Bouzková v Monterrey přehrála i Yafan Wang a je podruhé v semifinále!

6. 3. 2020, 21:03
Aktuality 24
WTA MONTERREY - Marie Bouzková v mexickém Monterrey přehrála Číňanku Yafan Wang a bez ztráty setu postoupila podruhé v kariéře do semifinále turnaje WTA. O premiérové finále si jednadvacetiletá Češka zahraje se světovou šestnáctkou Britkou Johannou Kontaovou.
Marie Bouzková (© AFP)

Marie Bouzková si letos připsala pět vítězných zápasů, v hlavní soutěži turnajů WTA ale skončila vždy hned v prvním kole - v Brisbane, Hobartu, na Australian Open i před týdnem v Acapulku.

Postoupit poprvé v sezoně do 2. kola dokázala až tento týden v Monterrey, kde se už tři kola drží na vítězné vlně. Jednadvacetiletá Češka si poradila se Slovenkami Kristínou Kučovou a Karolínou Schmiedlovou a dnes přehrála i Číňanku Yafan Wang

Bouzková měla své celkově třetí čtvrtfinále dlouho pod kontrolou a za stavu 6-2 a 5-2 podávala na vítězství. Problém měla až s ukončením zápasu. O náskok dvou brejků přišla a za stavu 5-5 prohrávala 0-30, pak ale získala šest míčků v řadě a nakonec zvítězila 6-2 7-5.



Do semifinále podniku WTA se 57. hráčka světa Bouzková dostala podruhé v kariéře. Poprvé zazářila loni v srpnu na velkém turnaji v Torontu, kde vyřadila Sloane Stephensovou, Jelenu Ostapenkovou či Simonu Halepovou a prohrála až ve třech setech se Serenou Williamsovou.

O první finále a premiérový posun do Top 50 si Bouzková zahraje v sobotu v prvním vzájemném duelu proti šestnácté hráčce světa Johanně Kontaové.

Osmadvacetiletá Britka, která teprve tento týden ukončila čekání na první letošní výhru, ve čtvrtfinále udolala po dvou odvrácených mečbolech 6-7 6-3 7-6 osmnáctiletou Rusku Anastasii Potapovovou a poprvé od loňského Roland Garros postoupila do semifinále.



Bouzková bude v sobotu hrát o premiérové finále i ve čtyřhře, ve které startuje s krajankou s Renatou Voráčovou. České tenistky se utkají s ukrajinsko-kanadskou dvojicí Kateryna Bonadrenková a Sharon Fichmanová.

Nejvýše nasazená Ukrajinka Elina Svitolinová porazila 6-3 7-5 sedmnáctiletou Kanaďanku Leylah Fernandezovou a do semifinále postoupila poprvé v sezoně.

"Během zápasu jsem dobře podávala. Odvrátila jsem několik brejkbolů, což bylo důležité hlavně ve druhém setu. Myslím, že podání bylo klíčem k dnešnímu vítězství a doufám, že v dalším zápase mě podrží také," komentovala Svitolinová.

V boji o finále se světová sedmička Svitolinová, jež od triumfu na Turnaji mistryň 2018 čeká na zisk titulu, utká po devíti letech s Nizozemkou Arantxou Rusovou (h2h 0-1). Ta v Mexiku neztratila ještě ani set, ve čtvrtfinále deklasovala 6-1 6-1 Rebeccu Petersonovou ze Švédska.

• WTA INTERNATIONAL MONTERREY •
Mexiko, tv. povrch, 275.000 dolarů
páteční výsledky (06. 03. 2020)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Bouzková (9-ČR) - Yafan Wang (8-Čína) 6-2 7-5
Svitolinová (1-Ukr.) - Fernandezová (Kan.) 6-3 7-5
Kontaová (2-Brit.) - Potapovová (Rus.) 6-7(6) 6-3 7-6(7)
Rusová (Niz.) - Petersonová (Švéd.) 6-1 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

24
Přidat komentář
Andrew89
Kdy bude los IW ?
Reagovat
EllNino
Tak pondělí utery
Reagovat
misa
7-6, 6-7, 7-6. Zápas dvou šikovných tenistek přinesl spoustu krásných výměn a šesté finále Soničky v posledních dvou letech! Sofia přežila krizový stav 15:40 za stavu 5-5 v rozhodujícím setu, když vlastní aktivitou otočila a servis si podržela. V následujícím tiebreaku pak už nedala Belgičance šanci. AVU zahrála 22 es, na získané body skončil duel 122-122 :)
Reagovat
FulnekUltras
gratulka - zrzečka už je dneska solidní měřítko kvality
Reagovat
makro99
Krása, Marie přestává být dívkou jednoho turnaje..:)
Reagovat
misa
Zápas dopodávaný sice až na třetí pokus, ale body za semifinále mají pro ni cenu zlata. Virtuálně drží v žebříčku 52. příčku (nejlepší v životě). Věřím, že jí na dálku pomůže Sonička v Lyonu a odřízne AVU od možnosti českou jahůdku přeskočit :) V race průlom do stovky, MB předběhla i Muchovou, Siniakovou a Vondroušovou. To je dokazuje, jak bídný vstup do sezony mladá Češky letos mají.(Samozřejmě nemyslím to, že je předběhla zrovna Bouzková, ale že se holky předstihují někde na přelomu orvní a druhé stovky.)

Konta je těžká soupeřka, záleží jestli bude mít Marie dostatek sil.
Reagovat
misa
Těch překlepů, to je humus.
Reagovat
jirkaS
joko hrála 3sety/2tb, mohla by
být utahaná :-)
Reagovat
Fransoas
Nakonec bude Maruška hrát s Britkou,která to neuvěřitelné otočila z 3 : 5 na 7 : 6.To bude pravděpodobně pro naši mladou naději nehratelné.
Reagovat
SpacialRecognition
prohraje, tak jí ten MP bude asi hodně dlouho strašit...taková minela.
Reagovat
SpacialRecognition
:(
Reagovat
Torn
Hmm, Maruška to pěkně umalinila. :D Ta závěrečná malina ve formě prasátka byla opravdu lahůdka, SF se počítá. Následující soupeřka sice bude už jiná káva, ale ani jedna zrovna nezáří. Maruško do toho!
Reagovat
turista
Super. Maruška si zaslouží velké uznání. Gratulka.
Reagovat
EllNino
Talentu přehršel, ale ta hlava teda snad ještě horší než u Katky Siniakový :/

Skvělý zápas proti Tsurenko, ale klíčový míče totálně vyhazuje, má pasáže, kdy hraje nádherný tenis, pecky jako blázen, ale pak přijde gem, kdy se netrefí do kurtu :/

Je jí 19, má času dost, mně přijde z ročníku 2000+ úderově jako nejzajímavější, jen je potřeba, aby se jí ujal někdo s pevnou rukou, tenhle neobroušený diamant by bylo škoda nechat krnět
Reagovat
smazaný uživatel
Snad ten titul, který z pozice LL získala v 17 letech, nebude vrchol její kariéry...
Reagovat
Davor1
Čo znamená "úderově jako nejzajímavější"? Pretože keď ju porovnám s rovesníčkami ako Andreescu, Yastremska, Anisimova či Swiatek, tak to je ako porovnávať mercedes s trabantom, čo sa týka celkového herného prejavu.
Reagovat
makro99
Zahlídnout dneska takovýho trabanta v té inflační lavině mercedesů a anderescuových je určitě zajímavější..
Reagovat
EllNino
Holt věc vkusu ... ma krásne čisté udery z obou stran, výborně založené, bohužel hlava narozdíl od výše zmiňovaných nefunguje, a proto Amanda, Dayana, Bianca, Iga atd. jsou tam, kde jsou
Reagovat
tommr
až do stavu 6:2 5:2 (s dvěma brejkama k dobru!) hrála Marie velice dobře až mě to trochu překvapilo. Pak se zřejmě zalekla výhry a začala hrát pasívně a ustrašeně. Nakonec sice přece jen vyhrála, ale bylo to jen s notnou dávkou štěstí a s nemalým přispěním soupeřky ...
V semifinále Marii moc velký šance nedávám. Obě potenciální soupeřky jsou jak fyzicky tak mentálně silnější ...
Reagovat
FulnekUltras
Čínská houžev je vždycky cenný skalp - já už před zápasem nevěřil ani dnes. Lepší jsou maliny z Lidlu. ;-)
Reagovat
paddy
slevy táhnou, nebyl jsi náhodou nedávno v Liberci? :)
začátek + 46s
https://www.youtube.com/watch?v=BT7sKOal8Cg
Reagovat
FulnekUltras
dvě krabičky pro chuť stačí - snažím se teď hlavně nenechat se nikde pohltit davem ;-)

jinak budu tlačit spíš zrzečku, která dnes parádně přejela stagnující francouzskou zástupkyni sýkorek, zbožňovanou Fandinou ;-)
Reagovat
Fransoas
Musím na to navázat.S tímto závěrem setu by dále moc neuspěla.V každém případě je to velký úspěch.Číňanky jsou všechny ambiciózní.
Reagovat
tommr
jj skalp Yafan Wang je určitě cennej. V žebříčku se Marie po dnešku posune před Katku Siniakovou ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist