Bouzková i Martincová v Torontu zvládly vstup do kvalifikace

6. 8. 2022, 22:54
Aktuality 4
WTA TORONTO - V životní formě hrající Marie Bouzková šest dní po triumfu v pražské Stromovce vstoupila drtivou výhrou do kvalifikace turnaje WTA 1000 v Torontu, kde před třemi lety překvapila postupem do semifinále. Uspěla také druhá Češka Tereza Martincová, která zvládla rychlý přesun ze San José.
Tereza Martincová

Marie Bouzková si v červenci zahrála čtvrtfinále Wimbledonu a před šesti dny v pražské Stromovce získala první titul na okruhu WTA. Tento týden se vzdala startu ve Washingtonu, aby se v klidu přesunula do zámoří a připravila se na vstup do kvalifikace prestižního turnaje v Torontu.

Dnes v Kanadě 24letá Češka svou skvělou formu potvrdila, když Řekyni Valentinu Grammatikopoulouovou smetla za necelou hodinu hry 6-2 6-0 a připsala si 10. výhru z posledních 11 zápasů.

O start v hlavní soutěži se wimbledonská čtvrtfinalistka utká se semifinalistkou letošního Wimbledonu Němkou Tatjanou Mariaovou, s níž prohrála všechny čtyři vzájemné duely.

V roce 2019, kdy tenistky v Torontu hrály naposledy, Bouzková kvalifikací proplula a nakonec se přes Fernandezovou, Stephensovou, Ostapenkovou a Halepovou dostala do svého největšího semifinále. Až v něm neudržela vedení proti Sereně Williamsové.

Tereza Martincová v Kanadě začala vítězně pouhých 24 hodin po vypadnutí z podniku WTA 500 v americkém San José. Američanku Eminu Bektasovou porazila 6-3 7-5, přestože ve druhém setu neudržela vedení 5-2 s dvěma brejky v zádech a po nevyužití mečbolu za stavu 5-4 dovolila soupeřce vyrovnat.

V boji o místo v hlavní soutěži bude 27letá Martincová favoritkou proti domácí teenagerce Marině Stakusicové (h2h 0-0), která si dnes odbyla vítězný debut v kvalifikaci podniku WTA po skreči Číňanky Xinyu Wang. 

Hlavní soutěž Rogers Cupu mají jistou zatím tři české tenistky a los proti sobě poslal hned v 1. kole dvě žebříčkově nejvýše postavené Češky a členky Top 20 - grandslamovou šampionku Barboru Krejčíkovou a bývalou světovou jedničku Karolínu Plíškovou. Petra Kvitová začne proti Američance Alison Riskeová-Armitrajové.

Titul z roku 2019 obhajuje domácí Bianca Andreescuová, z bývalých šampionek startují ještě Švýcarka Belinda Bencicová a trojnásobná vítězka Američanka Serena Williamsová. Ve startovním poli nechybí ani světová jednička Iga Šwiateková z Polska.

• WTA 1000 TORONTO •
Kanada, tv. povrch, 2.697.250 dolarů
sobotní výsledky (06. 08. 2022)
• Kvalifikace - 1. kolo •
Bouzková (1-ČR) - Grammatikopoulouová (Řec.) 6-2 6-0
Martincová (8-ČR) - Bektasová (USA) 6-3 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
Vlk-v-trave
V dalsim kole semifinalistka letosniho Wimbledonu... WTA zebricek v rozkladu :D
Reagovat
misa
Za běžných bodovaných okolností by se obě dostaly do hlavní soutěže.
Reagovat
EllNino
Je z toho pěkná fraška, v top 10 tenistky v podstatě nekonkurenceschopné, a to ani na malých turnajích, kde pravidelně vyhrávají outsiderky ... natož pak na WTA 1000 a GS (Snad krom Swiatek a Jabeur)
Reagovat
tommr
Marie má paradoxně jako nasazená jednička v kvalifikaci velmi těžkou soupeřku ...
Tereza měla naopak štěstí a dostala díky skreči Čínanky velmi schůdnou soupeřku ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist