Badosa, Tan). smile
Reagovat
Dobry-den
*outsiderkám

Ale kdo je dneska vlastně outsider, že? smile
Reagovat
Petr_Fisk
Badosa outsiderka?smile
Reagovat
Mony
proti Halep určitě. I kurzová. I pro mě největší tutovka ze všech 4 zápasů.
Reagovat
Petr_Fisk
Já té Simoně nějak nevěřím...možná ani nechci věřit.
Reagovat
Ela-fon-isi
Doufala jsem, že je od Simony pokoj, ale nevidět, že na sobě teď maká s chce se vrátit na výsluní.
Reagovat
Petr_Fisk
To je fakt, vypadá hodně namakaně.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Mně Simona nevadí, má v dobrém chování šampiónky. Její hra ovšem ničí trâvu, takže budu přát více Pavlíně. Ta strašně chce a snaží se ze všech sil, z každého pohledu to vyzařuje. Také je přeci jen útočnější hráčkou než Simona. K trávě ladí lépesmile
Reagovat
Petr_Fisk
"Její hra ovšem ničí trâvu"
Teď jsi mě dostal, válím se ve smrtelných křečích pod stolem...smilesmilesmile
Reagovat
brixner
Má pravdu, ten její vodpornej řev smileleká trávu a ta zalejzá zpátky do země! Doufam, že jí Badosa pošle do Bukurešti!!!smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
GaelM
Bohužel ji ve QF nejspíš čeká největší favoritka ze bývajících hráček v pavouku... ale kdyby se to Marušce povedlo nějak uhrát, má cestu otevřenou až k metám nejvyšším. smilesmile
Reagovat
SydneyOpen
No.. Ons zatím nebyla pořádně prověřená, dnes jí čeká velká zkouška a kdo ví jestli ji ustojí
Reagovat
GaelM
Mertens bude určitě nejtěžší z jejích soupeřek, ale myslím, že to dá. Bohužel Ons je na trávě nejlíp zastavitelná tím, že ji někdo vystřílí (viz loni na W Sabalenka). A na to zrovna Maruška nemá hru...
Reagovat
Petr_Fisk
Letos ve W, v té zbývající sestavě a ještě na příšerně pomalé trávě se asi může stát už naprosto cokoliv....
A když k tomu přičteme ještě faktor ženského tenisu, tak to by se i Nostradamus zapotil.
Reagovat
SydneyOpen
Maruško no paráda smile Hodně nečekané a hlavně parádní skalpy smile
Reagovat
Holahej
Oslavy stého výročí začínají...nastupují WimGS vítězové...Petra v sekci dvojnásobní, wim zelené šaty, slušivé, spolu s Andym, vyfešákovaný Roger na špici.., trochu jen smutné vidět, jak je ten čas neúprosný..
Reagovat
sysel
je nekde na streamu k videni ??
Reagovat
Holahej
..bylo to živě na Official Account of The Championships, Wimbledon, pokud je viditelné ID, ČR, tak zde geograficky nepřístupné, jen skryté ID, střípky pro "všechny" na soc. sítích...
Reagovat
Petr_Fisk
Odkazy na YT jsou funkční od Paddyho na vedlejší diskuzi.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
k jahodám ještě obrovská gratulacesmilesmilesmile

Jak tu psal myslím misa, 4UE je neuvěřitelné číslo a k tomu v takovémto zápase proti takovéto soupeřce!

García ovšem neopředvedla vůbec špatný výkon a její hra s trávou krásně ladí. Musím se přiznat, že mi projevem docela připomínala Petru. A kdyby nehrála proti Marušce, určitě bych jí fandil, je to moc sympatická hráčka.
Dnes ovšem její útočný tenis narazil na dokonalou obranu. Včera jsem tu psal, že skutečných a kvalitních obranářek bych v tenise napočítal na prstech jedné ruky, ale díky Marušce budu muset toto přehodnotit:D

Maruška zahrála několik naprosto excelentních úderů a navíc udržela nervy. Po jejích vydřených prohrách byl tenhle zápas jako pahlazení na duši, i slza mi ukápla, když se radovala z vítězství.

García moc pěkně blahopřála u sítě, sluníčko svítilo, táta natáčel video na telefon, jahody čekaly na vítězku a ochozy aplaudovaly - prostě nádherný den na Wimbledonu i u monitorů. Díky!
Reagovat
misa
smile
Reagovat
Liverpool22
smilesmilesmile
Reagovat
horska.kraslice
se na ty svoje jahůdky hodně nadře, ale dřina se začíná vyplácetsmile
Reagovat
misa
Krásný výkon a připomenutí, že v tenise ještě pořád nevítězí vždy ta, která dá větší ránu. Rozdíl v rychlosti podání mezi Bouzkovou a Garciou byl velký, ale Marie vyhrála v procentech výrazně víc bodů jak při prvním, tak i druhém servisu.
78 % vs. 64 % vyhraných míčů po 1. podání,
60 % vs. 36 % po 2. podání ve prospěch MB.

Ve výměnách hraje Marie chytře a může se spolehnout na nízký počet chyb, deptá soupeřky skvělými prohozy. Když má možnost, zaútočí. Doufám, že čtvrtfinále odehraje na centrkurtu. (Lucii Šafářové v roce 2014 se to povedlo až na semifinále.)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Komentátorka hned v prvním setu poznamenala, že její servis sice není tak rychlý, ale zato pečlivě umisťovaný.
Reagovat
misa
Je mnohem lepší než na první pohled vypadá. Garcia stála při druhém podání Bouzkové metr v kurtu a stejně jí to moc nepomohlo. Asi i díky rotaci se returny špatně zabíjí.
Reagovat
ladinec
Souhlasím, ne jako tapeta Martincová....
Reagovat
Tomas_Smid_fan
jj, García se opravdu tlačila hodně dopředu, i na první servis nebyla moc daleko za BL. Ostatně v tom byla další podobnost s Petrou, která v průměru stála 0,2m (teď nevím, jestli dokonce ne 0,02m) za BL. Maruška naštěstí zahrála kratší míče jen v naprosté nouzi.
Reagovat
Holahej
Marie, měla v minulosti na GS plno smůlu na losy...Letos dostala v 1. kole 7. nasazenou, také těžký los, v těsném zápase vyhrála, dostala tak šanci se ukázat dál..,s Collins TOTAL POINT WON 100/96,DISTANCE COVERED 6395.1 m, dnes proti Garcia pohodička, jen 1429.3 m, body 65/45, 4UE,
předvedla další precizní a bojovný výkon..Skvěle se pohybovala, bránila se hře soupeřky a čekala na šance k útoku. Marie vystupuje velmi sympaticky, kultivovaně, nelze ji nefandit..smile
Reagovat
Petr_Fisk
Že ji nelze nefandit už zjistili i mnozí Britové a Marušce narůstají příznivci každým dnem.
Reagovat
Holahej
..ano, mělá vřelé ovace publika..
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
bardunek666
velká gratulace. Zrovna u ní mě nejvíc ze všech našich hraček mrzí, že nebudou body připočteny. Je to poctivá holka a velká škoda, že za tu dřinu nebude odměněna.
Reagovat
sysel
alespon na naklady v dalsi kariere ma uz ted 310000 GBP, velka a nezavistiva gratulace
Reagovat
Liverpool22
dnes opět parádní výkonsmile stylem hry připomíná Halepku, Kerber či Hantuchovou, kdy umí výborně číst a mixovat hru, že honí soupeřku z jedné strany na druhou a v tom mi dnes připomněla Hantuchovou. Zkrátka od Mařenky je to taková aktivní obrana - není to pasivní beton alá Radwanska. A závěr je takový, že s tímto stylem - aktivní obranou může GS titul vyhrát právě po vzoru Halepky či Kerber
Reagovat
Petr_Fisk
Ještě by potřebovala zlepšit druhý servis. Na něm je hodně zranitelná.
Reagovat
Liverpool22
smile ano - to jsem si taky dnes říkal, že Garcia si tam párkrát na 2. servis počíhala - toto musí ještě zlepšitsmile
Reagovat
Petr_Fisk
To je ale "běh na hodně dlouhou trať". Letos už s tím moc nenadělá.
Reagovat
jurasekh
Jak mám rád Petru Kvitovou, tak jásám nad výkonem, když se daří a o to víc trpím, když to nejde. A potože je to zpravidla 2 v 1, tak z přibývajícími léty už na to ůskoro nemám"smile ...ale maruška, to je jiné kafe, její preciznost a připravenost spojeno s touhou po vítězství a minimem chy mám čím dál radši... je tak dásmilesmile
Reagovat
jurasekh
sorry za ty chyby a překlepy, musím si to po sobě příště přečístsmile
Reagovat
com
Bouzkovou nemusim, ale kdyz vyradi Jabeurku, tak budu jedine rad smilesmile
Reagovat
Petr_Fisk
A co Ti na ní konkrétně vadí?
Reagovat
com
takova nemastna, neslana.. Furt se placa okolo 50 mista, nic poradnyho nevyhrala.. Ale treba po Wimbledonu zmenim nazor smile
Reagovat
George_Renel
I bez W má letos nahráno skoro 2x více bodů než Karolína Plíšková.
Reagovat
Petr_Fisk
Tak snad Ti to budu moct po W. připomenout.
Reagovat
misa
:)
Reagovat
Holahej
..myslím, že by o přízeň takové stoky ani nestála, stačí si přečíst tvoje příspěvky, spíš tedy výlevy, max 1 věta, tvojí vizitku, viz 2.kolo, jsou v přímém rozporu s její povahou..z rozhovoru..

Pomohlo vám, že jste v minulé partii překonala druhé kolo, čili svůj grandslamový osobák?
Asi jo. Cítila jsem zase jiné emoce. Uklidňovala jsem se, že kurt je pořád stejný, že se jako jindy honíme za míčem, že i na tak významném turnaji je tenis jenom hra, co mě baví. Brala jsem zápas s nadhledem a radostí.
Na dvorci neukazujete, jak vám je. Co skrýváte?
Dneska jsem nebyla nervózní jako v minulém utkání. Snažila jsem se k velkému momentu postavit čelem a mít z něj radost. Samozřejmě vnímám trému, ale důležité je nic si z ní nedělat.
Neláteříte, neklejete. Proletí vám někdy aspoň v mysli nějaké ostřejší slovo?
Ani ne. Spíš si řeknu: Už bys se sebou mohla něco dělat. Ale nadávat? Vůbec.
Reagovat
com
sam ses stoka, ty kanálie jedna smile A když si teda chces pocist, bo je ti jedna veta malo, tak tady neco mas smile
Tluče bubeníček, tluče na buben a svolává hochy: "hoši pojďte ven!" Zahrajem si na vojáky, máme pušky a bodáky,
hola HOLAHEJ, nikdo nemeškej!
Reagovat
tommr
Marie je v letošním Wimbledonu naší zdaleka nejlepší hráčkou! Letos už ve Wimbledonu vyhrála víc zápasů než na všech předchozích GS dohromady ... smile
Dneska podala opět téměř bezchybnej výkon o čemž svědčí pouhé 4 nevynucené chyby. Blýskla se ale i mnoha pěknými winnery. Nejvíc mě ale překvapila tím že byla schopná proti dobře returnující soupeřce dopodávat oba sety ... smile
Do čtvrtfinále bych jí přál Mertensovou ...
Reagovat
Liverpool22
smilemám to stejně - taky bych si přál spíš Mertens i když si myslím, že Žabky se případně Marie bát taky nemusí
Reagovat
Petr_Fisk
To je právě jedna ze silných zbraní Marie, že se nebojí. A taky je fakt, že teď už nemá co ztratit a každé další případné vítězství je jen "jahůdka do wimbledonské šlehačky".
Reagovat
Liverpool22
smilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Elise neesmile Žabka se sice jeví jako jasně lepší hráčka, ale stylem hry je Garcie rozhodně blíž ona. Elise je hrou spíš podobná Marušce, ale za ta léta ji má opravdu vypiplanou a krajně nepříjemnou. Myslím, že s ní by se Maruška natrápila víc.
Reagovat
tommr
myslím si že o styl hry ani tak nejde. Marie si už dokázala poradit s ranařkama (Collins, Garcia) i s chytře hrajícíma hráčkama (Riske, Li). Jabeur je ale prostě momentálně ve velký formě a je plná sebevědomí. Pro mě je to dokonce hlavní kandidátka na titul. Mertensová by pro Marii byla o hodně schůdnější soupeřka ...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
zajímalo by mě, jestli bude Maruška jedné z nich fanditsmile
Reagovat
tommr
to asi ne, ale kdyby se jí někdo zeptal tak by si asi přála Mertens. Z Jabeurový mají ted všechny hráčky strach ...
Reagovat
Petr_Fisk
To se asi nikdy nedozvíme, ale já si myslím, že by řekla, že je jí to jedno a že se soustředí na svou hru.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
Petr_Fisk
Maruška dovedla zřejmě svých 100 předzápasových rituálů k naprosté dokonalosti.
Je skvěle fyzicky připravená, nevzdává žádný míček, výborně čte hru a "nepropadá panice"
Teď uvidíme na koho narazí v QF, asi by pro ni byla o něco lepší Elise, protože Ons ji může na kurtu uštvat.
Kdo by to byl řekl, že jako poslední ponese na turnaji dál český prapor.smile
Reagovat
zfloyd
to byl boží výkon , nádhera smilesmilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
https://twitter.com/i/status/1543559690113646592

smilesmile
Reagovat
d@ve
smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist