Brenda Fruhvirtová ve společnosti elitních hráček. V Nice vyzve Cornetovou

31. 7. 2020, 13:54
Aktuality 32
V Nice byl rozlosován první ženský turnaj v rámci Ultimate Tennis Showdown, kterého se zúčastní i talentovaná Brenda Fruhvirtová. Třináctiletá Češka se v sobotním semifinále od 21:45 utká s domácí 59. hráčkou světa a bývalou světovou jedenáctkou Alizé Cornetovou.
Brenda Fruhvirtová

Na Ultimate Tennis Showdown v Nice se o nadcházejícím víkendu představí poprvé i ženy, které absolvují malý turnaj pro čtyři hráčky. Pořadatelé pozvali tři členky Top 100 a doplnili je talentovanou Češkou: teprve 13letou Brendou Fruhvirtovou. 

Blonďatá naděje totiž se svou o dva roky starší sestrou Lindou často trénuje v Akademii Patricka Mouratogloua, kde se turnaj koná, a především na sebe upozorňuje skvělými výsledky. 

Letos v únoru vyhrála ve francouzském Tarbesu turnaj Les Petits As, který považován za neoficiální mistrovství světa do 14 let, a před dvěma týdny si na Moravia Open v Prostějově připsala i skalp 54. hráčky světa Kateřiny Siniakové. 

Nyní bude mít šanci získat další cenné zkušenosti v zápase proti 30leté Francouzce Alizé Cornetové, která bývala světovou jedenáctkou a v aktuálním žebříčku WTA figuruje na 59. místě. O sedmnáct let zkušenější soupeřku vyzve v sobotu od 21:45.

O druhé místo v nedělním finále následně svedou souboj Ruska Anastasia Pavljučenkovová (30. v WTA) a Tuniska Ons Džabúrová (39.).


O víkendu bude v Nice pokračovat také soutěž mužů, ve které tentokrát startuje osm tenistů (Grigor Dimitrov, Fernando Verdasco, Benoit Paire, Richard Gasquet, Feliciano López, Corentin Moutet, Alexej Popyrin a Dustin Brown) rozdělených dvou dvou skupin. Minulý týden se odehrála dvě kola, v sobotu se rozhodne o semifinalistech.

Ultimate Tennis Showdown je projektem Patricka Mouratogloua a otce australského tenisty Alexeje Popyrina a má velmi zvláštní pravidla. Nejzásadnějším rozdílem v pravidlech je bodování, které dává tenistům prostor k taktizování. Hraje se na čtyři sety (čtvrtiny), přičemž každý set trvá 10 minut a získá ho tenista, který po uplynutí doby vyhraje více bodů. Za případného stavu 2-2 na sety se hraje rozhodující set (náhlá smrt), který skončí ve chvíli, kdy jeden z hráčů vyhraje dva body v řadě (servisy se střídají po každém bodu).

 

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

32
Přidat komentář
George_Renel
šla s výkonem stále nahoru, přesto to na zkušenou Alizé nestačilo. Předvedla však dobrý tenis, rozhodně se nemusí stydět.
Reagovat
tommr
jj prohra sice jasná, ale hra nebyla špatná. Pokud chce být Brenda mezi dospělejma konkurenceschopná musí ještě trochu vyrůst ...

Jinak pěknej zážitek z hezkýho tenisu mi ale dokonale zkazilo to nový dementní počítání skóre. Doufám, že se to nikdy neujme a tenis zůstane u tradičního počítání ...
Reagovat
Vaslab
Nevím, jestli to je problém jen u mě, ale stream z jejich oficiální stránky https://utslive.tv/watch-for-free/ jsem měl v Chromu celkem trhaný. Např. na Opeře to už běží v pohodě.
Reagovat
George_Renel
https://watch.utslive.tv/videos/day-3-august-1st-day-session
Mně to tu běží v HD kvalitě.
Reagovat
Vaslab
Mně taky, ale měl jsem obraz celkem sekavý. Už ale vyřešeno díky jinému prohlížeči...
Reagovat
lvicek
A jak to vypadá?
Reagovat
Vaslab
První čtvrtinu vyhrála Cornet 16-11.
Reagovat
tommr
Brenda válela už jako sedmiletej žabec:

https://www.youtube.com/watch?v=h2S6TYghWp4

smile
Reagovat
smazaný uživatel
Kedy zacinala s tenisom?..

Video bolo zverejnené, dokonca v case jej 6r.

Extremne vysoká uroven na 6r.
Reagovat
skott
Jak se vlastně Nasťa dostala do Francie, když Rusové do EU nemůžou? Ostatní holky které uvízly doma, se musely odhlásit. V Palermu hrají jen ty které se připravují v zemích EU.
Reagovat
Mantra
asi se připravuje v zemích EU, jsi sám odpoěvděl
Reagovat
skott
Nepřipravuje, byla v Moskvě, proto se ptám, když nemáš co říct, neodpovídej.
Reagovat
blixa
Asi nebyla, to by nehrála.
Reagovat
Hector21
Byla v Moskvě ale cca před 2 týdny odjela do Francie. Dlouhodobě se připravuje v akademii PM v jižní Francii
Reagovat
skott
ano, přesně tak v posledním rozhovoru říkala, že nemůže vycestovat jako ostatní, ale nějak se jí to podařilo, zatímco ostatní se musely odhlásit.
Reagovat
blixa
Tak to asi vzala přes nějakou třetí zemi, aby neměla přímý přílet z Ruska.
Reagovat
skott
jo, potom je ale ta otázka, proč když je to tak jednoduché (a ze strany EU by ta optaření naprosto postrádali smysl), to neudělaly i ostatní hráčky právě do Palerma, kde navíc i o něco jde.
Reagovat
rybicka
Ze stejného důvodu, proč se jiné i odhlásily?
Reagovat
EllNino
Je to tak, Vita Diatchenko o tom postovala na IG, že asi zůstanou v Rusku do konce dní ...
Reagovat
skott
jj, Vity jsem se na to ptal před pár týdny, poychbuju, že by si to mezi sebou neřekly.
Reagovat
blixa
Ono to nejspíš tak jednoduchý nebude. Musí to být země kterou EU bere jako "bezpečnou", ale z Ruska se tam dá nějak dostat. A jestli že to objevila (a zjevně asi jo), tak to slepičit nebude, protože by se to rozkecalo a EU by to zavřela.
Reagovat
Mantra
strašně chtrej co? dyž víš, neptej se, když nevíš, jak víš, že nemám pravdu,jo vlastně víš, tak se neptej
Reagovat
LordMutademus
V jakém si byl blázinci? Já byl před rokem dva týdny na Karlově, po pokusu o sebevraždu.
Reagovat
brixner
Její hra je, zatím, tak někde v polovině vývoje, myslím, že Cornetku ještě nedásmile Ale to nevadí, jejich otec(sester) tvrdil, že obě dost makají a on sám nijak netlačí na pilu, což je super, opaky se mnohdy vymstily...Po fyzické stránce z Brendy ale roste ohromně krásná dívka, já starej chlív na tohle mám čuch! Až se pořádně představí světu, myslím, že po ní půjdou a brzy se dostane do reklamy a toho shonu okolo všeho a pokud bude i dobře mrskat pálkou a udělá výsledky, bude se mít dobře! Tahle holčina se mi fakt moc líbí, i ten její klid při hře, u všech Kourosů - může mít velikou budoucnost!smile
Reagovat
jirkaS
jj, tlačit na pilu je blbost,
mnohdy se dostaví pravý opak
Reagovat
travar
O Brendu se stará její maminka. Hynek Fruhvirt má na starosti Lindu. Během sezony se spolu moc nepotkají. Přijde mi neuvěřitelné, že z obou vychovali takové hráčky, přitom obě hrají úplně jiným stylem.
Reagovat
EllNino
Může říkat, co chce, ale na pilu tlačí dost, což mužem vidět na programu starší Lindy ...
Reagovat
travar
Viděl jsem je hrát na mistrovství světa v Prostějově a seděl jsem přímo za nimi. Když hrála Brenda, seděla tam jenom její maminka. Když hrála Linda druhý zápas proti Clervie Ngounoue, už tam seděl otec Hynek, který se stará o Lindu. Fungují velice profesionálně. Linda svoji soupeřku naprosto smetla z kurtu výsledkem 6-0 6-1. V jednom gemu se jí však nedařilo a zkazila tam jeden lehký nahraný balon. Její otec utrousil něco ve stylu: "Je neuvěřitelné, že to zkazila". Pak si tam cosi mumlal, nevypadal moc spokojeně. Možná to není takový blázen, jak se o něm povídá, ale přísný je určitě.
Reagovat
EllNino
Vypada jako cert, kdyby byl cervenej, jasnej adept na reklamu na Clavin, jak nema vlasy .... hodně přísný pohled
Reagovat
George_Renel
Je nějaký link či stream?smile
Reagovat
Vaslab
https://utslive.tv/watch-for-free/

Co se týče TV, tak Eurosport, který ten UTS dával, bohužel nejspíš ne, jenom francouzská verze...
Reagovat
George_Renel
smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist