Bouzková na úvod kvalifikace v Indian Wells vyhrála české derby s Lindou Fruhvirtovou

8. 3. 2022, 06:54
Aktuality 10
WTA INDIAN WELLS - Marie Bouzková v 1. kole kvalifikace turnaje WTA 1000 v Indian Wells porazila 6-0 7-5 šestnáctiletou krajanku Lindu Fruhvirtovou. O start v hlavní soutěži se třiadvacetiletá Češka utká s Francouzkou Chloé Paquetovou.
Marie Bouzková

Marie Bouzková se po dvou týdnech v oblíbeném Mexiku, kde si zahrála finále v Guadalajaře a čtvrtfinále v Monterrey, přesunula na prestižní podnik WTA 1000 do Indian Wells. A ve vyhřáté Kalifornii si na třetí pokus připsala premiérovou výhru.

Po nezdaru v kvalifikaci (2019) a vypadnutí v prvním kole hlavní soutěže (2021) letos úspěšně vstoupila do kvalifikace. Druhá nasazená Češka na úvod přehrála 6-0 7-5 krajanku Lindu Fruhvirtovou, přestože ve druhém setu nepotvrdila brejk na 2-1 a za stavu 5-6 čelila dvěma setbolům. 

16letá Fruhvirtová, jež před třemi týdny vyhrála turnaj ITF W25 v mexickém Cancúnu, marně usilovala o první úspěšně zvládnutou kvalifikaci podniku WTA a svůj celkově čtvrtý start v hlavní soutěži. V Indian Wells se představila poprvé. 

23letá Bouzková i na páté letošní akci zvládla své úvodní vystoupení. V hlavní soutěži zatím nechyběla, v Indian Wells si o ní zahraje s Francouzkou Chlóe Paquetovou.

Start na BNP Paribas Open se štědrou dotací přes osm milionů dolarů má jistý šest českých tenistek (los dvouhry). Mezi dvaatřicítkou nasazených, které mají v úvodním kole volný los, jsou jednička Barbora Krejčíková, Petra Kvitová, Markéta Vondroušová i Karolína Plíšková, kterou čeká první letošní turnaj po zlomenině ruky.

Kateřina Siniaková se o první letošní výhru v hlavní soutěži utká s Rumunkou Irinou Beguovou. Tereza Martincová v 1. kole čeká na jednu z kvalifikantek a v případě výhry by vyzvala španělskou obhájkyni titulu Paula Badosaovou.

• WTA 1000 INDIAN WELLS •
USA / Kalifornie, tv. povrch, 8.369.455 dolarů
pondělní výsledky (07. 03. 2022)
• Dvouhra - 1. kolo •
Bouzková (2-ČR) - L. Fruhvirtová (ČR) 6-0 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
Mantra
je hezká baba, ale tenis nedotáhne nikam výš než je. Brenda by ji asi dala smile
Reagovat
Dobry-den
Marie by zase na rozdíl od Brendy neprohrála s 923. hráčkou žebříčku. smile
Reagovat
misa
Dítě, která má úspěchy na pětadvacítkách :-))
Reagovat
Mantra
hmmm, si povíme - podle mě Brenda lepší Lindy, ti co ví ani neopíší smile
Reagovat
misa
Ještě alespoň jednu výhru, ideálně ve dvou setech smile
Reagovat
Dobry-den
Výkon Marie nebyl úplně ideální, možná ji Linda bídným výkonem v 1. setu trochu uspala. Nakonec může být ještě ráda, že z toho nebyly 3 sety...

Doufám, že má Maruška ještě síly do dalších zápasů, přece jenom jich teď v posledních týdnech odehrála dost. Tady má hratelný los, tak snad postoupí a nedostane do 1. kola Martincovou. smile
Reagovat
tommr
doufám, že Marie zvládne i druhý kolo kvalifikace. Pokud by se jí povedlo postoupit do MD tak jí v prvním kole čekají samý relativně hratelný soupeřky ...
Reagovat
peek
Jak mohla za stavu 5-6 čelit setbolům, když ten set vyhrála 7:5?
Reagovat
JohnB
Tady zase někdo zabloudil...
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist