Bublik v Montpellier slaví první titul na turnaji ATP. Ve finále překvapil výhrou nad Zverevem

6. 2. 2022, 17:44
Aktuality 7
ATP MONTPELLIER - Alexander Bublik si v hale v Montpellier dokráčel pro premiérový titul na okruhu ATP. Ve svém celkově 5. finále čtyřiadvacetiletý Kazach zaskočil světovou trojku a šampiona z roku 2017 Němce Alexandera Zvereva, kterého porazil i ve druhém vzájemném duelu a připsal si první skalp hráče Top 5.
Alexander Bublik (© AFP)

Alexander Bublik od loňského května nevyhrál na 20 akcích po sobě víc jak dva zápasy. Hranici málem nepřekonal ani tento týden, ve pátečním čtvrtfinále s Robertem Bautistou byl dvakrát dva míčky od porážky.

24letý Kazach ale čtvrtfinálovou bitvu zvládl, po včerejší výhře nad Srbem Filipem Krajinovičem postoupil popáté v kariéře do finále a byť v něm čelil dosud nejtěžšímu soupeři, vybojoval premiérový titul na okruhu ATP. 

Bublik porazil třetího hráče světa Alexandera Zvereva 6-4 6-3, navázal na výhru z loňského vzájemného duelu v Rotterdamu a připsal si první skalp hráče Top 5. Bilanci s hráči elitní desítky si vylepšil na 4-10. 

"Odehrál jsem čtyři finále, ale vyhrál jsem až to páté proti skvělému soupeři Sašovi. Je to skvělé. Dnes mi všechno sedlo. Dobře jsem podával, returnoval a udržel jsem nervy. A měl jsem i štěstí, že jsem proměňoval své šance," komentoval Bublik, který sebral vítězi Open Sud de France z roku 2017 čtyřikrát servis.

Ve světovém žebříčku se Bublik posune na 31. místo a překoná své maximu. Příští týden se pokusí potvrdit svou formu v nizozemském Rotterdamu, kde ho na úvod halového podniku ATP 500 čeká Brit Andy Murray.




24letý Zverev se do Montpellier vrátil poprvé od svého triumfu v roce 2017 a chtěl si spravit chuť po nečekaně brzkém vypadnutí z Australian Open, na kterém pro něj skončil útok na první grandslamový titul už v osmifinále proti Denisi Shapovalovovi.

Dvojnásobný vítěz Turnaje mistrů a majitel zlaté medaile z loňské olympiády Zverev dnes marně usiloval o svůj jubilejní 20. triumf na okruhu ATP. Po dvou týdnech volna by se měl představit v Acapulku a následně na březnových Masters 1000 v Indian Wells a Miami.

• ATP 250 MONTPELLIER •
Francie, tv. povrch / hala, 490.990 eur
sobotní výsledky (05. 02. 2022)
• Dvouhra - finále •
Bublik (6-Kaz.) - A. Zverev (1-Něm.) 6-4 6-3
• Čtyřhra - finále •
Mahut/Herbert (1-Fr.) - Heliövaara/Glasspool (Fin./Brit.) 4-6 7-6(3) 12-10
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
Rafaeoli25
Ale nepřekvapil, Zverev není neotřesitelná ikona. Je znovu bez velké formy a tápe. Zlaté časy z olympiády a TM jsou opětně fuč. Jestli se nechutne v IW a Miami, může z toho být hodně bědná sezóna.
Reagovat
steve79
Zverev je opravdu zvlastni hrac.
Reagovat
Krisboy
Taky jsem o tom dnes přemýšlel. Na druhou stranu - 19 titulů vč. 5 tisícovek a dvou Finals ve 24 letech není vůbec špatné. Jenom ty grandslamy mu to kazí, tam by měl rozhodně přidat smile
Reagovat
com
a neni to moc narocny, to premysleni smilesmilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
smile je
Reagovat
Rafaeoli25
Ty mu to hodně kazí, ne jen kazi, to je ta hlavní vizitka každého hráče. Mít 0/1 v 25ti to je prostě zlé. A to nemluvím o tom, že to jediné finále uhrál díky velmi snadnému losu, takže opravdu kde nic tu nic.
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist